Pikkujoulut 2007

Edit 18.12. Lisäilin linkit ja tarinaa tuonne loppuun.

Kaikille kuulumistenkipeille tiedoksi: Welhon kaapeli ei ole wörkkinyt täällä Espoon suunnalla koko päivänä (ei netti, ei telkkari), joten pikkujoulutiedotetta pitää odottaa huomiseen. Kännykällä en viitsi ruveta metsästämään linkkejä, mutta laitan esimauksi jakoon osallistujalistan. (Koska edellisistä kokoontumisajoista tiedottaessani aiheutin herkimmille lukijoilleni iho-oireita ja hengenahdistusta kutsumalla kirjoitelmaa rapoksi, en tällä kertaa kutsu.)

Marinadi, sielu
Alternative Arboretum, Mika
PA
Pörrö
Kriisi
Visukinttu, Jarkko
Visa Kopu
Tuhat sanaa, Tuija
Luksus, Jarno
Butt Ugly Weblog, Janne
Takaisin Kallioon
Tylsyyden Multihuipennus, Lord Boredom
Cista
Jyrki J.J.Kasvi
Lostis
Skitso-Janne
Junakohtaus, Junis
Haakana
Jere Majava
Turisti
Sata naista, Teppo (älkää uskoko)
Tris
Karri Kokko
Nahkasamuli (ei linkkiä, mutta vinkki: muistuttaa nuorta kreikkalaista jumalaa)
Sedis
Timo Salo
Lupiini
Kuvitelmaa, Ilkka
Mielitty
Ajantappovideo, Ville
Eräs Saara
Rappiotäti
Kervå vai sittenkin Kerawahwah ?
Funkamillion, Funka
Hiipivä hulluus, Maria
Minhin haarakonttori, Minh
Kulinaarimuruja, Välispiikki
Satuja ja tarinoita, Satujatar
/dev/nikc/blog, Nikke
Pala maailmaani, Veera
Antti
Skrubu, pni
Sekamediasoppa, Helen
Sun äitis, sihteeri

… jatkuu (halutessaan voi jouduttaa julkaisua soittamalla Welhon vikapäivystykseen. Kannattaa varautua jonotukseen. Gorba luovutti vartin jälkeen. Jonosta päätellen ne kyllä jo tietää, että palvelussaan on katkos!)

***

Edit 18.12.

Tuskin ketään enää kiinnostavat väljähtyneet hippahöpinät päivien takaa, mutta kirjataan nyt kumminkin, kun lupasin. Meitä oli taas paljon. Osa oli ehtinyt jo häipyä ennen kuin ehdin paikalle, kaikkien kanssa en juurikaan jutellut, mutta hämmentävän monen kanssa sentään!

Marinadin kanssa vertailimme joululoisteitamme. Spöge oli valmistanut minulle vartavasten blogipikkujouluihin ledikorvikset (toinen punainen, toinen vihreä). Vihreä valo alkoi temppuilla ja tulomatkalla, punainenkin hiipui illan mittaan. Tähän Marinadi heitti, että kiinalaisen lapsityövoiman tuotokset vielä jaksavat välkyttää, kun suomalaiset designtuotteet pettävät. Spögellä on ilmiselvästi vielä pikkasen kehitettävää protoissaan!

Alternative Arboretumin Mikaa tuijotin pitkään, muistamatta nimeään. Sitkun kuulin nimen, muistin tasan tarkkaan paikan, jossa edellisen kerran juttelimme: syysseminaarissa Luftin nurkkapöydässä, jossa kumpaankin suuntaan oli isot ikkunat. Silloin istui vieressä myös Lupiini, ja hänetkin tunnistin nyt vain kasvoista, en vielä nimeltä. Yhtä nolo oli tämä toinen tapaamiseni Luksuksen Jarnon kanssa (edellisen kerran kohtasimme viime vuoden pikkujouluissa). Jokohan kolmannella tapaamisella opin! Ainakin Trisin tunnistin nyt kolmannella tapaamisella jo ihan hyvin.

PAn tunnistamisessa minulla ei ollut ongelmia, sen sijaan seuralaistaan en ollut aiemmin tavannut.

Pörrö kertoi olleensa minusta syksyn mittaan hiukan huolissaan, ja vastasin, ettei aivan suotta. Sitten halattiin!

Kriisi oli juuri lopettelemassa hampurilaistaan, kun saavuin (Ateriakuva oli oletettavasti taas asiaankuuluvasti napattu. Mietin, että joka kerta Kriisin tavatessani näen hänen syövän, ja silti hän on kerta kerralta hoikemmassa kunnossa! Epistä.)

En usko, että kukaan oikeesti näki Weeruskassa Visa Kopua, vaikka hänen nimensä minulle toimitetusta muistilapusta löytyi. Ainakaan minä en nähnyt. En liioin tavannut
Tuhat sanaa-Tuijaa enkä Cistaa, jotka olivat siirtyneet toisaalle ennen saapumistani.

Pers-Jannen olin nähnyt useasti ennenkin etäältä, mutta nyt pääsin ensi kertaa puheyhteyteen. Janne oli innoissaan olpc:stä, jolla kehitysmaiden lapset saadaan ottamaan jättiloikka lukutaidottomuudesta ohi monien välivaiheiden suoraan nettiaikaan. Minä muistan puhuneeni jotain siitä, että suomalaisten opettajien tietoteknisten taitojen kehittäminen välttämätöntä, jotteivät keski-ikäiset jää alta rynnistävien nuorten ikäluokkien jalkoihin.

Samassa pöydässä ehdin hetken jutella myös Lord Boredomin kanssa. Siskot, tietäkää: sitä voi ihminen rakentaa itselleen ihan vääriä mielikuvia pelkkien blogitekstien perusteella! Tämä herra ääretön tylsyys esimerkiksi on hauska, sydämmellinen, lämminkatseinen, söpö jne. eikä ollenkaan mikään pitkästynyt sivustakatselija!

Ihan kuin edellä mainituissa herroissa ei olisi ollut jo kyllin, oli samassa pöydässä tarjolla lisää fiksua seuraa. Vieressäni istui hetken itse Jyrki J.J.Kasvi. Yhtään en kyllä muista, mistä juttelimme. Sen sentään panin merkille, että Kasvilla oli upee hattu. Sen pöydän notkein oli joka tapauksessa Turisti, joka sujahteli peräpenkistä pöydän alitse baaritiskille ja takas ihan suitsait. Mainittakoon, että Turistilla oli matkassaan mies blogistaan (ja elämästään).

Monta miittiä on mennyt niin, että Lostiksen kanssa olemme ehtineet vain nyökkäillä toisillemme. Ei nyt. Kuulin, että Lostis on laittanut elämäänsä uusiksi urakalla: uusi koti, uusi pari, uusi työ. Ja vähitelleen kohdilleen lokasahteleva nukkumisrytmi, eli silkkaa hyvää sillä suunnalla!

Haakanaa sorruin liehittelemään taas kerran, vaikka pitäisi jo tietää, että turhaa se on. (tuumaan ja sipaisen ohi mennen pakaraani, jota ei korista Erkko-tatuointi merkkinä sisimpään sisäpiiriin kuulumisesta).

Kaikkein eniten juteltavaa minulla oli Jere Majavan kanssa (ensimmäinen livetapaamisemme), sillä Jeren gradua ja Piirtoheittimen artikkelia olen lukenut ahkerasti ja luetuttanut myös opiskelijoillani. Oli kiva kuulla, millaisia kokemuksia Jerellä on ollut blogien opetuskäytöstä, kun itsekin olen sitä lajia syksyn verran harjoitellut. Eivät ne kuulemma mitään ihan suunnatonta suosiota alussa saavuttaneet, mutta vähitellen on innostus kasvamassa. Just nyt, kun Jere on jäämässä pitkälle isyyslomalle eikä pääse seuraamaan kehitystä. (Toisenkin isyyslomalaisen kanssa juttelin. Vitsit, että vanhan rouvan sydän sulaa näitä nykyisiä katsellessa ja heidän juttujaan kuunnellessa!)

Pari huomiota naisista
Uusi tuttavuus Mielitty on upea ilmestys. Eräällä Saaralla on aina ollut kivasti leikatut hiukset. Nyt väri oli pikkasen pehmennyt edellisestä superblondista ja kokonaisuus vielä entistäkin onnistuneempi. Rappiotäti on lempparikeijuni. Piti oikein hipelöidä hänen tämänkertaista keijumekkoaan, oli se niin soma. Funkalle ja Marialle pääsin esittelemään paikallaolijoita, kun siinä pääsi käymään niin, että heidän piti tulla Minhin mukana ja sitten Minh viipyikin hiukan.
Välispiikki ja Satujatar olivat ensin käyneet Töölönrannasa joulusafkaamassa ja kokivat aivojen siinä touhussa sen verran sulaneen, etteivät jaksaneet kauheesti minglata, vaan istuskelivat enemmän omissa oloissaan. Helen saapui myöhään, kun oli ensin piipahtanut Aulabaarin pikkujouluissa.

Monien kanssa en ehtinyt jutella tuonkaan vertaa. Ensi kerralla sitten.

Tähän loppuun vielä tarina pöydässämme istuneesta naisesta.

Hän on 80-vuotias. Hän istuu iltaisin Weeruskassa nähdäkseen ihmisiä, kun muuten on niin yksinäistä. Ystävät ovat kuollet tai eivät uskalla ottaa yhteyttä kun pelkäävät hänen miestään. Ihan turhaan pelkäävät: mies asuu Mannerheimintiellä alkoholistien asuntolassa eikä ole enää vaaraksi kenellekään. Ei liioin seuraksi.

Hieno mies se oli aikoinaan. Toimittaja. Kolmekymmentä vuotta hän on miestä rakastanut. Kymmenen viimeistä vuotta tosin ovat olleet vaikeita. On ollut surullista katsoa, miten viina vie.

Hän itse on ammatiltaan sairaanhoitaja ja kulki aikoinaan Punaisen Ristin kohteissa pitkin maailmaa. Siitä sitten aiheutui ero lasten isästä. Sitten tuli se toimittaja. Nyt ei ketään.

Hän on asunut kolme vuotta vanhusten talossa, ”tossa vastapäätä kympissä”. Joka päivä hän tassuttelee roollaattoreineen Weeruskaan ihmisiä katselemaan ja juomaan pari konjakkia.

Oikeastaan minä olen niin masentunut, että tarvitsisin jotain mielialalääkettä, mutta ei niitä voi ottaa konjakin kanssa. Ja konjakki taas tekee hyvää sydänalasta.

Hienoja ihmisiä olette, sivistynyttä väkeä. Tänään olen saanut puhua enemmän kuin pitkään aikaan!

Jos joku joskus sattuu piipahtamaan Weeruskassa (muulloinkin kuin blogipikkujouluissa) ja näkee siellä yksinäisen vanhan naisen, ei varmaan haittaisi, vaikka pysähtyisi hetkeksi juttelemaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: