Perinteistä uuttavuotta!

Tammikuusta 1978 syyskuuhun 1979 olimme Hämiksellä liki joka tiistai (tiedoksi: jo silloin kyseinen paikka oli muina viikonpäivinä nimeltään Tavastia). Jos ehti paikalle jo kuudeksi, sai ilmaiseksi teetä ja juustosämpylän. Kahdeksalta alkoi tanssi, ja ensimmäisenä valssina oli Tonava kaunoinen, 17,5 minuutin versiona.

Jos nyt joku luulee, että 70-luvulla nuorison oli yleisesti tapana huvitella wienervalssia pyörien, hän erehtyy. Tonava kaunoinen oli yhden DJ:n oma sisäpiirivitsi. Mutta kun sitä tuli pohkeet maitohapoilla tahkottua yhteensä useita tunteja puolentoista seurusteluvuoden aikana, ei liene ihme, että kyseinen valssi oli mun ja Gorban häävalssi.

Ja koska näin oli, on meillä halki vuosien ollut yksi uudenvuodentraditio: Wienin filharmonikkojen uudenvuodenpäivän konsertti. Minähän en tunnetusti ymmärrä musiikista mitään, mutta niitä kapellimestaripapparaisia on aina kiva katsella. Siksi minua aina harmittaa, että juuri Tonava kaunoinen on perinteisesti se styke, jonka aikana ei näytetä orkesteria, vaan kuvataan jotain ballerinnoja. Onneksi tänä vuonna tansijoita oli vain yksi pari.

Toinen kappale, jonka tunnistan on se loppumarssi, jonka aikana yleisön kuuluu taputella rytmikkäästi. Siinä vaiheessa minua aina alkaa paniikkihiostaa: mitä, jos jonain vuonna joutuisin osallistumaan konserttiin livenä? Jos istuisin siellä penkissä parhaisiini tällääntyneenä ja paikallinen kapellimestari viittelöisi merkitsevästi suuntaani, että rouva on nyt hyvä ja liittyy yhteiseen ilonpitoon klappaamalla muiden mukana? Ja taputtaisin sitten itselleni tyypillisesti. Ja koko Eurooppa päätyisi tuijottamaan ja ihmettelemään, miten voi olla mahdollista, ettei joku pysy tahdissa vaikka rautalangasta väännetään!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille teille!

Mainokset

7 vastausta to “Perinteistä uuttavuotta!”

 1. Celia Says:

  Onnellista uutta vuotta, Äitee! 🙂

 2. Saara Says:

  Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

 3. Helena Says:

  Samat on traditiot. Voisin myös sanoa, että jos iso lottovoitto tulis, niin luulenpa, että yksi varma juttu olis suunnata Wieniin seuraavaksi vuodenvaihteeksi uusilla vaatteilla tälläytyneenä. Vaikka tiedostan, että telkusta kaiken saa ulos paremmin kuin salin takapenkiltä. Olis se livetunnelma sentään jotain.

 4. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Eilen vilahtivat Wienin soittajat ja niitä johtava papparainen telkussa. Tuumattiin miehen kanssa että a) paljonkohan maksaa liput, kun tavalliseen konserttiinkin siellä sai maksaa maltaita b) se papparainen oli todellakin hellyttävä, ei sillä tainnut olla mitään muuta virkaa kuin olla olemassa ja heiluttaa puikkoa, ei se homma kovin uskottavalta vaikuttanut. Mutta ehkäpä bändi osaa jo soittaa tsibaleet vanhasta muistista ja orkan johtajan voi vuosittain kaivaa esiin vaikka vanhainkodin kerhotilan sohvatyynyjen välistä 🙂

 5. Miira Says:

  Niitä lippuja voi saada pirun hyvillä suhteilla tai arvalla: http://www.wienerphilharmoniker.at/a_drawing_2009.html

  Kerran osallistuttiin arpajaisiin, ei tärpännyt – mutta osallistuminen ei vielä maksa mitään.

 6. ninna Says:

  Hei, kysyit tuolla taannoin Tempur-patjasta. En erityisesti suosittele. Se on melko kallis ja hiostava. Paremman yhdistelmän saa, kun ostaa omalle painolle sopivan patjan (kovana, puolikovana, pehmeänä – mitä niitä onkaan), ja hyvän sijauspatjan. Ukkelini kanssa harrastimme toissakesänä patjakokeiluita helteisinä kesäpäivinä. Suosittelen varsinkin sellaisia vuodeliikkeitä, joissa on ilmastointi ;D En osaa sanoa, voiko niissä talvella vastaavasti lämmitellä.

 7. Maurelita Says:

  Samoin kans, kuplia ja krumeluuria !

  =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: