Tiedotustilaisuus, vapaa pääsy!

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen, jossa julkistetaan Sun äitis -lukijatutkimuksen tulokset!

Istumapaikkoja on rajoitetusti, laskin just, että 25 mahtuu yhtä aikaa istumaan, mutta jos sovitaan, että hoidetaan tätä sellaisella kiertävällä systeemillä, niin kukaan ei joudu pitkään seisoskelemaan. Takana on tarjolla pientä purtavaa. Tein uuden satsin piimälimppua ihan teitä varten. Ja viime yönä kypsensin kinkun. Ajatelkaa, Prismassa myytiin tanskalaista juhlakinkkua 1,49 €/kg! Ihan rauhassa voitte leikata siitä vähän tukevammankin siivun. Valitettavasti en ehtinyt järkätä kasvisvaihtoehtoa, mutta toi leipä on kyllä niin hyvää, että kelpaa sellaisenaankin. Ja on siellä edamia, jos maitotuotteet kelpaa.

Lukijakyselyyn tuli kaikkiaan 89 vastausta. Tilastoja vääristää ainakin Qimki, joka vastasi kahdesti ihan vain tutkiakseen, onko se mahdollista. Oli se, ilmaisversiossa. Kun 50 vastaajan raja meni umpeen, eivät tulokset enää auenneet, joten päädyin hankkimaan maksullisen kuukauden lisenssin. Sen myötä sain estettyä useaan kertaan vastaamisen.

88 vastausta on mielestäni aivan hämmentävän korkea luku! Tämä kun oli sellainen hetkessä ilmoille roiskaistu kysely, jonka vastausvaihtoehdotkin olivat kaikkea muuta kuin loppuun asti harkitut (miten olen kommentoinut – en ole kommentoinut – voisin joskus kommentoida – en aio koskaan kommentoida voisivat olla toistensa vaihtoehtoja, esmeks?). Kun työn puolesta teen oikeita palautekyselyitä, ovat vastausprosentit useista muistutusviesteistä huolimatta usein paljon alhaisemmat.

1. Mitä kautta päädyit Sun äitis -blogiin? (sanoin lausumattomana ajatuksenani oli tiedustella juuri sitä kertaa, kun blogissa oli lukijakysely)

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Kuvaruutukaappaus tuloksista on parin vastaajan takaa, muttei yleisilme tuosta mihinkään ole muuttunut. Pääosa vastaajista on vakituttuja, jotka tulivat kylään Blogilistan Suosikeista. Vain kymmenen kyselyyn vastannutta on siirtynyt lukemaan näitä tuotoksia RSS-lukijalla (mutta määrä on kasvamaan päin, jos ajassa liikkuviin puheisiin on uskominen. Ihan vain tiedoksi Blogilistan kehittäjille.) Aivan suunnattomasti minua jaksoi ilahduttaa se yksi Sä:lle Googlella päätynyt, joka viitsi vastata kyselyyn! Tarkasteluajanjaksona tänne sentään lappoi väkeä Googlen kautta enemmän kuin muita reittejä pitkin yhteensä! Kakkoskysymyksessä viisi linkistä, Googlesta tai muuten vain vahingossa tänne tullutta vastasi tulevansa toistekin. Yksi oli sitä mieltä, että kerta riitti.

3. Jos olet vakituinen vieraani, miten alunperin löysit tiesi Sä:lle?

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Tässä ei suoraan kysytty, miten pitkään olet seurannut Sun äitis -blogia, mutta mutkan kautta senkin voi vastauksista päätellä. Suurin osa kertoo bonganneensa Sä:n jonkin toisen blogin kommenttilaatikosta. Kun ottaa, huomioon, miten laiska kommentoija(kin) olen viime aikoina ollut, on kohtaamisemme oletettavasti pitänyt tapahtua joskus pari vuotta sitten! Vähintään. Kiitos uskollisuudesta!

Kiitos myös linkkaajille, joiden kautta moni on tänne päätynyt.

Oletukseni oli, että aika moni olisi löytänyt Sun äitis Blogilistan Top-listalta, kun puolisentoista vuotta sitten keikuin siellä kovin korkealla ja edelleenkin sinnittelen etusivulla. Yleisestihän on tapana väittää, että Top-lista on itse itseään ruokkiva systeemi, jossa kerran etusivulle päätyneet blogit jatkavat siellä elämäänsä vailla varsinaisia ansioita. Ainakaan tähän kyselyyn vastanneet eivät tue tätä tulkintaa. Kuvassa nimellä other näkyvä vastausvaihtoehto oli kyselyssä muotoiltu: Blogilistalta, mistä tarkemmin. Näin siihen vastattiin:

 • Top-lista (2 manintaa)
 • Hakemisto (1 maininta)
 • Kuumalista (2 mainintaa)

(kun ottaa huomioon, että kuumalla listalla Sun äitis oli missään löydettävissä olevissa asemissa kohta kolme vuotta sitten, vahvistuu käsitykseni lukijauskollisuudesta edelleen!)

Kyselyyn saattoi liittää vain yhden Muu, mikä -kysymyksen, joten muutamat neuvokkaat vastaajat olivat keksineet käyttää Blogilista-vaihtoehtoa myös aivan muunalaisten saapumisreittien kuvaamiseen. Näitä olivat:

 • Huomasin sinun linkittäneen blogiini Tehcnoratissa
 • Kuulin Irmeliltä
 • Tutustuin SÄ:iis blogimiitissä.
 • Tunnen oikeassa elämässä
 • Korvakuulolta tulin

ja Oman blogini kommenttilaatikossa, jonka nostin ihan omaksi vastausvaihtoehdoksikin. (jeps, Free Online Surveyssä on mahdollista muokata kyselyä, vaikka siihen on jo vastattu!)

4. Miten usein piipahdat Sä:llä?

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Tuosta kuvasta tunnistan muutaman hengenheimolaisen, tyypin, joka roikkuu kommentteja seuraamassa silloinkin, kun blogi ei edes ole päivittynyt! Just niin minäkin teen. Välillä oikein hävettää, että jos se bloginpitäjä vaikka katsoo kävijätilastojaan ja huomaa, että notkun nurkissa kaiken aikaa! Meille kommenttikeskusteluriippuvaisille käy helposti niin, ettei malta olla pilkkimättä keskustelun kulkua. Mistä seuraakin oiva aasinsilta seuraaviin kysymyksiin.

5. Miten usein olet kommentoinut Sä:llä?

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Aika aktiivisia kommentoijia nämä kyselyyn vastaajat! Mutta erityisesti jäin miettimään noita kahtakymmentä, jotka eivät koskaan ole täällä kommentoineet, mutta olivat nyt valmiit kyselyyn vastaamalla tavallaan kommentoimaan (sama koskee niitä, jotka ovat valinneet vaihtoehdon Saatan joskus tulevaisuudessa kommentoida. Huh! nämä vaihtoehdot tosiaan ovat huonosti laaditut!) Jossain avoimessa vastauksessa näet kävi ilmi, että kommentointia voi rajoittaa Sun äitis sisäpiiriläisyysimago. Pelko pois, Rosmarin, keron salaisuuden: sisäpiiriä ei oikeesti ole olemassa!!

6. Kommentointi on tärkeä osa blogaamisen viehätystä (Onpas muuten kökkösesti muotoiltu kysymys!)

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Vain kuutta vastaajaa kommentointi ei kiehdo. Kaikki muut ovat enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että kommentoinnissa on voimaa. Johtuu varmaan siitä, että kysymys esitettiin täällä, yhteisöllisessä hömppäblogissa, jonne tullaan tuttuja tapaamaan sen sijaan, että etsittäisiin kovaa faktaa ja viisaita näkemyksiä.

7. Jos jätän kommentin, petyn, jollei bloginpitäjä vastaa minulle

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Pitää skarpata, kyllä sellaiset Kirsti Ellilän, Kauran, Mean, Oharin, Elman, jne. kaltaiset kommentteihin vastailevat blogaajat minustakin ovat just parhaita. Itselleni riittää usein kyllä sekin, että joku muu kommenttilootakävijä vastaa. Kaikenkaikkiaan olen kyllä kommentoinnin vankka kannattaja.

8. Tilaajamääriään kartuttaakseen Sun äitis tulisi jatkossa lisätä aihevalikoimaansa

View Results

Huom! Klikkaa kuvaa, niin se avautuu isompana!

Varsin vakavasti väki suhtautui tähän kysymykseen. Muutamat kommentoivat, että kävijämäärien kalastelu on ala-arvoista. Ei syytä huoleen, en minä vakavissani pohdi, mihin suuntaan pitäisi suuntautua, että tilaajia riittäisi. Linjani on jatkossakin kirjoittaa ihan mitä sattuu. (milles kanaville sellaiset blogit tulee asemoida?) En edes pystyisi alihankkijoitta kirjoittamaan noista luetelluista aiheista!

On hyvä, että vain kaksi vastaajaa pettyy, kun en vieläkään ala blogata mitään niistä kuusi vuotta sitten hankituista langoista (vahva näkemys lopputuloksesta on olemassa. Samoin puikot. Vain toteutus puuttuu.)

Askartelusta minulla on pari Spögejen toteuttamaa casea raportoimatta, mutta ei näköjään ole mitään kiirettä niidenkään kanssa.

Muotiblogauksena saatan jonain päivänä julkaista kuvan väitöskaronkkaan osallistuvan puvusta ja etenkin kengistä, jotka ko. asuun hankin joulukuun alennusmyynnistä.

Sisustukseksi voin tägätä kuvat Karl Larssonin talosta, jos joskus saan kirjoitettua loppuun Falun-juttuni. Meillä kotona kun ei sisusteta. Paitsi joo, keittiöremppahan on vielä esittelemättä (mutta niin on ne keksitään siihen sitten jotain -paikatkin ratkaisematta). Senkin voisi tulkita sisusteluksi. Voisiko?

Tämähän ei ole mikään ruokablogi, mutta resepti silloin toinen tällöin saattaa jatkossakin sivujeni kautta päätyä yleiseen tietouteen.

Just yksi päivä mielessäni oli siivousvinkki, mutta käytön puutteessa se pääsi unohtumaan. Tähän pitää palata, kun asia seuraavan kerran on ajankohtainen (ensi jouluna?).

Siivottomuuskuvauksia minun on helpompi toimittaa kuin siivouskuvauksia. On hyvä, että lukijani ovat sankoin joukoin ymmärtäneet tämän! (ensimmäiset aiheeseen liittyvät kuvat on jo otettuna).

Osaako joku kuvitella minut pelaamaan? Nonni, en minäkään! Jos täällä joskus esitetään peliarvosteluja, joku muu on ne laatinut.

Vauvakuvia saatan joskus julkaista (varsinkin, jos jostain siunaantuisi jotain uusia vauvakuvia, mikä vihjeenä lisääntymisikäisille lähipiiriläisille tiedotettakoon!), mutta lemmikkieläinrintamalla on aika köyhää. Siskontytöllä on koira. Kenelläkään muulla läheisellä ei sitten niin mitään (jollei Gorbaa lasketa minun lemmikikseni).

Elektroniikka menee taas alihankintaan (Spöget).

Sen sijaan asiakaspalvelukokemuksista ja oppilaitosjuoruista! saattaisi jotain irrotakin.

Parhaita ovat kuitenkin teidän ehdotuksenne. Nyt! Sensuroimatta!

 • Ihan sama
 • Salakka
 • Paljastukset
 • Muisteluja menneistä.
 • Välttäis mielellään tuollaista
 • Perhe
 • Näitä kyselyitä
 • Ei minusta mitään, hyvä näin. Tosin se Irti atksta-soppa kyllä huvitti… reseptit aina kivoja yllätyksiä!
 • Runonlausuntaa ja muistoja lisää
 • Muistelmat, Sosiaalipoliittiset mielipiteet, Työelämän kokemukset
 • Eroottiset tositarinat Gorbasta 🙂
 • Se, mikä SÄ:stä milloinkin tuntuu tärkeältä.
 • Nykyinen diversiteetti on ihan passeli.
 • Kuvia PA:sta noloissa tilanteissa
 • Voi herranen aika, kirjota ihan mitä vain, mie luen…
 • Spögekasvatus 😉
 • En tiiä
 • pidä oma tyylisi
 • leppoisaa äitismäistä arjen kuvaamista!

Jotkut esitetyt tarinaideat saattavat jopa joskus toteutua!

9. Avointa palautetta Sun äidilles

Tuli paljon ja se oli kaunista ja kannustavaa. Kiitos!

9 vastausta to “Tiedotustilaisuus, vapaa pääsy!”

 1. -tytytäti Says:

  Kuin noin kauniisti usutettiin, uskaltaudun ensimmäistä kertaa sukeltamaan laatikkoon. Haluaisin ovasti tietää, jotta miksi nimität kupeittesi hedelmiä Spögeiksi?

 2. Sun äitis Says:

  Iiks, ihanaa, uusi kommentoija (tosin vailla osoitetta, joten eni pääse vastavierailulle)!

  Spöget-sanan etymologiasta olen kirjoittanut syksyllä 2006 (se löytyy tuolta merkinnän lopusta). Eli kysymys on nettikäyttöön luodusta salanimestä, jolla kuitenkin on selkeä perusta tosielämässä.

 3. -tytytäti Says:

  Mulla mitään plokia ole, liian tymä ja ict-impotentti olen.

  Vaan kiitos linkista, nyt olen selcä kuin pyy maailmanlopunedellä.

  Mulla oli just samanlainen epämiellyttävä kummitus-konnotaatio rakkahista poikasistasi kuin alkuperäiskommentoijalla ”Spögehän on suomalaiskansallisen pehmeän peen, keen, teen ja ähvän katottamisyhtistyksen ääntämisoppaan mukaan spöke. Eli kummitus. Toivottavasti kaksoset eivät pistä pahakseen että he väkisinkin elävät nyt mielessäni Kasper-kummituksen näköisinä otuksina.”

 4. Sun äitis Says:

  Tytytäti,
  toivottavasti sellaiset isopäiset Casperit ovat mielestäsi söpöjä vaikka ovatkin spökejä! Sitä on niin vaikeaa huomata lapsiensa nimiin liittyviä kielteisiä konnotaatioita, kun itsellä on pelkkiä myönteisiä mielikuvia.

  Mitä tulee bloginpitoon, niin ei siinä kummoisia ict-taitoja tarvita (mulle tulee ongelmia vasta silloin, kun yritän muuttaa jotain asetteluja yms. ja sössin samalla muutkin näkymät). Mut siis peruspäivittäminen ja kuvien liittäminen blogiin sujuu ei-nörtiltäkin, (Kun joku kaunis päivä päätät repäistä ja aloittaa oman blogin, niin muista sitten tulla vihjaamaan tänne, että osaan tulla tupareihin!)

  t. nimimerkki nainen, joka puhui Kervån ja Katan aloittamaan oman blogin

 5. Maurelita Says:

  Höö tunnustan vastanneeni myös kaksi kertaa mutta toisella kännystä eli ei kai lasketa ? Eli se outo hyypiö joka kukkuili blogissa eteläranskalaisesta Orange-kaupungista olikin vain minä (yhä Pariisissa), kyseessä on bugi kuten omassa SiteMeter-jipossani – se sekoittaa kaiken ja luulee teleoperaattoriani (Orange) kaupungiksi… =o)

 6. Sun äitis Says:

  Maurelita,
  tämä onkin nyt varsinaisen tarkoituksen (eli ohjelman testaamisen) kannalta merkittävä tieto! Nimittäin ne terveisesi Pariisin metrosta tulivat vasta sen jälkeen, kun olin lunastanut lisenssin ja ruksinut kahteen kertaan vastaamisen kielletyksi! Ja silti siis onnistuit kahdesti! Toisaalta: kohdassa results luki 89 vastaajaa, mutta yhdessäkään kuvaajassa ei ollut kuin max 87 vastausta. Oliskohan se sitenkin potkaissut tuplavastaukset pois?

  Nyt jos viitsit vielä tehdä tiedettä :), niin voisitko vasta encore? Jättäisit vaikka muut vastaukset tyhjiksi ja kirjoittaisit viimeiseen luukkuun tunnistettavissa olevia terveisiä. Tsekkaisin sitten, vieläks menee läpi! Merci!

 7. Maurelita Says:

  Ok käypi hyvin, olet mobiilisuosikeissani ! =)

 8. Sun äitis Says:

  Maurelita,
  nythän mä vasta hokasin: ei se palvelu tiennyt, että vastasit kahdesti, jos ensimmäinen tuli kotikoneelta ja toinen mobiilisti! Vähänks mä olen höpö!

 9. Maurelita Says:

  No nyt on empiirinen tutkimus tehty ; sekä kännyssä että kotikoneella ilmoitettiin että olen jo vastannut – eli toimii ! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: