Tyytymättömyyttä siellä täällä

Pakkanen selvästi lähentää minua ja Gorbaa. Eilen menin nukkumaan jo kakskytä vaille seitsemän ja tänäänkin tunsin houkutusta vetäytyä siinä seitsemän paikkeilla. Mutta sitten tsemppasin, ja tässä minä nyt olen, tilittämässä nukkumistarpeitani maailmalle.

Mahtaisi Uutislehti 100:n pääkirjoituskolumnisti olla innoissaan, jos tänne tupsahtaisi. Kyseisessä julkaisussa kuulemma tilitettiin eilen, miten turhista aiheista ihmiset blogaavat (via):

  Paljon tuntuu olevan ihmisillä kanssaeläjille kerrottavana: millainen keli oli Mustin kanssa hölkätessä, montako voikkaria meni alas aamusella ja millä palanpainikkeella, ”mitä näin tänään” ja miten suoli toimii.

Ja nyt sitten vielä nukkumisestaankin!

Tasapuolisuuden nimissä on kohtuullista muistuttaa, etteivät blogaajatkaan aina ole tyytyväisiä oikeisiin kolumnisteihin. Anne on kyllästynyt tietokonelehtien yksipuolisiin juttuihin ja miesnäkökulmaan (kantsii lukea myös kommentit).

Merkintä herätti muistoja. Joskus 2000-luvun alussa, kun MacMaailma vielä oli lehti eikä läpyskä, kyllästyin samaan asiaan. Täydellisen tuskastuneena lähetin sähköpostia lehden silloiselle pätoimittajalle, Osmo Leivolle (onkohan tämä muuten sama Osmo Leivo). Kerroin, että yli viisi vuotta lehteä uskollisesti tilannena naisena olen alkanut kyllästyä ukkojen lätinään, jota kolumnit edustavat. Ihmettelin, eikö lehteä tosiaan kiinnosta laajentaa lukijakuntaansa siihen kasvavaan naisten joukkoon, joka hankkii itselleen Macin hyödykseen ja huvikseen. Lopuksi sitten tarjouduin itse kolumnistiksi, jollei heillä ollut parempaa tiedossa.

Osmo vastasi kohteliaasti lehdessä huomatun, että Maceille on tullut uusia naiskäyttäjiä (ei kai kukaan usko, että tämän näköisiä tietokoneita olisivat ostaneet miehet? Tämä välihuomautus on minun, ei Osmon). Siksi MacMaailmaan oli päätetty palkata naiskolumnisti ihan ilman usutustanikin. Jo seuraavan kuun lehdessä aloittaisi kolumnistina FiMUGin järjestösihteeri Pia Parkkonen.

Kun MacMaailman taru itsenäisenä lehtenä loppui, loppui myös Suomen ainoa? naisen kirjoittama tietokonelehden kolumni. (jos ihan tarkkoja ollaan Pia ei ole MacMaailman historian ainoa naiskolumnisti. Irtonaisia taisi olla muutama, ainakin minä yhden kolumnin veran. Kävi nimittäin niin, että kerran niiltä puuttui sivullinen tekstiä, ja Osmo meilasi minulle: Jos viikossa saat aikaiseksi viisituhatta merkkiä, niin ensi kuun lehdessä olisi nyt tilaa).

Tältä historialliselta pohjalta aloin miettiä Annen peräämää naisnäkökulmaa. Tulin seuraavaan tulokseen: oikeastaan en enää välitä mitä tietokonelehdissä kirjoitetaan ja kuka kirjoittaa. Olen 11 vuotta tilannut uskollisesti ensin MacMaailmaa, sitten jonkin aikaa MacMaailmaa ja MikroBittiä ja viime vuodet Tietokonelehteä + MacMaailma-liitettä. Milloin viimeksi mahdoin lukea Tietokonelehden? Liitteen kyllä selaan, mutta milloin viimeksi siinä oli jotain, jota en ollut lukenut netistä jo kuukausia aikaisemmin?

On tullut se hetki: sori, pojat, pitäkää lehtenne!

Mainokset

8 vastausta to “Tyytymättömyyttä siellä täällä”

 1. Saara Says:

  Hehe, satasen toimittajalla ei sitten ollut muuta kirjoitettavaa taaskaan… blogit ovat pelastaneet eri lehtien toimittajat jo monesta aihepulasta. Satasenkin jo moneen kertaan. Voisi ehkä olla aiheellista keksiä itse mitä kirjoittaa :). Eihän tuo lainaus poikkea lainkaan tuosta bloggarin ”mitä näin tänään” kohdasta.

 2. Vt Says:

  Tuollaista se sitten on, kun ei suosita luonnollista lehtientilausketjua: piennä lapsna Mustanaamio ja Tex Willer, seuraavaksi joitakin musiikkilehtiä ja sitten… No, itse asiassa minä en tiedä miten tästä pitäisi jatkaa. Sivistystä saa maitopakettien kyljistä ja blogeista, viihdettä keksipakettien kyljistä ja blogeista.

 3. PA Says:

  Minun ymmärtääkseni Tietokone-lehdessä on naiskolumnisti, mutten ole erityisesti analysoinut hänen äijyyttään.

  [Mikä hitto tuossa Safarissa on, kun se sanoo kaikkialla, että ”Could not process submit, please try again” eikä lähetä kommenttia]

 4. Ai kauheeta Says:

  Pitäiskö anarkisoitua ja ruveta joukolla lähettämään Satasen pääkirjoittajille tiedotteita blogiemme mitättömyyksistä? Minäkin olen ihmetellyt sekä unen että jauhokaappini sisältöä. Kyllä nyt taivas putoaa taas jonkun niskaan.

 5. Sun äitis Says:

  Saara,
  kuvaavaa on, etten lukenut Satasen kirjoitusta lehdestä, vaan blogista. Bussimatkalla minulla on parempaakin tekemistä kuin ilmaisjakelut. Silloin luen John Irvingin Until I Find Youta.

  Vt,
  täällä, iik, pyörryn! Mutta joo, menen ihan hämilleni aina, kun kuulen Mustanaamio– ja Tex Willer -tilauksistasi. Minun lapsuudessani 60-luvulla nuo lehdet ilmestyivät, mutta ilmestyivätkö vielä sinun lapsuudessasi 80-luvulla ja jos ilmestyivät, miksi ihmeessä minun lapsilleni tuli Nalle Puh?

  PA,
  olipa hyvä, etten väittänyt lukevani Tietokonelehteä, olisin heti jäänyt kiinni!

  Ei minun merkintäni alunperin ollut tarkoitus erityisesti käsitellä mies-nais-kysymystä (hyvänen aika Suosikeissanikin on ainaskin puolet miesten blogeja). Sitä oikeastaan olisi voimakkaammin voinut korostaa, että minun ajankäyttööni blogit ovat vaikuttaneet niin, että aikakauslehtien lukeminen on vähentynyt. Toistaiseksi niitä vielä vanhasta muistista tilaan muutaman, mutta on vain ajan kysymys, milloin saan aikaiseksi lopettaa, jollei jotain todella koukuttavaa ilmaannu. Tuskin lienen ainut.

  Minimaali,
  kaappien sisällöstä (ja ulkopinnoista) puhuminen olisi niin hardcorekamaa, että pitäisi läiskästä blogille ikäraja ja kieltää pääsy herkkämielisiltä, jos niistä alkaisi täällä tositapahtumiin perustuen kertoa!

 6. Qimki Says:

  Sitten vain odottamaan henkeä pidätellen Anni Lassilan ensimmäistä merkintää 5G:ssä. Hyvä ajoitus, itse kullakin.

 7. Qimki Says:

  – Oikeesti osaan linkittää 5G:hen, osasin jo ennen kuin se täällä opetettiin 😀

 8. Sun äitis Says:

  Qimki,
  en epäile! Siitä ohjeesta: tärkeämpää kuin substanssi siinä oli prosessi. Eli siis varsinainen juttu oli opetella Snapzia ja ohjeen sisältö oli hieman sivuseikka.

  Kiitti lunkistä, tulipa noteerattua Anni. Jäädään seuraamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: