Äänisäikeiden äärellä

Törmäsin eilen Edublogs-blogissani kierrellessäni Voicethreadiin. Siitä asti olen odottanut että saisin muut sovitut ohjelmat alta pois ja pääsisin tutustumaan houkuttelevalta vaikuttavaan palveluun.

Voicethreadissa voi yhdistellä kuvia ja äänityksiä kokonaisuudeksi, jota voi kommentoida kirjoituksin tai äänittämällä kommenttinsa. Esityksen voi jakaa kaikille tai pitää privaattina, jolloin vain kutsutut pääsevät sen näkemään ja kuulemaan. Luokassa Voicethreadia voisi käyttää vaikka noin (ja mielessäni mietin jo kymmentä muuta konstia esim. lukupiirityöskentelyyn). Kaiken maailman ohjeiden tekokin taitaisi tällä sujua kätevästi. Tsekatkaapa vaikka, miten äänittäminen sujuu windowsilla ja sama Macillä (miten tuo jälkimmäinen jotenkin tuntui paljon helpommalta?).

Paratiisin peikko on, etten ihan jaksanut perehtyä, mihin kaikkeen tulikaan sitoudutuksi!

En tähän hätään vielä alkanut värkätä mitään oppimateriaalia, joten testailin tiliäni lukaisemalla Eino Leinon Nocturnen, johon sain Vaanilasta vinkin. (Tietääkö joku muuten tekijänoikeusjutskista, mitä runoja minun on ylipätään lupa äänittää ja jaella?)

http://voicethread.com/book.swf?b=3169

Mainokset

17 vastausta to “Äänisäikeiden äärellä”

 1. sinhi Says:

  Tekisi kyllä mieli itsekin nauhoitella ja kuunnella omaa ääntä, voisi tehdä hyvää hieman harjoitella äänen muodostusta..lausuntaasi kuunnellessani tajusin myös tarvitsevani harjoitusta kuuntelemisessa! Mielikuvien muodostaminen on melko vaikeaa, kun on tottunut kuulemaan ja näkemään samaan aikaan.

 2. maalainen Says:

  Vaikuttaapa todella hienolta palvelulta. Sosiaalisessa mediassa näitä kekseliäitä palveluita on määrättömästi, tämä on sympaattisimpia.

  Ajattelen, että äänensä ”luovuttaminen” on aika intiimi toimi. Kaikista siihen ei ole. JM

 3. Suruvaippa Says:

  Hih, onneksi sain just uuden vähemmän vanhan koneen, pystyy noita monimedioitakin katselemaan ja kuuntelemaan.

  Toihan tarjoaa pariinkin Torstai-blogiin ihan uusia ulottuvuuksia 🙂

 4. Suruvaippa Says:

  Ps.

  Kuulosti muuten ihan siltä kuin kuvittelinkin Sun Äitis kuulostavan 🙂

 5. Larko Says:

  Leinon kuolemasta on kulunut yli 70 vuotta, joten hänen teoksillaan ei enää ole tekijänoikeussuojaa.

 6. ainailona Says:

  IIK, ihanaa SÄ, täällä koetaan väristyksiä! Loistava tunnelma.

  Oikein piti varta vasten laittaa ääni masiinaan päälle [täällä surffaillaan normaalisti hiljaisuuden vallitessa].

  Kiitos!

 7. Larkon havaintoja Says:

  Kokeilin Voicethreadiä

  Sun Äitis on löytänyt nettipohjaisen työkalun nimeltä Voicethread, jolla kuvia, ääntä ja tekstiä voi yhdistellä:
  Voicethreadissa voi yhdistellä kuvia ja äänityksiä kokonaisuudeksi, jota voi kommentoida kirjoituksin tai äänittämällä k…

 8. Giulietta Says:

  Suuret kiitokset ihanasta elämyksestä! Olipa vaikuttavaa. Ihan siinä tunsi itsekin istuvansa laiturilla – kosketettuna.

 9. Tuija Says:

  Hyvä lähde tekijänoikeussuojasta vapautuneille teoksille on Gutenberg -projekti http://www.projectgutenberg.org

  Jos innostut lukemaan runoja tai äänikirjoja julkiseksi omaisuudeksi ns. public domainiin niin sellaisen porukan löydät osoitteesta Librivox.org

 10. Tuija Says:

  Äh, linkki meni väärin ulkomuistista, siis täällä tietoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Gutenberg-projekti

  ja se Librivox löytyy tästä http://www.librivox.org

 11. Giulietta Says:

  Opetusteknisesti ääni ja kuva yhdessä tuntuu voimakkaalta välineeltä. Se vaikuttaa sekä visuaalisesti että kuuleman mukaan oppiviin ja muistaviin ihmisiin ja on suuri harppaus paperilta eteenpäin.

 12. Sun äitis Says:

  Larko ja Tuija,
  kiitos tekijänoikeusvinkeistä. Sen tiesinkin, että Eikka on vapaata kamaa, kun kuolemastaan on yli 70-vuotta. Aloin vain miettiä, miten tekijänoikeudet runojen julkisessa esittämisessä oikeastaan menevät. Lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa lausuin kaiken maailman kissanristiäisissä (tai oikeastaan siis itsenäisyysjuhlissa, äitienpäiväjuhlissa, kuusijuhlissa, kevätjuhlissa jne.) eikä kukaan koskaan puhunut mitään mistään tekijänoikeuksista.

  Sittemmin olin vuosikymmeniä lausumatta, kunnes viime vuosina olen taas silloin tällöin jotain ääneen lukenut. Ja nyt siis tulee tämä pohdinta: onko minun lupa esittää elävien runoilijoiden tekstejä lupaa kyselemättä ja korvauksia maksamatta esim. marttakerhon kesäjuhlilla, muttei netissä?

  Ja kaikille teille muillekin tosi kauniisti ja kannustavasti kommentoineille: kiitos!

 13. Larko Says:

  Mielenkiintoinen kysymys nuo elävät runoilijat, klubeineen tai ilman. Sama koskee tietysti ronoilijoita (ja muita tekijänoikeuden haltijoita), joiden kuolemasta on vähemmän kuin 70 vuotta.

  Yksi lähestymistapa voisi olla sitaattioikeus, joka sisältyy tekijänoikeuslainsäädäntöön. Runot nimittäin yleensä julkaistaan kokoelmina. En osaa ottaa kantaa, pitääkö laki teoksena kokoelmaa vai yksittäistä kokoelmassa ilmestynyttä runoa. Jos teos on kokoelma, voisi yksittäisen runon esittäminen (luonnollisesti tekijä ja kokoelma mainiten) olla tulkittavissa luvalliseksi sitaatiksi. Samoin kuin romaaneistakin saa lukea katkelmia.

 14. Sun äitis Says:

  Larko,
  nyt näkyi nappula, jolla kuulin kommenttisi, kiitos!

  Tuosta rajoituksia wordpressissä tuli mieleen, että Edublogsissa (wp-pohjainen blogialusta) oli seuraava ohje:

  The problem being that when you copy and paste ‘embed’ or ‘object’ code into your blog it disappears (it’s a security thing).

  But never fear, there’s a really simple workaround… all you have to do is grab the link to the actual thread out of the code, make a note of the height and width of the object (you can manually make it smaller too to fit narrower blogs) click on the F button in your ‘Write Post’ area and take it from there.

  In fact, you can do this for any flash object 🙂

  So, for Ian’s podcast we have the code:

  voicethreadcode.gif

  From which we take: http://voicethread.com/book.swf?b=3088

  We click on flashbutton.gif and paste the link in (only the link, mind). Here we’re also going to make it a little smaller so we insert 600 width and 400 height and…tadaa!

  Onko sinun wp:ssäsi tekstieditorissa sellainen f-pallukka, jonka avulla voi lisätä flashiä? Jos on, niin noin tuon voicethread petauksen saattaisi saada onnistumaan.

  Sitten olisin vielä kysynyt, milloin äänitit kommenttisis, kun se näkyi mulla vasta nyt (ja voi olla, ettei enää seuraavalla kerralla näykään, kun oma kommenttinikin on haamuillut kuin sattuu)

 15. Larko Says:

  Ihan mielenkiintoinen tieto, mutta siitä ei ole apua tässä tapauksessa. Ongelmaa ei olisi, jos blogini olisivat omassa serverissä, jossa olisi WordPressin ohjelma ja oma MySQL, mutta siinä tapauksessa joutuisin toki itse tekemään aika paljon sellaista, minkä WordPress.com nyt tekee puolestani. Siellä taas on käyttäjiä yli miljoonan joten nuo rajoitukset on tehty sen kaikista vastuuttomimman tyypin mukaan. Tästä syystä sitä f-pallukkaakaan ei ole.

  Kommentin nauhoitin toissa iltana ja itselleni se nappula oli näkyvissä ja kommentti kuultavissa tässä postituksessasi heti. Luulin, että se näkyi ja kuului muillekin, mutta ilmeisesti siis ei.

 16. Larkon havaintoja Says:

  Multimediatyökaluista

  Sun Äitis kirjoitti taannoin Voicethreadistä, jota minäkin lyhyesti kokeilin. En juurikaan ollut tuolloin tästä vitinästä innostunut ja nyt en ole lainkaan.
  Havainnoliistan oheisessa videossa tai oikeastaan multimediapostituksessa, miksi se ei m…

 17. CASEYMccormick32 Says:

  This is known that cash makes us independent. But what to do if one has no cash? The one way only is to try to get the http://www.lowest-rate-loans.com and student loan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: