Turistina Helsingissä – Päivälehden Museo

Olimme tänään Spögejen kanssa lomamatkalla Helsingissä. Kunnon turistien tavoin kävimme ensin vaihtamassa rahaa. Nimittäin markkoja euroiksi Suomen Pankissa (Koko suvun vanhojen talvitakkien taskuista, kirjoituspöytien siivoamattomien laatikkojen kätköistä, hyllyssä jököttävistä säästöpossuista, unohdetuista käsilaukuista yms. eksoottisista paikoista pojat olivat onnistuneet löytämään niin paljon markkarahaa, että he kävelivät vaihto-operaation jälkeen pankista liki sadan euron haltijoina! Huom! Rahat oli jätetty laskettavaksi edellisenä päivänä).

Nuuhkimme siinä samalla entisiä kotikulmia Kruununhaassa ja jatkoimme sitten kauppatorin ja Espan kautta Erottajalle. Kelpo turisteina olimme päättäneet katsastaa Päivälehden Museon tarjonnan. Perusnäyttelyyn olimme tutustuneet jo usein aikaisemminkin, joten nyt pääasiallinen uteliaisuutemme kohdistui Metron 25-vuotista taivalta esittelevään näyttelyyn.

– Muistaks kun minä viime viikolla kysyin, miten siinä niin voi käydä, ettei Metroa sittenkään aleta rankentaa Espooseen kuin vasta joskus monen vuoden päästä, vaikka talvella luvattiin, että rakentaminen alkaa jo 2009? kysyi toinen Spöge.

– Nyt mä ymmärrän miks! Eihän Metron rakentamisesa näytä ennenkään mitkään puheet ja aikataulut pitäneen, hän jatkoi.

Paitsi tietoa, näyttelyssä oli tarjolla myös toimintaa. Simulaattorilla voi harjoitella metrojunan ohjaamista välillä Myyrmäki-Sörnäinen. Halukkaita ohjaajia ei ollut jonoksi asti, joten väliä saattoi ajella useammankin vuoron.

Ottamastani valokuvasta tuli tietysti ihan suhru, joten simulaattoriasiassa pitää luotaa vain sanaan. Perusnäyttelyn puuhapaikoista sen sijaan sain napattua muutaman kuvan. Kas tässä:

kirjoituskone
Mielenkiintoinen mekaninen laite, joka tulostaa reaaliajassa

luukut
Kuin jättiläisjoulukalenteri, luukuista paljastuu jänniä juttuja

lasipohja
Lattian lasiluukun läpi voi kurkkia alakerran painokoneita. Alakertaan voi tietysti myös mennä (mutta se ei ole läheskään niin jännää kuin luukun läpi salakatselu)

karuselli
Karusellissa voi pyöriä Karin luomien pilakuvahahmojen kanssa

ristikko
Ristikko ei ole pahan vaikea, muttei ihan lällärikään.

Spöget haluavat lopuksi tähdentää, että he ovat kuvissa mukana vain esittelijän ominaisuudessa, vempainten todellinen koderyhmä on huomattavasti alle 17-vuotta! Heitä itseään kiinnostivat paljon enemmän vanhojen sanomalehtien jättimäiset näköislakanat seinillä, vanhat dokumenttielokuvat ja muinaiset painomenetelmät.

Museoon on vapaa pääsy, se löytyy osoitteesta Ludviginkatu 2-4 ja on auki ti – su klo 11-17.

museo_kartta

Mainokset

2 vastausta to “Turistina Helsingissä – Päivälehden Museo”

  1. elli e Says:

    Museoiden ystävänä juttu ilahdutti! Hesasta löytyy kyllä paljon hauskoja pieniä museoita (posti-, teatteri-, ravintola-, työväenkoti- jne.), joista suosikkini taitaa olla tuo postimuseo. Päivälehtimuseoon en olekaan vielä tutustunut, kiitos vinkistä.

  2. Sun äitis Says:

    Heips, Elli!
    Ja tervetuloa kommentoimaan. Postimuseo oli myös Spögejen suosikki silloin, kun asuimme Kruununhaassa. Yhtenä kesänä vuosituhannen alussa siellä oli joku Cokis-näyttely, jossa ne ravasivat liki joka päivä, ja muutenkin ne ovat olleet ahkeria Postimuseon kiertäjiä. Museon lisäksi meillä on ollut tapana talvella käydä messukeskuksessa postimerkkimessuilla. Minua ei ne muut jutut niillä messuilla kauheesti kiinnosta, mutta maksimikortit ovat todella kauniita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: