Tärkeä tiedotus vaati kaksituntiseksi venyneen sisarpuhelun keskeyttämistä

Helsingin kirjeenvaihtajani Spöget palasivat juuri mukanaan historiallista kuvamateriaalia.

makasiini1

makasiini2

makasiini3

Makasiineja ei nyt sitten enää ole.

Mainokset

16 vastausta to “Tärkeä tiedotus vaati kaksituntiseksi venyneen sisarpuhelun keskeyttämistä”

 1. Kuraattori Says:

  Nepä olis lähteny ensi viikolla muistaakseni kuitenkin. Lähti nyt sitten erittäin harvinaisen näyttävästi. Moista tulipaloa tuskin koskaan enää näkyy noin näyttävällä paikalla ja noin suuressa mittakaavassa.

  Jotenkin en osaa harmitella lainkaan kyseistä tapahtumaa, enpä ole stadissa koskaan asunutkaan enkä siten mitenkään ole kiintynyt tai ajatellut makasiineja arvokkaaksi.

  Toivottavasti mitään henkilövahinkoja ei ole tullut.

  (Mä olen vähän tuli-addikti)

 2. Sun äitis Says:

  Kuraattori,
  ei minun ollut tarkoitus tuohon mitään arvolatauksia kätkeä. Mutta onhan se kyllä aikamoista, että meillä tasaisessa Suomessa sytytetään roihu liki eduskuntatalon rappusille!

 3. Evelin Says:

  Vau, hyviä kuvia olet tapahtuneesta saanut. Itse olin myös keskustassa kyseisen tapahtuman aikaan. Oli aika näyttäviä nuo lieskat myös tuonne kauemmas. En viitsinyt lähemmäs yrittää, kun näytti olevan niin paljon ihmisiä minun ja tapahtumapaikan välissä. Mutta kuvat ovat kyllä hienompia ja hajuttomampia, kuin tapahtuman paikan päällä. =)

 4. Sun äitis Says:

  Evelin,
  Spöget oli just palailemassa Kaisaniemestä kotiin ja sattuivat kulkemaan Makasiinien ohi matkalla Kamppiin. Siks ne oli kohdalla ennen ihmispaljoutta ja sai läjäpäin kuvia.

  Moniin isoihin juttuihin kätkeytyy myös pieni henkilökohtainen tragedia. Niin tähänkin. Spöget olivat viimeksi eilen ihailleet pyöräliikkeen mainoksena makasiinien katolla komeilevaa pikkufillaria ja miettineet, että saiskohan sen sieltä, kun puoti puretaan. Mutta eivät olleet ehtineet mistään asiaa tiedustella ja joutuivat nyt näkemään, miten fillari kärventyi liekkimeressä!

 5. vintti Says:

  En osaa ottaa tuhoutumiseen kantaa, henkilökohtaisesti elämääni se ei liikauta, enkä omien muistojeni kautta koe ’eroahdistusta’. 🙂

  Mielettömiä kuvia. Eksäni oli mukana palokunnan toimissa, ja liekö sen kautta jäänyt mieltymys tulikuviin, ja koen ne vaan jollain tavalla kaikki omituisen läheisiksi. Kuvat!

  Toivottavasti hlövahinkoja ei.

 6. ths Says:

  Kaksi kertaa kotini teollisuuspalon takia menettäneenä en osaa tuntea mitään sympatioita tuollaisen aiheuttajaa kohtaa tai ajatella, että ”olipa komea lähtö”. Helsingin jo ennestäänkin surkea ilmanlaatu senkun pahenee ja palomiehet joutuu turhaan vaaraan ja kaikki vain siksi, että joku tykkää katsella isoja liekkejä.

 7. -P- Says:

  Joo, ehkä se tosiaan muuttaa hieman suhtautumista tuleen kun on oman kodin palamisen joutunut näkemään. Minulle se on käynyt luojan kiitos vain kerran eikä toivottavasti toistu mutta sen jäljiltä en pysty näkemään tuollaisessa mitään ”komeaa lähtöä” tms. vaan koen teon yksinkertaisesti vain äärimmäisen vastenmielisenä, vastuuttomana ja erittäin tuomittavana.

 8. Helena Says:

  Minua kalvaa aavistus, että teon takana on vakavampaa yhteiskuntarauhan rikkomista haluavia tahoja kuin pelkkiä pikku pyromaaneja. Kunpa poliisi pääsisi pian oikeiden suunnittelijoiden ja tekijöiden jäljille.

  Mutta – Spöget ovat loistavia juniorireporttereita. Uutiskorva- ja havainto on toimittajalle must. Spögeillä se on, ja että he kantavat digikameraa mukanaan, tekee heistä nyt jo täydellisiä.

 9. kr47 Says:

  Eipä tule eroahdistusta minullekaan. Rovaniemeltä käsin koko makasiinikeskustelu on ollut pärskeitä vesilasissa. Saadaanpahan jo vihdoin tontti parempaan käyttöön. Vaan tekijöiden liikkuminen vapaalla ahdistaa.. MOiset pullamössöanarkistit keksivät pian jotain vielä riehakkaampaa.

 10. Sun äitis Says:

  Minulla ei olllut mitään henkilökohtaista näkemystä makasiinien säilyttämisen puolesta tai sitä vastaan. Mutta tulipalojen sytyttämistä vastaan minulla on paljonkin, vaikken onnekseni ole koskaan ths:n ja Prinsessan lailla joutunut kokemaan oman kodin palamista!

  En millään voi tajuta, että joku on niin välinpitämätön toisten ihmisten turvallisuudesta, että sytyttää noin valtavan roihun keskelle kaupunkia. Siellähän olisi hyvin voinut olla joku Arska sisällä nukkumassa. Ja palomiehet nyt ainakin joutuivat vaaralle alttiiksi.

  Helenan ja Arktisen lailla toivon, että tekijät saadaan pian selville ennen kuin homma paisuu kokonaan käsistä.

 11. Petja Says:

  Makasiinit liittyvät kiinteästi mun omaan historiaani. Maanantaina tai tiistaina tulee ulos mun kirjoitukseni niistä tuolla toisella blogillani.

 12. Myy Says:

  Väkisin miettii millaiset saastepilvet tuossa nousevatkaan ilmaan. Vanhuksia, pieniä lapsia ja allergisia lähistöllä asuvia käy sääliksi.

  Vaikea kuvitella, ettei mielenilmauksille olisi järkevämpää kanavaa. Enkä edelleenkään ymmärrä, miten toisten omaisuutta voidaan kohdella näin.

 13. Kuraattori Says:

  Toivottavasti tuo ”komea lähtö” lainaus ja maininta ei johtunut tuosta omasta ”näyttävästi lähtemisestä” ilmaisustani. En toki tarkoittanut että jippii hienosti savuna ilmaan, vaan että näyttävä tulipalo. Täytyy silti sanoa että hesarin valokuvia tapahtumasta katsellessa täytyi nostaa hattua kuvaajille.

 14. ths Says:

  Viittasin ihan yleisesti eri keskustelupalstoilla näkemiini kommentteihin, joissa tunnuttiin pitävän tapahtunutta hyväksyttävänä loppuna koko makasiinikiistalle.

 15. Petja Says:

  Julkean nyt mainostaa tuota bisnesblogissani olevaa kirjoitusta, miten minun ja makasiinien tiet mutkittelivat… Siltä ajalta minulla on jossakin vielä tallessa makasiinien piirrustusten alkuperäisten piirrustusten näköispainos.

 16. Sun äitis Says:

  Siltä varalta, että joku ei hogaa, että tuo Petja vie bisnesblogiin, ei Ihmiskuntaan, laitan linkin vielä tähänkin näkösälle.

  http://www.bisnes.fi/petja/

  PS Voisin koulussa laittaa lapsukaiset lukaisemaan keisisi, hahmottelemaan sen liikeidean niihin kauppaoppilaitosten rakastamiin laatikkoihin ja arpomaan vielä SWOTinkin,oli se sen verran ufo tarina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: