Arvokasta itsenäisyyspäivää

Intro
Viime lauantaina toinen Spöge sai keittiöremppaa tehdessään roskan silmäänsä. Puolarmetsän päivystävä lääkäri sai sen näppärästi pois ja määräsi viikoksi antibioottisalvaa silmään jälkihoidoksi.

***

Eilen Spöget lähtivät yökylään JCP:lle testailemaan uutukaista Guitar Heroa. Taisivat pelata läpi yön, sillä tänään kahden jälkeen soittaessani olivat vasta heräilemässä. Onneksi siskon tytön lakkiaisia kahviteltiin vain puolen kilometrin päässä , joten herrat ehtivät kolmeksi juhlimaan.

Puoli kuuden aikaan Gorba alkoi muuttua rauhattomaksi, kotiin piti päästä kynttilöitä virittelemään. Pojat tuumasivat, että itsenäisyyspäiväkynttilät ovat ensimmäinen traditio, josta he ovat valmiit luopumaan, niin stressaavaa on jokavuotinen kynttilävähti.

Seitsemään mennessä koko sakki kuitenkin oli kokoontunut kynttilöityyn kotiin syömään ja seuraamaan sivusilmällä linnan ohimarssia. Sitten seurusteltiin sivistyneesti, kunnes PA ja JCP alkoivat valmistautua kotiinlähtöön. Tässä vaiheessa Spöge huomasi, että silmärasva oli unohtunut juuri siihen osoitteeseen, johon edellä mainitut herrat olivat matkalla. Minä tarjouduin kuskiksi koti- ja rasvanhakumatkalle. Ei olisi pitänyt.

En minä lujaa pakittanut. Enkä paljon törmännyt. Sen verran sentään, että omasta autosta naarmuttui vilkun lasi ja naapurille tuli skraade takapuskuriin. Dämid, pitäisi tietää, ettei minun itsenäisyyspäivänä kannata autoilla! Kaksikymmentäyksi vuotta sitten väänsin rattia inauksen liian aikaisin (olimme lähdössä pienelle kynttilöidenkatselukierrokselle) ja päädyin runnomaan Saab ysikutosemme keulan viattomaan autotallin ovipieleen. Seurauksena oli avioliittomme toistaiseksi ainoaksi jäänyt perheväkivaltakohtaus: Gorba läväytti minua avokämmenellä poskelle. Ei sillä, että puskurin vääntyminen olisi merkinnyt hirvittävää arvonlaskua ikälopulle autollemme, vaan sikskun:

– Ei kukaan voi olla niin helvetin tyhmä, ettei ymmärrä, että keula kiertää pitempää kehää kuin kuskin penkki!

Vielä en tiedä, miten tämäniltaiseen törttöilyyni suhtaudutaan, sillä isäntä oli tapansa mukaan vetäytynyt yöpuulle jo ennen tapahtumia eikä näin ollen tiedä mitään koko jutusta.

Mainokset

5 vastausta to “Arvokasta itsenäisyyspäivää”

 1. pni Says:

  Mitäpä minä nuorempana oikeastaan, mutta ajattelin kuitenkin, jos vaikka.

  Olen huomannut että mitä pienempi vaurio, sen suurempi reaktio. Tottahan skraidu harmittaa, mutta joku todellisuuden taju on säilytettävä.

 2. Sun äitis Says:

  pni,
  kiits, lohdutti!

 3. Just Sopivasti Says:

  😡

 4. PA Says:

  Ai, siihen toiseen jäi sittenkin jokin jälki. Voi hitsi.

  Kiitos kyydistä sittenkin.

 5. Petja Jäppinen Says:

  Kynttiläikkunalla on merkki kapinallisille ja pettureille, että asunnosta löytyy side- ja ammustarvikkeita.
  Met emme sellaiseen rupea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: