Valivali

Tämä oli taas niitä päiviä, jotka vain lipuvat ohi. Ulkona oli kaunista, mutta näin sen vain ikkunasta istuessani koko päivän aamutakki päällä tietokoneen vieressä. Ensi viikolla uudet verkkopainotteisesti opiskelevat ammatilliseksi opettajaksi mielivät kokoontuvat ensimmäiseen lähitapaamiseensa, ja niin paljon on vielä kesken. Olen vaeltanut tyhjissä huoneissa nyppimässä paikkoja kuntoon. Tiedättehän sillä tavalla, kun mieluisia vieraita odotellessa käydään kohentamassa paikkoja, tuulettamassa ja vaihtamassa lakanoita.

Olen perustanut lukemattoman määrän tilejä tulijoille. Edublogsiin, Wikispaceen, Googleen, del.icio.usiin, Flickriin, Evocaan, ExtremeTrackeriin… Ei muuten ole helppo juttu yrittää saada kaikkiin edes likimain samaa käyttäjätunnusta!

Olen perehtynyt Akismetiin ja päätynyt sitä varten kirjautumaan WordPressiin. Olen kironnut Google Analyticsin kanssa, kun toiseen Edublogs-blogiin se asentuu oivasti ja toiseen ihan samalla tavalla toimien ei sitten niin millään. Sanalla sanoen, juuri nyt olen kurkkuani myöten täynnä web 2.0 -härpäkkeitä ja koko saamarin verkkoyhteisöllisyyttä!

Ehkä se tästä vielä helpottaa. Toivottavasti viimeistään tiistaina. Silloin olen kutsunut uudet verkkopainotteiset opettajaopiskelijat Alppipuistoon piknikille. Se jos mikä on uskottava tapa aloittaa blogielämä, eikö!

7 vastausta to “Valivali”

 1. PA Says:

  Extreme Tracker liene vähän turha, jos käyttää Google Analyticsiä. Minulla GA ei tosin ole jostain syystä toiminut, vaikka olen luullakseni kopioinut sen koodin ihan oikeaan paikkaan. Rasittavaa.

 2. Sun äitis Says:

  Minulla GA ei tosin ole jostain syystä toiminut, vaikka olen luullakseni kopioinut sen koodin ihan oikeaan paikkaan.

  Tässähän kävi juurikin niin, että siinä ensi viikoksi rakennetusa blogissa Google Analytics ei pelitä, vaikka siihen vanhempaan sain sen viritettyä (aikaero tapahtumien välillä n. 5 minuuttia, eli en ehtinyt unohtaa, mitä tein ensimmäisellä kerralla, kun kaikki vielä toimi ok. Ei siis mun vika).

  NO, tyhjääns parreeks hain ExtremeTrackerin. Se näyttää kyllä käynnit, muttei kävijää! Rasittavaa!

  Mutta nyt kieltäydyn miettimästä sitä ja luen kaikki rästiin jäneet suosikit. Ja haen pullon olutta, så det är så!

 3. Larko Says:

  Ainakin pari vuotta sitten, kun virittelin blogejani Google Analyticsiin, saattoi kestää hyvinkin kauan ennen kuin homma ryhtyi toimimaan ja aika oli varsin satunnainen eri blogeille. Sen sijaan homma kyllä toimii sitten kun dataa alkaa tulemaan. En muista ihan ensimmäisiä viikkoja lukuunottamatta, että GA olisi kertaakaan ollut alhaalla.

 4. Sun äitis Says:

  Larko,
  tässä nyt ei olekaan kysymys siitä, onnistuuko datan keruu vai ei, vaan siitä, saanko skriptin ylipäätään liimatuksi blogiin.

  Edublogsissa ei pääse itse kiinni pohjan koodiin. Ainoa, mitä voi tehdä, on lisäillä sivupalkkiin ”widgettejä”. No, lisäsin sellaisen tekstiwidgetin ja liitin siihen google analyticistä kopsitun koodinpätkän. Tämän jälkeen toisen blogin GA ilmoitti, että yhteys on saatu ja väijyntä alkaa (eikä blogin sivupalkissa näkynyt mitää). Toisen samalla tavalla värkätyn blogin sivupalkkiin ilmestyi tekstisotkua ja sen GA kertoo, ettei koodia löydy tarkkailtavaksi määrätyn blogin sivulta. Raivostuttaa!

 5. Larko Says:

  Tuossa ensimmäisessä tapauksessa pitäisi homman ryhtyä pyörimään, mutta siihen voi mennä aikaa tuskastuttavan kauan. Toiseen tapaukseen tarvitset jonkun muun konstin. Koodinhan voi panna mihin tahansa blogiin, mutta sen pitäisi tietysti näkyä joka sivulla, jotta koko liikenne tulisi rekisteröidyksi. Esimerkiksi wordpress.com’issa yritin turhaan panna sitä blogin otsikon alle. Tunnistaa perkule skriptin skriptiksi, jota Wordress hosting ei lupaa. Sen sijaan itsemajoitetussa WordPressissä asia futaa.

 6. Sun äitis Says:

  Larko,
  joo, itsekin uskon, että se ensimmäinen kyllä alkaa kerätä ok, kun kerran GA sano, että yhteys on saatu. Tämä toinen minua vaivaa, kun ihan samalla tavalla tein ja ihan samanlaiseen widgettiin ja silti toimii ihan eri tavalla.

  Olen varsin tumpelo blogipohja-asioissa. Tästä Sun äitis käyttämästä Blogsomesta tiedän sen verran, että tiedostot saa auki ja niitä voi muokata esim. lisätä noita koodinpätkiä. Edublogs on kanssa WordPressin päälle tehty palvelu, mutta siinä tiedostot on kätketty. Pohjaa pääsee muokkaamaan vain lisäämällä niitä widgettejä, joten olen olettanut, että sellaisen tekstiwidgetin kautta ne koodit pitäisi sinne lisätä (ja tuleeko koodi muka jokapaikkaan, jos se widgetti on sidebarissa?).

 7. Larko Says:

  Edublogsista ei ole omakohtaista kokemusta. Ovatko molempien blogien asetukset noin muuten keskenään samanlaiset?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: