Työntekijän pöytä

Ainakin Jani, PA, Skrubu, Kuraattori ja Charni ovat esitelleet työpöytäänsä. Minä myös.

Työläintä oli ensin löytää työpöytä! Päällä lojui aukinaisena läjäpäin ikkunoita: Skype, Safari ja Firefox (joissa kummassakin auki useita välilehtiä, ei onneksi erillisiin ikkunoihin avattuna), pinoittain Word-dokumentteja ja pari Exceliä, noin alkajaisiksi.

Kaiken alla lymyili tämä

desktop

Minulla ei koskaan ole ollut mitään omaperäistä taustakuvaa (Vaikka sijoituin kerran palkinnoille fiMUGin taustakuvakilpailussa. Siinä kuvassa oli kokoelma silloisen Mac-käyttiksen näppäinoikoteistä. Toteutuksesta taisivat todellisuudessa vastata kaksi vanhinta poikaani). Mitä olemattomammaksi näkökyky menee, sen vähemmän kaipaan valokuvaa tai muuta kivaa röpellystä taustakuvaksi, eivät siitä silloin erottuisi mitkään pöydällä lojuvat paperit.

Taas niitä on ehtinyt kertyä, vaikken itse yleensä tallenna edes temppejä työpöydälle. Kaikki toi roina on tullut joko sähköpostin liitetiedostoina tai muina latauksina netistä. Paitsi kuva 1, kuva 2 jne., ne ovat kuvaruutukaappauksia, jotka Mac oletusarvoisesti tallentaa työpöydälle. Kertyneitä katsellessa tuli taas mieleen, että pitäisi tutkia, mistä latausten ja kuvaruutukaappausten oletustallennuspaikkaa muutetaan. Heti näyttäisi pöytä tyylikkäämmältä.

Mitä muuta kuvasta voi päätellä? Joskus olen näköjään komentanut kuvakkeet järjestykseen, eivät ne muuten noin suorissa riveissä pönöttäisi. Pienen järjestyksenpitoefortin jälkeen on taas alkanut kertyä uutta tauhkaa. Jostain syystä se läjittyy tuonne oikeaan yläkulmaan. Joitain tyhjiä paikkoja rivistöissä on. Olisiko poistettujen tiedostojen nimi paljastanut jotain liian henkilökohtaista? Siksikö ne nappasin veks. Vai nolottiko minua nähdä työpöydällä esim. kaksi päällekkäistä Flash-playerin asentajaa. Ihan kuin siellä netissä olisi liikkunut joku toistaitoinen, joka ei ymmärrä, että ohjelma alkoi jo lataantua, ei enää tarvitse tökkiä kuvatetta.

7 vastausta to “Työntekijän pöytä”

 1. Helena Says:

  Nyt on äitilläs semmonen postaus, että hilseen yli menee useimmat asiat ja sanat. Minun työpöydällä on Word, Internet, Outlook, Exel ja kirjanpito-ohjelma. Lisäksi virusturva ja palomuuri. Siinä ne on, ja panen kännyt ristiin, että en ikuna enää tarttis mitään muuta. Nämä kun pystyn ymmärtämään ja kunnossa pitämään, niin olen hyvin pitkälle oikein onnellinen.

 2. kervå Says:

  Heh, osallistuin tohon meemiin. Mun työpöytä näyttää ihan samalta.

 3. oopa Says:

  Siis sielläkin on Mac… mahtavuutta… ei jaksa ”siivota” työpöytää meemiin varten. Kun kuitenkin on noita asiakastiedostoja pöydällä.

  kappas:

  löytyi arkistosta… nykyjään aika erilainen.

 4. Sun äitis Says:

  Helena,
  kieliongelmat taisivat liittyä käyttöjärjestelmäeroon. Mun Macissä kaikki ohjelmaoikotiet ovat Dockissa (joka piiloutuu reunan taa, kun ei ole käytössä), joten en tarvitse työpöydälle pikakuvakkeita ohjelmiin (kuten sinulla on). Noi roinat ovat tulleet pöydälle siitä, että aina kun lataan vaikka liitetiedoston sähköpostista, se plaseeraa itsensä pöydälle eikä johonkin piilossa olevaan temp-kansioon.

  Kervå ja Oopa,
  näitä kun nyt on ollut monessa paikassa näytillä, niin olen pannut merkille, jota monella mun blogitutulla on Mac. Its olen liki fanaattinen Mac-ihminen: ainoa maksua vastaan julkaistu kirjoitukseni ever oli edesmenneessä MacMaailmassa julkaistu kolumni Macin itsetuntoa kohottavasta vaikutuksesta (tyylilaji liki maallikkosaarnaajamainen).

 5. Helena Says:

  Äitis selonteko on hyvä, kiitos, mutta minä ymmärrän asian niin päin, että Windows on paljon fiksumpi, kun pitää näytillä vaan nämä ohjelmat, eikä jok´ikistä liitettä, mikä sattuu siunaantumaan. No, missään nimessä minulla ei ole mitään edellytyksiä vertailla Mac:jä kun en ole eläissäni edes Macia nähnyt, saati kokeillut.

 6. PA Says:

  Kyllä, Helena, Windowsillakin kykenee tallentamaan tavaraa työpöydälle ja sen halutessaan täyttämään. Sitä en tiedä, saako sitä halutessaan täysin tyhjäksi niin kuin Macillä. Kierätyssäiliö sinne kai ainakin jää kummittelemaan ja Käynnistä-valikon asetuksista riippuen muutakin. Viisasta tai ei.

 7. Antzu Says:

  Lähdenpä mukaan leikkiin, tältä näyttää oma työpöytäni tällä hetkellä: http://antzu.net/blog/?p=217

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: