Vanha

Jos tämän tarinan olisi ilmiantanut Salakuunellulle joku Itäkeskukseen matkaavan metron kulkija, olisi jutun huomioarvo ollut suurempi. Then again, voi olla, ettei tämä ko. blogissa olisi ylittänyt julkaisukynnystä…

Olin matkalla Pörrön synttäreiltä Tokoinrannasta Marjaniemeen, missä osallistuin Oskarin viimeisen indy-leffan (ennen kuin TAIK latistaa muottiinsa) kuvauksiin (leffassa söin Frödingen Prinsessakakkua yhtenä päähenkilön synttäreille osallistuvista iäkkäämmistä sukulaisista). Vastapäisellä penkillä istui nainen, jonka yläkroppaa verhosi toppi sitä beesin sävyä, jota isäni kalsarit olivat 70-luvulla.

– Mitenkähän noille koivuille käy ensi vuonna, kun nyt jo pudottavat lehtensä kuivuudessa? Viellä vaan helteet jatkuvat, ajattelin itsekin vähän saada väriä. Et ole sinäkään kovin ruskea. Kintut ainakin ovat ihan valkoiset.

– Ei oikein tartu jalkoihin, mutta kädet kyllä ovat ruskeammat kuin koskaan ennen. Pojat tosin väittää, etten ole päivettynyt, korkeintaan naama on punainen.

– Ai, sulla on poikia. Minullakin. Kolme. Minkä ikäisiä sun pojat on?

– Vanhin on 23, keskimmäinen 20 ja sitten on vielä kohta 17-vuotiaat kaksoset.

– Vanhana oot sinäkin lapsesi tehnyt! Kuin vanha olit, kun esikoinen syntyi?

– 27

-Vanha! Mutta ehdit sitten neljä saada kuitenkin, vaikka niin vanhana aloitit!

Elokuvauksissa istuin ihanan naisen naapurina synttäripöydässä. Hänellä oli vuoden vanha poika. Äidillä itsellään oli ikää rapiat 20. Tällä elämänkokemuksella sanoisin: tehkää kuin hän, hankkikaa lapset nuorena! Opiskella ehtii myöhemminkin. Töiä ehtii tehdä myöhemminkin. Lapsia kannattaa tehdä, kun parhaiten jaksaa.

PS Tokoinrannan uusi tuttavuus oli Ankkuli. Paikalla oli myös pni (seuratkaa Plazaa…), ja lähteissäni minut korvasi moninverroin Virkanainen. Lisäksi paikalla oli kuopiolainen neuloja ja liuta paikallisia neulojia, joiden mahdollinen blogipersoonallisuus jäi minulta selvittämättä.

Mainokset

7 vastausta to “Vanha”

 1. Helena Says:

  Kiitos Plaza-linkistä. Siinä on tuoreimmat uutiset keskitetysti ja taustaakin löytyy.

 2. PA Says:

  Ja minä kun luulin, että armeijaan piti mennä mahdollisimman nuorena.

 3. Pörrö Says:

  Kiitoksia! Oli mukava ilta kaikenkaikkinensa 🙂
  Saas nähdä mitä retroa puikoilta ja koukuilta pääsee ulos.

 4. MariaT Says:

  Mun äiti aloitti kanssa 27-vuotiaana ja neljä ehti saada meitä, ennen kuin kyllästyi. Ja tämmöinen minustakin tuli.

 5. Sun äitis Says:

  Helena,
  sitä Plazaa kannattaa seurata myös siksi, että etusivuun on kohta kuulemma tulossa muutoksia. Palautetta voisi sitten antaa suoraan pnille

  PA,
  mitä, eikö teillä neuvottukaan, että armeijaan kannattaa mennä vasta, kun opinnot ovat takana ja vaimo hankittuna? Silloin pääsee siisteihin sisähommiin ja Suomen valtio maksaa vaimolle vuokran ja pesukoneen. (niin meillä aikoinaan toimittiin).

  Pörrö,
  sorgen, että lähdin niin pikapikaa pois! Kuvausaikataulut olivat vaihteeksi myöhässä eikä tunti lisäaikaa Tokoinrannassa olisi maailmaa kaatanut! Jään väijymään, josko niistä lehdistä jotain vaikutteita jäisi elämään.

  Maria T,
  minä en olisi vielä neljäänkään kyllästynyt, kun odottaminen sujui minulta aina niin helposti ja vauvojen äitinä koin olevani parhaimmillani. Ihan järjellä piti miettiä, montako minuuttia läsnäolevaa läheisyyttä/lapsi ehdin vuorokaudessa antaa, jos muksumäärä vielä siitä neljästä nousee? Totesin, ettei minusta ole enempään.

  (Kuukausiliitteessä oli kuvia isoista perheistä. Toinen Spöge kommentoi spontaanisti:”Miten noi vanhemmat ehtii jokaista lasta halata, kun niitä on noin paljon?”)

 6. meeri Says:

  No minähän se olin, se kuopiolainen, blogipersoonallisuuskin paljastunee tässä samalla 🙂 Hauskaa oli, joskus ehkä uusiksi!

 7. Petja Jäppinen Says:

  Mummo teki yhden 16-vuotiaana, ja 18-vuotiaana, ja 19-vuotiaana, kaksi 20-vuotiaana ja yhden 22-vuotiaana, sitten kolme 24-vuotiaana…
  ja yhden 43-vuotiaana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: