Kahden Tietokone-lehden loukku

Ostin ensimmäisen Macini keväällä 1996. Saman tien tilasin MacMaailma-lehden ja jäin ikuisesti kiitolliseksi lehden silloiselle päätoimittajalle Osmo Leivolle. Tapahtui nimittäin noina aikoina, että olisin tilaajana voinut ladata MacMaailman nettisivulta pakettien purkamiseen tarvittavan Stuffit Expander-ohjelman. Siinä vain oli sellainen ongelma, että ohjelma olisi tullut pakettina, jonka purkamiseen olisi tarvittu Stuffit Expander…

Otin ongelmineni yhteyttä Osmoon, joka ystävällisesti lähetti pakkaamattoman Stuffitin minulle korpulla. Eikä edes laskuttanut mitään. Sellaisilla tempuilla hankitaan ikuisia ystäviä. Niinpä jatkoin uskollisesti MacMaailman tilaamista hamaan siihen asti, kun ne Sanoma Magazinessa päättivät tappaa koko lehden.

Meille muutamalle uskolliselle MacMaailma-liitettä on edelleen tehty ja lähetetty Tietokone-lehden mukana, mutta erikseen sitä ei ole voinut tilata. Aika jännä konsepti! Mistään ei tule uusia tilaajia, lukijakunta harmaantuu vuosi vuodelta ja painos pienenee jokusella vuodessa sitä mukaan tuoni niittää viljaa.

Nyt minulle on kuitenkin tullut ongelma. Tämän vuoden alusta Tietokone on ollut Tietotekniikan liittoon kuuluvan IT-kouluttajat ry:n jäsenetulehti. Ja minähän olen IT-kouluttajien jäsen ( jos jaksat lukea merkinnän loppuun, kerron, miksi sinunkin ehkä kannattaisi liittyä!), joten jo kahden kuukauden ajan meidän luukusta on kolahtanut kaksi Tietokone-lehteä! Siinä taas ei ole mitään järkeä, joten haikein mielin minun on irtisanottava MacMaailma-litusen sisältävä tilaukseni.

Tässä taloudelliset perustelut:
Tällä hetkellä maksan Tietokone-lehden tilauksesta 88 euroa ja Spögöttimien Tiede-lehdestä 74 euroa. IT-kouluttajien jäsenmaksulla saan nuo kaksi lehteä (ilman MacMaailma-liitettä) hintaan 81 euroa. Sitä paitsi jäsenmaksuun sisältyy monia muitakin etuja, kuten alennusta maaliskuussa Tallinnassa pidettävän seminaarimatkan hinnasta.

Perustelut riittävät minulle. Riittävätkö sinulle? Sun äitis suosittelee lämpimästi muillekin jäsenyyttä IT-kouluttajat ry:ssä. Tätä tietä liittymään!

Mainokset

9 vastausta to “Kahden Tietokone-lehden loukku”

 1. Vt Says:

  Tämä vain lujittaa käsitystäni siitä, ettei kenenkään ole mitään syytä tilata muita lehtiä kuin pienenä Mustanaamiota ja loppuelämä Soundia.

 2. Sun äitis Says:

  ”loppuelämä Soundia”

  Mitä, vieläkö Soundia tehdään? Vai joko elämäsi loppui? Eeiiiiiiii!!!!!!! (juoksee kirkuen R-kioskille tarkastamaan tilanteen)

 3. Mikko Says:

  Tietokone-lehden tilaajat voivat lukea/hakea MacMaailma-liitteet pdf-muodossa Tietokone-lehden nettisivuston lehtiarkistosta.

 4. Sun äitis Says:

  Mikko,
  kiitos tiedosta, mutten todennäköisesti koskaan saa aikaiseksi sitä tehdä, kun tulostamaan en kuitenkaan ryhtyisi ja tietokonetta on ikävä ottaa mukaan kylpyyn (missä yleensä olen sen liitteen lukassut).

 5. Lina Says:

  Meille tulee kymmenen vuoden jälkeen Mikrobitti edelleen, vaikka kukaan perheestämme ei taida sitä enää lukea. Syy on (huonossa) tilaajaedussa – MB:n tarjoamalle kotisivutilalle on joskus tallennettu muutamia tiedostoja, pikkuveljen kotisivurääpäle ja yksi mailiosoitteista taitaa olla aktivoituna. Tietokantapalvelut on ihan onnettomat ja sivutilaakin taitaa olla vähemmän kuin mitä Blogger tai WordPress tarjoaa ilmaiseksi. Silti uuden palvelupaketin etsiminen, hintojen vertailu, tarpeiden kartoittaminen, vanhojen romujen siirtäminen ja lopulta tilauksen katkaiseminen tuntuu aivan ylivoimaiselta.

 6. Sun äitis Says:

  Lina,

  ”ja yksi mailiosoitteista taitaa olla aktivoituna”

  Toi se vasta onkin tehokas ansa! Ite maksoin taannoin vuoden Welhon kaapelimodeemia ihan vain sähköpostini säilyttääkseni, vaikka netti toimi Elisalla.

 7. Petja Says:

  Meille tulee ja ei tule, kaikki suomenkieliset tietokoneaikakauslehdet. Eri asia on sitten se, mitä niistä saa.

  Mitä taas postilaatikoihin tulee, niin elisan lootaan tulee melkein kaikki roskapostini.
  Herää epäilys että elisa myy sitä osoitetta roskapostaajille, ja myy sitten käyttäjille suodatusta.

 8. Helena Says:

  Minun tarttee vissiin liittyä IT-kouluttajiin. Olen parina päivänä opastanut uutta bloggaajaa yli karikoiden. Vai?

 9. Sun äitis Says:

  Helena,
  ehdottomasti! Onnea opastukseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: