Pikkueen syntymäpäivillä

Olin lounastreffillä Tuijan kanssa. Piti hiukan jälkipuida Mopedia (markkinoinnin opettajien vuotuista kokoontumisajoa), jossa meillä molemmilla oli pieni alustus sosiaalisesta mediasta. Juututtiin sitten saman tien pariksi tunniksi juttelemaan. Erityisikiitos pikkueelle, joka jaksoi viihdyttää itseään kirjoin ja helistimin Luftin leveällä ikkunalaudalla koko sen ikuisuuden, jonka äidit höpisivät.

Tuijan ansiosta olen kevään mittaan ottanut parit loikat: kävin ensivisiitillä Second Lifessä (eikä käynti jäänyt yhteen) ja kutsun saatuani liityin Jaikuun. Tähän päivään mennessä en kuitenkaan ollut jaikaissut kuin tutulta Maciltä. Nyt on kaikki toisin: Tuijan yksityisohjauksessa suoritin tänään ensijaikaisuni kännykällä.

Samaan syssyyn sitten menetin YouTube-neitsyyteni. Tapaamisen lopuksi Tuija näet kysyi, voisiko tehdä pikahaastattelun, ja minä suostuin. (Pääsin nimekkääseen seuraan, ei Tuija tähän asti olekaan mitään turhia tyyppejä haastatellut!)

Niin ja sen verran korjaan haastattelussa antamaani vastausta, etten todellakaan ajattele, että del-icio.us, Google Docs ja Slideshare olisivat jotenkin tärkeimmät sosiaalisen median jutut, jotka opettajien pitäisi ottaa käyttöön. Luulen vain, että ne olisivat siinä mielessä helpoimmat, että niillä tehdään samantapaisia juttuja, kuin opettajat ovat ennenkin tottuneet tekemään muilla välineillä. Mutta jos jotain oikeasti uutta haettaisiin, niin esimerkiksi juuri kännykkävideoiden käytölle olisi valtavasti paikkoja ammatillisessa opetuksessa. Esimerkiksi työssäoppimisen raportointi voisi sälleiltä sujua sutjakammin videolla kuin tekstinkäsittelyllä (eikä muuten yhtään vähäarvoisemmin!!)

Mainokset

Avainsanat:

12 vastausta to “Pikkueen syntymäpäivillä”

 1. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Voi kun mukava nähdä sut elävänä! Asiaa! Olet hyvä haastateltava (sanon tämän ex-palkattomana Suomi-radiotoimittajana)!

 2. auringonkukkametsa Says:

  Upeata nähdä sinut avautumassa Tuijan haastattelussa! Olet ihana ja innostava : ) Sain inspiraation tehdä oman avautumiseni blogikokemuksistani.

 3. Kata Says:

  Olipa ihana nähdä ja kuulla sinua!

 4. Sun äitis Says:

  Käsi ylös kaikki. jotka ovat ihastuneet ikihyviksi, kun ovat kuulleet omaa ääntään nauhalta! Ei taida monta kättä nousta. No, kuvitelkaas siihen päälle pesemättömät hiukset, meikkaamaton ruttuinen naama ja globaali levitys internetskussa, niin ymmärrätte, miksen edes ilennyt upottaa haastattelua tähän, vaan tyydyin pelkkään linkkiin. Siihen olotilaan kauniit kommenttinne toivat rutosti lohtua!

 5. Maurelita Says:

  Oi SÄ livenä !!! Jeeeeee… =)

 6. Hallatar Says:

  Sää et ole olleskaan mikään turha tyyppi. =)
  Oli kiva juttu. =)
  Ja miekin löysin nyt siut uudelleen. =)

  Joskus hirveesti toivoin, että miekin oisin
  saanut tuollaisen Sun äitis-suosittelee-kyltin. ;D
  Mut en mää sitten ansainnut sitä koskaan…

 7. Hallatar Says:

  …ja äskeiseen tuli vahingossa runoblogin osoite.
  Kokeillaas uudestaan. ;D

  T: Sählääjä

 8. Sun äitis Says:

  Heips Hallatar,
  kävin kiertueella teillä päin. Taitaa olla vähän sama peli mulla kuin sulla: hiukan on ehtinyt vierähtää edellisestä käynnistä ja viime aikoina olemme törmäilleet vain toisten kommenttilaatikoissa. Aika hupaisaa muuten, että sen linkkaamasi vanhan ”paritalojutun” muistan lukeneeni silloin joskus tuoreeltaan!

  Välillä sitä hämmentyy, miten pitkä aika joistain tapahtumista jo on. Joitain omiakin vanhoja juttuja lukiessa tuntuu, että justhan tuo tapahtui!

  Sulla muuten on jännä leiska. Kun tekstipalsta on noin kapea, muuttuu arkiproosakin liki runoksi!

 9. Sun äitis Says:

  Aijuu ja tuosta merkistä piti sanomani, että ensimmäiset kymmenen lähetin alkuhurmiossa, mutta sitten minuun iski liki morkkis: mitä Valiokin sanoisi! Muistaakseni joskus kirjoitin sellaiset ”merkinkäyttöoikeuden hakuohjeet”, että täällä kommenteissa jos kutsuu minut kylään, niin liitän blogin tarkkailuun (ja saan itselleni uutta luettavaa!). Kokelasvaiheen jälkeen sitten voi nousta marginaalin suosituslistalle ja saa oikeuden käyttää merkkiä.

  Pitkään aikaan en olekaan enää hullutellut! Blogaaminen ja sosiaalisen median seuraaminen on ollut enemmän työhommaa kuin hupijuttua (johon koko merkkihomma aikoinaan liittyi). Olisikohan aika taas löysätä pipoa ja leikkiä hetki!

  Voisiko tuon ekan kommenttisi tulkita tervetuloa käymään -viestiksi?

 10. Hallatar Says:

  Ilman muuta se oli kutsu. =)
  Tervetuloa koska tahansa. =))

 11. Tuija Says:

  Kiitos vain haastattelusta ja sitä ennen keikan junailusta, oli antoisa kokemus se mopedihommeli.

  Ja vaikka oltiin nähty aikasemmin blogimittitilanteessakin niin oli kyl tosi mukavaa rupatella ihan rauhassa. Aurinkoista kevään jatkoa ja kuulumisiin näkymisiin

 12. Sun äitis Says:

  Ja vaikka oltiin nähty aikasemmin blogimittitilanteessakin niin oli kyl tosi mukavaa rupatella ihan rauhassa

  Samoin! Eniten minua näissä blogaajatapaamisissa aina kiehtoo, miten tutulta toinen tuntuu, vaikka periaatteessa on ihan vieras. Meilläkin vierähti kaksi tuntia ihan lennossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: