Mitä se mies oikein ajatteli?

Espoolainen bussipysäkki maanantaina 10.9. klo 18. Kulkuneuvoa odottamassa lisäkseni isä kahden alle kolmivuotiaan lapsen kanssa. Nuorempi lapsista istuu rattaissa.

Voisitko, kiitos, avata keskioven, että pääsisimme rattaiden kanssa sisään? kysyy isä kohteliaasti pysäkille ajavalta kuljettajalta.

Tässä bussissa ei ole tilaa rattaille, vastaa kuski.

Ei siellä kyllä näytä olevan muita rattaita, hämmästelee isä.

Ei ole rattaita ei, mutta menetkö sinä häätämään nuo neljä keskipaikoilla istuvaa pois? Ei sun ole pakko tähän bussiin tulla, menee tästä muitakin: 31 ja 19 ja muita. Odota vaan siinä.

Keskustelun jatkuessa kävelin keskipaikan neljän istujan luo ja kysyin, olisiko heillä mitään sitä vastaan, että siirtyisivät muualle, että isä rattaineen mahtuu kyytiin. Kenelläkään ei ollut. Huusin isälle, että nyt mahtuu. Hän nousi kyytiin ja kiitti avusta.

En voi ymmärtää, mitä sen kuskin päässä liikkui! En millään!

Mainokset

10 vastausta to “Mitä se mies oikein ajatteli?”

 1. Celia Says:

  En ymmärrä minäkään :[
  Taisit kuitenkin pelastaa yhden isän päivän omalla huomaavaisuudellasi.

 2. Sartano Says:

  Joo en minäkään, mutta todeksi uskon. Kaikenlaisia ratasmatkustuskokemuksia on itsellenikin kertynyt kuuden vuoden aikana, kun silloin tällöin lasten kanssa julkisiin turvaudun. Kerran olin bussissa ainut matkustaja lapseni kanssa ja piti päästä bussista pois rattaiden kanssa päättärillä (joo Espoon korvessa voi joskus todellakin olla niin tyhjää bussissa) mutta kun se oli sellainen vanhanaikainen bussi eikä matalalattia, jouduin pyytämään kuljettajaa avuksi. Vastaus oli että rattaiden kanssa matkustaessa pitäisi aikataulusta ennakkoon selvittää että tulee vain matalalattiabussien kyytiin ettei tule ongelmia bussiin kyytiin nousemisen tai sieltä poispääsyn kanssa. Niin kiukkuinen tuosta vastauksesta silloin olin, että laitoin palautetta bussiyhtiöön. En enää muista mitä vastasivat – tai vastasivatko ylipäätään mitään.

 3. Kata Says:

  Juntti-tumpelo-kuski! Tommosta ei kai tarttekaan ymmärtää, ei mun aivot ainakaan riitä tajuamaan. Onko kyseessä välinpitämättömyys, laiskuus, ilkeys tai sitten ihan vaan tyhmyys, en tiedä.
  Sinä toimit ainakin reippaasti ja just oikein.

  Ja siis ääliöitähän on joka paikassa, mutta bussikuskien käytös on mun ihmetyttänyt Helsingissä ja Espoossa turhan usein. Erityisesti nämä ketkä eivät puhu tai vastaa (Tuijottavat vaan eteensä kun kysyy jotain). Tai sitten nämä kaaharit, erityisesti Töölö Käpylä välillä, kun oon ollut useamman kerran auttamassa mummoja takaisin penkeilleen mutkissa.

  Mutta sitten ne taas unohtaa, kun sattuu hauska kuski kohdalle.

 4. Kata Says:

  Itseasiassa kun nyt tarkemmin mietin, niin olen kokenut Helsingissä niin törkeitä kuskeja että vieläkin ottaa päähän. Semmosia äijiä, että oon oikeasti miettinyt ettei voi olla totta, että joku kohtelee noin törkeästi, ihan kuin tää herra bussikuski olisi joku yli-ihminen! Ei siinä vielä mitään, mutta kun mun äiti raahaa kauppakasseja ja tyyppi kaahaa kurvit kun sekopää ja vanhempi nainen lyö päänsä tankoon, niin alkaa vituttamaan.

 5. Sun äitis Says:

  Jos ihan rehellisiä ollaan, niin minua kyllä hämmästytti myös sen isän käytös. Siihen se reppana olisi jäänyt odottamaan seuraavaa bussia eikä olisi yhtään pistänyt hanttiin kuskin mielivallalle. Ehkä se oli tottumaton matkustamaan lasten kanssa bussilla eikä siksi ymmärtänyt pitää kiinni oikeuksistaan.

 6. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Hyvin usein on vaikea ymmärtää mitä ihmisten päässä pyörii. Aina sais olla järkkäilemässä muitten asioita, jos vaan aika antais periksi…:)

 7. Suruvaippa Says:

  Onneksi, tai onnella, mulla on lähes yksinomaan positiivisia kokemuksia Helsingin bussikuskeista.

  Mutta ehkä se parantaa palvelua, kun käyttää pääasiassa samoja linjoja ja käyttäytyy itse aina kohteliaasti, tervehtii ja toisinaan jopa kiittää kyydistä pois jäädessään.

  Ei sillä etteikö kirjoituksen Herra olisi käyttäytynyt moitteettomasti, mutta toisinaan asiakkaat voivat kyllä olla aika mulkkuja; viimeksi jokin aika sitten Tuntematon Matkustaja haukkui bussikuskin painokelvottomin sanankääntein, koska bussi oli ”v-tusti myöhässä”.

  Olihan se bussi kieltämättä antanut odottaa itseään, mutta tuskin kuljettaja oli poikennut mihinkään kaljalle ja ajatellut että ei niillä k-päillä niin kiire ole.

  Mutta joo, ei yksi omena.

 8. Janka Says:

  Pistän kanssa vähän vastapainoa ja sanon, että munkin kokemuksen mukaan ikävät bussikuskit on ennemmin harvinainen poikkeus kuin sääntö, pääkaupunkiseudulla ja muualla. Suurin osa on mukavia ja ammattitaitoisia ja avuliaita.

  Rattaiden kanssa en tosin ole liikkunut. 🙂

 9. Sun äitis Says:

  Suris ja Janka,
  en missään nimessä halua mollata koko ammattikuntaa yhden kummajaisen vuoksi. Minullakin on voittopuolisesti ihan hyviä kokemuksia julkisesta liikenteestä. Mutta tämän kuskin käytös vain oli niiiin outo, etten malttanut olla kertomatta.

 10. Kriisi Says:

  Mullakaan ei ole yleensä ollut kauheasti pahaa sanottavaa bussikuskeista, mutta matkustan niin suppealla valikoimalla linjoja, ettei siihen niin kovin monta eri kuskia kai edes otokseen mahdu.

  Hesan linjan 16 lähes kaikki kuskit kyllä kaahaa kuin hullut. Ilmeisesti linjan aikataulutus on aivan liian tiukka suhteessa reittiin ja sen pituuteen.

  Ainoa mikä on ehkä tällä hetkellä huono puoli ”omien” bussilinjojen palvelussa, että rattiin päästetään kuskeja, joiden kielitaito ei riitä yksinkertaiseenkaan asiakaspalveluun – pariin otteeseen olen joutunut sijaisvastaajan asemaan, kun asiakas on kysynyt esimerkiksi bussin reitistä, eikä kuski ole joko a) ymmärtänyt kysymystä tai b) kyennyt vastaamaan kysyjälle. Todella paha puute, koska kyllä kuitenkin, kaikesta huolimatta, sen kuskin hommaan kuuluu muukin kuin ajaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: