RA (67°40’12”.468), DEC (2h 9m 53.36)

Varmaan kaikki muut ovat leikkineet tällä jo pitkään! Mutta jollei, niin kerottakoon, että nyt viimeistään kannattaa ladata Google earth.

Okei, on se normaali paikasta toiseen kulkeminenkin kivaa, mutta nyt voi lisäksi kierrellä katsomassa, missä kaikkialla on tarjolla rakennuksien 3D-kuvia. Esimerkiksi Helsingin Rautatieasemaa (60°10’15.89″N, 24°56’28.27″E) kannattaa käydä ihailemassa. Mallit saa näkyville, kun laittaa Layers-valikossa ruksin ruutuun 3D Buildings (Layersit löytyvät alhaalta vasemmalta).

Jos rakennusten ihailu alkaa kyllästyttää, voi ottaa käyttöön lentosimulaattorin. Ensimmäisellä kerralla pitää painaa ctrl+alt+a, mutta kun simulaattorin on kerran noin käynnistänyt, se löytyy jatkossa myös Tools-valikosta (näppäinyhdistelmä toimii toki edelleen). Lentoon pääsee Page up-nappulalla, Page down vähentää kaasua, nuolilla ohjataan. Äh, katsokaa itse tarkemmat ohjeet.

Googlessa on liuta lentokenttiä, joilta voi lähteä matkaan, mutta vaikkei lähikenttä ole valikoimissa, ei hätää, muualtakin voi startata. Esimerkiksi meidän Helsinki-Tallinna-purjehtijamme ovat lentosimuloineet itseään useita kertoja Helsingin edustalta Tallinnan edustalle.

Kun pallon pinnalla lentely alkaa maistua puulta, voi suunnata kohti avaruutta. Tähtitaivas löytyy View-valikosta nimellä Switch to sky. Mutta sieltä minä en löytänyt pistettä RA (67°40’12”.468), DEC (2h 9m 53.36). Spöget viitsivät yrittää pitempään ja onnistuivat.

Ai miksi just nuo koordinaatit? No kun Gorba sai aikoinaan äidiltään 40-vuotislahjaksi tuossa osoitteessa majailevan tähden!

(Minkä jälkeen isäni tiesi kertoa, että Turun Sanomissakin oli varoitettu, että tähtikauppa on pelkkää huijausta. Ihan niin kuin emme muutenkin olisi ymmärtäneet, että tähden omistajana Gorba sai kehystetyn taulun, taitellun tähtikartan ja leveän hymyn. Anopilla tosiaan oli huumorintajua!)

Mainokset

6 vastausta to “RA (67°40’12”.468), DEC (2h 9m 53.36)”

 1. Jaska Says:

  Apua, syöksyin suoraan päin Himalajan vuoria. Tätä saakin harjoitella!

 2. A.Pauline Says:

  Men ehdoton suosikki on ollut jo vuosia satelliitit; googlesta vaan etsimään Track3D ja siellä saa etsiä melkeinminkävaa satelliitin ja pyörittää maapalloa; no kattokaa ite

 3. A.Pauline Says:

  Tämä on siis Nasan JTrack-3d

 4. Janne Saarikko Says:

  Kiitos ja anteeksi.

  http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2007/09/14/minutkin-haastettiin/

 5. Ipi Says:

  Olipa hauska lelu 🙂 on mennyt multa aiemmin kokonaan ohi. menee ehkä hetki että oppii käyttämään kaikkia toimintoja.

 6. Marianne Says:

  Google Earth on kyllä sellainen riski etten sitä kovin usein uskalla avata. Se on ajan musta aukko, yhtäkkiä huomaat että koko päivä on kulunut maailmaa pitkin poikin tutkiessa… Mutta on se kyllä ihan parasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: