Hiirijuttu tämäkin

Taustaa
90-luvun alussa otin seitsemällä hyppytunnillani yksityistunteja saksassa, kun koulumme saksanopettajalla sattui olemaan hyppäri samaan aikaan (sittemmin lukujärjestys vaihtui, ja saksanopiskeluni jäi). Kerran kollega kaivoi tietokoneeltaan aukkotäydennystehtävän, johon piti hiirellä hamuta prepositioita jostain laatikosta. Olin hiiren käyttäjänä vielä huonompi kuin saksassa: jotenkin aina onnistuin sähräämään väärän preposition aukon tukkeeksi, vaikka olisin oikean osannut.

Se kollega sitten alkoi brassailla, miten erinomaisen taitava hiirenkieputtaja hän itse on. Piirsi Paintilla kissan ja sille hiuksenhienot viikset. Olin vaikuttunut.

Tämä tuli elävästi mieleeni, kun tartuin Linjakohinan haasteeseen. Emmä kyllä tiedä, miten tuo muka putkiaivoisuutta tai sen puutetta testaa.

Välitunnilla kokeilin koululla. Pomi 550:ssa on armeliaan hidas prosessori, ja palat liikkuivat verkkaan, joten tulokseni ei ollut täysin katastrofaalinen. Testiä kuitenskin hankaloitti talmainen pallohiiri, joka jumitti ja loikki arvaamattomasti. Putsasin hiiren, mutta sitten alkoi tunti, joten harjoittelu jäi.

Kotona kokeilin iBookillani. Vaikeuskerrointa tuli siitä, että käytössä oli vain touchpad. Tulos ei parantunut. Tämä Gorban wintell-vehje kieputtaa palasia huomattavasti sutjakkaammin kuin koulun Pomi. Tuloksen parantuminen ei ole kovinkaan todennäköistä.

En siis viitsi viittä minuuttia tahkota, vaan julkista häpeällisen tulokseni: nopeimmillaan törmäilin 0,37 sekunnin kohdalla ja parhaimmillaan pääsin karvan verran yli 17 sekuntiin. Hommassa on kyllä vahva välineurheilun tuntu. Hitaalla koneella ja herkällä hiirellä 18 s saattaisi olla saavutettavissa.

Edit: Ei se sitten ollutkaan prossusta kiinni, vaan siitä, että se jähmeä hiiri liikutti punaista niin hitaasti, että sinistenkin vauhti hidastui! Minä vain noteerasin nopeuseron, mutten tehnyt siitä oikeaa johtopäätöstä. Niinkuin kew Turistin kommenteissa: ”Toi on liian helppo – voi kontrolloida sinisten laatikoiden vauhtia sillä miten nopeasti heiluttaa punaista. Se on ihan lässy jos liikuttelee punaista tosi hiljaa.”

Kaikkihan tämän jo ovat tehneet. Paitsi, jollei joku vielä, niin alla ohjeet.

Haaste: Haastan muutkin tekemään Putkiaivotestin ja julkistamaan tuloksen blogissaan. Ensimmäistä testikertaa ei lasketa ja testin saa tehdä monta kertaa, mutta harjoitteluun ja viralliseen kellotettuun testiin saa käyttää aikaa enintään viisi minuuttia. Haasteesta täytyy ilmoittaa haastetun blogin kommenteissa ja omassa blogissaan.

Mainokset

21 vastausta to “Hiirijuttu tämäkin”

 1. Karpalo Says:

  Pysähtelevälä ja tökkivällä hiirellä huonoin tulos 0.45s ja paras 23,67, pääsin myös toisen kerran yli kahdenkymmnen 21,53 tuloksella. Koneeni lienee kohtuullisen hidas.

 2. squar Says:

  Vastasin. http://squar.kuukso.net/2006/04/11/sun-aitis-haastaa/

 3. Hymy Says:

  Pitihän se tehdä. Luulin olevani hyvä, mutta ei ole luulo tiedon värtti! Tulokset pyörivät siinä 18-19 paikkeilla, paras oli jotain 25.

 4. Helen Says:

  Kokeilin pari kertaa, ihan mahdoton tehtävä. 3,25 sek oli paras, ihan ekalla kertaa tuli. Ja minä sentään olin hyvä Tetriksessä joskus!

 5. Karpalo Says:

  Onko vika minussa vai jossain muualla, mutta en pysty lukemaan kommentteja täällä. Ne ei aukene mulle ollenkaan.

 6. Karpalo Says:

  No niin nyt aukeni eka kerran kun laitoin ite kommentin, mutta ilman kommentin lähettämistä ei siis aukene, niinkö sen pitää ollakin.

 7. Spöget Says:

  Et vaan osaa. Samalla koneella kokeilin kahdesti ja ekalla sain ajaksi 25.6 sekunttia ja seuraavalla 33.4 sekunttia.

 8. Sun äitis Says:

  Kiitos innostuksesta! Paitsi Spöget: se on pelilakkoa nyt, ei noin hyväksi voi tulla kuin liikaa räiskintäpelaamalla!

  Karpalo,
  onpas outo ongelma! Olen lukenut tämän blogin kommentteja aika monelta koneelta. aika monesta verkosta, aika monella selaimella, aika monella käyttiksellä jne.eivätkä kommentit ole jumittaneet. Harmillista! Onko jollakulla muulla ollut samaa ongelmaa?

 9. PA Says:

  Niin, huomasitte kai, että minuutin jälkeen sinne tulee viides nelikulmio?

  Minä en ole pelannut vuosiin mitään, mutta hiireen tartuttuani sain jatkuvasti yli kolmeakymmentä (ohjauslevyllä sain parhaimmillaan jotain 18). Parhaaksi mitatuksi tulokseksi jäi 51,31 sekuntia.

  Sanon mitatuksi, sillä ohjelma kaatui, kun tein aivan huippua enkkatulosta. Sanoisin tuntumalla yli minuutti, mutta karkuun pääsi, mokoma.

  Uskon, että kaikki johtuu siitä, että olin lapsenakin aikas hyvä väistelemään lumipalloja.

 10. PA (pa...tshihihihii) Says:

  Puolitoista minuuttia. Vau, mitä se silloin sanoi? Minulle hehkutti jo 50 sekunnin jälkeen, että sitä ollaan ihan lentäjäainesta. TÄMÄ on varsin kummaa, miksi näitä toisten kommentteja voi editoida?

 11. Louhi Says:

  7,047 oli tähänastinen paras tulokseni. Huonoimmat olivat 0, jotakin vielä surkeampaa.

 12. JCP Says:

  Mitäs ihmettä..viestini lähettäjäksi muuttui Sun äitis? Noh, pikkusen tuossa piti valehdella. Ihan huvikseni kokeilin oikeasti saavuttaa tuota reilun minuutin aikaa, mutta jostain syystä aina minuutin ylitettyäni homma alkoi bugata (otin aikaa myös kännykällä). Paras kirjautunut aika 58.6, mutta oikeasti menisi kyllä päälle minuutti. Tämä systeemi sanoo, että olen kirjautunut sisään käyttäjällä Sun Äitis ja antaa minulle täydet moderointi oikeudet…mitäs..ihmettä?

 13. PA Says:

  Olisikohan minullakin tuo kaatuminen johtunut minuutin haamurajan ylityksestä. Tsihihii, minä en kyllä pysty kirjoittamaan kuin omia kommettejani.

 14. PA Says:

  Äh, joko JCP tai Sun äitis [elleivät ole sama henkilö??] on poistanut sen kommentin, johon kommenttini nro 10 viittaa. SamaPA tuo.

 15. JCP Says:

  Höh, enää ei onnistu tuo kommenttien muokkaus. Vaikka ylläpito-oikeuteni ovatkin 9/10 ei se siihen näemmä riitä.

 16. Petja Says:

  Mulla on tapana nollata ajatukseni niin että kuvittelen pallon, pallon pintaan täplän ja pallon pyörimään. Silloin täplä pyörii akselin ympäri tasaista ympyrää.
  Sitten lisään toisen akselin, ja täplän rata muuttuu aaltomaiseksi.
  Kolmannen akselin lisääminen, muttaa kuviota oleellisesti, siitä tulee ikään verkkomainen, tai voisiko sitä verrata pullistettuun laatikkoon?

  Sitten uusi akseli, ja kuvi muuttuu taas, mutta tätä on jo mahdoton sanallistaa.

  Sitten lisään akselin.

  Sitten lisään akselin.

  Seuraava akseli on jo vaikea.

  Sitten on muutama helppo.

  17 akseliin olen päässyt muutamn kerran.

  Mutta.
  Oleellista on tässä se, että en tiedä, olenko oikeasti pystynyt laskemaan täplän radan oikein, mutta se ei ole itseasiassa se juttu. Oleellista on se, että yhdeksännen akselin jälkeen se alkaa vaatia niin paljon prosessoritehoja, että jotakin pientä vaivaa ei enää ole laisinkaan tapahtumahorisontissa.

 17. linjakohinaa Says:

  Täällähän on kellotettu kovia tuloksia. Pitäisköhän itsekin vielä vähän kokeilla kun oppilaatkin on vielä tällä hetkellä niin kiltisti…

 18. maurelita Says:

  19,68 ja enempää en viitsi ! Sitä aina luulee olevansa muita parempi…

  =D

 19. Salanimi & Salanimi Says:

  22.203 s, kokeilin monen monituista kertaa :o))

 20. Sun äitis Says:

  Aamulla ennen töihinlähtöä kurkkasin tänne ja huomasin hiirten juosseen pöydällä kissan poissaollessa. Ja millä seurauksilla! MINÄ EN PÄÄSSYT ITSE OLLENKAAN KOMMENTOIMAAN OMAA BLOGIANI! Pahuksen nuorisovandaalihäxörit olivat onnistuneet kaappaamaan lodjun. No, nyt taas onnistuu.

  Ilolla noteeraan, että nimeämättömätkin haasteet uppoavat kansalaisiin näin hyvin.

  Petja,
  mulla oli kerran opiskelija, joka innoistui aivojumpassa käytettävästä laiska kahdeksikko -harjoituksesta. Ensin hän teki Flashillä yhden kahdeksikon, jota pitkin valotäplä kulki ja hän seurasi katseellaan täplän kulkua. Sitten hän piirsi sen da Vincin ihmispentagrammin ja sijoitti siihen viisi laiskaa kasia, joita pitkin valotäplät vaelsivat. Aikansa täpliä näytöltä seurattuaan hän alkoi kuvitella koko jutun päässään ja viihdytti itseään viittä kuvitteellista valopistettä seuraamalla. Tuli tuo poika elävästi mieleen sinun tarinastasi!

 21. Myy Says:

  Ilman silmälaseja 18.286… kun nyt ensin tajusin mitä piti tehdä.
  Vielä kun saisi hahmotetuksi uuden puutarhasuunnitelman…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: