Pitääkö aina toteuttaa?

Mun poika sanoi pienenä katsoessaan työmaalla jyräävää puskutraktoria, että “tuo olisi hyvä homma”. Minä siihen että “kuinka niin?” Poika: “Kukaan ei häiritsisi, vaan voisi vaan koko päivän ajatella omia juttujaan.” 🙂 Mielestäni ammatinvalintapäätöksiä on tehty paljon huonomminkin perustein.
Comment Mrs Ruu Oh So Morbidi — 13.11.2006 @ 7:37

Ruu,
olispas se tosiaan somaa, jos työtä tehdessään olisi vapaa ajattelemaan omia juttujaan! Kunhan sitten olisi vielä jokin muu kanava, jonka kautta omat jutut saisi myös toteutetuksi.

Comment Sun äitis — 13.11.2006 @ 13:41

Miksi jutut pitäisi toteuttaa? 🙂
Comment Mrs Ruu Oh So Morbidi — 14.11.2006 @ 1:57

***

Tämä on ollut yksi silmiäni avaavimpia keskusteluja aikoihin! Yhtäkkiä Ruu nosti näkyviini koko lounaissuomalaisen perimäni syvimmän olemuksen. Olin täysin sokea sellaiselle mahdollisuudelle, että omien juttujen ajatteleminen sinänsä olisi arvokasta! Sisälläni sata sukupolvea puuhakkaita pientilallisia huusi toimintaa. Mitä se sellainen ajatteleminen muka on, joka ei johda tekoihin?

Että voisikin tyytyä vain ajattelemaan juttuja! Ettei olisi mitään toteuttamisen painetta! Tätä täytyy ajatella. Oisko kellään puskutraktoria?

***

Sunnuntaiaamuna hetki ennen heräämistäni muistan ajatelleeni, miten kätevää olisi, jos olisi ajatusskanneri. Samaan tapaan kuin tekstiskannerilla pystyy näppärästi saaman painetun tekstin tietokoneella muokattavaan muotoon, voisi ajatuskannerilla napata hyvin jäsennellyt ajatukset koneelle jatkokäsittelyä varten. Juuri ennen tuota ajatusta olin unissani jäsenellyt muutaman hyvän postauksen ja selkeän työhommajutskaesityksen. Unessakin olin surullisen tietoinen, että kaikki ne upeat oivallukset ja luontevat liu’unnat häviävät sen siliän tien, kun avaan silmäni. Mutta jos olisi ajatusskaneri…

Huomaatteko, edes unissani en jaksanut uskoa ajatteluun sinänsä, vaan edellytin jotain jatkopuuhastelua! Hälyyttävää!

7 vastausta to “Pitääkö aina toteuttaa?”

 1. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Sun Äitis
  Sulle onkin mukava heittää tuollaisia kysymyksiä, kun sulla on älliä ja kanttia aatella asioita eri kulmista 😛 Sun kanssa ei ole heitto mennyt vielä koskaan hukkaan!:)

  Niin, siis länsimaissahan nyt ainakin pitää touhuta koko ajan jotain, aikaansaada, muuten ei ole mitään, tai ainakaan normaali. Miltä tuntuisi kuulua kulttuuriin, jossa on hyväksyttävää ajatella päivät pitkät omia juttuja, ja jos jotakin aletaan hommailla, sitä tehdään yhteisönä, ei yksilöinä?
  Ei ihme että kansojen on vaikea ymmärtää toisiaan, kun ihan perusjututkin kelataan eri tavoin. 🙂

 2. pajukko Says:

  ”Päivä meni pelastusarmeijalle”, sanottiin lapsuudessani päivistä, jolloin ei saatu mitään aikaiseksi. En tiedä, oliko sävyssä piikki vai ruusu.

 3. Kukkis Says:

  Minä olen varmaan jonkun muun kulttuurin tuote tai muuten vain peruslaiska, koska mulla ei tuota ongelmaa ole. Ihan iloisesti voin ajatella ja tunnustella asioita päiväkaudet ilman mitään paineita. Päin vastoin pidän joutenoloa oikeinkin hyödyllisenä puuhana.

  Mutta kylläpä oli siitä huolimatta hyvä ja valaiseva postaus. Pidin erityisesti noista pientilallisista 🙂 (Jaa, johtuisiko se sitten juuri siitä, että minun esi-isäni eivät ole maata viljelleet. Mitä nyt vähän perunaa hengen pitimiksi.)

 4. neulanen Says:

  Joskus uskallan tunnustaa itselleni että kotirouvan homma vois olla aika mukava. Noin väliaikaisesti ehkä. Yliopistossa äsken aloittaneena en uskalla edes tulla kipeäksi, kun pelkään jääväni jälkeen aikataulusta. Ja omien ajatustenkin kanssa vietetty aika on enimmäkseen varastettu ”Johdatukselta yleiseen kielitieteeseen”…
  Tuleeko tuollainen keltainen hymiö jos painan näitä nappuloita 🙂 ?

 5. Miss Pligaa Says:

  Hulppea puskutraktoriteoria !

  Unien tallennus on haamuillut jo vaikka missä ; pelottavin oli Wim Wendersin leffa jossa tallennettiin ajatuksia ”videoiksi” ja sitten välitettiin sähköisesti sokean ihmisen aivoihin. (Until the End of the World) Siinä viimeistäân rupesin ajattelemaan ettei se ehkä olekaan niin hienoa, ja että paras kun kukaan ei pääse tallentamaan kahjoja ajatuksiani – unista puhumattakaan.

 6. Petja Jäppinen Says:

  Pientilallinen? Minä kun kuvittelin että piki tuodaan kaikki jostakin ulkomailta?

  Mutta tietenkään ideoita ei tarvitse toteuttaa. Eihän silloin ehtisi tehdä mitään.

 7. Sun äitis Says:

  Tämä taannoinen postaus tuli mieleeni, kun ystävän äiti eilen kyseli, mitä olen eläkkeellä tehnyt. En oikein mitään ja siitä minulla on jatkuva huono omatunto! Kaikenlaista olen miettinyt, mutten ole teoiksi asti saanut muutettua. Ja yhä edelleen sisällä kuuluu soimaava ääni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: