Seitsemän seikkaa

Minusta meemit ovat jotenkin hurmaavia: yhtäkkiä sadat ihmiset pitkin blogistania tarttuvat samaan aiheeseen ja hetken meemi jyllää kuin puuhakas tuulenpyörre. Parhaimmillaan pyörre imee halukkaat mukaan ilman mitään temppuja, mutta välillä tarvitaan haasteita ylläpitämään meemin matkaa.

Suhtaudun vähän nuivasti haastemeemeihin. Janin esimerkin innoittamana ajattelin jo tarttua Seitsemän faktaa minusta -meemiin ihan kutsumattakin, vaan sittenpä kolahti laatikkoon virallinen osallistumislupa.

1. Lausuin ensimmäisen kerran julkisesti kaksivuotiaana opettajayhdistyksen juhlissa. Muistan hämärästi, että kyseinen runo oli unkarilainen kansanruno, jonka aiheena oli pikku tytön iso esiliina. Hieman tarkempi mielikuva minulla on palkaksi saamastani punaisesta jättitikkarista (joka paitsi maistui hyvältä, myös tarttui tahmeana pitkään tukkaani, kun nukahdin kotimatkalla Mossen takapenkille.)

2. 15-vuotiaana en tiennyt, mitä ihmettä pojilla oli välitunnilla kädessä. Yleisestä tässä on jotain häpeällistä -ilmapiiristä päättelin, että ne ehkä ovat jonkin eläimen vedellä täytettyjä virtsarakkoja! Eivät olleet. Ne olivat vedellä täytettyjä kondomeita. Kolmikymmenvuotisen monogamisen suhteeni seurauksena kondomi on minulle edelleen yhtä tuttu/vieras kuin jonkin eläimen virtsarakko.

3. Ikävuosina 16 – 49 painoin 57 kg plusmiinus 2 kg. Paitsi:

 • jenkkivuoden jälkeen 67 kg
 • esikoista odottaessani 78 kg
 • keskimmäistä odottaessani 80 kg
 • kaksosia odottaessani 75 kg

Nyt, 51-vuotiaana, harmittelen, ettei käytettävissäni ole imetyksen kaltaista tehokasta laihdutuskeinoa, jolla häivyttäisin parin viime vuoden aikana kertyneet, minäkuvaani kuulumattomat 5 kg!

4. Olen ruhmunnut autoa:

 • jouluaattona 1978 appivanhempien vuoden vanhan Volvon keulan pihalla (en huomanut rautatolppaa, johon keula kiersi, kun pakittaessani käänsin rattia oikealle)
 • itsenäisyyspäivänä 1986 yli kymmenen vuotta vanhan Saabimme keulan autotallin ovipieleen (en vieläkään ollut oppinut, että pakittaessa rattia kannattaa vääntää vasta, kun auton keula on ohittanut esteen)
 • toukokuussa 1987 uuden Lada Samaramme oikean takakyljen Mikkelin Cumuluksen parkkihallin seinään (verrattavissa edellisiin tilanteisiin, nyt en ymmärtänyt, että keulan lailla peräpääkin voi kiertää kuskin paikkaa ulommalla kehällä).
 • syksyllä 1995 vuoden vanhan Skoda Formanimme moottorivalun tuhannen päreiksi päin liikenteenjakajaa (auton runko myös vääntyi, ikkuna särkyi yms. Ikinä ei selvinnyt, mikä sai minut ajamaan neljääkymppiä päin koroketta, jonka ohi olin siihen mennessä ongelmitta työmatkaillut jo neljä vuotta).
 • keväällä 1998 samaisen Skodan oikean etukulman tielle ryntäävään koiraan. Koira kuoli. (Olimme palaamassa synttäreiltä myöhään yöllä. Saukkolan kohdalla ylämäessä nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa. Kohdalla oli katuvalot. Silti en ehtinyt reagoida mitenkään, kun tien yli juoksi ensin kissa häntä pystyssä ja sen perässä imussa iso musta koira.)
 • juhannusaattona 1998 Hangon tiellä Kirkkonummella Skodan vasemman etukulman ketjukolarissa edellä ajaneen persmuksiin (vasemman kulman, koska yritin jarruttamisen ohella väistää leveälle pientareelle. Takanamme tuleva täräytti syylarinsa paskaksi peräkoukkuumme. Sillä autolla ei taivalta jatkettu. Meille poliisi antoi luvan ajaa mökin kautta kotiin Ukiin. Sakkoja ei tullut. Sittemmin ko. kohtaan ilmestyi liikennevaloista varoittava merkki.)

5. Olen avioliittoni aikana asunut kymmenessä osoitteessa. Omistusasuntoja näistä on ollut neljä.

6. Minulla on yhdentoista vuoden aikana ollut neljä Mac-merkkistä tietokonetta. Niistä kolme on edelleen käytössä ja neljäs odottaa kellarissa, jos vaikka joskus tarvitsen korppuasemaa tai scsi-liitosta. Kahteen viimeisimpään olen hankkinut pidennetyn Apple Care -takuun. Syystä!

7. Merkittävin aikaansaannokseni on neljä poikaa.

***

On ehkä tulkintakysymys, miten monta faktaa tuossa oli (oppilaatkin aina inhovat kokeita, joissa on vain viisi kysymystä, mutta jokaisessa monta alakohtaa!). Meemiä voi jatkaa seitsemän aiheesta kiinnostunutta blogaajaa.

Mainokset

3 vastausta to “Seitsemän seikkaa”

 1. auringonkukkametsa Says:

  Otan haasteen tässä vastaan:

  Rakastan kissoja.

  Olen leffafriikki.

  Olen huono uimaan.

  Ostan bändipaidat keikoilta, mm. hankittuna seuraavat: Ins Verderben, EI ja Humppabeibi.

  Osaan tehdä vihtoja.

  Yksi on ylitse muiden – Madonna.

  Pidän pihatöistä, kuten lumenluomisesta, haravoinnista ja kukkien hoitamisesta.

 2. Sun äitis Says:

  Heips Auringonkukkametsä,
  vastaanottosi oli juuttunut moderointiin noiden linkkien vuoksi. Nyt se on päästetty pannasta. Linkit ovat oivat!

 3. KristenFlowers27 Says:

  That is perfect that people are able to get the mortgage loans moreover, that opens completely new chances.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: