Ekstrovertit introvertit

Notkuitko blogeissa jo toukokuussa? Jollet, sinulta on saattanut jäädä huomaamatta Sediksen suuri bloggaritesti. Siinä 79 blogaajaa teki jungilaisen persoonallisuustestin, ja kiivaaseen jatkokeskusteluun kertyi 117 komenttia.

Sediksen humanistinen tilastoanalyysi antoi testin tulokseksi, että 2/3 blogaajista on persoonallisuustyypiltään introverttejä. Eihän siinä ulkoblogistisen tahon mielestä varmaan mitään outoa ole. Kyllähän stereotypiat hallitseva hyvin tietää, että netissä notkuu kaiken maailman giikkejä, jotka eivät tosimaailmassa osaisi katsoa silmiin tai puhua luontevasti.

Mutta sisältä katsottuna tilanne on hämmentävä. Minä olen oppinut tuntemaan monet blogikaverit aktiivisina ja herkästi reagoivina. Testitulos saa miettimään, onko blogi joillekuille arjessaan introverteille tapa päästää sisäinen ekstroverttinsä valloilleen!

Ristiriitaisenoloiset vastaukset syntyvätkin ehkä siitä, että lihaminä vastasi testiin, mutta tulos esitettiin blogiminän nimissä! En tunne oikeassa elämässä Sellistiä, ehkä hän on kovinkin sisäänpäinkääntynyt pohdiskelija, mutta ei se siltä täällä blogimaailmassa vaikuta! Tai otetaan Marginaalin Jani. Voi olla, että hän Jyväskylässä vastaan kävellessäään on ihan intro, mutta kukaan ei voi tässä meidän maailmassamme väittää häntä hiljaiseksi ja sisäänpäinkääntyneeksi!

Joskus joku epäili, miten tosia me nimimerkkikirjoittajat olemme. Testiä lukiessa tuli mieleen, miten tosia blogaajat ylipäätään ovat. Esiintyipä sitten nimellä tai nimimerkillä, niin usein blogiminä taitaa olla hiukan eri persoona kuin arkiminä.

PS Tämän blogin kirjoittajasta blogi ei kaipaa ingressiä. Tämän blogin kirjoittaja ei sitäpaitsi osaa kylliksi html:ää muokatakseen ingressin fonttia haluamakseen! Joku tiukasti sisäänpäinsuuntautuva blogaajakolleega saisi mielellään muutenkin opastaa minua pohjan muotoilussa: mikä pitäisi merkitä värin koodiksi, että noi pahuksen linkit saisi edes hiukan tummemmiksi ja jotenkuten näkymään?!

Mainokset

13 vastausta to “Ekstrovertit introvertit”

 1. Pauliina Says:

  Kas, opiskellaan samaa sivuainetta: Manage-osassa editoi file ”Site Style Sheet” alkupuolelta
  body a, a:visited ja a:hover kohtien colorit, eiköhän selkiinny.

  Niin ja ne värit! Vaikka tuolta http://www.immigration-usa.com/html_colors.html

 2. Sun äitis Says:

  Kiitti vinkistä, Pauliina! Kyllä minäkin sen Style Sheetin kohdan löysin, mutta värien numeroista en ymmärtänyt mitään! Vilkaisempa linkkiäsi.

 3. mea Says:

  Moniin kyselyihin ja joihinkin haastatteluihin vastattuani jouduin tunnollisena ihmisenä naamakkain minun ja mean kanssa. Miettimään, että kumpi meistä nyt puhuu. Kun tottahan se pidemmän päälle se blogi-persoona oli korostunut erilaiseksi kuin lihasversio. Ihan jo siksi, että toinen kirjoittaa ja toinen lähinnä puhuu. Kirjoitettu teksti on aina ajatellumpaa ja viimeistellympää ja sen välittämä tieto siten monikerroksisempaa. Näistä pilkkeistä blogipersoona alkaa kuin huomaamatta kasvattaaa ja korostaa niitä piirteitä, joita lihasversio ei joko työnsä tai elämäntilanteesta vuoksi voi tai ei tohkene pitää esillä. Ja kun tällaiset piilossa voimaa ja intoa keränneet piirteet alkavat elää, niin ne tosiaan alkavet elää.

  Menopaussin minä-mea (onkohan tuota sanaleikkiä monikaan ajatellut) on aikapäiviä sitten muuttunut meaksi. Jopa niin, että allekirjoitan kaikki oikean elämän postitkin: m.

  Siitä taas johduin ajattelemaan, että onko sittenkin niin, että mea on se minä varsinaisemmin ja tämä, joka nappiloita painelee, vain välikäsi. Jotenkin kömpelöllä tavallani kallistun vahvasti uskomaan, että useampikin on erittäin tosi verkkoihmisenä. Ellei jopa tosimpi kuin out there.

  Nyt pudotin punaisen langan mutta eiköhän tässä tärkeimmät.

  Voisit äitee tulla meillekin joskus kahville. Voin leipoa vaikka omenapiirakkaa 😉

 4. Sun äitis Says:

  Ei yhtään lanka karannut. Minulla itselläni oli postausta kirjoittaessani erittäin vahvasti mielessä samantapaiset ajatukset. Että verkkominä voi olla vähintään yhtä tosi kuin arkiminä ja verkkominässä voivat punkea pintaan ne piirteet, jotka arkena ovat saanet jäädä sisään kasvamaan!

  Kiitos kyläänkutsusta. Seuraavassa vähän verkkominääni ruotivaa kyökkipsykologiaa (Huom! Tässä on pitkä build-up):

  Nuorena tyttönä, oikeassa elämässä, pelkäsin nuoria. Varsinkin niitä itsevarmoja ja suosittuja. Minulla oli oma asemani ja suosioni oman joukon keskuudessa, mutta ne muut saattoivat milloin vain aloittaa kiusaamisen. Siinä oppi varovaiseksi sen suhteen, kenelle alkaa jutella tai ketä edes katsoa.

  Aikuisena arki-ihmisenä en enää ajattele, kenelle uskallan puhua, vaan olen varsin ENFP. Mutta täällä blogeissa Myrskyten nuoruus palaa. Täällä olen paljon varovaisempi ihminen.

  Saattaa tuntua järjenvastaiselta, kun sanon, etten oikein ole uskaltanut kommentoida Menopaussissa! Kun aloitin blogeissa keikkumisen viime syksynä, oli Menopaussi alusta lähtien lukulistallani, mutta silloin en vielä kommentoinut missään muuallakaan. Joulun jälkeen aloin jutustella hurmaavien Koleiden blogaajien kanssa (Sellistille en olisi koskaan uskaltanut kommentoida mitään, jollei se olisi ollut samassa jengissä niiden kilttien kanssa). Siitä sitten vähitellen piiri laajeni. Mutta ei top-listan kärkeen, kun teistä minulle tuli primitiivireaktio: siellä on ne suositut ja varmat, joille mun kannattaa pysyä näkymättömissä, ettei tule harmia.

  Kuukkeli ei tietenkään yhtään helpottanut kompleksiani!

  No onhan tuo edellinen höpinöä hiukan paisutettua, muttei täysin tuulesta temmattua! Ehkä näitä turhimpia pelkoja vähitellen voisi jo jättää taakseen. Milloins sitä piirakkaa olisi tarjolla?

 5. mea Says:

  Pihlajanmarjapiirakka tuli syötyä jo, mutta voisin pykäistä Sunnuntain pakastepohjalle omenapiirakan, kun työkaveri toi niitä pussillisen. Liekö lukenut ruikutukseni, kun näin menetteli.

  Enitaim, ystävät toivotetaan meillä aina lämpimäisin vastaan. Eikäpä meillä muita käykään.

 6. Jani Says:

  Aijaijai, miten mielenkiintoiseen asiaan tartuitkaan, äiti! Oli varsinkin jännää kuulla, että täällä virtuaalisuudessa minua tuskin pidetään introverttinä, sillä siltä minustakin on tuntunut, ja minä tosiaankin luulen, että kuitenkin se testin ilmentämä introuteni on se puoli, jonka minut lihassa kohtaavat tunnistaisivat.

  Siitä tämä virtuaalimaailma onkin mielenkiintoinen, että tämän puitteissa tällaiset roolien päälaelleenkääntymiset ovat mahdollisia.

  Tällä erää ei tämän enempää. Huomaan taas kerran, että ajatus ei yhtään kulje täydellä vatsalla. Röyh.

 7. Sun äitis Says:

  Jani
  Just sut mulla erityisesti oli mielessä, kun tuota dualismia mietin! Oliks ne lättyjä?

 8. Jani Says:

  Tällä kertaa ihan vaan kananpaloja ja riisiä, päivällinen. Loput söin tuossa juuri iltapalaksi. Röyh.

  (Röyhtäilen täällä kuin kotonani!)

 9. Melkein Blogi Says:

  Jungin persoonallisuustesti…

  Sun itis kirjoitti nist1 jungin persoonallisuustyypeist, ja oli ilmeisesti bongannut aiheen Sedikselt. Pitip sitten menn sekaan tyttmn nuo valintakohdat ja katsoa tulisiko sielt jotain.
  ISTP2 (Introvertti-Havaitsija-Ajattelija-Spontaani) …

 10. Kuraattori Says:

  Kiitokset jälleen Sun Äidille, tästäkin aiheesta.

  Harmin harmi vieläkin vain että tuo trackback lähtee meikäläiseltä iso-8859-1 muodossa ja täällä se näytetään UTF-8 muodossa joten ei ole mitään saumaa että nuo ääkkösetkin näkyisivät oikein. Kerro muuten ihmeessä jos haluat etten lähetä moisia sotkuja enää.

 11. Sun äitis Says:

  Kerro muuten ihmeessä jos haluat etten lähetä moisia sotkuja enää.

  Kun mä en ymmärrä näistä mitään! (Muuta kuin sen, että välillä viestisi tuulevat ääkkösittä). Mikä on trackback? Mistä ja miten sen lähetät erotuksena noille ”selväkielisille” viesteillesi?

  Ja mitä noi kirjain-numero-sarjat tarkoittavat? Kun mullakin on skandiongelma: Safarilta työpaikan webmaililla lähetetyt viestit menee ihan änkyröiksi, vaikka mulla on valittuna merkistö Länsimainen (ISO Latin 1). (Ons se just toi iso-8859-1)

 12. Kuraattori Says:

  Trackback on siis toisen henkilön blogille kirjoitettu juttu jonka alku lähetetään ikäänkuin kommenttina, tässä tapauksessa sun blogille. Funktiona lähinnä se, että sen sijaan että kirjoittaisin koko jutun sun blogille, kirjoitan omalleni aiheeseen liittyen ja blogisofta ilmoittaa automaattisesti halutessani sun blogille tuon kommentin muodossa että nyt olen näin tehnyt. Kirjoittaessani juttua, lisään sun postauksen perässä olevan trackback osoitteen syöttöruutuuni. Ääkköset näkyvät niissä teksteissä kommenttiesi seassa jotka kirjoitan suoraan tähän kommenttiruutuun.
  Ja juu, latin 1 on tuo 8859-1. Nuo kirjainsarjat tarkoittavat koodisivustoa jolla selain tulkitsee sivussa olevat merkit.

  Heräsin juuri joten oikolukuni nukkuu vielä, pahoitteluni.

 13. NadineWorkman32 Says:

  All people deserve good life and home loans or just collateral loan will make it much better. Just because people’s freedom depends on money.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: