Unia ja kirjoija

Petja on alkanut visiin huolestua syrjäänvetäytyvästä hiljaisuudestani, koska on kahdenkin postauksen verran pyrkinyt herättelemään tätä blogia henkiin.

ruutuEnsin oli se unijuttu. Piti oikein käydä tarkastamassa Googlesta, millainen kuvio on Check of Prince of Wales, joka teräksen sinisenä saisi takamukseni näyttämään palkinnon arvoiselta. (Tosin ikänaissarjassa, jossa taidetaan hyväksyä vissi alakuloinen, kohti maata laskeutuva yleisilme).Onkohan tämä oikean näköinen ruutu? Tätä kyllä kutsuivat nimellä Glen Urquhart check (ja minä muistelisin äidin kutsuneen tuollaista Glenchek-ruuduksi), mutta toisaalla mainittiin, että Prince of Wales check is of similar pattern to the Glen Urquhart but nearly twice its size on the repeat.

Siksens oiva yhteensatuma, että eilen tosiaan kävin Tallinnassa, missä BBC-palkinto unen mukaan jaettiin. Sillä aikaa, kun Spöget polskivat Spassa, kävelimme Gorban kanssa vaiheeksi paikkoja katselemassa. Kiipesimme mm. sen sataman vieressä sijaitsevan ihmeellisen rappushökötyksen päälle maisemia ihailemaan. Selvisi, että pahasti ränistymään päässyt rakennelma on iältään vasta 27-vuotias konserttisali-jäähalli-yhdistelmä (jos paikallinen lipunmyyntihenkilökunta ymmärsi oikein Gorban kysymyksen ja Gorba ymmärsi oikein hänen vastauksensa. Itse en ollut kyselemässä.)

Takaisin Petjaan. Ikäänkuin takapuolessani ei olisi ollut kyllin, mies meni vielä haastamaan minut kirjameemiin. Olisi pitänyt merkitä tähti alla luetellun kirjan viereen, jos on sen lukenut. Ja sitten olisi pitänyt poistaa yksi ja lisätä kaksi ja haastaa kolme.

Alla Petjan kirjat, Petjan kommentein

Alkumetsä / Robert Holdstock / Hyvä romaani matkasta aikaan ja mieleen
Välähdys / Malcolm Gladwell / Hyvä kirja joka avitti minua sanallistamaan eräitä kokemuksiani
Erilaistu tai kuole / Jack Trout / Perusasioita liiketoiminnasta

No, minä olen sen verran sivistymätön, etten ole lukenut noista mitään (pitää jemmata eläkepäivien todo-listalle valokuvien järjestämisen ja kämpän siivoamisen seuraan). Eli tähtiä en pysty ripustelemaan. Minun suositukseni olisivat niin hömppiä, ettei kukaan ole niistä kiinnostunut (luen vain työmatkoilla ja silloinkin lähinnä ruotsinkielisiä dekkareita. Håkan Nesser on suosikkini.) Ja haastetoimintaa vierastan perinteisesti, joten tässä taisi käydä niin, että meemi kohdaltani niin sanotusti haukkaa paskaa. Seurailkaa Sedistä ja Haakanaa, jos vaikka he jatkaisivat (paitsi näköjään Haakanakin passaa).

Unista piti vielä loppuun kirjata toisen Spögen näkemä. Se meni näin:

  Spöge oli kehittänyt unessa sokeille turvarepun, josta sai avattua ultrakevyen teltan. Jos sokea jostain syystä eksyi, hän saattoi avata teltan ja ryömiä sinne turvaan. Teltan päälle nousi leditaulu, jossa luki Sokea eksyksissä ja sen pintaan tuli sähkösuojaus, joka esti ulkopuolisia tunkeilijoita pääsemästä telttaan. Samalla käynnistyi hälytyssingnaali sokean tukijoukoille. Signaalin mukana tuli tieto turvateltan koordinaateista, jotta apujoukot löysivät perille. Heillä oli koodit sähkösuojauksen purkamiseen ja he saattoivat ryömiä telttaan eksynyttä sokeaa pelastamaan. Siinä se.

PS Huomaatteks, historian ensimmäinen kuva, jossa onnistuin kierrättämään tekstin kuvan viereen (vielä kun onnistuisi tekemään vähän väliä tekstiin. Yritin isontaa horizontal spacingia, muttei siitä mitään näkyvää apua ollut. Aiks! Edit hetkeä myöhemmin: aha, tää onkin taas niitä selainriippuvaisia juttuja. Firefoxissa teksti tarraa kuvaan kiinni, muttei Safarissa.) En ole ennen jaksanut perehtyä. Enkä nytkään. Mutkun mun Edublogsissa on sellainen wysiwyg-editori, jolla saatoin harjoitella ja kopsia sitten koodin tänne. Blogsomessa on aikast askeettinen tämä kirjoitusluukku enkä ole ikuna opetellut käyttämään pluginina löytyvää tekstieditoria.

4 vastausta to “Unia ja kirjoija”

 1. kervå Says:

  ”konserttisali-jäähalli-yhdistelmä” Kyllä +äänitysstudiokin oli joskus. Olen seikkaillut siellä pari kertaa 80-luvun lopussa. Melkoinen kolossi.

 2. Sun äitis Says:

  Haa, Kervå
  kiitos vahvistuksesta. Rappeutuneesta ulkonäöstä ei olisi voinut päätellä ikää. Eikä humanguous koko ensimmäiseksi olisi viitannut jäähalliin yms.

  Me siinä Gorban kanssa funtsailimme, miten pitkään pitää kulua, että trauma on paikallisissa mielissä niin paljon haalistunut, että tuotakin pytinkiä aletaan restauroida samalla intomielellä, kuin vanhaa kaupunkia tähän asti.

 3. Vt Says:

  Ei tarraa Firefoxissakaan. Paitsi töissä sitten varmaan taas tarraa, siellä Firefoxia käyttäessä kaikki näkyy aina omituisesti. Epäilen ettei selaimella ole niin hirveästi väliä, vaan maailman järjestys vain on sellainen että välillä vähän tarraa tekstit kuvaan jossain ja noin.

 4. Suruvaippa Says:

  eh, en tiedä onko tästä mitään iloa, mutta nippelitieto lisää tuskaa;
  hspace attribuutti, on ”deprecated” eli kehotetaan välttämään. Käytännössä eri selainversiot tukevat tai eivät tue sitä vähän miten sattuu, riippuen maailman järjestyksestä ja muusta sen sellaisesta.

  CSS saman tilan (ylä ja ala 0, vasen ja oikea 10px) varaamiseksi olisi:
  img { margin: 0 10px; }

  Jonka voi lisätä suoraan html kuvan tagiin esim:
  <img style=”margin: 0 10px;” src=”… />

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: