Wifi, vol. 1

En ole koskaan oikein oppinut ajattelemaan, että mobiili nettikäyttö tapahtuisi kännykällä. Hankin ensimmäisen iBookini (kolmannen Macini) kesällä 2002. Siinä oli wlan, tai kuten minut sittemmin on opetettu sanomaan, wifi.

Huimimmat langattoman netin vibani sain marraskuussa 2002 istumalla kello 4 pakkasyössä HAMKin kirjaston portailla lähettämässä itselleni sähköpostilla viime tinkaan valmistunutta seuraavan päivän esitystäni (jonka sitten aamulla tulostin koulun puuseelta muille jaettavaksi). Taivaalla mollotti täysikuu, kuura kimalsi ruohonkorsilla ja minulla oli maailma sylissäni.

Kovin monessa paikassa ei silloin vielä ollut avointa wifiä käytössä. Ja vaikka niitä sitten alkoi ilmaantua, en vanhalla iBookilla enää pariin vuoteen pystynyt niitä käyttämään, sillä akku mokoma hiipui, eikä konetta pystynyt käyttämään verkkovirratta varttia pidempään.

Akut nyt ovat sellaisia, tuumasin enkä tutkinut asiaa tarkemmin. Kun vuosi sitten hankin nykyisen MacBookini, jäi iBook Spögöttimien käyttöön. Vanhasta muistista hekin tyytyivät olettamaan, että se passaa vain verkkovirralla käytettäväksi. Kunnes jokin aika sitten alkoivat kouluttaa vanhaa akkua vimmalla: purkivat tyhjäksi ja latasivat täydeksi uudestaan ja uudestaan. Ja ihme tapahtui! Vanha akku vetreytyi ja kestää nyt yli tunnin käytön.

Dresmannin alennusmyynnistä ostin siihen 24 eurolla näppärän kuljetuskassin, ja nyt tutkimusryhmä Spöge+Spöge on pari päivää kierrellyt pitkin pääkaupunkiseutua metsästämässä hotspotteja ja mittaamassa tarjolla olevien avointen verkkojen nopeuksia. Raportti aiheesta seuraa, kunhan tutkimustulokset on taulukoitu. Tämän etukäteisinfon postasin, koska aihe tuntuu olevan perin ajankohtainen: päivän Hesarikin kertoilee langattoman netin kuuluvuusalueista.

iBook

PS Olen kesän mittaan pikkasen harjoitellut kännykkäavusteista surffaamista, kun hankin sellaisen Elisan 4 €/kk datapaketin. Juuri tuon yhteyden avulla lähetän tämän merkinnän bussista Karkkilan maisemista, matkalta kohti Raumaa ja ystävättären 50-vuotishippaloita. Tämä Express-bussi ei näet ole yksi niistä Matkahuollon mainostamista busseista, joissa langaton verkko on kokeilukäytössä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Wifi, vol. 1”

  1. pni Says:

    Odotan mielenkiinnolla Spöge+Spöge-ryhmän tuloksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: