Tarvitsisin ajopäiväkirjan

Täällä web kakkosessahan tunnetusti on tarjolla jos jonkinmoista härpäkettä. Onko joku törmännyt sellaisen ajopäiväkirjanpitojutskaan, jolle mulla just nyt olisi kova tarve?

Olisi vaikka joku täpsykkä, jota klikkaisi, kun ryhtyisi nettipuuhiin. Hups vain ja aloitusajankohta kirjautuisi jonnekin jemmaan. Sitkun sessio loppuisi, klikkaisi uudestaan, ja taas aika rekisteröityisi tietokantaan. Halutessaan voisi sitten tulostaa raportin, joka kertoisi, mihin aikaan ja kuinka pitkään on tullut haahuiltua tiedon valtateillä.

Exclusive-mallissa kantaan voisi rekisteröityä myös vierailtujen sivujen osoitteet. Ja sinne pystyisi itse kirjoittamaan seliselejä muistakin työpuuhailuista tyyliin: värkkäsin työohjetta Wordillä, vastailin opiskelijoiden sähköposteihin, annoin puhelinneuvontaa, tekstasin kollegalle ja kysyin neuvoa…

Niin että onko kenelläkään tietoa, mistä tuollaisen ohjelman saisi?

(Esimerkiksi verkko-ohjaajana toimivan opettajan työkuorman mitoittamisessa sovelluksesta olisi hyötyä. Myös aivan liian pitkiä hugeja verkkoa viihdekäyttävän voisi olla terveellistä välillä tulostaa tuollainen raportti.)

***

Tänään oli taas MacWorldissä Steven keynoten vuoro. Video vissiin tulee jakoon joskus yön hiljaisina tunteina, mutta paikanpäältä blogaavat välittivät kohokohdat tietoon saman tien. Julkistettiinhan se iPhone kuten hypetetty oli. Muthei!, mitä ihmeen pelleilyä on julkistaa tuotte liki vuotta ennen kuin se oikeasti on markkinoilla? Vasta on loppiaisesta selvitty ja pitäisi jo ruveta rustaamaan ensi joulun lahjalistaa!

***

Oho! Olin tuossa aikeissa klikata Blogilistalla Päivitä-namiskaa, kun havaitsin Sun äitis infossa, että tilaajia on 285, mutta lukijoita alle 10 viikossa!

Mainokset

18 vastausta to “Tarvitsisin ajopäiväkirjan”

 1. Rappiotäti Says:

  Huomasin tuon ”lukijakadon” eilen, liittyy varmaan jotenkin vuorokauden vaihtumiseen, kun kello oli just melkein 00.00 silloin.

  Häijy tunne kyllä huomata kadottaneensa lukijat:-)

 2. Perso Says:

  Oon feikannut joka kerta!

 3. Alamäkeen Says:

  Joissain 90-luvun tietokonepeleissä ilmestyi session jälkeen ruutuun sellainen teksti, jossa kerrottiin peliin tuhlattu aika. Jokaisella kerralla sen suuruus tuli yllätyksenä ja indusoi kauhean morkkiksen.

 4. Marri Says:

  Ookko äitee aatellu, että vois olla niin, että ne 275 vaan tilaa, mutta ei lue?

 5. Helena Says:

  Kyllä kaikki 275 lukee, kunhan jouluähkyltä ja työkauden alun shokilta selkiää. Ei yhtään hätää.

 6. Petja Jäppinen Says:

  Mulle on selvinnyt tässä, että Blogilistan kautta tulijoissa on hirveitä eroja.
  Naapurille tulee sitä kautta kymmeniä prosentteja, kun mulle linkin kautta tulee enemmän pariltakin henkilöblogilta.

  Kun Unto Hämäläinen tuossa taannoin kolumnissa, jota minä taas olen ruotimassa omilla sivuillani, ihmetteli että kun käytetään arveluttavia kilpailukeinoja ja saatetaan laittaa omaan viestiin linkki vaikka HS:n blogeissa, niin katsoin vuoden statistiikat.

  Tämän ammikuun aikana on Marinadista tultu ihmiskuntaan yhtä monta kertaa, kun viime vuonna HS:n kaikista osoitteista yhteensä.

 7. Petja Jäppinen Says:

  Eikö tuommoinen ajopäivikirja löydy joistakin selaimista sisältä, eli kun menee config asetuksiin?

 8. Sun äitis Says:

  Rappis,
  taisi tosiaan liittyä sydänyönhetkeen se lukijakato. Toisaalta, sovelias muistutus kaiken katoavuudesta…

  Perso,
  jos tuo feikkaaminen liittyy jonkinmoiseen tuntikertymien mututuntumalla tuottamiseen, niin se toki minultakin sujuu. Omien töiden raportoinnin sijasta minulla on nyt mielessä hiukan toisenlainen tilanne.

  Olen mukana suunnittelemassa sellaista verkkopainotteista opiskelujutskaa, jossa ohjausta antaisivat muutkin opettajat kuin kaltaiseni verkossa huvikseen kommentoivat. Jotta pilottiin saisi resurssoitua ohjaajille jotakuinkin oikean määrän tunteja, olisi hyvä näin suunnitteluvaiheessa kerätä tietoa siitä, miten aikaa vievää verkko-ohjaus todellisuudessa on. Itse olen maailman huonoin hallintohenkilö, enkä millään viitsisi tätä taustatietoa manuaalisesti kerätä. Siksipä aloin huhuilla valmiin sovelluksen perään!

  Alis,
  täällä meillä kotona asuvien ilmeistä päätellen minullekin olisi syytä tulla kalvava morkkis mokoman aikalistauksen näkemisestä. Pelaamiseen en toisaalta kuluta lainkaan aikaa, että semmoinen lohtu sentään.

  Helena,
  kiits kannustuksesta. Mitens muuten Mikkelin miitin järjestely? Olisiko syytä jossain vaiheessa linkata täälläkin siihen blogimiittipostaukseesi (kuten Marinadi jo teki)?

  Petja,
  voipa hyvinkin olla, mutkun minä olen tällainen äiti, niin sieltä jää kyllä tonkimatta (ainakin ilman kädestä pitäen ohjeistusta). Minulla nimittäin on henkilökohtainen fobia koskien kaikkea, missä lukee config! (Lienen täällä blogissanikin jo vuodattanut, miten minusta tuli kohta 11 vuotta sitten macisti, kun olin ensin tumpeloinut raskaasti kaiken maailman config.sysien ja atoexec.batien kanssa. Tuo kokemus sai ehdollistumaan config-sanaan niin, että edelleen nousee hiki pintaan.)

 9. Marri Says:

  …ethän ottanut tosissaan?

 10. Helena Says:

  Kiitos huolenpidosta Äitis, eihän se Mikkelin miitti juurikaan hyvin jaksa.

  Sen verran kuitenkin, että mahdollisesti Viiman kanssa kohdataan ensi lauantaina, tai sitten ei. Ja joka tapauksessa keväämmällä Joensuun ex-anonymousin ja viiman kanssa.

  MUTTA, osanottajia ja toiveiden esittäjiä mahtuu. Mietin sellaistakin, että jos saatais tähtivieras joskus mukaan, niin se voisi innostaa itä-Suomea. Eli, onko Sinulla koskaan työ tai muuta matkaa Mikkeliin päin?

 11. Sun äitis Says:

  Marri,
  no en ja toivottavasti et sinäkään! En nimittäin edellisessä kommentissani tietoisesti välttänyt sinulle vastaamista, vaan aamupöpperössäni vailla laseja en vain jotenkin noteerannut viestiäsi! Sorgen!

  Helena,
  vai vielä tähtivieras, höpöhöpö! Itään liikun aika harvoin. Todennäköisesti vasta kesällä etenen Mäntyharjuun asti.

 12. Petja Jäppinen Says:

  Siis mulla pitäisi olla noihin configeihin jopa koulutus, mutta en tee niille mitään, vaan huudan jonkun osaavamman apuun.
  Nyt tarttisin apuja oamn bloginipäivittämisessä ja toisenlaisen systeemin asentamisessa ja pitäisi…

 13. Marri Says:

  Nou prob.

 14. Perso Says:

  Feikkasin… lukemista niinq.

 15. Sun äitis Says:

  Oi Persosein,
  nyt olis livetapaamisen paikka, että pääsisit vääntämään rautalangasta. (kun mä en vieläkään tajuu!)

 16. Petja Jäppinen Says:

  Minä olen laittanut liikkeelle tuollaisen avithan meemin. http://www.ihmiskunta.org/wp/?p=2005
  Kukaan ei ole vielä sitä kopioinut, mutta yhden privaviestin olen saanut sen johdosta saanut.
  Minä näkisin että tämän kaltaisissa jutuissa se saattaisi toimia.

 17. Qimki Says:

  Tulin vain moikkaamaan kun kommentoin ympäri nettiä ekan ikioman verkkokurssin blogeja. Alussa (joka oli tämän sun kirjoituksen aikoihin) tuntui että ei jestas, mutta nyt homma on pyörähtänyt kivasti käyntiin. Huisan hauskaa.

  Tulee muuten rutiinia kommentointiin / palautteen antoon, kun pitää keksiä monelle jotain edistävää sanomista. Ehkä musta tulee paremmin palautetta antava opettaja kurssiblogikommentoinnin myötä? 🙂

 18. Sun äitis Says:

  Qimki,
  lähestyn sua tästä aiheesta s-postilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: