Tupu, tämä on niitä tekstejä, joiden kohdalla tulee harkita, kannattaako ne lukea isälle

Gorba pyysi aamulla katsomaan kanssaan Mysteeristä klitorista, jonka se oli nauhoittanut torstaina. Ei kauheesti kiinnostanut, mutta katsoin seuraksi.

Ohjelman jälkeen Gorba kysyi, opinko jotain uutta. En tiedä, voiko tätä oppimiseksi kutsua, mutta jotain ajatuksia jäi pyörimään mieleen. Niin kuin se, että naisen orgasmin saaminen on kuulemma sikäli kuin polkupyörällä ajaminen, että taitoa pitää ensin harjoitella, mutta kun se on kerran opittu, sitä ei unohda. En ollut tiennyt, että pitää harjoitella. Orgasmi oli ilmestynyt elämääni ennen kuin tiesin sille nimeä. Ennen kuin minulla oli aavistustakaan siitä, miltä erektio näyttää tai että se ylipäätään on olemassa. Ennen kuin olin keksinyt ruveta ihmettelemään, miten äitien munasolut ja isien siittiöt tapaavat tutustua toisiinsa.

Ohjelmassa nuori tyttö jutteli äitinsä kanssa seksuaalisuudestaan. En ole ajatellut olevani mitenkään erityisen pikukkapipoinen, mutten ole kokenut tarpeelliseksi jutella aiheesta sen paremmin äitini kanssa (joka olisi puhumisesta selvästi kiusaantunut), kuin lastenikaan kanssa. Olisiko tilanne ollut toinen, jos minulla olisi neljän pojan sijasta tyttöjä? Tuskin. En usko, että puhumattomuuden syynä on mikään tiedostetun tason häveliäisyys (alitajuisesta en menisi sanomaan mitään). Seksi nyt vain sattuu olemaan minulle muuta kuin puhetta.

Ei minua huvita siitä Gorbakaan kanssa jutella, vaikka dokumentin mukaan olisi niin kovin tärkeää pystyä puhumaan toiveistaan partnerilleen. Vaan ei minusta. En ole niitä, jotka haluavat höpöttää läpi aktin. Tai kuunnella helliä sanoja tai muuta löpinää. Kielen tuottaminen ja vastaanottaminen vaati sivistyneen ihmisen aivokuoren auki oloa. Kun se kuori on auki, tunkee peliin mukaan kaiken maailman järkeviä, kiinnostavia tai ahdistavia ajatuksia. Parempi sulkea kieli kokonaaan pois pelistä ja keskittyä kielettömään kommunikaation, niin on helpompi keskittyä.

Muutenkin olen enemmän toiminnan ihmisiä ja tekemällä oppimisen ja näyttämisen kannattajia. (Yhden opettajan kokeessa oli kerran kysymys: Miten päin puu asetetaan ulkovuorauksessa? Siinä oppilas todennäköisesti joutuisi ensin miettimään, tarkoitetaanko tässä vaakaan vai pystyyn vai pitäisikö sittenkin pohtia siitä näkökulmasta, tuleeko ulospäin pintapuu vai sydänpuu? Ennen kuin kaikki pohdinnat olisi käyty ja sujuvalla suomella paperille kirjoitettu tai suullisessa tentissä ulkoistettu, olisi jo ehtinyt heittää paikalleen montta lautaa.) En tiedä pystyttekö seuraamaan analogiaa, mutta minusta on tarpeetonta heittäytyä puhuen pohdiskelemaan erilaisia lähesystymistapoja mielihyvän aikaansaamiseen partnerille, kun kokeilemalla ja herkällä havainnoinnilla huomaisi paljon nopeammin, mikä tuntuu toisesta kivalta ja mikä sitten taas ei. Minun sängyssäni on siis lupa sovitella lautaa niin pystyyn kuin vaakaan tai pintapuoli tai sydänpuoli päällepäin. Mutta puhumatta kiitos!

Kaiken kaikkiaan Mysteerinen klitoris oli mielestäni ihan ok ohjelma, nuorillekin sopivaa valistuskatseltavaa, sillä se ei ollut saarnaava ja ryppyotsainen, vaan ihan asiallinen ja hetkittäin jopa tosi hauska.

Mainokset

7 vastausta to “Tupu, tämä on niitä tekstejä, joiden kohdalla tulee harkita, kannattaako ne lukea isälle”

 1. Nimetön Says:

  Pontti päivää päin.

  Tosi nopea saa olla jotta saa jotain seinään tuossa ajassa. Jos menee vikaan, voi aina kirota sahuria, ei sitä jumalauta osata enää paneliakaan höylätä, pullasuttua on vaan saatu.

  Mutta silloin pitää miettiä, kun lauta on vinoon sahattu, sieltä täältä höylätty ja koristeuratkin on jyrsitty minne sattuu. Eihän sellaista saa paikalleen lyötyä, ainakaan kysymättä varmaksi että meneekö nyt varmasti oikeinpäin.

  Ei vaan. Saako tämän laittaa seinälle, kehyksiin, ja alle tyylikäs messinkilaatta johon kaiverrettu ”Suomalainen nainen ei osaa puhua tunteistaan”?

 2. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Kiinnostavinta tässä oli mielestäni se, että MIKSI Gorba halusi sinun katsovan ohjelman… Joku viesti siinä on, uskoisin. Voi olla hauskaa selvittää asia 🙂

 3. Sun äitis Says:

  Anonymous,
  Yks pikku korjaus, kyllä tämä suomalainen nainen tunteistaan osaa puhua, muttei halua puhua tuntemuksistaan. Äh, eihän se noinkaan mene! Mitä sanaa kuuluisi käyttää, jos tarkoittaisi, ettei ole kiinnostunut keskustelemaan fyysisen ärsytyksen aikaansaamasta mielihyvästä. No nyt se löyty: nautinto. En siis tykkää kielellistää nautintoa, vaan prefereeraan kokemisen.

  Ruu,
  en edes osannut ajatella, että siinä olisi Gorballa jokin taka-ajatus. Yhtä hyvin hän olisi voinut tulla intoa puhkuen herättämään mut katsomaan esim. dokumenttia ruton leviämisestä keskiajalla, navigointijärjestelmien kehittymisestä kautta aikojen, ötökän elämää aavikolla jne. (ja onkin tullut). Gorba nimittäin on kauhean utelias. Yllättävää tässä nyt oli se, että yleensä hän innostuu yhdestä asiasta kerrallaan ja jo pitemmän aikaa se yksi asia on ollut antennijärjestelmät.

 4. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Antennijärjestelmät. 😀

 5. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  No nyt teillä alkaa sitten klitoris-kausi… 😀

 6. siru Says:

  Puhut vähän,mutta ASIAA!

 7. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Hei, Sun Äitis. Haastoin sinut blogissani jatkamaan netissä pyörivää kirjameemiä. Olisi kiinnostavaa tietää mitä hyllystäsi löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: