Tänään olen raivona

Opetus
Äidit ovat sikäli inhottavia, että ne ovat koko ajan tuputtamassa elämänohjeitaan. Niin kuin nytkin! Miehet ja pojat ikään katsomatta: älkää koskaan ikinä milloinkaan kohdelko naistanne itsestäänselvyytenä!

Varsinainen tarina

Gorba harrastaa kilpapurjehdusta. Omaa venettä sillä ei ole, mutta aina on kippareita, jotka hätäpäissään värvävät niinkin vittumaisen miehen gastiksi, kun tietävät, että se osaa hommansa. Viime vuodet se on seilannut yhdessä vakikokoonpanossa. Paitsi tänä kesänä, kun paatista meni viime vuonna masto ja uusi tuli keväällä myöhässä ja sitten tuli muuta sährää. Lopputulos: ei kisan kisaa koko kesänä.

Ja sehän on aika kohtuutonta mulle ja mukuloille, jotka olemme tottuneet siihen, että kesällä kuluu viikkoja niin, että Gorba on merellä ja me voimme valvoa illalla niin pitkään kuin huvittaa ja syödä roskaruokaa niin paljon kuin jaksamme.

Perjantaina tuli tarjous: yksi paatti pitäisi siirtopurjehtia IMSin MM-kisoista Lyypekin läheltä Suomeen. Jess, viikko vapaata! Koko perhe oli välittömästi sitä mieltä, että hyvä idea! (Joojoo, en minä kokonaan ajatellut vain omaa ja Spögöttimien mukavuutta, vaan sitä myös, että Gorballa olisi kivaa.)

Lähdin sitten metsästämään netistä edullisinta lentoa (meno-paluu maksoi neljänneksn siitä, mitä pelkkä meno!) ja etsimään DeucheBahnilta liityntäaikatauluja ynnä hakemaan kohdekaupungin karttaa ja sen sellaista. Ei siinä vielä mitään valittamista, se tekee, joka paremmin osaa. Mutta sitten kun se jätkä vain istui sohvalla ja piti selviönä, että minä etsin koneelta hänen pakkauslistansa ja tulostan sen hänelle arvioitavaksi ja etsin sitten kaikki kamat, myös sen 24 vuotta sitten intistä vohkitun laivaston lakinsuojuksen, ns. juhannuslakin, jolla voi mainiosti suojata päätä auringon paahteelta. Ja kun tulostaminen tältä muuten niin mainiolta Intell-Maciltä ei onnistukaan tolle vanhalle printterille ja kun en tähän hätään jaksa selvittää, mistä se johtuu, ja mies mokoma alkaa motkottaa. Niin siinä vaiheessa multa paloi pinna!

Mikä helkkarin piika minä olen! Melkein mikään ei ole niin nöyryyttävää, kuin se, että toinen katsoo oikeudekseen edellyttää mielin määrin palvelua (ja vielä valittaa, jollei laatu kaikilta osin tyydytä). Vaikka oikeesti kuuluisi nöyränä ja kiitollisena ottaa vastaan naisen hyvähyvyyttään antama lahja.

No, nyt on kamat haettuna. Gorba itse piipahti edestakas Yliopiston Apteekissa otamassa varmuuden vuoksi Immodiumia matkaan. Nyt se nukkuu jo, ja minäkin olen liki leppynyt. Mutta kyllä tämä rosojen hionta hetkittäin kysyy voimia!

Mainokset

11 vastausta to “Tänään olen raivona”

 1. Kriisi Says:

  Etsä mikään piika ole, mutta mitä todennäköisimmin Gorba tiedosti, että jos se itse hoitaisi matkan, se päätyisi Ugandaan – ilman paluulippua. Ainoa minkä se unohtaa, että jos kiitos unhoittuu, niin se voi vahingossa joutua sinne Ugandaan.

  Vastaisuuden varalle muista hankkia yksi lippu Ugandaan, jota vilautat seuraavan kerran kun vastaavaa tapahtuu.

 2. PA Says:

  Deutsche Bahn. Sch, se on helppo muistaa. Nykyään toki liikenimeltään ihan Die Bahn vain.

  JCP väitti, että saksa olisi typerä kieli noine äsceehoineen, mutta kovin loogistahan se on vaikka englantiin verrattuna.

  Englannissa ranska on french [ch] ja englanti english [sh]. Samalla tavalla ne minun korvaani suhisevat. Siksi on vain järkevää, että molemmat ovat saksaksi sch [Französisch ja Englisch].

  Mutta muilta osin voisi todeta miehekkäästi, että ei näin.

 3. mediaope Says:

  ainahan se on tällasta. puolinjatoisin.mitenmuutensevoisolla?

 4. Sun äitis Says:

  Kriisi,
  viime kädessä raivostumiseni ei johtunut siitä, mitä jouduin tekemään (ei se niin paljon ollut lopulta), vaan siitä, miten Gorba suhtautui. Käyttäytymisensä viesti sitä, että minä olen ala-arvoisempi. Ja minä kun en tykkää tulla kohdelluksi niin.

  PA,
  uskotko, että ihan menin googleen ja luulin just nimenomaan oikean ratafirman linkistä kopioineeni tuon DB:n, että tulisivat suhinat oikein? Mutta vissiin sokeuspäissäni kopioinkin jonkin väärinkirjoitetun nimen! Voi räkä!

 5. Sun äitis Says:

  Mediaope,
  ei ole puolinjatoisin: Gorba on rauhallinen kohdellessaan minua alentavasti, minä kiljun naama violettina ja räyhään pitkin internettiä. Kumpihan näyttää ulkopuolisen silmiin vähemmän sekopäiseltä!

 6. Helena Says:

  Näin hyvin kypsänä äitinä sanon, että tuo Imodiumin mukaan pakkaaminen oli se kaikkein suurinta rakkautta osoittava ele. Juna- ja laiva(vene)matkoilla ei ole Imodiumin voittajaa.

  Minulla on täällä koeen äärellä ongelma. En saa ladattua SP3 sisään. Herjaa OFFICE XP Professional ja Front Page cd:tä. Ja tietenkään muutojen jälkeen en nyt niitä Windowsin laatikoita mistään löydä. Jos ne edes auttaisivat.

 7. samik Says:

  Jospa se Gorba katsoi parhaaksi olla pois tieltä kun aletaan lippuja ja reittejä oikein tosissaan suunnittelemaan ja meni duunailemaan jotain muuta (telkkarista tais tulla jotain etäisesti mielenkiintoista). Mutta kuitenkin teki vieli ihan jotain sanoa, ihan vaan kommunikaation vuoksi, ettei tulis mielikuvaa että täällä vaan sohvalla odotetaan että tulee valmista, niin aatteli sitten kysyä että kai sä sit muistat juhannuslakin kanssa? Sitten tuli loistoidea – jos autan kuitenkin hommassa ihan vähän: Niin ja kyllä mä voisin pakkauslistankin tsekkailla, älä suotta nouse koneen äärestä, en halua häiritä, joten jos vaan ihan printtaat listan niin oon sitten pois jaloista häiritsemästä. Mutta sit alkoi äkkiä näyttää siltä että myrsky nousee, ja kun Gorba oli tyylikkään sarkastisesti (Kemppinenkin olisi ollut ylpeä näin mahtavasta heitosta) kysäissyt että eikö muka mäkissä kaikkien printterien pitäis asentua tosta-noin-vaan kun se kerta on niin HELPPO, niin tulikin kiire karata pois jaloista. Miten tässä nyt aina näin käy? Naiset on niin kummia.

 8. pni Says:

  No hyvä että Gorballe löytyi gastin paikka, se vaikutti olevan aika risana siitä ettei ole päässyt kilpailemaan.

 9. Louhi Says:

  Kyllä minäkin olisin kiukustunut siitä, että arvostellaan vielä, kun olisin tehnyt enemmän kuin katson tarpeelliseksi. Hmm, oppisiko miehesi uusille tavoille…? Siis huolehtimaan itsestään paremmin…?

  Täällä vilauteltiin sellaista mahdollisuutta, että hän joutuisi Ugandaan, jos hoitaisi matkajärjestelyt itsenäisesti. Voisihan hän oppia uusille tavoille, jos saisi järjestää matkansa itse. Kun muutaman kerran joutuu Ugandaan eikä laivalle gastiksi, voisi äkkiä oppia tarkaksi ja käytännölliseksi mieheksi.

  Meilläkin mies lähtee joskus tuulettamaan aivojaan, ja sitä koko perhe on kovin tyytyväinen. ; ) Onneksi mies sentään osaa pakata tavaransa. Pesukoneeseen hän ei kuitenkaan suostu koskemaan. Mutta kaikki muu sentään hoituu.

 10. Sun äitis Says:

  Juhannuslakki löytyi. Kaikki on taas hyvin!

  Samik,
  noinkin varmaan. Kai tämä on meillä sellainen vakiintunut tapa selvitä lähdöistä. Paikalla oleville ulkopuolisille (=muksut) kyllä varmaan olisi mieleen, jos vielä jonain päivänä kasvaisimme aikuisiksi ja jättäisimme turhanaikaisen flaidaamisen!

  Mitä Maciin tulee: viimeiset kymmenen vuotta on kokemukseni mukaan ollut niin, että kirjoitin kuin kirjoitin on ollut plug and play, mut ei siis nyt. Sitä sen intell teettää 🙂

  pni,
  ai Gorba ehti jo sinullekin valittaa kohtaloaan! Joo, oikeesti olen mycket hyvilläni puolestaan, on se meriviikkonsa ansainnut.

  Louhi,
  äitini aikoinaan sanoi minulle, älä valita, itse olet sen tommoseksi opettanut. Ja niihän se on.

 11. Sedis Says:

  Valituksen määrä maailmassa on vakio. Se ei lopu koskaan – eikä myöskään keskeydy.

  Jonkunhan siihen täytyy aina antaa aihetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: