Mistä saa uusia ystäviä?

Edit klo 23.47
Helen huomasi, että olin sährännyt päivämäärät! Juttis on vasta perjantaina 29.9., jolloin en ole Turussa. Tapaamisiin.

***

Kun on tuntenut konkreettisesti ystävän painon hellittävän olkapäältään arkun laskeutuessa haudan pohjalle, voi vihdoin aloittaa surutyön.

Mistä voi saada uusia ystäviä? mies kysyi, ja minä mietin, mitä vastaisin.

***

Pihalta niitä sai aikoinaan ja koulusta. Opiskeluajalta tarttui muutama. Pienten lasten äitinä törmäsi väkisin toisiin äiteihin, jonkun kanssa saattoi synkata. Kymmenestä työpaikasta kertyi kaksi. Harrastuksista ei yhtäkään. Vuosiin ei tullut yhtään uutta ystävää, kunnes sitten…

Nykyään minulla on paljon ystäviä. Esimerkiksi perjantaina Juttiksessa tapaavat Kriisi, Hestia, Elma, Helen ja Zepanda sekä tietty myös lempilikka Marinadi, joka ehkä ehtii paikalle (ja jonka blogia en enää kykene kommentoimaan). Jos minusta olisi kiinni, menisin sinne itsekin, vaan kun olen silloin töissä Turussa.

Sielläkin minulla periaatteessa on rakas ystävä, mutta ei se tavata tahdo, vaikka viimeksi sillä suunnalla työreissatessani varsin suorasukaisesti vihjasin olevani Hesessä. Ehkä se meni toiseen Heseen, ken tietää. Mutta päivittää voisi kyllä, pliis! (Kehtaiskohan lokakuun Turun reisulla ehdottaa tapaamista Kirstille?)

Vielä Vt:täkin pidempään olen joutunut vartoomaan päivitystä ystävältäni Marilta. Haikeutta. Luopuminen ei koskaan ole helppoa, ihan kokonaan en sentään ole toivoa heittänyt. En liioin Kuuliksen kohdalla.

Sitten minulla on räväkkä kaveri Turisti. Hänelle sanoisin, jos olisin sanovaista sorttia, että eipä muuten ole ensimmäinen kerta kun asuntolainaan ikuisuudeksi sitoutuminen saa ahdistuneesti ajattelemaan, minkä toopen kanssa se laina tuli otettua ja kestääköhän liitto yhtä kauan kuin laina. (itselläni on viiden lainan kokemus, ja joka kerta on kauhistuttanut, että tonko kanssa pitää elää vielä tämäkin laina loppuun. Toistaiseksi on eletty, perjantaina tuli 27 vuotta täyteen.) Senkin sanoisin, että muuta olen elämässä voinut toivoa tekemättömäksi, mutten yhtäkään lastani, että unohda se rotanmyrkky, jos. Mutta en kyllä sano, kun Turistia ei kannata lähteä neuvomaan, on se sen verran itsenäinen ja tomera tytsy.

Lämmin sija sydämessäni on kolmella auttavaisella ystävälläni. Pisimpään olen heistä tuntenut Janin, joka on neuvonut minua lukemattomia kertoja blogitekniikkajutskissa + antanut käyttöön kommenttiblogini pohjan (siellä on vähän sotkuista nyt, kun aivan liian moni kommentti on luiskahtanut laiskuuttani Uncategorized-luokkaan). Prinsessaltakin olen saanut tekniikkaneuvoja ja aivan erityisen softspot mulla on mentorilleni Qimkille.

Salarouva Kukkiksen tapaan ihan näinä päivinä lounastreffeillä. Aiomme keskustella sivistyneesti erilaisten verkko-oppimisalustojen hyvistä ja huonoista puolista. (Yli viikon blogaustaukoni muuten johtuu siitä, että olen niin paljon joutunut iltakaudet alustakommentoimaan, että hupi ja ystävyyssuhteiden vaaliminen on jäänyt vähemmällä. Pahapaha!)

Likeisiä ja läheisiä ovat myös hurmastuttavat nuoret miehet Justin ja PA. Eikä Gorba ollenkaan pane pahakseen, vaikka luuhaan myös muiden vieraiden miesten nurkissa, niinku esmeks Sediksellä ja Mertenillä. Mitvitiin Manalassa ja Ompussa luomistani haltioituneista silmäyksistä se olisi voinut huolestua, jos olisin ollut nuorempi, mutta näin varttuneen rouvan vilkuilut nyt ovat jo vallan vaarattomia.

Turku tuli mainittua, mutta on minulla Tampereen suunnassakin ystäviä. Sellaisia kuin Kaura (jonka jutut kiinnostavat paitsi ystävämielessä, myös ammatillisesti), Ohari, Mea ja Wilhelmiina (paas likka päivittäin!). Ja sitten on tietty liuta ystäviä kaukaisilla mailla (Ruuta kaipaan aina vaan!).

Erityisen rakkaita minulle ovat kommentoijat, ihmiset, jotka jaksavat kulkea lukemassa ja tuottamassa kommenteillaan iloa ja yhteisöllisyyttä. Vaikka Minhillä on oma blogi, niin minulle hän on tullut läheiseksi kommenttilootissa luuhatessani. Pahuksen mukava lukea reagointejaan milloin missäkin.

Nuorisoystävistäni haluaisin mainita suloisen kolmikon Viasto, Verilammikko ja Funktio. Ja tuoreista tuttavuuksistani humoristisen nuorenherran, Alamäkeen, raikkaan nuoren naisen, Rappiotäti ja naisen, jolla on teksteissään mieletön rytmin taju, Suojakänni.

(Puolet suosikkilistastani jäi vielä mainitsematta, mutta jossain tässä on pakko taukoa pitää!)

***

Kyllä se on niin surullista, kun nykyihmisillä ei enää ole oikeita ystäviä. Notkutaan vain netissä sen sijaan, että serusteltaisiin elävien ihmisten kanssa, sanoi nainen, ja minä kiehuin.

Miten niin ei oikeita ystäviä? Millä oikeudella ihmiset, jotka eivät mitään blogien yhteisöllisyydestä tiedä, tulevat arvottamaan minun ystävyyssuhteitani? Ja miten niin eläviä ihmisiä? Luuleeks ne, että kuolleet täällä kirjoittelevat?

Jos en olisi sattunut blogeihin jahkaantumaan, olisi elämänpiirini paljon suppeampi. Olen kovasti kiitollinen kaikista teistä! Viimeistään sitten liikuntavaikeuksista kärsivänä mummuna, joka muuten eläisi eristettynä hissittömän talon viidenteen kerrokseen, mutta mitä suurimmassa määrin jo nyt.

Varmuuden vuoksi Spöget rakensivat minulle komponettiystävät, jollei muualta seuraa löydy. Etummaisella on videokamera kädessä ja taaempi skeittaa kaiteella. Jos ette niinku hiffanneet.

komponenttikaverit

Vastaus: uusia ystäviä saa blogeista ja Spögejen pajalta.

Mainokset

26 vastausta to “Mistä saa uusia ystäviä?”

 1. Katja Says:

  Toi spökejen ”tuotos” on NIIIIIN hieno! Mäki haluun tollasen. Lupaa kysyisinki, että saisinko tuosta idean varastaa ja koittaa tehdä samanmoisen rakkaalle pojalle? Pojan harrastus on siinä ja josko tää sais jotain lisäpisteitä taas, maailman ihanimpana tyttöystävänä, ha.
  Blogisi on kiva. Olen vain melko vaisu kommentoimaan, koska omaa blogia ei ole.

 2. Helen Says:

  Moi, eikös se Juttis-tapaaminen ole vasta ensi viikon perjantaina eli 29.9.? Oletko silloinkin Turuus (en tosiaan tiedä miten tuo pitäisi kirjoittaa).

 3. Sun äitis Says:

  Katja,
  Spöget taatusti ilahtuvat, kun kuulevat kehut! Idea on vapaasti lainattavissa (valmiin äijänkin varmaan saat, jos asut Espoon lähistöllä!).

  Älä ole arka, ilman kommentointia ei syntyisi mitään yhteisöä, olisi vain liuta itsekseen möllöttäviä blogeja. Kommentointien kautta tämä homma alkaa elää. Siksi tunnen sunnatonta lukkarinrakkautta kommentoijiin!

 4. Sun äitis Says:

  Helen,
  aarre, hyvä kun korjasit! Olen maailman tottumattomin tähän nykyiseen kaikki pitää merkata kalenteriin elämään ja jotenkin onnistuin mielessäni sähräämään, että olen pois ja en pääse ja voi harmi. Mutta nytpä siis näyttää, että saatan sittenkin päästä! Pitää editoida!

 5. Sun äitis Says:

  Oho, huomasin muuten, että kohta on tasaluku menossa rikki. Kukahan lienee kävij numero 75 000? Ja mitenkähän hänet palkitaan?

 6. Kriisi Says:

  Kyllä, 29.9. Loistavaa jos pääsisit mukaan! Se, että blogeissa on ihan eläviä ihmisiä, on totuus, joka pitää päästä myös välillä ihan reaalimaailmassakin toteamaan 🙂

 7. medis Says:

  Hienojuttu. Miesten on vaikea saada uusia ystäviä, minun ainakin on. Blogit avasivat uuden maailman siinä suhteessa, mutta kyllä reaalimaailman suuntautumiset pyrkivät sinnekin, välillä enemmän välillä vähemmän, Huomaan hieman eristäytyväni blogeissakin.

  Muista vielä sekin hauska tulevaisuus, että liikuntakyvyttöminä vanhuksina liikumme nettimaailmassa huikeina avatareina ja siellä voimme vielä vaikka lentää!

 8. Riku Says:

  Nätti f/s tailslide tai b/s bluntslide. En ole aivan varma, mutta käsittämättömän hieno teos. Voisin huolia samanlaisen. 😉

 9. Wilhelmiina Says:

  Oi kuinka kivvoo että minuakin vielä muistat. 🙂 Lupaan päivittää het kun keksin taas jotain järkevää sanottavaa …äh. 😀

  Teretulemas silläkin välillä Manseen kahveelle. 🙂

 10. Suojakänni Says:

  Minulla on puolisko, joka on internet-eläimenä kutakuinkin luolamiehen tasolla. Olen yrittänyt selvittää hänelle, kuinka verkon kautta tapahtuva yhteyksien luonti ja -pito ei korvaa ns. lihallista ja hengittävää yhteyttä, vaan täydentää sitä suloisesti. Huonosti menee perille.

  Kiitos SunÄitis muistamisesta… meillä ei-enää-niin-nuorilla-naisilla-kuin-haluaisimme on rytmi veressä aina silloin tällöin.

 11. kaura Says:

  Kiitos ystävöinnistä ja hyvästä jutusta! Älyttömän reppavat kaverit noi Spöge-tuottoisetkin!

 12. Hestia Says:

  Olisipa mukavaa jos ehtisit Juttikseen, haluaisin kovasti tavata!

 13. Marinadi Says:

  Nyt ainakin Kervå onnistui minua kommentoimaan, joten ehkä se onnistuu lempi-Äiskältäkin 🙂

  Ensi perjantaina olisi tarkoitus tulla Juttutupaan melkein suoraan kampaajalta, eli jos mitään tukkakatastrofia ei tapahdu, niin kyllä minut sieltä löytää.

 14. minh Says:

  Lämmittävää luettavaa! meillä on mies sanonut, että hienoa, kun olen netin kautta saanut niin hyviä ja kivoja ystäviä, kaikki eivät vaan ymmärrä sitä. Esim. erittäin monivuotinen ystäväni, jota tapaan harvemmin nykyisin, sanoi että häntä loukkaa, kun pidän ”jotain nettityyppejä” nykyään ystävinäni. Siis että olen alkanut kirjoittelemaan joidenkin kanssa meilitse tai blogeissa, tavannut ja ystävystynyt. Ei sitä osaa selittää sellaiselle joka ei halua ymmärtää…

  Sitäpaitsi ystävöintiä voi harjoittaa vaikkei olisi (vielä) tavannutkaan!
  -minh-

 15. Zepa Says:

  Tota, en mä mitään luvannut. Tai just päinvastoin, melkein lupasin pysyä poissa. Tosin mulla ois Kriisille semmonen, minkä perään se kyseli aiemmin ja jonka lupasin toimittaa kun osutaan huudeille. Niin että varma ehkä.

 16. bitacle.org Says:

  Bitacle Blog Search Archive – Mistä saa uusia ystäviä?

  […] Edit klo 23. […]

 17. mea Says:

  Tämäpä yllätti takavasemmalta. Kiitos lämmin ystävöinnistä. Kuin myös.

 18. Merten Says:

  Varotaan nyt siellä tai alan kohta puolivakavissani harkitsemaan erakoitumisen lopettelemista.

 19. Sun äitis Says:

  Iiks, mä oon niiin otettu, kun näin moni ystävää moikkaa! Kiitos!

  Tietääkö muuten joku mulle sivistymättömälle kertoa, mikä toi bitacle on? Siellä näytti olevan Sun äitis varjoblogi arkistoineen kaikkineen. Tuleekohan kohta tarjouskirje: näin helppoa on Switchata, siirsimme kaiken valmiiksi?

  Enää nelisenkymmentä latausta seuraavaan etappiin. Kuka lienee kävijä numero 75000? Spöget ovat luvanneet palkinnoksi elektroniikkaystävän (muiden tekemiä vastaavia veijareita löytyy Metkusta).

 20. Qimki Says:

  (Mä olin 74985. Jännää.)

  Tää oli niin kiva kirjoitus että linkitin. Olet sie mainio!

 21. Jani Says:

  Bitacle näyttäisi olevan (web 2.0-) portaali, eli sen käyttäjät voivat kerätä sinne koosteet itse valitsemiltaan sivuilta. Lisäksi se näköjään haalii blogimerkintöjä välimuistiinsa ja näyttää niitä siellä sen sijaan että niiden lukemiseksi mentäisiin sivustolle jossa merkintä on alunperin julkaistu (tarjoten sentään linkin alkuperäiseenkin sivustoon merkinnän otsikossa).

  Tässä on hyvät ja huonot puolensa. Hyvät ovat taattu toimintanopeus ja -varmuus, eli jos vaikka Blogger sattuisi oikuttelemaan, pystyisi siellä julkaistun merkinnän lukemaan sikäli kun se vain olisi Bitaclen kakkuun (siihen välimuistiin) ennättänyt tulla haetuksi.

  Huonoista puolista tulee päällimmäisenä mieleen se, että kommentteja tuo ei ilmeisesti kerää, eli ne jäävät pelkästään tuon kautta lukevalta lukematta. Lisäksi sivun alalaitaan on lätkäisty CC-lisenssin linkki ilman mitään erittelyä siitä että mitä tuo lisenssi koskee, jolloin käyttäjälle saattaa jäädä väärä käsitys siitä että se koskee myös merkintää, vaikkei niin olisikaan. (En ainakaan äkkiseltään löytänyt Sun äitis -blogista CC-lisenssiä.)

  Edelleen, tosi köykäisellä englannilla kirjoitettu about-sivu antaa ymmärtää, että ainoa keino estää oman sisällön joutuminen Bitaclen välimuistiin on lakata julkaisemasta feediä, ja silloinkin kaikki niiden siihen mennessä keräämät sivut jäävät niiden välimuistiin. Samassa yhteydessä vielä nimenomaisesti terotetaan sitä, että Bitaclen robotti ei tottele robots.txt:tä tai muita standardinmukaisia keinoja estää indeksointi (toisin kuin esimerkiksi Google tekee).

  Minä itse en ole kovinkaan anaalinen siitä miten tuottamaani sisältöä käytetään, mutta tiedän, että monet ovat, ja ainakin minua tuollaiset ehdot ottaisivat siinä tapauksessa ankarasti kupoliin. Feedin julkaisemisen lopettaminen ainoana keinona välimuistitallennuksen estämiseen on yhtä naurettava ehto kuin olisi vaikkapa kuvien julkaisemisen lopettaminen.

  Onpas matala tämä kommenttilaatikko, tai sitten minä kirjoittelen vain liian pitkiä kommentteja.

  (Mittarissa oli tänne tullessani jo 75,005, damn!)

 22. Helen Says:

  Moi, nappasin tästä kokeiluun tuon cocomments -systeemin. Nyt olen sitä tässä vähän testaillut, enkä ymmärrä sen toiminnasta näköjään yhtään mitään. Välillä kaikki sujuu ihan hyvin, senkun laittaa ruksin tuohon ”Track this conversation” tms laatikkoon, mutta välillä tulee joku väliruutu johon pitää laittaa jotain URL:ja. Mitä URLeja siinä mahdetaan hakea? Kommentoivan blogin? Ko. keskustelusivun? Oman conversations sivun??? Ja miksi tuo CO-palkki tulee nyt kaikille maailman sivuille, missä yleensä on joku lähetysmahdollisuus, jopa oman blogin ”new post” sivulle otsikkoriviä häiritsemään?

  Onko tästä systeemistä tosiaan enemmän harmia kuin hyötyä? Haluaisin kuitenkin omaksi ilokseni kerätä muiden blogeihin kommentoimani jutut jonnekin jotta voin seurata miten tarina jatkuu.

  Sorry, tämä tuli nyt tänne koska kimmokekin tuli täältä!

 23. Sun äitis Says:

  Helen, minäkin olen ihan sekaisin ton coCommentsin kanssa! Kuten sanoit, välillä se poimii kommentit ihan oikein omia aikojaan (Firefoxilla) tai sitten niin, että klikkaan Safarissa ennen kommentin lähettämistä coComments-jutskaa. Mutta esim. täältä Sun äitiltäs seuratut kommentit se nimeää kuukauden mukaan eikä osaa poimia oikeaa nimeä, eli tuota postauksen otsikkoa. Sitten jotkut sellaiset erilliseen ikkunaan aukeavat kommentit se kerää jollekin kummalle ZoneX-alueelle kaikkien tuhansien muiden kommenttien joukkoon.

  Tuohon välillä aukeavaan URL yms. luukkuun olen tavannut täyttää seuraavat tiedot (en ole ihan varma noista nimistä, mutta ylhäältä alaspäin on järjestys):
  Page name: Postauksen otsikko (siis sen, johon kommentin lisäsi)
  Page URL: Postauksen osoite
  Site: Blogin nimi
  Site URL: Blogin osoite

  En ole toistaiseksi ehtinyt perehtyä, miten sivupalkkiin saisi näkyviin sellaisen Viimeisimmät kommentointini -seikan, joka esim. PA:lla on. Mutta ehkä vielä joskus…

 24. Ohari Says:

  Hei äiskä! Tulin sanomaan luentotauolla morjens minäkin ja tälläämään hempeät virtuaalihalaukset 🙂

 25. Rappiotäti Says:

  Komponenttikaverit ovat eri hienoja:-)

  Tuo Gorban ystävätilanne herättää lämmintä myötätuntoa. Jollain tavalla tuo ystävyysyminen on monien sattumien summa – vähän niin kuin ihastumisjututkin. Ja niin pienestä kiinni. Klassinen neuvohan on ne harrastusryhmät, mutta ***kanmarjat, minäkään en ole koskaan saanut harrastusten parista ystäviä. Töistä ja opintojen parista kyllä useita.

  Nettiystävyys on kaunista, ja ihan yhtä elävää kuin mikä tahansa muu ”ystävyyden laji”. Vähän erilaista kyllä kuin livetilantessa alkaneet kaveruussuhteet.

  Onnea Gorballe ystävyyssuhteiden solmimisessa toivoo Rappiotäti:-)

 26. Siru Says:

  Mulla on nyt eka livekosketus!!!!
  Blogit pelasti mut totaaliselta masentuneisuudelta!!!
  Ja nyt mul on ihan oikea Ihminen!!!Ystävä!
  Tää on kyllä parhautta seikkailla täällä 🙂
  Tiä mitä viä?!?
  Kiitos sulle kans 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: