Taitaja 2008 – pidä kiirettä, jos vielä aiot ehtiä!

Vielä ehtii, mutta kiireeksi jo vetää: Taitajat levittäytyvät pitkin Espoota vielä tänään. Itse olen viettänyt pari päivää Otahallissa nuorten ammattilaisten tekemistä seuraamassa. Piipahdin myös Tapiolan keskuksessa ja Esport-hallilla. Otaniemiä suosittelen niille, jotka vasta nyt päättävät lähteä matkaan.

Taitajien yhteydessä Spöget kilpailivat TY 24h -yrittäjäleirillä. Rupeama oli rankka (tässä kisassa tehtävää oli niin paljon, ettei edes ohjelmaan merkittyä lepoaikaa klo 1.00 – 4.00 ehtinyt pitää). Niin rankka, että yhden joukkueen poika pyörtyi juostuaan maaliin aamun diili-tyyppisen myyntitehtävän jälkeen.

Olen seurannut näitä yrittäjyysleirejä nyt vähän yli vuoden. Muuten hauskassa ja kehittävässä ideassa minua on alusta lähtien risonut nuorten pakkovalvottaminen. Toivottavasti eilisestä otetaan oppia ja varataan leiriin jatkossa riittävä lepoaika.

Tällä kertaa leiriläisten yritysidean itu tuli GLOBE HOPELTA. Tehtävää oli suunnitella ja valmistaa viiden tuotteen tuoteperhe, jonka raaka-aineena tuli käyttää Ruotsin armeijan vuoden 1941 housuja, pressuja yms. (Toim.huom. Hyväkuntoista, vähän käytettyä materiaalia, kuten Euroopan 1900-luvun historiaa lukeneet hyvin tietävät). Tuoteidean ympärille piti sitten rakentaa liikeidea, swot, liiketoimintasuunnitelma jne. Myös käyntikortti ja esite piti laatia ja paljon muuta.

Niin ja sitten oli se suklaan myynti Tapiolassa. Kalleimmillaan joku ryhmä oli saanut 100 g suklaalevyn kaupaksi kympillä! Spögöjen ryhmä myi oman satsinsa nopeimmin, mutta hinta oli niin halpa, 1 euro, ettei voittoa tullut siinäkään lajissa (hankintahinta oli 50 senttiä ja liki kaikki ryhmät olivat euron myyntihintaan.)

Kokonaiskilpailun voitti Suomen liikemiesten kauppaopiston joukkue muutaman pisteen erolla seinäjokisiin. Kolmanneksi tuli Kokkolan joukkue. SLK oli minustakin paras (sen perusteella, mitä näin. Esim. yritysesittely oli hiottu ja ”ammattimainen”) ja ansaitsee jatkopaikan Brysseliin. Pohjalaisilla porukoilla oli kummallakin valtavan energinen meininki ja hyvä yhteishenki. (Minulla saattaa olla mielessä epäilys, että SLK:n sujuvista tyypeistä tulee sittenkin lopulta erinomaisia liiketoimintaosaajia toisen palvelukseen, mutta rosoisemmilla pohjalaisilla voisi olla enemmän kipinää omaan yrittäjyyteen. Vaan saattaapa ajatus olla pelkää stereotypiaa!)

Spögöjen joukkue ei siis kokonaiskilpailussa menestynyt. He saivat kuitenkin kunniamaininnan parhaasta protosta, ja GLOBE HOPEN SeijaLukkala oli ideasta niin kiinnostunut, että sopi jatkotapaamisesta. Ei paha! Poikien alkuperäisessä tiimissä oli kaksi pukuompelijaopiskelijaa. Nyt vaikuttaa, että toista ei oikein enää kiinnosta tämä yrittäjyystouhuilu, mutta mistäs tietää, vaikka Spöget ja jäljelle jäänyt ompelijatyttö vielä perustaisivat GLOBE HOPELLE alihankintaa tekevän Vuosi yrittäjänä -yrityksen.

Mainokset

3 vastausta to “Taitaja 2008 – pidä kiirettä, jos vielä aiot ehtiä!”

 1. Rappiotäti Says:

  Tuo parhaan proton kunniamaininta on hieno juttu. Onnittelut Spögöttimille ja tiimilleen!

 2. hikviiva Says:

  Meiltäkin oli kouluilta (OSAO) kisailijoita siellä, en tiedä miten ovat pärjänneet, selvinnee huomenna töihin mennessä.

 3. Sun äitis Says:

  Minusta on vanhemmiten tullut niin epäkilpailullinen, että tuo kilpailu siinä vähän häiritsee. Mutta kai se sitten niin on, ettei kukaan ilman kilpailua jaksaisi harjoitella ja hioa suoritustaan niin paljon, kuin nämä nuoret tekevät.

  Joka puolelta Suomea sinne tosiaan keräännyttiin. Minäkin näin Rovaniemeltä tulleen verkkopainotteisessa opettajankoulutuksessa opiskelevan opiskelijani, joka oli tullut tuomaroimaan metsäkoneen käyttöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: