Syysseminaari, 1.0, 2.0 ja 2.1

Kootut editit:
6.10. noin klo 12:20 osallistujaluettelo
6.10. noin klo 23:30 keskustelukooste
7.10. klo 11:10 linkkien lisäys keskusteluosioon

Saavuin Luftiin ilmavasti pari tuntia tilaisuuden alkamisen jälkeen, ja suurin osa väestä oli jo paikalla tai jopa ehtinyt poistua. Jos kuvittelin tällä tempulla välttäväni raportointivelvollisuudet, erehdyin. Kirsi Myllyniemi oli lainannut mainiota pientä muistikirjaansa, jota Marinadi oli ansiokkaasti kierrättänyt kansalaisten keskuudessa. Niinpä sain saapuessani käteeni noin 45 osoitetta ja olettamuksen, että tietoja käytetään yhteisön tiedonjanon tyydyttämiseen.

Läsnäololistasta aloitan, keskusteluja raportoin vasta myöhemmin, kas kun vanhan piti nukkua yöllä ja nyt taas pitää valmistua kummityttöviikonlopun viettoon ja sitäpaitsi Gorba häritsee koko ajan jututtamalla ja yrittämällä pitää kädestä kiinni.

Blogaajien syysseminaari
Aika 5.10.2007
Paikka Ravintola Luft (joka soveltui tarkoitukseensa erinomaisesti)
Läsnä
Marinadi (luonnollinen liikkeelle paneva voima)
Satujatar
Kulinaarimuruja
Elma-täti
Hestia
Tiina Kaarela
Sedis
Seppänen
Nikke (jonka nimen perinteisesti kirjoitan aina väärin)
Visa Kopu (paitsi, ettei Visa sitten lopulta ollutkaan paikalla. Kaikki oli Haakanan raakaa pilaa!)
Virkanainen
My typo (Saattoi olla Heidi. Tai sitten Leena. Ei niitä erota, ovat niin saman näköiset. Katskaa vaikka!)
Kulutusjuhla (tarkemmin ei kerrottu, ken. Ainakin yks oli treeneissä ja toinen mustassa huoneessa. Sovitaan, että tämä oli jompikumpi sisaruksista tai sitten Zepa).
Haltia
Keiju
Veloena
Kokematon mies
Mustan ja harmaan sihteeri (joka voi mielellään lähettää meiliini ne yhdet muut tiedot, jotka unohdin)
Ilkka
Schizo
Vaihtoehto-Mika
Marjut
Junis
Mielitty
Kriisi
Pörrö
Rappiotäti
Piipponen
Silumiini
Ulla
Janne Saarikko
Mane
Ville
Ze Kerawach
Turisti
Visukinttu
Sun äitis (sihteeri)
PA (sen poika)
Vaiheinen
Kirsi Myllyniemi (kiitos muistiinpanovälineistä!)
Sedis taas (eri olomuodossaan)
Iida
Lupiini

Edelliset nimet löytyivät listalta. Lisäksi näköhavainnoin tai joku muu raportoi havainneensa seuraavat:
Kaura
Helen (joka oli tyystin unohtunut rapoversiosta 1.0!)
Kari Haakana (on se vaan niin äijä!)
Takaisin Kallioon (niin ikään ekasta versiosta unohtunut, vaikka juteltiinkin!)
Sami
Lostis
Jude (sattumalta paikalle osuneena.)

Jos olit paikalla, muttet löydä nimeäsi listasta, ilmineeraannu kommenttilootaan, niin täydennän!

Populuksen kohdalle käveltyäni aloin miettiä, mikähän se Luftin katunumero mahtaa olla ja soitin PA:lle selvittääkseni asian. Hän vastasi vasta olevansa matkalla itsekin ja sijaitsevansa sillä erää parinsadan metrin päässä minusta, joten päätin odottaa seuraa. Sisään saavuimme muodostelmassa, joka ovella erkani tyylikkäästi kahtaalle. Hyvänen aika, onhan se tietty aika noloa, että aikuinen mies joutuu saapumaan kapakkaan äitinsä kanssa!

Heti hiukopalaa saatuani singahdin metsästämään uusia tuttavuuksia. Ville osoittautui markkinahenkiseksi mieheksi, joka heti halusi levittää tietoa oivista käytinkorteista ja edustamastaan lehdestä (jonka esittelykappaleet oli valitettavasti ehtinyt jakaa jo muille). Katsoi sitten minua arasti ja kysyi:

– Mitens, mahdatko koskaan käydä sellaisissa liikkeissä kuin Kiasman myymälä tai Artek? Siellä niitä lehtiä olisi.

Miten ihmeessä hän erottikin heti, että olen sen verran epäkultturelli, etten ole kummassakaan käynyt. (Siiskun oletusarvoisesti ikäiseni naiset ovat innokkaimpia museokävijöitä ja klassikkohuonekalujen ostajia.)

Eurooppalaisuudesta ja muotoilusta ja designista siinä lehdessä kuitenkin jotenkin oli kysymys. Mistä saan oivan aasinsillan vieressä käytyyn EU-keskusteluun. Helen ja Janne juttelivat nimittäin sokerijuurikkaan ympärille hyökynä nousseesta kansalaiskeskustelusta. EU:n Suomi-sivuille on kuulemma jonnekin syvyyksiin jemmattuna virallinen kansalaiskeskustelufoorumi, jolla kukaan ei sano mitään. Sen sijaan tavisfoorumi suomi24 on pullollaan keskustelua aiheesta. Mutta sitähän virallisen kansalaiskeskustelun kaipaajat eivät miksikään noteeraa.

Hihittelin mielessäni, mikä mainio yhteensattuma, että juuri ennen sokerijuurikasta Helen oli muistanut olleensa taannoin yhtä aikaa Jannen kanssa töissä Viherjuuressa, josta sittemmin tuli jotain muuta ja nyt taas Viherjuuri.

Helen halusi myös blogini välityksellä pyytää ruotsinkielisen kansanosan apua. Hänen liki viisivuotiaansa on viime aikoina kiinnostunut lukemaan katukylttejä, ja nyt on mieltä alkanut kaivertaa, miksi ruotsinkielisissä paikannimissä toisinaan on lopussa s (silleen genetiivin merkkinä, ni vet), mutta toisinaan sitten taas ei. Esimerkiksi Hagalund centrumin puuttuvaa ässää sälliä mietityttää kovasti. Osaisiko joku siis kertoa Helenille kerrottavaksi pojalle, miksi näin on (turha tarjota minun jo yrittämääni selitystä, että paikannimet nyt vain ovat mitä ovat, suomeksikin, jotain konkreettisempaa kaipaa nuorukaisemme).

Noissa jutteluissa vierähti sen verran aikaa, että alunperin seurueeseen kuuluneen Manen kanssa en lopulta ehtinyt vaihtaa lauseen lausetta (siksi erityisen harmittavaa, että kyseinen herra oli minulle ihka uusi livetuttavuus.)

Kuten myös joukkoliikenneparonittareksi tituleerattu Minttu, (jonka blogin nimi, Haltian vaaliyö, on ihastuttanut minua jo vuosia). Nuori, järkevä, nätti, nainen ja demri. Niistä ei ole ylitarjontaa. Oletan, että etenee vielä pitkälle (vaikka väittääkin, ettei hänellä ole ambitioita kuin kunnallispolitiikassa).

Demarista taas luiskahdetaan luontevasti Sedikseen, joka tosin ei ole nuori ei nätti eikä nainen. Laukussaan joka tapauksessa luki Kenen joukossa seisot? ja se, kuten me viisikymmenluvulla syntyneet tiedämme, jatkuisi Kenen lippua kannat? Ei synny rakkautta ilman oikeutta, ei synny oikeutta ilman taistelua, ei synny taistelua ilman yhteistä rintamaa! Siinä laukussa kuljetettiin kolmea erityisen tärkeää DVD:tä, vastaavia ei kuulemma saisi mistään tilalle, jos ne hukkuisivat. Alku illasta kassi kulki miehemme mukana ulos vilvoittelemaan. Loppu illasta sitä vahti sisällä Kulinaarimuruja kirjottava rouva (minä kelpasin Sediksen GT:n vahdiksi).

Hänkin oli minulle uusi kasvokkain tavattu tuttavuus. Kun pyysin pientä haastattelua Kulinaarimurulta (joka blogissaan kulkee nimellä Välispiikki, mutta jota kaikki livenä kutsuivat Kulinaarimuruksi), sain kuulla, että hänen blogissaan ruokajutut ja muu elämä miksaantuvat, eli se on muutakin kuin puhdas reseptiblogi. Lisäksi hän mainitsi, että keittiön puolella on leppoisaa, kommentoijat ovat mukavia ja kannustavia eikä ilkeilyä ilmene. (tähän oli pakko vastata, että fiksuja kommentoijia on toki muuallakin. Esmerkiks täällä SÄällä ei kahteen ja puoleen vuoteen ole ollut yhtään häirikköä. Kopkop!).

En ollut ennen tavannut Kirsi Myllyniemeäkään. Juttelimme pitkään, paitsi hänen ”virallisesta” sosiaali- ja terveysalaa käsittelevästä blogistaan, myös sivublogeista. Kuten siitä, jossa keskikouluaikaiset luokkakaverukset kokoontuivat ja sauvakävelyblogista, joka ei ole viime aikoina ollut kovin aktiivinen. Kuulutus: jos olet kiinnostunut sauvakävelystä Malmin lentokentän maisemissa, ota yhteys Kirsiin. Samalla saataisiin blogi heräteltyä horroksesta.

Uusi tuttu oli myös Mika, siis tietoisella tasolla. Paljastui, että meille kummallekin ensimmäinen koettu miitti oli legendaarinen, viimeiseksi jäänyt, keväällä 2005 järjestetty Kuukkeli-gaala. Silloin ei juteltu, nyt kyllä.

Samassa pöydässä istui Lupiini, jonka muistan kyllä ennenkin nähneeni, mutten ole aiemmin jutellut kanssaan. Lupiini luonnehtii blogiaan näin: se käsittelee ihmisläheisiä arvoja omaa elämää laajemmassa kontekstissa. On jonkin verran kantaaottava, ei kuitenkaan poliittisesti värittynyt.

Koska tunsin vastuuta kansalaiskeskustelun ylläpitäjänä, päätin kysyä Lupiinin kantaa sokerijuurikkaan viljelyn säilyttämisestä Suomessa (vrt. Tämän rapon alku, avainsana Helen). Ennakkoluulottomana naisena Lupiini tarttui haasteeseen, vaikka myönsi, ettei ollut asiaa aiemmin miettinyt.

– Koska yleisesti kannatan lähiruokaa, tuntuisi luontevalta puolustaa sokerijuurikkaan viljelyä Suomessa.

Visukinttu kertoi joutuneensa kokemaan itsensä objektisoinnin kohteeksi. Hän myös kertoi olevansa empaattinen ja epätavallisen söpö. Saimme myös kuulla sähköpostinvaihdosta, jota hän oli käynyt lääkevalmisteita kauppaavan firman kanssa. Sen sijaan, että olisi nakannut tarjouspostit junkmailiin, VK oli vastannut niihin salaisen hotmail-osoitteen kautta. Hän oli aloittanut jokaisen yhteydenoton kunnioittavasti kutsumalla vastapäistä humpuukimaakaria doctoriksi. Viesti viestiltä hänen kuvauksensa käytettävissä olevasta varallisuudesta ja lääkittävän ongelman vakavuudesta oli kasvanut. Lopulta vastapuoli kyllästyi eikä enää vastannut.

Aloin siinä sitten katsella Nikkeä jouten ollessani. Hänhän oli kuin ilmetty James Dean huolella taivuteltuine hiuksineen ja sinisilmineen! (Mun isä muuten on käyttänyt vastaavaa hiusmallia viimeiset 50+ vuotta) Kun puhuin ajatukseni ääneen, vastasi Virkanainen, että, juu heillä fööniä käyttää vain Nikke. Ja siihen menee niin kauan, että Luftiinkin Virkanainen ehti puoli tuntia ennen puoliskoaan.

Jossain vaiheessa iltaa Satujatar osoitti erinomaista assistenttiammattitaitoa ja taikoi minulle lisää muistiinpanopaperia. Samalla hän hehkutti uuden kotinsa ansioita: avaraa olotilaa, hurmaavaa valoisuutta ja hulppeita näkymiä. Onnea tulevalle taipaleelleen!

Schizo kanssa juttelin tässä miitissä pitempään kuin koskaan aikaisemmin. Aiheet käsittelivät kasvatustiedettä (joka kuulemma sucks!), filosofian merkitystä länsimaisessa kulttuurissa sekä psykologiaa (on kuulemma osoitettu, ettei oidipuskompleksia ole olemassa).

Sitten mokasin toistamiseen saman ihmisen tunnistamisessa. Nosturin tapaamisessa en tunnistanut Sulan pumpulin Ullaa. Enkä nytkään. Lieventäväksi asianhaaraksi sanottakoon, että muutamat paikalla olleet luotettavat lähteet kertoivat, että Ullan hiusten väri on muuttunut sitten kevään. Niin on muuten blogin nimikin. Osoite on entinen, mutta nimi on nykyään Monsuuni.

Kriisi oli juhlamielellä. BB-innostus on tuonut uusia tilaajia ja luetuimpien listalla Kriisipuuro on jo pitkän pomppinut parinkymmenen eniten luetun joukossa. Ammattilaisen veikkaus on muuten: Sauli voittaa (En ole seurannut BB:tä. Mutta oletan, etä kysymys on eri Saulista)

Ilkan kanssa jatkoin juttua linkkaamiseta ja tekijänoikeuksista ja jotenkin juttu kääntyi myös opettajien tietoteknisiin valmiuksiin. Opettaja-aihe sopi mainiosti, sillä 5.10. on kansainvälinen opettajien päivä. Tämän johdosta sain onnittelut Kauralta, jota unohdin onnitella takaisin. Tulevan kollegan kanssa juttelimme pitkään Hesarissa uutisoidusta tutkimuksesta, jonka mukaan lapsen temperamentti vaikuttaa opettajan antamiin arvosanoihin törkeän paljon. Tunnustin, että olen taipuvainen yliarvostamaan aktiivisia toimijoita enkä aina riittävästi noteeraa hiljaisia ja flegmaattisenoloisia tyyppejä. Kaura taas kertoi joutuvansa muistuttamaan itselleen, että ihmisellä on lupa olla myös tavallinen. Siis ettei kaikkien lapsien tarvitse olla erityisiä tullakseen huomioiduksi.

(Tänään (6.10.) Liisa Keltikangas-Järvinen väänsi Hesarin yleisönosastossa rautalangasta, miten rankasti metsään toimittaja oli edellisenä päivänä tutkimusta tulkinnut. Pikemminkin olisi kuulemma pitänyt otsikoida: ”Opettajien arvioinneissa huomattavasti vähemmän asenteellisuuden aiheuttamaa harhaa kuin työelämän arvioinneissa.”)

Rouvaseurassa pohdittiin tuttujen hidastunutta päivitystahtia. Elma vastasi, ettei enää ehdi niin kauheesti päivittää, kun on siellä. Ja Pörrökin viihtyy siellä, kun siellä on kivoja härpäkkeitä. Ja moni muukin kertoi viettävänsä aikaa siellä. Useimmat olivat liittyneet johonkin ihmeen liikkeeseen, jolla pyritään saamaan Kari Haakana takaisin sinne. No, mun päivitystahdin laskeminen ei johdu siitä, kun minä en edes ole siellä.

Minulle illan aikana eniten hyvänolon hupienergiaa suoneet kommentit tulivat Salarouvien suusta.

Elma
Kuule, onks toi J. Karjalainen tehnyt sinusta sen laulun: Irmeli en tahdo juhlia tänä iltana ilman sinua? (ei)

Hestia
Mä jo Tampereella katsoin tuota sinun vaatettasi. Se on kiva. Mietin, miten sen saisi neulotuksi. (Tiedoksi niille, jotka eivät osaa itse kutoa: nämä huivi, jossa on hihat –neuleet ovat nyt 30% alessa Ompun Your Facessa)

Ja sit kolmantena Kauran kommentti hotista beibista, mutkun en ole ihan varma, miten se meni, niin jätän väliin.

Siinä taisi käydä niin, että meidän rouvapöytämme, vahvistettuna aina yhtä kohteliaalla Takaisin Kallioonilla, lähti viimeisenä Populukseen. Muut vartosivat jo. Itse jatkoin matkaa ja taustalla soi Marinadin karhea versio Lulusta.

Kiitos illasta teille kaikille!

(Bongasin katseella edellisten lisäksi myös Turistin uusine hiusväreineen, Samin, Rappiotädin (hitsi, olisi pitänyt kuulla, miten Rappiotäti laulaa karaokea!), Tiina Kaarelan, Seppäsen, Juniksen ja Kervån. Ja ehkä muitakin. )

Mainokset

34 vastausta to “Syysseminaari, 1.0, 2.0 ja 2.1”

 1. anonyymi Says:

  No kun koko aamun on saanut odottaa, ei sanan sanaa keneltäkään! Ettekö te nyt ymmärrä, että janoisia täällä muuallakin ollaan.

 2. Kirsi Says:

  Olen oikeasti sellainen toimittaja, joka lainaa haastateltavalta kynän ja paperia.
  Oli kiva tutustua.

 3. iisi Says:

  Teitähän on siellä koossa oikein mafiaperhe. Mitä nyt alamaailmassa (=blogi-) tulee tapahtumaan? Varastatteko bittiavaruuden omaan käyttöönne?

 4. Joonas Says:

  Minäkin olin paikalla lasinaluseksi naamioituneena myymässä hassuja vieteripupujÄH ENKÄ OLLUT

 5. Kriisi Says:

  Herran jestas meitä oli monta! Kiertävä lehtiö oli erinomainen ajatus. Ja kivaa oli. Todella kivaa. Ja Luft oli paikkana hyvä valinta.

 6. Nikke Says:

  Nimestä nyt sen verran, että se on tällä kertaa täysin oikein heti ensiyrittämällä. 🙂

 7. Takaisin Kallioon Says:

  Äh, mä onnistuin missaamaan kaikki kiertävät lehtiöt. 🙂

 8. Sun äitis Says:

  Takaisin Kallioon,
  dämid, unohtu tuosta alkuperäisestä listasta, kun en siinä vaiheessa kurkkinut ollenkaan niitä toisia muistiinpanoja, joihin oli raapaistu muistiin käymämme keskustelun kohokohdat! Lisään linkin, kunhan ehdin kirjoittaa rapon 2.0 osan keskusteluista!

  Anteeks!

 9. leena Says:

  Hauskaa oli!
  Typo_sta paikalla tällä kertaa siis Leena, ei Heidi, vaikka lähestulkoon identtisiä siis ollaankin ;p

 10. Sun äitis Says:

  Leena,
  kun näin gmailissani viestin, jonka lähettäjä oli Leena, muistin sen, mitä aamulla en vielä muistanut! Sori!

 11. kaura Says:

  Miehet voi kyllä olla niin epiksiä, kun haluavat jutella ja pitää kädestä kii 😀

 12. satujatar Says:

  Kiitos, hienosti listattu. Ja kiitos muutenkin.

 13. Jude Says:

  Ihan vahingossa, ikäänkuin yllättäen saavuin minäkin paikalle, tietämttä mistään miitistä yhtään mitään.

 14. Rappiotäti Says:

  Hei tuosta ruotsin kielen pulmasta lyhyesti:

  Normaalisti se -s on noiden paikannimien yhtydessä, mutta sitten kun kyseessä on joku tosi pysyvä nimitys tai sanapari, jotka muodostaa tavallaan kokonaan uuden nimen ja jossa se paikannimi päättyy vokaaliin, niin se ässä jää pois. Tässäkin on joitain poikkeuksia, kai. (Tai siis on, mutta en tiedä kaikkia poikkeuksia) Kirkot ja linnat ja nämä kaupunkien ja kaupunginosien keskustat ovat yleensä sellaisia vakiintuneita nimityksiä. Päätteettömys on poikkeus (aika yleinen tosin)ja se -s sääntö, voisi kai ajatella.

  Vaikea selittää, vaikka lunttasinkin Svenska skrivregler-kirjasta. Oliko tässä mitään tolkkua?

  Kiitos raportista, SÄ! Jäi aika jännässä kohdassa kesken, mitenköhän tuo jatkuisi:-)

 15. Rappiotäti Says:

  Nyt kävi häiritsemään vain se, että tuo Hagalund centrum on tuon säännön mukaan väärin. Onkohan tuo nyt sitten joku poikkeus? Ei sen kyllä pitäisi olla, ainakaan minun mielestäni. Googlasin tuosta ja siitä käytetään kahta muotoa, ässällä tai ilman.

  Häiritsevää. Tuo minun sääntökirjani on ruotsinruotsalainen, mutta tuskin se asiaan mitenkään vaikuttaa.

  No, menen tästä pilkkua viilaamasta:-)

 16. Visukinttu-Jarkko Says:

  Mun on nyt kyllä mainittava, että se mainittu sähköpostiviesteily spämmereiden kanssa tapahtui jo vuosia sitten. Ettei mikään uusi ajatus ole se. Löysin itseasiassa siitä vielä sen lyhyen kirjeenvaihdon, josta pitää lainata tähänkin vähän:

  Hi Dr. John,

  Its nice to see that your product has a real users and it also works with them.

  It hard for me to believe to such products, because its never sure how these things work – and because they are marketed through internet takes a lot of their credibility off. I understand that for you this is only a logistigal decision.

  Anyway, your product seems to be the right way to help me with my social life. My ”thing” is only 2cm long in erection and as you might understand, it gives me alot of pressure to perform well in sexual expressions of love. I have tried to strech it manually by duct-taping semi-heavy items (as a coffee pot because its handle is easy to attach) to it, but it works only temporarly and it soon retreats to its original length after taking the weight off.

  I also have had those penis enlargers which work – if I understand them correctly – by decompressioned air. Unfortunately because I have lost my other testicle in my childhood, there is no way I can use them correctly. If I am correct, they require both testicles inside the enlarger to work properly.

  But. Can you tell me a rough estimate, how much it would cost for me to get it larger? My girlfriend has told me that ”it” is long enough, but somehow I dont believe her all the time. I would need a more lenght to it, but I wouldnt want more diameter to it. Does your treatment affect diameter as well or does it increase the lenght only?

  If there is possibility to grow it from its current lenght of 2 cm – to lets say, 25 cm, I would like to know that how long it would take and how much the treatment would cost.

  Also, I would like to pay with credit card if that is possible? How long it takes before I can start the treatment?

  Kitu Piikki

  Vastauskin tuli ihan suoraan ”Dr.” Johnilta:

  Hello Kitu thank you for your Email.

  I understand your concern. you can start this special treatment as soon as you receive your order. We offer a 100% Money Back Guarantee. If you’re not satisfied with our product we will refund you 100% of your money.

  You can order our products with the 4 major Credit Cards (Visa, Master Card, American Express and Discover Card). You can also pay us by sending a money order or a cashiers check.

  Your Purchase is Discreetly Shipped in a Plain Package Buy 3 Bottles and Get 1 Free ($59.95 Savings)* 4 Month Supply for only $239.80 $179.80*

  We look forward to helping you with our amazing enlargement pills with over 100,000 satisfied customers.

  John London
  Customer Service Manager
  john@XXXXXX.com

  On se hienoa, millaista palvelua internetin yli saakaan. 🙂

 17. Mane the mean Says:

  Kiva miitti oli.

  Jäin ihmettelemään monien tarvetta kirjoittaa omaa blogiaan salanimellä. Mikä tähän on syynä? Lukemani perusteella salanimellä kirjoitetuissa blogeissa ei ole mitään sellaista, jonka salaamiseen olisi mitään perusteita.

  Mitä te pelkäätte? Minulla on periaate, että salanimellistä blogia en lue, jos siinä ei ole todella tärkeätä sisältöä ja jos salanimen käyttöön ei ole olennaisia syitä (esim riverbend ja suddendebt).

  Voisiko joku kertoa minulla mistä tämä pelokas salanimeily johtuu?

 18. Marri Says:

  siitä ässästä vielä:
  Kaikki Centrumit ja muut vastaavat määritteet, kuten ilmansuunnat kirjoitetaan ilman sitä ässää, koska kyseessä ei ole, kuten suomeksi, VaasaN keskusta vaan enemmänkin Vaasa(,) keskusta. Toimii ainakin saksaksi ja mieleen tulevissa ruotsin esimerkeissä näin (Belin Mitte/ Ost/ ihan sama).

 19. Zepa Says:

  Loistava listaus, kiitos. Näkee mm. keiden kaikkien kanssa EI jutellut illalla 😦 Mut toisaalta, kaikkeen ei voi venyä eikä ehdi, varsinkin kun on puolet ajasta lähtökuopissa ”mää tahon kotiin nukkumaaaaan”. Aikas huono miittaaja olen nykyisin juu.

  Nimimerkki Mane the Meanille nimimerkillä pidettävistä blogeista sen verran, että ihminen saattaa esim. haluta vain löpistä hataria sellaisille joilla on tarjota vastaava viihdepalvelu nimimerkille itselleen, ja jotka eivät käytä blogin kautta saamiaan tietoja väärin. Esimerkiksi siis jos bloginsa lukijoiksi ei halua exiä, satunnaisia panoja, sukulaisia, entisiä opettajiaan, työkavereitaan tai muuta sekalaista haamuporukkaa, blogia on luontevaa pitää nimimerkillä. Tai esim. jos haluaa privablogissa puhua vain omasta navastaan tai punaisista kukista, ja live-elämässä taas on joku kaupunginjohtaja tai jormaollila muu isokenkä, niin ei paljon kannata lähtee omalla nimellään leimautumaan ihan silmälappuidiootiksi.

  Koko 2000-luvulla ei ole enää ollut mitään järkeä esiintyä netissä omalla nimellään. Sitä ennen oman nimen käyttäminen oli normi ja ihan luonnollista. Mutta nyt kun kaikki on romahtanut (mielisairaiden hoito, etiikka, käytöstavat jne) miksi ihmeessä pitäisi vielä nimensäkin näyttää? Päinvastoin, minä en enää pidä blogiakaan kuin niille, jotka itse älyävät kysyä pääsyä sinne.

 20. Mika Says:

  Hienoa, että tietoisuus laajenee eli oli kiva jutella kanssasi viimein. Sinulla on livenäkin oivallinen sanallinen anti ja lisäksi antaumuksellinen miittirapometodisi on hyödyllinen ja persoonallinen 🙂

 21. kervå Says:

  Mä OLIN ihan hyvä lasinalunen, se ei edes vaadi mitään naamioitumista.

  Luft on paikkana ihan jees, mutta DJ olisi syytä hirttää.

  LISÄÄÄ NEULEBLOGGAAJIA!!!!

 22. Mari(nadi) Koo Says:

  Kervå, jos olisin tiennyt siitä musaräimeestä, niin ei oltais oltu siellä. Mutta enpä osannut varautua moiseen.

  Äiskä, se Haakanan kommentti kävelytyylistäni sitten jäi sensuuriin? 😀
  Hyvä rapo taas, kiva kun toiset jaksaa. Karaokemiitti pitäisi varmaan järjestää, sitä on jo pyydetty. Pikkujouluaikoja ja -paikkoja sopii myös ehdotella.

 23. Sun äitis Says:

  Kiitos kaikille s-neuvojille. Helen on varmasti iloinen näistä vastauksista (ja minä mietin, miten mainio kieltenopiskelun väline netti on!)

  Manelle,
  itse aloitin blogiin kirjoittamisen nimimerkillä lähinnä hienotunteisuudesta läheisiäni kohtaan. Ihan alusta asti tosin koin itseni sellaiseksi puolianonyymiksi, joka kyllä paljastaa oikean nimensä kysyttäessä (esim. miitissä). Eli olen aina anonyyminä kirjoittaessani miettinyt, etten kirjoita mitään, mistä en ole valmis vastaamaan omalla nimelläni.

  Vuosi sitten etenin blogiurallani vaiheeseen, jossa blogaaminen on paitsi hupia, myös yksi osa työstäni. Siinä kohtaa oli luontevaa kertoa nimensä. Jota ei tosin edelleenkään löydy sivupalkistani, mutta jonka selvittäminen ei ole homma eikä mikään. Esimerkiksi Elman lausahdus tässä postauksessa johtaa alkuun.

  Minulla ei ole ollut toistaiseksi hörhöjä riesanani, mutta ymmärrän kyllä myös Zepan pointin.

  Kervå,
  hyvänen aika, oletpa sinä kuihtunut ohueksi!

  Marinadi,
  jäi. Minusta se oli performanssina huikea, muttei olisi välttämättä toiminut kirjoitettuna (kun kirjoittajankykyni ovat huomattavasti amatöörimäisemmät kuin Haakanan imrovisointitaidot!!)

  Se DJ oli harmittava yhteensattuma. Ihan rahalla olivat rassukat varmaan ko. herran sinne pestanneet asiakaskuntaa viihdyttämään tietämättä, että paikalle pyyhältäneet 50 henkeä halusivat seurustella keskenään juttelemalla suhtkoht normaaliäänellä!

  Viime kerralla Runoraadissa Rea Mauranen esitti Juicea. Sen nähtyäni voisin itsekin harkita karaokeen osallistumista: siis eihän siellä olekaan pakko nolata itseään laulamalla, voi myös nolata itsensä lausumalla! Pikkasen Populusta väljempiä tiloja ko. tapahtumalle kaipaisin kyllä!

 24. Rappiotäti Says:

  SÄ, minä en olisi halunnut kuulla itseni laulavan karaokea, joten siinä mielessä ilta sujui osaltani ihan hyvin:-)

  Marri, tuo Vaasa(,)keskusta on hyvä huomio, mutta ei kyllä ruotsin kielessä niistä ruotsinruotsalaisissa esimerkeissä (esim. Malmö centrum – Göteborgs centrum) eikä myöskään useimmissa suomenruotsalaisissa esimerkeissä, jotka ”pistokokeilla” netistä löysin, ihan toimi. Olenkin alkanut epäillä ihan puhdasta virhettä Hagalund centrum-esimerkissä. Kyllähän niitäkin aina välillä kylteistä löytyy;-)

  Toisaalta kielet yksinkertaistuvat ja muuttuvat. Ja saksan kieleen en ole ollenkaan perehtynyt:-)

 25. Kriisi Says:

  Olisko Kära Åke -meetinkiin esimerkiksi Roballa sijaitseva Swengi hyvä? Tila on ainakin iso. Ja mikrofonille on oma jalusta, eli laulamisen voi yhdistää myös tankotanssiin!

 26. Sun äitis Says:

  Kriisi,
  En ole oikea henkilö arvioimaan, kun minulla ei ola aiempaa karaokekokemusta kuin kahden blogimiitin jälkeisissä tapahtuneen Populuspysähdyksen verran. Muu herrasväki on hyvä ja kommentoi! Päiväkin pitäisi päättää pikapikaa, jos mielii ehtiä pikkujouluruuhkan alta pois!

  Kuka järkää?

  PS Tuo tankotanssimahdollisuus on kyllä…

 27. Janne Saarikko Says:

  Oi kiitos Äiskä hyvästä raposta, ja kaikille muille mielenkiintoisesta illasta.

  Tästä kirjoituksesta kommentteineen ja muutamasta muusta samasta aihetta käsittelevästä voisi saada hyvää matskua johonkin sosiaalisen median tutkimukseen… Niin tai sitten julkaista koko homman kirjana.

  Ainiin, ja juurien välissä on Evia. 😉

  Kiitos. Thanks. Tacks. (-s-keskusteluun viitaten)

 28. Sedis Says:

  ”Ei nuori ei nätti eikä nainen.”

  Kyllä mä nyt sentään aika nätti olen. Olihan Nätti-Jussikin.

 29. Sun äitis Says:

  Janne,
  joo siitä ekasta Viherjuuri-linkistäni näin, että Evia, mutta jätin kirjaamatta ollakseni hämmentämättä ihmisiä. Hyvänen aika, luulisivat vielä, että Viherjuuri on joku pullovesifirma!

  Sedis,
  sori vaan, et oo yhtään nätti. Nätti on vähän kuin söpö ja soma, ja hei kamoon, miten uskottava mies selaisena saattaisi olla? (Vähän olen miettinyt sitäkin, miten uskottava viehättävä nainen voi olla, mutta se nyt on ihan eri juttu, jonka ymmärtävät vain Ohari ja Kaura.)

 30. Helen Says:

  Wau mikä rapo! Suurkiitos ruotsinkielisten paikannimien genetiivien ymmärryksen edistämisessä. Kertokaa vielä miten mä selitän tän kaiken tuolle neljävuotiaalle? Varmaan kuten tähänkin mennessä eli joko ”se nyt vaan on noin” tai ”sitten kun menet kouluun ja opit ruotsia voit itse ottaa selville” 😉

  Vähänkö oli kivaa! Lisää karaokea, mutta vähemmän kaliaa ensi kerralla! Mulle saa laittaa jonkun tulpan suuhun välillä, jos tulee liikaa meteliä ja sössötystä…

 31. Veera Says:

  Se puolen tunnin etumatka johtui kyllä ensi sijassa siitä, että Virkanaisella taisi olla puoliskoaan isompi jano.

 32. Nikke Says:

  Ohhoh! Jos jatkossakin aiot kehua minua James Deanin näköiseksi, saat kyllä kirjoittaa nimeni ihan just niin kuin haluat.

 33. Sun äitis Says:

  Nikke,
  voin lisäksi mainita, ettei kysymyksessä ollut vain oma mielipiteeni, vaan siinä meitä oli useamman varttuneen rouvan kööri tuijottelemassa silmiesi sineä ja nyökyttelemässä että niin jamesdean, niin jamesdean!

 34. Veera Says:

  Oikeassa te rouvat olette. Yhdennäköisyys entisaikoijen elokuvatähden ja keittiössä kalsareissa ja fuksianpunaisissa kumihanskoissa tiskaavan olennon välillä on ilmiömäinen. Tästä sohvalta käsin on mukava ihailla.

  Jo äitini ihaili James Deania. Se kulkee siis epäilemättä suvussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: