Me kasvoimme erillemme?

Joskus vanhoissa suhteissa käy niin, että enemmän yhdistää menneisys kuin nykyisyys tai tulevaisuus. Maailmalla törmää uusiin houkutteleviin tuttavuuksiin, joilla tuntuu olevan niin paljon enemmän annettavaa, mutta pysyy uskollisena entiselle hellänhaikeiden muistojen vuoksi.

Päivä päivältä useammin huomaa miettivänsä, miten jämähtänyt toinen on, miten se ei taivu enää uusiin temppuihin, joihin itsellä olisi tarve. Ja miten oudossa seurassa se sitäpaitsi viihtyy!

Kunnes sitten joku sinänsä mitätön pieni ärsyttävä piirre ylittää sietokyvyn!

Olen saanut paljon suhteestani Blogilistaan. Uusia ystäviä ja sisältöä elämään, täytettä vapaa-aikaan ja ideoita työhön. Sittenkin taitaa olla lähellä hetki, jolloin on surullisena todettava, että kasvoimme erillemme.

***

Se mitätön ärsyttävä piirre, joka sysäsi minut askeleen etäämmälle vakipartneristani Blogilistasta, on tällä viikolla entisestään kiihtynyt haamuilu. Kun kesken kiihkeän työrumban varastaa itselleen hetkisen aikaa armaan syleilyssä ja löytää kaikki toistasataa suosikkiaan päivittyneinä, ei huvittaisi viettää puolta sessiota tyhjää haroen ja etsien, kuka ja ken oikeasti ovat päivittäneet, ja mitkä blogit taas ovat nousseet kumpujen yöstä etusivulle ihan vain teknisistä syistä, vaikkei sisällössä ole tapahtunut mitään muutoksia.

15 vastausta to “Me kasvoimme erillemme?”

 1. ilona Says:

  no hei, mä otin kaiken irti siitä haamuilusta: sain hyvän tilaisuuden tsekata läpi suosikkilistaani ja poistaa sieltä semmoiset, joista en enää syystä tai toisesta jaksa kiinnostua. olin suorastaan iloinen, vaikka tietysti tommoinen haamuilu muutoin on suorastaan persiestä.

 2. Helena Says:

  Lähes samat sanat.
  Minä olen kyllästynyt Blogilistaan siksi, että edes haamut eivät aika ajoin päivitä minun aikaansaannoksiani.
  MUTTA MITÄ TILALLE?
  Neuvopa nyt rautalangasta, minne ja miten blogi pitää linkittää ja mistä sitten luetaan ystäväpäivitykset?

 3. sinhi Says:

  Mäkin voisin myöntää hölmöyteni ja kysäistä, että miten toi RSS toimii?

 4. Sun äitis Says:

  Toiveet tiedostettu, kirjoitan aiheesta postauksen, kunhan tästä ehdin. Arvio: joskus ensi viikon aikana.

 5. Helena Says:

  Bravo.
  Ei painosteta kiireellä. Ehditään odottaa.
  Kiitos jo etukäteen.

 6. Blogisisko/anna amnell Says:

  Haamupäivitykset ovat todellinen ongelma myös kirjoittajalle. Esimerkki: Blogger ilmoittaa tallentavansa, mutta ei usein tallennakaan. Niille meistä, jotka eivät ole tietotekniikan asiantuntijoita, tämä on ongelma. Miten esimerkiksi noutaa linkit mukaan kirjoitukseen, kun huomaa luonnoksen kadonneen hakumatkalta tultua? Samalla on syntynyt haamupäivitys. Yhtä hyvin voi julkaista tallentaakseen ja palata pikaisesti tekstiin, jonka luonnos on siten varmasti tallella.

  Haamuja tulee myös ihan käsittämättömistä syistä, selvästi myös kommenteista.

  On kiinnostavaa, että kirjoitit nyt tästä aiheesta. Olin juuri päättänyt ruveta seuraamaan säännöllisesti blogiasi. Olen karttanut sitä, sillä se on liian energinen ja kiinnostava (!), sellainen jonka ympärillä käy vilinä – ja siihen minulla ei ole aikaa.

  Olen lukenut tähän asti kirjoituksiasi puuskapäiten, suuren joukon yhdellä kertaa, silloin kun keskustelut ovat jo ohi.

  Blogilista on myös tullut laajentuessaan entistä epädemokraattisemmaksi. Pienet jäävät usein jalkoihin. Suositumpien blogien kirjoitukset tulevat näkyviin nopeammin kuin vähemmän suositumpien (vertaan omia blogejani) ja siten suositut tulevat yhä suositummiksi ja vähemmän suositut entistä vähemmän suosituiksi.

  Odotan kiinnostuksella seuraavaa kirjoitustasi.

 7. Sun äitis Says:

  Blogisisko,
  oli jännä kuulla kommenttisi siitä, millaiseksi tämän blogin miellät. Jokseenkin hauskasesti sanottu, että joku blogi on liian energinen ja kiinnostava. Jo ainakin puoli vuotta olen itse kokenut olevani täällä aika innoton ja vaisu, kun kirjoittamispaukut ovat menneet opiskelijoiden blogien kommentointiin (mistä kyllä olen saanut itselleni paljon myönteisiä värinöitä). Siksi oli mukava kuulla, että tällaisella harvemmalla ja ponnettomammallakin päivitystahdilla Sun äidistäs saattaa syntyä energinen vaikutelma.

  Jos seuraisin vain niitä blogeja, jotka ovat vuoien varrella tutuiksi tulleet, olisin varmaan jo siirtynyt lukemaan niitä pelkästään syötteiden kautta. Mutta kun blogaamisessa on muukin viehätys. Edelleen Blogilista on paras paikka uusien tuttujen löytämiseen. Jokin tästä yhteisöllisyydestä jäisi uupumaan, jollei kävisi kurkkimassa myös listalle putkahtelevia uusia blogeja ja niitä tuttuja, joita seuraa satunnaisemmin.

  Se mitä kirjoitat suosittujen blogien ”automaattisesta suosion lisääntymisestä” on totta. Kun uudet ihmiset tulevat tutustumaan Blogilistaan, he usein selaavat muutamaa ensimmäistä sivua ja jos sieltä löytävät jotain itselleen sopivaa, tilaavat kokeilumielessä. Jossain satojen sivujen syövereissä voisi olla jemmassa paljon enemmän heitä puhuttelevia kirjoituksia, mutta niiden löytäminen ei ole yhtä helppoa.

  Arvostin aikoinaan Varo Vaanin Aina Ilonan tapaa nostella uusia tulokkaita tarkkailulistalle. Aina välillä mietin, että kunhan jonain kauniina päivänä aikaa on ylenpalttisesti, teen saman. Linkkailen uusiin tuttavuuksiin ja teen niitä tunnetuksi täältä (toistaiseksi) etusivun paraatipaikaltani. Mut just nyt siihen ei ole aikaa. Sanoo hän ja palaa esseenipun kimppuun antamaan palautetta opiskelijoiden etätehtävistä. Ja mennessään kiittää Annaa virkistävästä pikku breikistä. Minulle listasijoitusta arvokkaampaa on sittenkin, että joku viitsii tulla juttelemaan kanssani kommenttilaatikkoon. Tervetuloa toistekin!

 8. samik Says:

  Hei, olisi hauska kuulla lisätietoja tuosta haamuilusta sillä ehdottomasti haluan estää sen tapahtumista.

  Listalla on tehty yksi päivitys joka saattaa aiheuttaa yhden haamupäivityksen per blogi (jakautuu melko pitkälle ajalle tarkistuksien vuoksi), mutta jos noita tapahtuu enemmänkin – kertokaa!!

  info@blogilista.fi

 9. Sun äitis Says:

  Samik,
  Äh, todella tyypillistä, kun alkaa rutista ja pitäisi kertoa esimerkkejä häikistä, niin sittenpäs kaikki toimii kuin unelma! (eli pikaisesti silmättynä minun toistasataa suosikkiani ovat muutamat viime päivät päivittyneet listalle ihan silloin kun on pitänytkin).

  No, yritän kaivella muistista muutamia viime viikon ärsyttjiä. Hyvin monet bloggerin blogit ovat jo pitkään näyttäneet päivittyneen aina, kun niihin ilmestyy kommentti Esim. Pää auki (jo pitkään), Mieto Marindi (viime viikolla), Krapulablogi (jo pitkään) ja moni muu, jota en nyt muista. Kysyttäessä ovat vastanneet jo monta vuotta sitten laitelleensa blogilistan asetuksista feedi-asetukset ohjeiden mukaisiksi (esim. minullahan aikoinaan aloitellessani blogiani oli ongelmana haamuilu, kun en ensin ymmärtänyt täyttää asetuksia oikein). Mutta nuo siis väittävät, ettei asetuksissaan ole tapahtunut muutoksia, mutta silti tulee haamuja).

  Myös liuta opiskelijoiden vanhoja Edublogs-blogeja pintautui viime viikolla, vaikkei niissä ollut tapahtunut mitään muutoksia kuukaisiin, ei edes kommentteja (mutta niillä kyllä voi olla Blogilistan asetuksetkin feedin osalta pielessä)

  Sun äitiskin päivittyi, vaikka minä kirjoitin yökaudet vallan muuta (se saattoi olla siitä mainitsemastasi päivityksestä johtuva ”kerran/blogi”)

  Pitää ruveta pitämään kirjaa, jos toistuu. Nyt minulta ei irtoa tämän parempia vinkkejä. Myös Vt ja Sekamediasopan Helen ovat kirjoittaneet samasta ongelmasta. Eli en minä varmaan mikään ihan pelkkä luulotautinen ole.

 10. samik Says:

  Jep, siis viikonloppuna iso osa blogeista sai haamupäivityksen ja se on ihan minun syytäni… tein nimittäin ohjelmistopäivityksen (joka auttaa nimenomaan blogspotin kanssa olleisiin ongelmiin). Mutta tosiaan, se pitäisi olla jo ohi.

  Toinen ongelma josta juuri kuulin, on se että myös kommentit aiheuttavat blogin päivityksen. Tuota tutkin parastaikaa.

  Nyt kiinnostaisi kuulla:

  1) vieläkö tällä viikolla tulee haamupäivityksiä suuremmassa määrin
  2) niillä joilla haamuja tulee, millaiset asetukset on laitettuna bloggerin site feed -kohdassa

  Blogspot on siinä mielessä harmillinen tapaus että omistajansa Google tekee sinne jatkuvasti muutoksia jotka sitten heijastuvat myös Blogilistaan. Eli vanhat ohjeet oikeista asetuksista eivät välttämättä pidäkään enää nykyään paikkaansa…

 11. samik Says:

  …ja niin siis, toivottavasti tiet eivät ihan vielä eroa 🙂 Blogilista rakastaa käyttäjiään eikä halua menettää niistä ainuttakaan.

 12. Sun äitis Says:

  Samik,
  minulla on ensi lauantaina 28-vuotishääpäivä. Olen minä siinäkin liitossa joskus uhotellut erolla, mutta mitään en ole aikaiseksi saanut! Eli sikäli voit olla turvallisella mielellä, kohdallani eroaikeesta tekoon on vielä pitkä matka!

 13. Just Sopivasti Says:

  :DDDD

  Ihanoita ootta.

  Blogisiskolle, niinkuin aikaisemminkin olen jo todennut, että blogilista on monellakin tapaa puutteellinen, mutta toistaiseksi se on ainoa, lähestulkoon kaiken kattava lista suomalaisista blogeista. Ja siksi uusille blogeille mahdollisuus.

 14. Maurelita Pligaa Says:

  Bonjour SÄ ja Sami kanssa, haamuiluista huolimatta pysyn uskollisena blogilistalle juuri yllämainituista syistä ; löydän uusia hengenheimolaisia (mm Pariisin blogittajia !) ja muita hauskoja.

  Työn puolesta seuraan paljon tiedonhallinta ja enterprise 2.0 blogeja, ja niitä varten olen koostanut Netvibesiin ikioman lehtikatsauksen, jota jo mainostinkin hiljan. Laitan sen tohon linkiksi etusivuni sijaan ; sieltä voi poimia sen netvibes-napin näytiksi.

 15. Billie27Gross Says:

  I had got a dream to start my business, however I did not have got enough of money to do this. Thank God my close dude advised to utilize the mortgage loans. Hence I took the sba loan and made real my dream.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: