Matkoista toipumista

Siinä minä olin, sängyllä silmät kiinni viettämässä jaloa joutilaisuutta, kun viereisen puoliskon joutilas yhtäkkiä alkoi nauraa hysteerisesti.

– Mä mielikuvittelin sulhasen isän puhetta esikoispojan häissä ja sitten mä menin sanoistani ihan sekaisin, sanoi Gorba.

Ja minä mietin mielessäni, että kummasti keski-ikäistyminen laajentaa käsitystä siitä, mikä kaikki on kivaa sänkypuuhaa! Ei ole lainkaan lainkaan hassumpaa lötkötellä rinnakkain, pitää silmiä kiinni ja miettiä omiaan, välillä puhella ääneen ajatuksiaan ja ihan ohimennen hiukka hipaista hartiaa tai nyhjätä reittä.

***

Selityksiä

Esikoispojan häitä ei ole näköpiirisssä, mutta sopii kai niistä isän silti haaveilla (ja äidin kans).

Matkoilla viitataan sekä vertauskuvalliseen matkaan, että todelliseen pyrähdykseen. Viime viikolla minulla alkoi uusia taipaleita: tiistain ja keskiviikon vietin verkkopainotteisen opettajankoulutustoteutuksemme lähipäivillä ja torstaina olivat vuorossa uudet turkulaiset. Alut ovat aina upeita, mutta intensiivinen läsnäolo kysyy voimia ja vaatii tällä iällä jo palautumista. Ihan niin kuin konkreettinen matkailukin. Silloinkin, kun matka on ulottunut vain Tallinnaan!

Mainokset

3 vastausta to “Matkoista toipumista”

 1. Helena Says:

  Hyvä, että saat vedettyä vähän henkeä ennen viimeisen kouluviikon koitoksia.

  Unissaan meilläkin voidaan vain haaveilla esikoisen/kuopuksen hääpuhetta. On nääs 42v. Teillä on paljon, paljon enemmän toivoa.

 2. minh Says:

  Tallinnanmatkasta täälläkin palaudutaan. En edes juopotellut raskaasti, vaan söin hyvin ja käytin drinkkilippuni ja sain hyvin untakin. Silti tämä päivä on mennyt nurmikolla maatessa.

  Jotkut kumppanit eivät vaan sovellu tuohon sängyllä vierekkäin makaamiseen, meillä tuo pomppii ja hihkuu aina, kun pitäisi levätä..
  -minh-

 3. Sun äitis Says:

  Helena,
  hetken huili oli tarpeen, sillä minulla ensi viiko ei ole vuoden viimeinen kouluviikko, vaan puuhat jatkuvat täyttä häkää kesäkuun puoleen väliin.

  Hääpuheista: joo, meillä on sentään neljä arpaa vetämässä! Sominta tuossa jutussa oli mielestäni se, että mielikuvittelija oli Gorba, siis että miehelläkin voi olla tuollaisia romanttisluonteisia haaveita jälkikasvustaan.

  Minh,
  minä olin ihan sellaisella päiväseltään edestakas -reissulla. Kävimme KUMUssa kuuntelemassa erinomaista opastusta (katselella ei paljon ehtinyt, sen verran kiirus ohjelma), syömässä + kaupassa (kylpyvaahtoa ja shampoota). Takas tullessa oli älytön sumu, joka vähän hidasti matkaa, mutta paatti oli komee (se uusi Star). Mutta kyllä osasikin olla vetämätön olo tolkuttomasta kävelystä ja puoleen yöhön valvomisesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: