Kun kerta Minh ja Kervå ja Kriisikin

via, via, via

10 vuotta sitten 1997
Asuin rivitalossa Uudessakaupungissa. Nuorimmatkin lapset aloittivat koulunsa. Minulla oli hyvä esinainen ja elämäntilanteeni oli sellainen, että oli vihdoin tilaa omalle ammatilliselle kasvulle. Ensimmäinen Macini oli yksivuotias.

5 vuotta sitten 2002
Asuin kerrostalossa Kruununhaassa. Molemmat perheen aikuiset olivat töissä. Opiskelin ammatilliseksi erityisopettajaksi. Esikoinen aloitti opiskelut TKK:ssa. Toinen Macini oli kolmivuotias, kolmas ihan uusi.

3 vuotta sitten 2004
Edelleen Krunikassa, edelleen erityisopettajana. Kaksi vanhinta poikaa olivat muuttaneet omilleen. Spöget kotona äidin ilona. Ei uutta Mac-rintamalla, Gorballe ostettiin Wintoosa.

1 vuosi sitten 2006

Asuin kerrostalossa Espoossa. Muutin työpaikkaa määräajaksi. Spöget kotona äidin ilona. Hankin neljännen Macini.

Tähän asti tänä vuonna
Jäin uuteen työpaikkaani toistaiseksi. Pääsin kehittämään verkkopainotteista opettajankoulutuspilottia. Vietin vuosiin ensimmäisen täyden kesäloman (mitä nyt himppasen kommentoin opiskelijoiden blogeja).

Murehdin parisuhdettani. Spöget asuvat edelleen kotona äidin ilona. Taon Maciäni keskimäärin kahdeksan tuntia päivässä, seitsemänä päivänä viikossa. Tiedostan vieroittautumistarpeen.

Eilen

Puhuin siskon kanssa puhelimessa 4 tuntia. Ehdin viime tingassa ruokakauppaan. Illalla katsoin Sögejen kanssa Täydellisiä naisia.

Tänään
Luin Hesaria pitkään. Lojuin kolme tuntia kylvyssä. Luin opiskelijoiden tuotoksia. Vien kohta roskat, säkki alkaa haista.

Huomenna
Tapaan aamulla kollegan ja suunnittelen erityisopettajakoulutuksen päättöarviointia. Iltapäivällä pohdin tiimissä tulevia marraskuun lähipäiviä. Kotona kokkaan Lasagnea, sitä on sakin helppo lämmittää, kun lähden tiistaiksi ja keskiviikoksi Turkuun seuraamaan opetusharjoitteluja.

Ensi vuonna

Minulla on enemmän aikaa omille jutuille.

Mainokset

2 vastausta to “Kun kerta Minh ja Kervå ja Kriisikin”

 1. minh Says:

  Sulla on ihana tuo kylpytraditio. Omaa aikaa ja hemmottelulillumista. Siinä vaiheessa mentiin pahasti metsään, kun vaihdettiin kylpyammeet suihkuihin ihan järjestään kerrostaloissa.

  Meille tulee istuma-amme. Isompaa ei mahdu, mutta siitäkin aion ottaa kaiken irti(aromaterapeuttisia kylpyjä, kynttilöitä, viinilasi, luettavaa jne.), kuten ennenvanhaan Irlannissa…ihanaa!

  Toiv. parisuhdemurheet väistyvät ja uusi kukoistus astuu tilalle:)
  -minh-

 2. pesa Says:

  NO NIIN

  Olen huomannut että elämä on ailahtelevaa, mutta kaikki uusi on kokemisen arvoista (ikäväkin???).

  Minunkin elämäntilanteeni ja työpaikkani on vaihtunut aikalailla tiuhaan, mutta olen onneksi positiivinen luonne!!! Ja aina oppinut uutta sekä arvostamaan monia ammatteja johtajasta – teurastajaan (ammatteja,joita olen työkseni tehnyt on aika monta, mutta otinpa nuo ääripäät mainittavaksi) Terveyskin on välillä pettänyt ja laittanut elämänarvoja miettimään, jopa pakottanut vaihtamaan työpaikkaakin pari kertaa. Lamakin tuli ”ryvettyä”, kun valmistuin metsäopistosta sopivasti irtisanotuksi työntekijäksi, vaikka työn Veitsiluoto Oy:llä piti jatkua opiskelun jälkeen.

  Mutta eipä siinä mittään, onpahan tullut harrastukseksi opiskelu. Johon nyt viittaankin, eli erityisopetuksen valinnaisen arvointiin! Vieläkö pitäisi jotain lisää tehdä (sairaslomalla kun on aikaa), vai joko olen saanut urakkani tehtyä?

  Pääsen keskittymään seuraavaan opiskeluuni ”esimieskoulutuksessa”, ettei harrastukset lopu!

  D lnja-auto ajokortti tutkinto jäi vähän lepäämään, kun rekkamies ei voi nyt ajaa edes henkilöautoa! (unta olen jo autoilusta nähnytkin useana yönä)Mutta jos saisin sen joululahjaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: