Odotettavissa energistyvää

Kyllähän minun piti kirjoittaa IT-kouluttajien seminaarimatkasta Tallinnaan. Etenkin manio tarina Tiigrihüpestä olisi ansainnut tulla kerrotuksi (pikakelauksella: nykyinen presidentti, silloinen ulkoministeri Ilves istuksi vuonna 1996 brysseliläisessä kapakassa iltaa silloisen opetusministerin kanssa. Jossain vaiheessa Ilves sai loistavan idean: Viro ottaa tiikerinloikan tietoyhteiskunnaksi satsaamalla koulujen verkottamiseen ja opettajien tietotekniikkavalmiuksien parantamiseen. Rahoittajiksi piti houkutella yksityisiä yrityksiä, loput 50 miljoonaa rahaa/vuosi satsaisi valtio. No, yrityksiltä ei tullut mainittavasti tukea, eikä valtionkaan osuus ihan noin iso ollut, mutta viidessä vuodessa kouluille oli hankittu tietokoneita, mielikuvituksellisia verkkoratkaisuja oli toteutettu ja Viron viidestätoistatuhannesta opettajasta kymmenentuhatta oli suorittanut 40 tunnin tietotekniikkakoulutuksen.

Alkoi seuraavan viisivuotiskauden suunnittelu. Edellisen kauden strategiapapereita etsittiin kissojen ja koirien kanssa työn pohjaksi, turhaan. Kävi ilmi, ettei sellaisia ollut koskaan laadittu, jätkät olivat vain alkaneet toteuttaa sen kummemmin strategioimatta! Nyt on kolmas viisivuotiskausi meneillään. Edelleen ne puhkuvat intoa! Kantsii kurkata noita tiikerisivuja myös englanniksi, niin sukukielitaidotonkin huomaa, miten upeita juttuja siellä on meneillään).

Sitten oli ehdottomasti tarkoitus kirjoittaa NY 24 h -leiristä, johon osallistuin ystävättäreni Ullan ja 35 nuoren kanssa. Vähän unta, paljon elämyksiä, osa jutuista toimi, toisten mielekkyydestä en perästäkään vakuuttunut. Hyvä kokemus kuitenkin.

Turussakin oli tapahtumarikas lähijakso ja paljon raportoitavaksi kelpaavaa ainesta. Mutta ei vaan syntynyt juttua, ei!

Ajoittain aloin epäillä, että nyt se vanheneminen sitten iski ja vei kaikki voimat. Kohta kolme viikkoa minulla on ollut tarve vetäytyä koomaan heti, kun päälimmäiset välttämättömyydet on hoidettu alta pois. Siis vaikka päivä on paistanut, ja periaatteessa olisi pitänyt tuntea itsensä kovinkin energiseksi kaiken tämän ihanan valon keskellä.

Viikonloppuna viimeistään aloin tiedostaa, mistä puutumus johtui. Viime vuonna kirjoitin, mitä maaliskuussa tekee mieli. Tänäkin vuonna hain työpaikkaa (minähän olen ollut nykyhommassani vain määräaikaisesa lainassa oikeista töistäni). Seurasi kolmen viikon jännityksessä eläminen, joka imaisi kaiken ylimääräisen elinvoiman.

Tänään herra johtaja kutsui koppiinsa ja kertoi, että minut on valittu ammatilliseen opettajakorkeakouluun ihan vakilehtoriksi. Työnkuva ei paljon muutu nykyisestä. Isoin ero on, että erityisopettajakoulutuksen sijaan pitäisi muuntautua yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaksi. (Siltä varalta, että joku nyt luulee, että ihan tyhjän päälle aion muuntua, niin perheellämme on kyllä yrittäjyystaustaa kolmessa sukupolvessa ja yrittäjäkursseilla opettamistakin ehdin ennen erityisopettajaksi siirtymistäni puuhata kymmenkunta vuotta).

Vielä pitäisi uskaltaa kertoa entisille oppilaille, joille lupasin lähteä vain vuodeksi veks. Ja entisille työkavereille. Entisille pomoille kertomisessakin voi olla oma jännitysmomenttinsa! Sitä mietin vasta huomenna!

Mainokset

6 vastausta to “Odotettavissa energistyvää”

 1. Helena Says:

  Tekivät hyvän valinnan kun Sinut valitsivat. Iso halaus ja lämpimät Onnittelut. Hienoa, että kokemusta arvostetaan.

  Loistavan tulevaisuuden ennustusta ei tarvita – se on varma.

 2. medis Says:

  onneksi olkoon. vaikka se valintaprosesihan oli varmaan pelkkä muodollisuus.

  Mullekin saa antaa yrittäjäkasvatusta! Minulla ei ole mitään taustaa. kääk.

 3. Sun äitis Says:

  Kiitos!
  Ja Medis, ei se ollut pelkkä muodollisuus, kun piti yrittää vakuuttaa, että musta on muuhunkin kuin siihen, mihin täksi vuodeksi palkattiin. No, ainakaan eivät harjoittaneet ikäsyrjintää, kun tämän ikäinen nainenkin vielä kelpasi!

 4. Kata Says:

  Onneksi olkoon. Kovin hienoa!

 5. Kukkis Says:

  Lyhyestä virsi kaunis: onnea!

 6. Maurelita Pligaa Says:

  Huimasti onnea ; ehdinkin jo ihmettelemään minne katosit…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: