Katkos yhteydessä

Jäi sitten eilen kirjoittelematta.

Syynä ei ollut taloyhtiöseikka, johon kiiruhdin hetikohta töiden jälkeen. Ei valtaisia peltiruhmukasa Länsiväylällä, jonka väistin niukasti. Ei saunavuoro, joka nappaa ison osan keskiviikkoillasta. Vaan herra Blogsome, joka ei halunnut palvella.

Lupasin Elmalle, että lähetän näytille kuvan vanhan koulumme entisistä opettajista. Tähän se tulee, jos satun osaamaan kuvan liittämisen.

opettajat

(Huh! Onpas huono laatu. Pitäis varmaan skannata uusiksi.)

Tänä iltana olen luvannut leikkiä mieheni kanssa. Tarkoitus on laatia rataa isojen poikien meriseikkailuun. Voi olla, että jää viestit vähiin tänäänkin!

Mainokset

9 vastausta to “Katkos yhteydessä”

 1. Pörrö Says:

  No mutta, eikös tämä koulu sijaitse Liisankadulla…

 2. Sun äitis Says:

  Jeps!
  Mutta silloin, kun minä sitä kävin, sen nimi ei ollut Sibeliuslukio, ei Kruununhaan lukio, vaan Helsingin lukio.

 3. Elma Says:

  Kiitos kuvasta, Äitis 🙂
  Sininen aula, ah legendaarinen sininen aula…
  Minun kouluaikana koulun nimi oli Kruununhaan yläaste ja lukio 🙂

 4. Sun äitis Says:

  Ovat kuulemma remontin yhteydessä maalanneet sinisen aulan keltaiseksi, mutta silti sen nimi on sininen aula.

  Oliko siinä jossain vaiheessa yläastekin? Minä luulin, että yläaste oli silloin jo siinä Snelmanninkadulla, missä lapseni sittemmin ovat koulua käyneet.

 5. Elma Says:

  Kyllä siinä yläaste oli. Tilojen ahtauden vuoksi opetusta oli jaettu mm. Snellmanninkadulle (fysiikan ja kemian tunnit) ja Kaisaniemen ala-asteelle (köksätunnit). Oltiin myös Kaisaniemessä evakossa koulun remontin ajan. Niin ja liikuntatunnit oli usein NMKY:llä.. ja mitähän vielä.
  Muistan tuosta kuvasta nimeltään ja kasvoiltaan vain Vieno Ohvon, Daisy Lingon, Hannu Koskisen ja Marja Laineen. Keskirivin täti, toinen oikealta saa vartaloni väräjämään. En tiedä miksi, eli hän lienee opettanut minua jossain aineessa.

 6. Sun äitis Says:

  Tuo kuva on niin pieni tuhru, ettei siitä mitään selvää saakaan! Pitäisi joskus skannata parempi. Takarivissä tuttujasi ovat ainakin Kaisu Pohto (siellä lähellä vasenta laitaa) ja hänestä oikealle (sen miehen jälkeen) jumppamaikat Kisu ja Sirkka Tervo. Ile on se eturivin kaljupäinen nuorimies. Itse tunnistan n. viisi muuta, mutta eivätpä sitten tainneet enää sinun aikanasi kuulua kalustoon!

 7. psychocandy Says:

  vieno ohvo… se oli mun hissan maikka. sibelius-lukiossa kävin ala-astetta (pari luokkaa ei mahtunut jostain syystä kaisaniemeen silloin 70-luvun lopussa). varmaan tuolla on muitakin tuttuja mutten oikein erota.

 8. Toivo Says:

  Ei voi olla totta! Minunkin valokuva-albumissa komeilee sama kuva!! Ylärivissä vasemmalta on bilsanope Pekka Pitkänen, keskellä punaisissa paidoissaan kaksi liikunnanopea, joista tuo vasemmanpuolimmainen opetti meille terveysopin tunnilla, että matkoille pitää aina ottaa limupullossa vettä alapesua varten.., se toinen on nykyinen kaupunginvaltuutettu Sirkka-Liisa Vehviläinen. Neljänneksi viimeisenä on bilsanope Kristiina Zitting, ihana opettaja!
  Keskirivissä kolmas vasemmalta on Laura Hoffman (kuvis ) ja hänen vierellään keltaisessa paidassaan ruotsinope Kerttu Mäkelä. Keskellä riviä punaisessa paidassa on ranskanopettaja. Keskirivin kaksi viimeistä ovat molemmat vanhoja luokanvalvojiani, ensin matikanope Aira Hietaluoma ja sitten herttainen uskonnonope Hannu Koskinen.
  Eturivissä istuu toisena vasemmalta matikanlehtorimme, vaan nimi on unohtunut, olisikos hänkin ollut Kerttu? Neljäntenä sitten Marja Laine, joka tuossa kuvassa ei ole vielä rehtori. Hänen vierellään istuva miesope oli muistaakseni sukunimeltään Voionmaa. Seuraavana istuu sitten tuonaikuinen rehtorimme, taaskin nimi hukassa. Toiseksi viimeisenä on tummassa paidassaan kolmas luokanvalvojamme Liisa Kallio. Vaan onko kuvassa pelätty matikanope Virtsu? Niin ja missä on englannin- ja saksanope Maire Valvi?

  Tulin juuri perustettuun Kruununhaan yhteislyseoon oppilaaksi syksyllä 1972. Viisi vuotta tuli aherrettua oppikoulussa tyttöluokalla, eihän koulussamme ensimmäisinä vuosina ollut poikia lainkaan.Onneksi saimme kuitenkin järjestää bileitä Ressun poikakoulun kanssa! Viiden oppikouluvuoden jälkeen koulu muuttuikin sopivasti Kruununhaan lukioksi, josta sitten kesäällä 1981 kirjoitin. Terveisiä vaan vanhoille tutuille!

 9. Toivo Says:

  Hupsista, nyt tuli pieni virhe. Aloitin Kruununhaan yhteislyseossa vuonna 1973, en siis vuonna 1972.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: