Hanki uusi muki!

Eilen sain avaimet ja kulkukortin ja minulle osoitettiin työpiste. Voi kun se on vielä siisti! Lyhyen perehdytyksen jälkeen aloin tutustua paikkaan itseohjautuvasti. Iltapäivä meni ihmisten kanssa höpötellessä ja tietokoneeseen tutustuessa. Intra pullisteli ohjeita ja selvityksiä, joihin välttämättä pitäisi tutustua, että pääsisi sisään koko touhuun. Mutta kun intraan ei pääse kotoa. Siellä työmaallako niitä pitäisi alkaa lukea?

No, aloitin tiedonhaun oleellisimmasta ja löysin ohjeet, miten työpaikan verkkoa voi etäkäyttää kotoa käsin. Tuettuja käyttöjärjestelmiä ovat kuulemma Windows XP ja joku Redhat mikälie Linux. Ja selaimeksi kelpaavat IE ja Mozilla. Ohjeissa oli sen seitsemänsataa tietoturvaruksia ja aktive äksää, jotka pitäisi olla oikein asemoituna, kun tämä etäseikka alkaa kotikoneen skannauksen. Muuten ei yhteyttä tipu.

Tänä aamuna kokeilin Spögöttimien hallinnoimalla perheen pc :llä. En onnistunut yhteydenotossa, vaikka poikkeuksellisesti otin käyttöön jopa IE:n (ja tarkastin, että ne tietoturvaruksit ovat paikallaan). Piruuttani sitten kokeilin MacBookiltani, ja niinhän siinä kävi, että tämä ei-tuettu vempain ongelmoimatta löysi tien intraan. Jee, nyt voin viettää rattoisaa koti-iltaa lukemalla palaveripöytäkirjoja, pysyväismääräyksiä yms. mielenkiintoisia intra-asioita.

Tänään piti mennä paikalle sillä tavalla kevyesti reviiriä nuuhkimaan. Viedä oma kuppi kahvioon, järjestellä papereita omaan IKEASTA ostettuun rippukansiotellinkiin. (Nykyään kaikkialla on näitä tyylikkäitä toimistokalusteita, joissa ei ole riipparin riipparia. Miten ihmeessä väki saa pöytänsä pysymään edes puolisäädyllisen siisteinä? Mapittaako ne tosiaan kaiken? Käyttävätköhän välilehtiä kans?) Riipukansio on minulle aikuisena samaa kuin matto oli lapsena: kun olin enolla hoidossa ja sinne tuli yllätysvieraita, aloin raivoisasti kätkeä tilkkuja maton alle (kesityöhommajutskat olivat kesken), samalla tavalla tungen nykyisin kamaa riippariin pois silmistä.

Tämän jälkeen piti hiukka kokeilla uuden kursin luomista Black Board -alustalle (ihan vain piti liittää opiskelijat kurssille, lisätä lähipäivät kalenteriin, täydentää kouluttajien tiedot, ei mitään oikeaa sisältöä vielä). Eikä sitten paljon muuta, kun oikeastaan vapaajakso loppuu vasta ensi viikolla. Ajattelin jopa, että siinä toimettomana uutukaisen työpöytäni ääressä istuessani voisin tempaista elämäni ensimmäisen työpaikalta postauksen. Ja kotiin oli tarkoitus hilpasta hyvissä ajoin ennen neljää.

Miten tehoton tuhertaja oikein olen, kun tuon tyhjän tekemiseen sai tärvättyä täyden päivän, vaikken edes päivittänyt! Vai onko niin, ettei uuteen solahtamisen kuulukaan sujua ihan tosta vaan? Ehkä tässä on lupakin aluksi vähän hissutella? Se nyt ainakin on varmaa, että uusi muki pitää hankkia, sellainen tilanteesen sopiva, nöyränoloinen!

muki
Sori vaan oppilaat, tämä ei juuri nyt päde! Otan lahjanne uudestaan käyttöön vuoden päästä.

Mainokset

12 vastausta to “Hanki uusi muki!”

 1. Kata Says:

  Hei ja paljon onnea uuteen työhön!

  Varoituksen sana vain tuosta työpaikan koneen etäkäytöstä.Vaikka kotona koneella istuessani yritän pysytellä blogeissa ym., huomaan usein yöllä tekeväni töitä…no kukin tyylillään ja töitä on monia.
  Olen nyt takaisin kotona, harmi kun ei ehditty tavata, oli kovin hektistä, ehdin kuitenkin rentoutua. Vaikka minua vaivaakin hiukan tämä olo, että tarvitsisin lomaa loman jälkeen. Ja kiitos vielä piknik kutsusta, päivät menivät niin nopeasti, ensi kerralla sitten!
  Mutta ihana olla omassa kodissa ja on kiva mennä taas töihin, tosin siihen samaan vanhaan. Ja onhan mulla tuossa kaappi täynnä turun sinappia ja muita lempijuttuja.
  Iloa uuteen uuteen elämän vaiheeseen!
  Kata

 2. Louhi Says:

  Ensimmäinen työpäivä uudessa työpaikassa? Kuulostaa kivalta.

  Mikäs vika uudessa mukissa on! ; D Sehän näyttää todella söpöltä. : )Onko sen tehnyt joku sinun oppilaistasi ihan itse? – Jos on, ymmärrän haluasi säästää mukia. : )

 3. Sun äitis Says:

  Kiitos huolenpidosta, Kata!
  Olen vallan tietoinen noista etäyhteyden uhkista. Mutta kun olen jo monta vuotta tottunut siihen, että vpn-yhteys kotoa toimii (siihen entiseen työpaikkaan, josta siis virkavapaalla nyt), niin kamalan kahlitsevalta tuntuisi ajatus, ettei etäyhteyttä olisi.

  Harmi tosiaan se tapaamattomuus, oikeastaan kahdestikin: sekä siellä teillä päin että tällä meillä päin.

  Jep, kyllä loman pitää olla niin pitkä, että siinä lopussa ehtii vielä toipua lomasta ennen töihin menoa! Minulla oli niin tänä vuonna. Heti juhannuksesta alkoi ja tähän viikkon kesti, vain muutaman päivän olin koululla siinä välissä. Mutta nekin päivät niin kumman rennolla mielellä, kun tiesin, että tänä syksynä on jotain uutta edessä!

 4. Rappiotäti Says:

  Onnea,Sun äitis, uusiin haasteisiin! Mieti pari kertaa, ennenkuin heivaat mukin yläkaappiin pölyttymään, tuo on sellainen parin viikon siirtymävaihe vaan:-)

 5. Sun äitis Says:

  Louhi,
  toi nyt oli sellainen tavallisen epäkoherentti vuodatus, ettei ihme, jos mukin merkitys ei auennut. Selitän hiukka:

  Entinen kouluni aloitti toimintansa seitsemän vuotta sitten. Silloin meitä oli vain kaksi päätoimista opettajaa ja 24 opiskelijaa. Sain ensimmiselt opiskelijaryhmältäni joululahjaksi tuon mukin I make the rules round here. Teksti oli aika totta siinä ajassa ja paikassa. Kun uutta oltiin luomassa, niin minä tosiaan taisin ajoittain olla aika päällepäsmäri. Mutta uuten työpaikkaani muki ei sovi! Nyt olen sellainen Chorus line girl, seitsemäs vasemmalta takarivissä, ei sieltä ruveta uhoilemaan valtaistuinmukein!

  Mutta on tämä aika mielenkiintoista kyllä!

 6. Sun äitis Says:

  Kiitos Rappiotäti.
  (Mikä ihmeen Rappiotäti? Pitää käydä tarkastamassa)

  Hei ihmiset,käykää ihmeessä tekin kurkkaamassa Rappiotätiä! Vielä pääsee alusta asti mukaan tähän letkeästi kirjoitettuun tarinaan.

 7. Helena Says:

  Hyvin tunnut pääsevän alkuun uusissa hommissa. Eikä se ole ollenkaan ihme, Sun äitis pärjää aina, siis Lycka till.

 8. Eräs Saara Says:

  Meillä päin harvoilla on pöytä edes puolisäädyllisen siisti, vaikka ehtimiseen pistävät minut järjestelemään ja mapittamaan kansioitaan.

  Siitäkään ei seuraa mitään hyvää.

  ”Onko sulla niitä paaluhelan piirrustuksia?” ”Joo… ne löytyy ilmeisesti tästä kansioista kohdasta ’Äh.'”

  Oma työpöytäni on koristeltu klemmariketjuilla ja paperista taitelluilla origamieläimillä. Miten niin en ole kovin kiireinen?

  Ja mikä ihme on riippukansio?

 9. Eräs Saara Says:

  Mapittamaan kansioita? Tai papereita.

 10. Sun äitis Says:

  Saara,
  tiedätkö ne keltaiset kuvakkeet Windowsissa? Ne, joita kutsutaan kansioiksi. Vähän sellaisia ovat riippukansiot. Aikoinaan 70-luvulla ne olivat keltaisesta kartongista, nämä nykyiseni ovat viinipunaisia, hopeanharmaita, oliivinvihreitä… Riippukansio on sellainen kahtia taiteltu kartongin tai muovin pala, joka roikkuu yläreunastaan muoviklipsuttimella kiskoissa. Sieltä avonaisesta yläpäästä sitten tungetaan tavaraa sisään sen kummemmin rei’ittämättä. Tänne kommentteihin ei voi lisätä kuvia, mutta joku kerta tökkään tonne blogin puolle eksemplaarin, jos ei hatarasta selityksestä selvinnyt, mistä on kysymys!

 11. Qimki Says:

  Oooh, sisältörikas intra. Tämä kosketti, meillä tieto on lähinnä mystistä ja salattua. Riippukansioita taas kaipasin käyttööni eräs päivä, pitää tosiaan tilata.

  Menestystä toimiisi!

 12. Anni Says:

  Minäkin olen riippukansioaddikti. Ja niihin on paljon nopeampi mapittaa kun ei tarvitse rei’ittää tai irrotella nitojannastoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: