Betatestaajalle puuhaa

Spöget täyttivät eilen 17 vuotta. Isoveljensä (ei PA, vaan se toinen) antoi heille lahjaksi avaruusräiskintäpelin. Eikä mitä tahansa peliä, vaan kimpassa kahden muun teekkarinuorukaisen kanssa värkkäämänsä tuotoksen.

Minua, yhteisöllisestä oppimisesta kiinnostunutta opettajatätiä, ihastutti tapa, jolla peli syntyi. Kysymyksessä on C+:n peruskurssin ohjelmointityö. Porukan kokoonpanon määräsivät kurssin assarit. Poikani ei ennestään tuntenut kahta muuta ryhmän jäsentä. Koko puolisentoista kuukautta jatkuneen projektin aikana sällit eivät tavanneet kertaakaan, mutta ircasivat jotain 5000 rivillistä suunnitellessaan, toteuttaessaan ja testatatessaan. Valmiin pelin demotilaisuudessa heillä oli vaikeuksia löytää toisensa, kun eivät tunteneet naamoja!

Työprosessia oli upea seurata, pelin hyvyyttä tai huonoutta en osaa arvioida, kun en ole pelaava henkilö. Eikä Spögetkään sitä täällä kotona paljon testaanneet, kun meidän ikäkulussa Windows-koneessa on joku integroitu näyttökortti, joka bugaa. Siksipä sankarit lähtivät yökylään kokeilemaan lahjaansa.

Jos joku nuorisoystäväni, vaikkapa Riku, Squar tai Mozse tai joku muu joutaisi testaamaan, niin täälta löytyy Megamelee-paketti.

Ohjeet ovat kuulemma seuraavat:
purku ja trycka på ”megamelee”
nuolet ja enter

Ja jos oli hämärästi sanottu, niin vika ei ole minun, vaan pelin tekijän, joka ei muuta ohjetta antanut!

(Ai juu, se taitaa muuten olla joku Windows-peli, vaikka onkin kolmannekseltaan Macillä koodattu!)

credit

13 vastausta to “Betatestaajalle puuhaa”

 1. Riku Says:

  Toimihan tuo, mutta oli ilmeisesti kaksinpeli, joten en viitsinyt kauaa sitä hakata. Sulkeutumaan se ei suostunut oikein millään.

  Mutta hieno tekele (onkohan tuo liian halveerava sana?), täytyy sanoa. 🙂

 2. Sun äitis Says:

  Kiitos tiedosta, Riku!
  Välitän kommenttisi eteenpäin. Missäs kohtaa räjähdykset sulla näkyivät? Nimittäin tuossa meiän vanhassa myllyssä kaikki mällit näkyivät ruudun keskellä, vaikka törmäys sattui esim. oikeassa yläkulmassa. Näkyikö ne sinulla oikein?

 3. Riku Says:

  En tainnut pelata räjähdyksiin asti 😀

  Pahoittelen.

 4. PA Says:

  Tuo linkki on vähän rikki. Ota www pois ja lisää http://

 5. Sun äitis Says:

  PA,
  kiitos tiedosta! Mä vaan kopsasin sen copy-pastella Skypestä, enkä edes vilkaissut, mitä tuli napatuksi! No nyt opin, että pitää silleen kontrolliklikkaamalla valkata kopioi linkki, niin tulevat kaikki http-seikat mukaan (mutta kyllä siihen näinkin tuli myös www). No, ainaskin tuntuu nyt toimivan.

 6. Perso Says:

  Näkemisestä: sfnetin 20-vuotisjuhlissa kävi ilmi, että koko projektin alullepanija ja seuraavaksi isoin jehu kehittämispuolella eivät olleet koskaan tavanneet face to face ennen kuin juhlassa. Huom. 20 vuotta… Mitä sitä tapaamaan jos asiat voi hoitaa muutenki? (Toisaalta, nyt kun maistelen edellistä virkettä, niin siinähän ON aika paljon järkee. Harvoin mäkään tapailen ihmisiä ihan syyttä suotta 😀 )

 7. Lumi Says:

  Hmm… jostain syystä mä en saa auki tuota olleskaan. Ilmoittaa lataavansa, mutta sitten ei tapahdu kuitenkaan yhtiskä mitään. Vika on luultavasti minussa, en ole mikään maailman paras näissä hommissa. Olisin sitä vaan halunnut niin hurjasti kokeilla. Mutta hieno lahja jokatapauksessa, itse tehty lahja on aina paras lahja ja sillä on eniten tunnearvoa, ainakin minulle 🙂

 8. Sun äitis Says:

  Lumi,
  tunnustan, en minäkään sitä kunolla osannut pelata, mutta näin kun pojat räiskivät, että kai se oli oma mokani.

  Tuo linkki vie sivulle, jossa on paketti. Sitten se paketti puretaan pakkauksen purkamiseen tarkoitetulla ohjelmalla (mitä nyt kukakin tykkää käyttää), jolloin sieltä hupsahtaa näkösälle megamelee.exe, jota klikkaamalla peli käynnistyy. Ensin tulee sellainen valintahärveli, jossa kumpikin pelaaja (tämä on siis kaksinpeli) valitsee itselleen aluksen. Toisella pelaajalla on nuolinäppäimet ja ctrl, toisella pari kirjainta ja olikohan se 2, joilla siirrytään ja valitaan. Tästä vaiheesta vielä selvisin.

  Sitten se alkaa ja mun osaamiseni loppuu! jotenkin niillä nuolilla (ja toinen niillä kirjaimilla) visiin liikutaan ja ctrlla ja 2lla ammutaan, mutten osannut (tai sitten meiän ikäkulu kone ei osannut).

  Mut emmä niin pelata välittäisikään, mulle oli hienoa nähdä nättejä mustia aukkoja ja upeita räjähdyksiä ja tähtisumuja.

 9. Kata Says:

  Hei, en ole vielä koskaan pelannut mitään konepelejä, joten jätän nytkin kokeilemisen. Mutta arvostusta Spögeille!
  Tulin tänne itseasiassa suoraa omasta kommenttilaatikostani kertomaan, että nämä munailut ovat alkaneet vaikuttaa psyykkeeseen. Olin pitkän viikonlopun lomalla ja näin unta vaan munista ja bloggaajista. Sitten päädyin (siis todellisuudessa, ei unessa)emännöimään koko hotellin keittiöitä. Arvaa saivatko hotellivieraat hyviä, täydellisiä aamiaismunia?!
  Ainiin, tästähän voisi kirjoittaa omaan blogiin.

 10. Sun äitis Says:

  Kata,
  sinusta on hyvää kyytiä tulossa internetin kuuluisin munaleidi! Minäkin näin ihan pöhkön unen. Olin muka jollain maksullisilla tanssikursseilla, jotka muuttuivatkin tosi-tv:ksi. Jossain viidennen jakson kohdalla havahduin huomaamaan, että kaikilla muilla oli pari. Jotkut parit olivat jopa alkaneet kummasti kiintyä toisiinsa, mutta minä en ollut päässyt kertaakaan edes tanssimaan! Silloin mua alkoi yhtä aikaa hävettää (se etten kelpaa kellekään) ja kiukuttaa (se etten päässyt tanssimaan, vaikka olin maksanut kurssista 170 euroa). Sitten heräsin.

 11. squar Says:

  Ei toimi macilla. 😦

  No ehkäpä sitä voisi tuolla pc:llä kokeilla, jos siihen viitsin raahautua.

 12. Marri Says:

  Rakas äiti, mikä on softspot? (http://marrin.vuodatus.net/blog/323592#comments)
  Olisin muuten vastannut jotain, jos olisin huomannut kommentin aiemmin. Ei vaan toi vuodatus niistä uusista tällä hetkellä huomauttele.

 13. Sun äitis Says:

  Squar,
  tiedetään! Aika noloa, mutta kun se oli kouluhomma ja kaksi muuta ryhmästä oli wintoosamiehiä, niin poika taipui (sillä on nykyään ihan sikapro intel-Mac, jossa tunnetusti voi pyörittää kumpaakin käyttistä).

  Marri,
  no, softspot on sellainen hellä sija. Olen esikoiseni aivopesemänä muuntunut jotenkin saksamyönteiseksi, ja bongailen mielläni Saksan suomalaisten kirjoituksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: