Ajatuksia avioseksistä

Keskikoulussa uskonnonopettajanani oli paikallinen pappi. Sikäli hyvä, että kun rippikouluviikolla sairastuin angiinaan enkä voinut polkea kirkolle neljäätoista kilometriä uskonoppiin, niin aiemman osaamisen perusteella pappi päästi kuitenkin konfirmaatioon.

Seuraavan kerran tapasin kyseisen papin vihkiäisissäni. Se oli sanonut koulussa, ettei kukaan kuitenkaan muista mitään vihkipuheesta, kun on niin tohkeissaan hunnusta ja kimpusta. Ei pidä paikkaansa.

”Avioliitto on ristisana-arvoitus. Mies ottaa itselleen ristin, naisella on sana, ainakin viimeinen ja loppu on arvoitusta.”

Tuolta pohjalta sitten lähti tarinoimaan muunmuassa mykkäköulun haitallisuudesta. Olin ennen häitä kuunnellut sen verran varttuneempien vaimojen puheita, että ongelmitta oivalsin mykkäkoulun laajemman merkityksen.

Sisko (eri sisko!) sanoo, ettei avioliitossa kannata koskaan pihdata. Antaminen on siksens helppoa, että sen voi tehdä, vaikkei juuri sillä hetkellä niin hirveesti huvittaisi. Vastavuoroisesti sitten itse saa aina halutessaan.

Näitä juttuja olen paljon ehtinyt miettiä liki kolmessakymmenessä vuodessa. Yksi riesa ovat puolisoiden erilaiset unirytmit. Minä esimerkiksi en ole erityisen himokas aamulla kello viisi. Gorba sen sijaan menee nukkumaan jo ennen yhdeksää ja herää pirteänä kukkumaan hyvinkin ennen viittä. Tarvittaessa olen silloin noudattanut siskon ohjetta.

Mutta papin puhe mykkäkoulusta on jo monitahoisempi juttu. Sen ymmärrän, ettei naimisesta saa tehdä vallankäytön välinettä. Mutta kieltäytyminen on mielestäni oikein ja kohtuullista, jos toinen käytöksellään on loukannut tunteitani enkä vielä ole toipunut tasapainoon. Silloin pysyn mykkänä, kunnes taas on iloisen antamisen ja saamisen aika.

Tästä voitte mainiosti lähteä spekuloimaan, onko postauksen pontimena aikainen aamuherätys, raivoisa riitely vai pelkkä periaattelinen pohdinta!

Mainokset

19 vastausta to “Ajatuksia avioseksistä”

 1. raiza Says:

  huomenta,
  kun nyt papin ensimmäisenä aamuna sanaisessa arkussasi mainitsit, suosittelen piustätymistä sivullani, vähän samaa sivuaa minunkin juttuni..

 2. raiza Says:

  seksistä sen verran, ettei ne värkit käyttäen kulu. Täällä ei kannata pihdata mitään eikä varsinkaan sitä 🙂

 3. Sun äitis Says:

  Ei niin kulukaan, mutta jos tavoitteena on, että kumpikin voisi olla myös päineen ja tunteineen täysillä mukana touhussa, niin mielipahaisena en siihen pysty. Siks min en oo niitä, jotka sopivat sängyssä, vaan niitä, jotka ensin sopivat ja sitten vasta menevät sänkyyn.

 4. minh Says:

  Sama täällä. Ennenvanhaan riidat sovittiin paneksimalla, mutta nykyään tarvitsen sovinnon ja hyvän mielen, että voin taas harrastaa seksiä. Vastentahtoisesti en siihen rupea ja meillä on sanomaton sopimus, ettei seksillä loukata, painosteta tai muutenkaan tehdä mitään muuta, kuin pidetään toista hyvänä(ja itseä samalla:).

  Eri unirytmit oli jossain vaiheessa vaikea juttu, mutta kun säätelee vähän päivärytmiä, esim. ruoka-aikoja tms. niin niitä kiksautus-aikojakin alkaa kummasti löytyä. ja minä olen myöskin lopettanut yökukkumisen ja ruvennut enemmän miehen rytmiin. Ja jos ei viikolla jaksa niin viikonloppuisin voi sitten otta kunnolla takaisin!
  -minh-
  P.S. Pihtaaminen on niin moniselitteinen sana, etten mielelläni käytä sitä. Jos on kova masennus ja lääkkeet ja uupumus vie seksihalut, niin toki se vaatii toiselta paljon ymmärtää ja olla vonkaamatta ja pitämättä toista pihtarina, mutta molemminpuolinen jousto on aika fiksukas ratkaisu siihenkin: Haluton joustaa välillä antamisen suntaan ja halukkaampi tyytyy välillä vähempään.
  Seksihommat menee kuitenkin aaltomaisesti. Eihän se olisi edes kivaa, jos seksiä olisi koko ajan niin paljon kuin sielu sietäisi. Silloin ei saisi koskaan kokea sitä tauon jälkeistä himokkuutta!

 5. olioajatus Says:

  Näin on tytöt, älkää pihtailko, mutta mielipahassa on luvallista pihtailla ja mykkäkouluilla.

 6. Saara Says:

  Meillä mies on pitänyt mykkäkoulua vuosikausia. 🙂 Se on kieltämättä hankalaa.

 7. iXnit Says:

  Niin no jaa entäs kun se on mies joka pihtaa? Armosta antaa vai pitäisikö sanoa ottaa? Hellyyden rajoittaminen on hyvin tehokas rankaisukeino.

 8. Sun äitis Says:

  Kai se pappi sanansa molemmille asetti, ei oo kivaa miehenkään mökötys! Postaukseeni sattui arpoutumaan tuo naisnäkökulma, kun sen analysoinnista minulla on enemmän omakohtaista kokemusta!

 9. olioajatus Says:

  Varmasti miehetkin pihtaavat, mutta tosiaan nyt oli kyseessä naisnäkökulma. Sanalla ”pihtaaminen” yleensä viitataan naiseen, olisiko miehille omaa sanaa pihtaamiselle?

 10. Sun äitis Says:

  Sanalla “pihtaaminen” yleensä viitataan naiseen

  Ikävät sanat on kiintiöity naisille?

 11. Birdy Says:

  Onko se oikeasti pihtaamista, jollei väsyn/taudin/kiireen takia ehdi tai jaksa?

  Toisekseen, kai sitä voi äijälle lämmintä kättä tai poskiottoakin tarjota, jollei huvita maata väsyneenä kampelana alla?:-))

 12. olioajatus Says:

  Varmaan näin on, että naiset saavat kantaa ikävien sanojen arkkua selässään.

  Ei tietenkään sairastelua ja väsymystä lasketa pihtaamiseksi.

 13. ohikulkija Says:

  1. kun nainen ei halua seksiä, pitää hänen kuitenkin _antaa_ miehelle,eihän se paljon vaadi, vartti maata selällään ja samalla voi ajatella vaikka huomista kauppalistaa.

  2. kun mies ei halua/jaksa niin naisen pitää ymmärtää että miehen haluttomuus johtuu niistä paineista, joita nainen ja yhteiskunta hänelle asettavat. On ihan ymmärrettävää, ettei miehellä seiso, mieheltä vaaditaan nykyisin niin paljon muutakin kuin ennen, kuka sitä aina jaksaa olla siitosorina makuuhuoneessa! Itsekästä jos nainen silloin vaatii miestä tyydyttämään hänen tarpeensa.

 14. Sun äitis Says:

  Ohikulkija,
  toivottavasti tuo on pelkkä provokaatio.

  Jos noin tosiaan elätte, niin osanottoni kummallekin!

 15. ohikulkija Says:

  Sun äitisi, en tämä ei ole meidän elämää. Onneksi.

  Tämä on sitä totuutta mitä moni ”asiantuntija” toitottaa…

 16. Sun äitis Says:

  Huh, helpotti, hetken jo pelkäsin, että joku oikea ihminen olisi tuota mieltä! Asiantuntijat hypätkööt pituutta!

 17. Louhi Says:

  Jaa-has, ja täällä puhutaan kampelana makaavista naisista. Entäs jos mies ensin pihtaa ja makaa sitten kampelana naisensa alla. Antaa naisen tehdä kaiken työn : D

 18. minh Says:

  Tuttavapiiriini on sattunut ilmeisesti joku poikkeama: elämänsä parhaita vuosia eläviä naisihmisiä, joiden tekis mieli sänkypainia semmoiset vähintään kerran viikossa. Miehen PIHTAAMISESTA(kyllä, sama sana!) johtuen naiset iloitsevat max. kerran kolmessa kuukaudessa suoritetusta panosta, johon on päädytty pitkien valmisteluiden(hörselöt, vähän alkomahoolia, kokovartalohierontaa-miehelle ja pitkää vonkaamista-nätisti-ei syyllistämällä/valittamalla) jälkeen ja jossa mies makaa kampelan ominaisuudessa ja nainen suoraansanottuna tyydyttää itsensä miehen päällä ja sitten mies sanookin, että ”ai sä sait jo, mä en saa tulee, lopetetaaks?”
  Näistä on käyty pitkiä viininhuuruisia keskusteluja ja siksi yksityiskohtainen tieto.
  Minä olen sitä mieltä, että jos parisuhteeseen lähdetään niin, että seksiä on, on epäreilua ja suorastaan huijausta lopettaa seksi jossain vaiheessa ja olla puoli vuotta-vuosikin jalat ristissä(tai miehet vaikka muna solmussa)ja olettaa toisen olevan sitten vielä uskollinen.
  Väsymys, terveys(pää tai muut)ongelmat, lääkitys, raskaus yms. ovat lieventäviä asianhaaroja. Olen kuullut, että kaikkia naisia ei paneta hulluna raskauden aikana eikä kaikki miehet pysty, kun nainen on raskaana..!?
  Puhuminen varmaankin auttaisi tässäkin asiassa…
  -minh-

 19. ankka Says:

  Juu voi se mieskin pihdata. Miksi tästä aina syytetään vain meitä naisia? Meillä toki pihtaan minä, en täysin omasta tahdostani toki, vaan sanotaanko tästä erilaisesta unirytmistä johtuen. Ja siitä, että minua sattuu haluttamaan _päivisin_, miestä taas joko ei, tai sitten hän on töissä tai muuta yhtä tylsää.

  (Siis eikö aviomiehen kuulukaan olla aina kotona vaimon käytettävissä?)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: