Miten te muut onnistutte…

…kommentoimaan Vuodatuksessa? Tiedän, että olen typojen luvattu maa, mutta en minäkään sentään viittätoista kertaa kirjoita kirjainalkometria väärin! Minhillä viimeksi tuli kerran toisensa jälkeen osoiteriville herja:

Varmistuskoodi+oli+virheellinen&targetid=1162897&name=Sun+%E4itis&email=sunaitis%40
gmail.com&url=http%3A%2F%2Fsunaitis.blogsome.com&comment=Maaliskuu+on+
kuukausista+julmin.+Liikaa+valoa%2C+liian+matalasta+kulmasta%2C+kaikki+
nuhjuisuus+n%E4kyy+%28ja+kissat+on+kiimassa+ja+kuseksii%29.%0D%0A%0
D%0AToi+Katan+vinkki+krassista+ikkunalla+on+kyll%E4+ihan+paras%21+%0
D%0A%0D%0AMit%E4+jos+p%E4%E4tt%E4isit%2C+ett%E4+luomutukka+on+
arvovalinta%3F+Niin+min%E4+rupesin+kymmenen+vuotta+sitten+perustelemaan%2C
+miksen+v%E4rj%E4yt%E4+tai+edes+leikkuuta+hiuksiani+%28oikeesti+en+saanut+
koskaan+aikaiseksi+tilata+kampaaja-aikaa%29.+%0D%0A%0D%0AKylse+siit+
sitt%21&captcha_id=3163&captchaverif=bgsntam&submit=Kommentoi#bottom

(huom! rivittelin osoitteen kovakouraisesti, sillä muuten se olisi levittäytynyt ulos julkaisualueelta)

Eikä ne kommentit muuallekaan Vuodatukseen ole aikoihin läpi menneet. (ja kyllä, olen jo oppinut, että sinne kuuluu syöttää pieniä kirjaimia, vaikka mallissa on capsejä!).

No, aloin sitten tutkia asiaa, kun tuon Varmistuskoodi+oli+virheellinen perässä oleva ritiramssu selvästi pitää sisällään sekä yhteystietoni että kommenttini (tosin ääkkösongelmaisena). Poimiikohan se mokoma liikaa tietoa kirjoituksistani tuohon kirjaintunnistukseen? Vaihdoin Safarista Firefoxiin, ja simsalabim, sinne uppos!

Kohteliaimmin siis kyselen Vuodatuksen ylläpidolta, onko kysymyksessä ennenraportoimaton ongelma Safarilla kommentoinnissa vai tietoinen valinta (niinku meiän koulun it-tuella, joka vastaa kaikkiin reklamaatioihini: tuettu käyttöjärjestelmämme on Windows ja tuettu selaimemme Internet Explorer)?

terveisn
yks jonka netti-identiteetti perustuu kommentointiin

10 vastausta to “Miten te muut onnistutte…”

 1. Zepa Says:

  ”tuettu käyttöjärjestelmämme on..” Tuo on taas tuota stiiknafuuliaa, joka pitäisi tiivistää niin että ”meil on täällä turo tai pari, joista kumpikaan ei ymmärrä mitään maceista eikä muustakaan ellei ne oo sitten just IE ja W. Ei oo meijän vika, menkää muualle valittaa” ”ps. ollaan kahvitaulolla”

 2. Larko Says:

  Tuosta Vuodatuksesta en tiedä sanoa, koska koko vuoto kaikkine blogeineen on jostain ihmeellisestä syystä onnistunut kulkemaan näköpiiristäni ohi. Ehkä jonkun pitäisi ryhtyä kirjoittamaan siellä jotain minua kiinnostavaa tai sitten ehkä pikemminkin ei.

  Sen sijaan tuo oman koulusi kannanotto tuetusta käyttöjärjestelmästä ja selaimesta tulee jostain oikein syvältä kumpujen yöstä. Minulla oli sellainen harhaluulo, että koulujen piti antaa valmiuksia käyttää erilaisia tietoyhteiskunnan työkaluja. No eihän se tietysti niin voi mennä: jos tuettaisiin jotain muuta kuin Gatesin luomaa, saattaisi siitä joku noin muutenkin innostua ajattelemaan ihan itse.

 3. Kirsi Says:

  Jaaha, tuo selittäisi paljon.
  Käytän kyllä Firefoxiakin, mutta Safari on kätevämpi feedien selailussa omasta mielestäni, siksi menen blogeihin yleensä Safarin kautta.

 4. Kriisi Says:

  Emmä kyl jummarra mikä siinä on, että kaikki niin mielellään tota Safaria käyttää. No, en ole kyllä varmaan taas vuoteen sitä viitsinyt edes käynnistää, joten en tiedä onko sille tapahtunut hyviä asioita, mutta mitä voi ajatella browserista, jota ei voi käskeä kysymään tapauskohtaisesti mihin downloadatut kamat talletetaan? Mua on helppo ärsyttää, tiedän, mutta se oli mulle aikoinaan se ainoa, mutta painava syy, miksi saan väristyksiä koko Safarista. 🙂

 5. Sun äitis Says:

  Kriisi,
  mäkään en tykkää, kun Safarissa ei voi itse valita ladattujen tiedostojen tallennuspaikkaa. En liioin tykkää siitä, että Safari tyrkyttää itseään RSS-feedeihin (vaikka se ominaisuus taas miellyttää Kirsiä), sillä minä tahdon kerätä ja lukea feedit Google Raederillä (kun joskus vaan pakosta joutuu käyttämään muitakin koneita kuin omaansa, ja silloin on kätevää, että syötteet ovat Google Readerissa tai Bloglinesissä yms. nettipaikassa)

  Noista puutteista huolimatta siirryin blogatessa Safariin, kun tässä on tämä oikoluku, jota en ole saanut Firefoxissa toimimaan, vaikka joka kerta päivitysten yhteydessä toiveikkaana kokeilen. Olen niin näyttö ja näppyläsokea (ja sokkokirjoitustaidoton), että oikoluku on minulle välttämättömyys.

  Safariin siirryin kuitenskin vasta Leopardin myötä, sillä edelliseen versioon ei kuulunut postausten editointinappuloita, vaan esim. linkkikodit olisi pitänyt vääntää käsin (ei mun juttu!).

  Firefoxissa on puolensa, Safarissa omansa, Operaa en tunne ja IE:tä joudun käyttämään töissä. Nyt olen taustalla lataamassa Flockia. Saas nähdä, olisiko siitä tarpeisiini.

  Eilen vasta oivalsin, mistä Vuodatuksen kommentoinnin ongelmani johtuvat. Joten jos olet vuodattaja, jolle aiemmin kommentoin, mutta nyt olen oudosti ollut hiljaa pari kuukautta, niin syy on varmaan siinä, että joululomalla siirryin pääsääntöisesti Safariin blogiympäristössä huseeratessani.) Jos kommenttejani i tästä eteenpäinkään ilmaannu, lienen muuten vain kiireinen (ainakin tämä tekosyy on tällä erää käytetty!)

 6. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Tavallaan asiaan liittyen: minä en pystynyt kommentoimaan Whatsoeverin Bloggerin blogiin. En ymmärrä mistä SE johtuu. Vuodatukseen kommentointi kyllä onnistuu:) PS. Whatsoever kirjoittaa mukavasti. Suosittelen blogiaan. :)http://whatsoever-sowhatever.blogspot.com/

 7. Admin Says:

  Kyllähän sitä mielellään tukisi muutakin kuin windowsia ja IE:tä, vaan valitettavasti joku jossain ylhäällä on päättänyt että näillä työkaluilla toimitaan, omaa järkeä ei saa käyttää (ainakaan työajalla), niin hankala sitä on sitten opiskella/tutustua/perehtyä muuhun kuin tuohon saakelin IE:n ja windowsiin ainakaan kovin virallisesti ja syvällisesti.
  nimim. järjestelmätukihenkilö oppilaitoksesta joka on naimisissa Micro$oftin kanssa (Käyttää tosin itse vapaa-ajallaan linuxia)

 8. Polgara Says:

  Niin, näkyy nuo muutamat bloggerit olevan suljettuja, että kommentointi ei onnistu, vaiks kuinka haluttaisi. En tahdo periaatteessa bloggeritiliä, joten en sitten kommentoi, vaikka kuinka raastaa ja riipoo. Ja Oopperalla täällä seilataan, kun IE alkoi riipoa. Belgarionin mukaan Opera on kehitetty Firefox eli lisätoimintoja, en tiedä uskoa vai ei…
  Vuodatus on viime aikoina taas muutenkin takkuillut, niin ja päivitys on n. klo 4.00 – 4.45 aikoihin! Vuodatus on HELPPO, siksi tumpelo minäkin (ja muutama muu) käyttää sitä, hei, eikö tumpelo saisi pitää lokia, täh? =E

 9. Tuomas / Vuodatus.net Says:

  Hmm… eipä ole tuollainen tullut vastaan että kommentointisysteemi sorsisi tiettyjä selaimia, mutta en osaa tarkemmin sanoa, en omaa Mäkkiä joten ei ole Safaria pahemmin tullut käytettyä. Pitää varmaan tutkia asiaa ja katsoa josko tuolta jotain löytyis. Vuodatus.net on kanssa ollu viime aikoina vähän … vaiheessa kun olen tuota yrittänyt päivittää välillä vähän huonolla menestyksellä.

  Pitää ihmetellä jos jotain ongelmaa lötyisi.

 10. Sun äitis Says:

  Tuomas,
  kiva kun piipahdit, ajattelinkin, että minun olisi oikeastaan pitänyt ottaa yhteyttä suoraan sinuun eikä ruikuttaa täällä. Jotenkin oli vain helpompi omissa nurkissa höpöttää.

  Mutta asiaan: testailin äsken Kriisipuurossa, ei ongelmia. Minhin lisäksi tuo merkinnässä kuvattu omituisuus on satunnaisesti vaivannut ainakin Erkalla ja muutamassa muussa Vuodatus-blogissa (jossa on tuo kirjainjutska spämmejä suodattamassa).

  Nyt kun tiedän varoa, voin käyttää Firefoxia, jos alkaa Safarilla jumittaa 🙂

  terkuin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: