Vaikuttava tapaaminen

”Yhtäkkiä tajusin, että jos minulla olisi jotain merkittävää viestittävää oman alani ministerille, minulla olisi väylä siihen. ” (SÄ 21.4.2007)

”Siitä väylästä ministeriöön – Kysytäänkö audienssia?” (Helena edellä mainitun postauksen kommenttiloodassa)

Blogimiitin jälkitunnelmissa ylöskirjattu heittoni johti havaintoon, ettei minulla oikeastaan olisi mitään merkittävää ministerille viestittävää. Siksi kysyin työpaikan kahvihuoneessa, mitä pitäisi ottaa agendalle, jos tapaaminen opetusministerin kanssa järjestyisi. Pomo sanoi, että kutsu se tänne, kyllä meillä puhuttavaa on.

Ja minähän kutsuin (Helenaa apuna käyttäen). Syksyllä sain viestin, että visiitti on kirjattuna opetusministerin kalenteriin, ja eilen kansalaisjournalistin urani saavutti jonkinlaisen kliimaksin, kun pääsin itseäni hienommassa seurassa ministerivierailulle syömään pikkuleivosta .

Muutamat esiin nostetut asiat olivat minusta konkreettisia ja hyvin valmisteltuja, ja uskon, että tiedonvaihdosta oli hyötyä niin tälle talolle kuin ministerillekin. (Osa taas oli sen sortin yleisliturgiaa, ettei se kovasti koskettanut kaltaistani maalaikansakoulunopettajantytärtä.)

Minulle oli aiemmin syntynyt Sari Sarkomaasta vakavamielisen ahkeroijan kuva (ei sillä, että vakavamielisessä ahkeroinnissa olisi jotain moitittavaa). Puolitoistatuntisen livetapaamisen aikana pintaan pulpahteli muutamaan kertaan myös mainio huumorintaju ja itseironia (kuten siinä vaiheessa, kun kysyttiin kuvauslupaa, ja Sarkomaa sanoi velmusti hymyillen, että valokuvaaminen sopii aina poliitikolle).

Minun piti oikeastaan olla hiljaa koko vierailun ajan, mutten sitten malttanutkaan, kun ministeri otti puheeksi yrittäjyyskasvatuksen tärkeyden ja itselläni oli samaan aikaan periaatteessa menossa opettajille suunnatun yrittäjyyskasvatukseen johdattelevan koulutuksen lähipäivän vetäminen (kollega paikkasi poissaoloni, eivät ne kurssilaiset siellä itseohjautuneet ilman opettajaa sillä välin, kun minä huseerasin vallan kamareissa). Tilaisuuden päätyttyä sijoittauduin ministerin kanssa samaan hissiin ja puhuin kahdeksan kerroksen aikana hänet ympäri piipahtamaan pikaisesti koulutuksessa olevaa opettajaryhmää moikkaamassa. Vähänks tuli hyvä mieli!

Mainokset

3 vastausta to “Vaikuttava tapaaminen”

  1. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

    Tästä on hyvä jatkaa!:)

  2. kaura Says:

    Mainiota 🙂

  3. Helena Says:

    Minä luulen, että paljon enemmän saatais irti niin vieraalle kuin isännille, jos sitä virallista yleisliturgiaa selkeästi raakattaisiin minimiin. Käytäntöä ja ruohonjuurta ministeriöstä tullaan katsomaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: