Samannäköinen sakki

Tänään oli lankomiehen 50-vuotissynttärit. Spöget vastasivat lahjamme toteutuksesta. Siinä oli pohjana roskiksesta löytynyt sähkökello. Muina tarpeina oli purkki mustaa spraymaalia, seitsemällätoista eurolla ledejä, Gorban vuosia sitten jostain talteen ottama muuntaja, liitosjohdonpätkä ja taustana muovinen ämpärinkansi.

Lopputulos oli hieno, paljon hienompi kuin kuvasta voisi päätellä.

IMG_7699

(Huom! Kuva toivottavasti ilahduttaa niitä yhdeksää vastaajaa, jotka taannoisessa lukijatutkimuksessani toivoivat lisää elektroniikka-aiheisia postauksia)

30 vuotta ja 3 viikkoa sitten tutustuin ensi kertaa Gorban sukulaisiin. Tuosta joukosta oli tänään paikalla 9 henkeä. Silloiset keski-ikäiset olivat nyt hyvin säilyneitä eläkeikää lähenteleviä herroja ja rouvia. Lapset olivat saman näköisiä kuin vanhempansa silloin.

Katselimme kuvakavalkadia niistäkin sukulaisista, jotka eivät enää ole keskuudessamme. Oli hämmentävää huomata, miten tutut ulkonäköpiirteet toistuivat ympärillä istuvassa nuorisossa: PA muistuttaa mummoaan, JCP on kuin ilmetty isoisoisänsä ja kyllä Spöget ja serkkumiehensäkin saman suvun jäseniksi tunnistaa.

Pitkää väkeä oli paikalla paljon. Eikä ihme, sillä tuon sakin taustalta löytyvä, 1900-luvun alussa syntynyt Gorban mummo oli 176 senttiä pitkä ja miehensä yli metri yhdeksänkymmentä.

Gorba lähti just junalla takaisin veljen luo fiilistelemään. Kaikesta päivän aikamatkailusta innostuneena, päätin kokeilla, miltä itse näyttäisin ikääntyneenä. Ihan isältäni!

<a href="

The St Andrews Face Transformer

***

Jos haluat kurkistaa tulevaisuuteen, voit muokata valokuvaasi Face of the Futuressa. Muunnettavan kuvan kannattaa olla suoraan edestä (itse jouduin pyörittämään kuvaa rutkasti, sillä alkuperäisessä olin pää kallellaan ja ikäännytettynä se kuva näytty ihan epämuodostuneelta. Kannattaa myös huomata, että meidän varttuneempienkin tulee väittää, että kuvamme esittää nuorta aikuista (young adult), muuten vanhentaminen ei onnistu.

(tätä naamanvääntelypalvelua esitteli taannoin PA)

5 vastausta to “Samannäköinen sakki”

 1. Ohari Says:

  Kiitos vaan, äiskä, hitsiläinen! Miehenä näytän veljeltä, vanhana mummulta (enkä äidiltä, mikä on hyvä tietysti), mutta kännissä – noh, ääliöltä. Pitänee vältellä känissäh peilejä. Hmm. Herrajjesta.

 2. Sun äitis Says:

  Ohari,
  kävin jo kurkkaamassa, miltä mummosi näyttää. Mutta ei sitä sitten blogistasi ollutkaan löydettävissä. Taidan käydä tskkaamassa, miltä näytin nuorena. Heips!

 3. PA Says:

  Löysin vasta turhan myöhään kamerasta, että siinä oli valotusaika säädetty aika suureksi. Siksi siitä tuli noin valju. Jos kirkkautta vähän laskee ja kontrastia lisää, se näyttää oikeammalta.

 4. Sun äitis Says:

  Äh,
  ei minun ollut tarkoitus moittia kuvan ottajaa! Tuo sinun räpsäisysi oli selkeästi parempi kuin oma yritelmäni aiheesta. Säädöillä siitä varmaan saisi entistä aidomman näköisen, mutta minäpä olen ihan käsi säätäjä (en ollenkaan osaa käyttää tätä nykyistä ohjelmapalettiani).

 5. Lazur Says:

  Hyvä jysäys! Kuvaa katsomalla voisi luulla, että Sun Äitis on mun anoppini (sport-avomallia). Ei sentään, mutta veikkaan että anoppi on kymmenen vuoden päästä hyvinkin tuon näköinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s