Viimeinen kerta, lupaan!

Kyllä minä kohta aikuistun ja kasvan yli uuden Blogilistan aiheuttamasta avautumisen tarpeesta. Lupaan, että tämä on viimeinen aiheeseen liittyvä merkintäni.

Tutkailin Luetuimmat-listaa (kyllä, minä olen sillä tavalla perverssi ihminen, että olen kiinnostunut näkemään, mitä muut nyt lukevat. Tämä kiinnostaa minua suunnattomasti enemmän kuin se, millaisia blogeja löytyisi kanavalta opetus. Ei kun, hupsista, eihän sellaista kanavaa olekaan. Olisihan se pitänyt arvata, että Opeblogi löytyy kanavalta Opiskelu. )

Luetuimmat listallahan blogit on järjestetty sillä perusteella, minkä verran Blogilistan kautta tulleita lukijoita blogi on kerännyt (lälläslää kaikki te, joiden lukijakunta on kaiken maailman RSS-lukijoita käyttäviä hippejä tai suoralla osoitteella saapuvia, tepä ette tällä listalla komeile, vaikka trafiikkia muuten näyttäisi olevan ihan kivasti). Tai siis niin kuvittelin, kunnes kurkistin statistiikkoja. Tarkastelun kohteena on kolme Luetuimmat-listan kärjessä keikkuvaa blogia ja kolme blogia 50! luetuinta esittelevän listan loppupäästä. Tarkastusajankohta 10.5.2008 puolenpäivän paikkeilla.

Sijalla 1 colour me 8143 lukijaa

Blogilista.fi - colour me !
Uploaded with plasq’s Skitch!

Sijalla 2 Focus on Fashion 6665 lukijaa

Blogilista.fi - Focus on Fashion
Uploaded with plasq’s Skitch!

Sijalla 3 Vammaisen vartalon kuvat 8638 lukijaa

Blogilista.fi - Vammaisen vartalon kuvat
Uploaded with plasq’s Skitch!

Minusta 8638 on enemmän kuin 6665 tai 8143, mutta who cares, tässä on varmaan takana jokin paljon fiksumpi salainen laskukaava, jota kaikenmaailman äitien ei kuulukaan ymmärtää.

Ja sitten listan lopupäähän.

Sijalla 44 Solmussa 508 lukijaa (joka sivumennen sanottuna on vähemmän kuin llä listan sijalla 227)

Blogilista.fi - S o l m u s s a
Uploaded with plasq’s Skitch!

Sijalla 45 beyond contemporay 818 lukijaa

Blogilista.fi - beyond contemporary
Uploaded with plasq’s Skitch!

Sijalla 46 Sisäinen villapaita 1933 lukijaa

Blogilista.fi - Sis�en villapaita
Uploaded with plasq’s Skitch!

Siis onko 508>818>1933? No ei. Minusta olisi riittänyt, että kuuman listan resepti on tuntematon. Luetuimmat-listan sisältö saisi minusta määräytyä ihan luetuimmuuden perusteella. Mutta minä nyt olenkin tällainen konservatiivinen vanha käpy (järjestysnumeroltaan 2940/15247, iältään nafti 52)

Pari muuta huomiota.
Kun klikkaa Luetuimmat-listalla blogin nimeä, aukeaa blogin statsit, joissa periaatteessa näkyisi blogin kuvaus, joillain blogeilla kiva kuva blogista ja linkit viimeisiin merkintöihin yms. Vaan eipä näy kaikista saman periaatteen mukaan.

Blogilista.fi - beyond contemporary
Uploaded with plasq’s Skitch!

Blogilista.fi - Pieni�hania asioita
Uploaded with plasq’s Skitch!

Blogilista.fi - colour me !
Uploaded with plasq’s Skitch!

Äh, ei kai näitä ole tarkoituskaan ymmärtää! Ja leikkiähän tämä vain on. Silti hämmästyttää, mikseivät kaikki leiki samoilla säännöillä. (Tuli taas tuhtattua tekemisen kanssa niin pitkään, että päivityshetki meni ohi. No, muutaman tunnin päästä on uusi tilaisuus.)

Mainokset

14 vastausta to “Viimeinen kerta, lupaan!”

 1. Lilith Says:

  Niin, miten pärjäävätkään ne blogit joiden lukijamäärät eivät ole koskaan tuolla top sadassa käyneetkään?
  Ihan totta, ei voi olla niin että bloggaus on hiipuvaa jos etusivulta tippuu. (oletin tämän kyllä aiemmin huumoriksi)
  Olen kyllä samaa mieltä siitä että jotain todellisuuspohjaa voisi noilla kaavoilla olla. Sellaista ymmärrettävää. Ja listoista näkyviin kaikki, ihan kaikki eikä mitään top-jotain.

  Mutta, liity joukkoomme blogilistan avainsanassa: http://www.blogilista.fi/avainsana/enpid%C3%A4uudestablogilistasta

 2. Sun äitis Says:

  Lilith,
  mieluusti antaisin pojille vielä pari päivää armonaikaa korjata mokat. Jos tuo luokituksen lisääminen sitä jotenkin vauhdittaa, niin menköön! Poistan sitkun saavat korjatuksi (monta puutetta on luvattu korjata, ehkä tämä tästä vielä riemuksi muuttuu).

 3. Lilith Says:

  En tiedä vauhdittaako, mutta minua kiinnostaa nähdä että onko kyse vain ”muutosvastarinnasta” kuten sitä nimitetään. Yritin valita neutraalin nimen tuolle luokalle, ehkä useampi sanoo silloin mielipiteensä.
  (toim. huom. luokkanimen kärkipääkisassa pärjäsivät myös ”sanoma haisee” ”blogilista kusee” ja ”ampukaa blogilista, tuo hullu koira”)

 4. Lilith Says:

  Onpa mulla sähäkkä entersormi tänään. Kommentti lähti ennenkö pitikään. Piti vielä kiittää rss-ohjeesta, tällaista etsinkin! En vielä ehtinyt katsoa kokonaan mutta hyvältä vaikutti.

 5. Southpaw Says:

  Mitä nyt tuota kokoamaasi toplistaa katsoin niin huomasin että kun katsoo tilaajat kohtaa niin kyllä nuo ihan oikeassa järjestyksessä oli. Ainoan poikkeuksen teki tuo sisäinen villapaita jonka kyllä pitäisi olla ylempänä kuin nuo muut jos sen listan tilaajien perusteella pistää järjestykseen.

 6. Sedis Says:

  Siellä vain testaillaan reaktioita. Tänään etusivulla oli mm. monen lehden blogi yhtäaikaa. Kyse oli siis käytännössä mainoksesta.

  0-tilaajan blogi välillä listan kärjessä: kuinka paljon listasijoitus vaikuttaa.

  Pitkään jatkuessaan listan manipulaatiovaikutus on hurja. Tietyt nimet tulevat tutuksi.

  Mikään tilasto ei siis näytä pitävän paikkaansa millään tavalla. Eivätkä siis myöskään listat. Tuskinpa edes nuo katsoneita koskevat luvut.

 7. Sun äitis Says:

  Lilith,
  minusta muutosvastarinta on perusteltua, jos muutokset on tehty ymmärtämättä peruskäyttäjän tapaa hyödyntää listaa. Minusta tuntuu, että uudistajilta on mennyt ohi sellainen juttu, että useimmat meistä taviskäyttäjistä miellämme blogilistan käyttäjätunnuksen vain avaimeksi, jolla pääsee kiinni omiin suosikkeihin. Emme me sillä nimellä halua esiintyä ja verkottua. (Ainakaan silloin, kun käyttäjänimeksi ei onnistunut nappaamaan samaa nimeä kuin omalla blogipersoonalla on). Siksi kaikki nuo ihme Kerro mistä sinut löytää Jaikussa -jutut ovat ihan turhia.

  Sen sijaan haluamme leikkiä leikkiä, jossa omaa blogia käydään kurkkimassa listalla. Ei ole väliä, onko sijoitus 100 vai 10 000, siellä on kiva käydä katsomassa, onko säilytetty hajurako takaa lähestyvään, onko toiveita ottaa kiinni edellä kulkeva jne. Tämän ne haluavat rajata pois ja tuoda tilalle kaiken maailman kanavat. Luokittelusta hyötyvät ne tyypit, jotka ihan oikeesti etsivät tietoa joistain teemoista (ehkä), Minulle Blogilista on kuitenkin ihan pelkkä hupiväline, asialliset asiat haen muualta. Siksi en osaa siinäkään touhussa mitään mieltä nähdä. (niin ja en tasan kerro, mitkä asiat minua kiinnostavat ja sitä kautta asetu siistisiti paketoiduksi kohderyhmäksi täsmämainonnalle)

  Southpaw,
  ”kun katsoo tilaajat kohtaa niin kyllä nuo ihan oikeassa järjestyksessä oli.”

  Nih, mutkun nämä olivat Luetuimmat-listalta, eivät Top-listalta. Silloin minusta kriteerinä pitäisi olla lukijamäärä, ei tilaajamäärä.

  Sedis,
  Pitkään jatkuessaan listan manipulaatiovaikutus on hurja. Tietyt nimet tulevat tutuksi.

  On se vaan onni, että tutustuimme jo Pinserin listan aikaan, ei haittaa, vaikkei enää vilahdeta pintakuohussa bongattavana.

 8. Sun äitis Says:

  Sedis,

  0-tilaajan blogi välillä listan kärjessä:

  Oho, nythän mä vasta kävin koko Top-listaa kurkistamassa, ja tosiaan, ainakin kuusi ensimmäisenä olevaa (näin pikasilmättynä) ovat tysin tuntemattomia suuruuksia, joiden paikka on ihan toisaalla!

 9. Mrs Ruu Oh So Morbidi Says:

  Minä mäkätin aikani. Nyt ei enää viitsi mennä minnekään Jaikuihin valittamaan. Olkoon. Ei niillä Blogilistan muuttajilla varmaan hauskaa ole, kun kaikki haukkuvat (asiasta).

  Tämmöinen on maailma. Muutoksia tehdään, mutta ne joita muutos koskee, ei kuunnella (ennen kuin valitus on liian kovaa ja tulee liian korkealta).

  Ääh, olen liian negatiivinen tänä kauniina äitienpäivän aamuna. Nyt lopetan minäkin Blogilistan haukkumisen. ”Karavaani kulkee, vaikka kamelit kompuroivatkin.”(Mrs Morbidi)

 10. Lilith Says:

  Sedis, niinkö se menee että goodbye blogilista, tervetuloa lotto? ”seuraavaksi arvotaan uusin toplistalainen”

  SÄ: ”minusta muutosvastarinta on perusteltua, jos muutokset on tehty ymmärtämättä peruskäyttäjän tapaa hyödyntää listaa. ”
  Näin minäkin tämän asian näen. Harmitti kun palaute tyrmättiin sanomalla ”muutosvastarinta oli odotettavissa”, ikään kuin marinat olisivat vain marinan takia. Tottahan se on että uudistuksista aina hieman maristaan, mutta nyt taisi mennä listan tyypeillä jotain oleellista ohi; peruskäytön varmistaminen.

 11. Lilith Says:

  Kävin katsomassa tuon rss-esityksen SlideShearissa ja jätin kommentin (ilmeisesti sitten ensimmäiseen diaan…)

 12. Sun äitis Says:

  Lilith,
  wau, ensimmäinen kommentti slideshare-esitykseeni! Kiitos! Kirjoitin sinulle vastauksen samaan paikkaan.

 13. Lilith Says:

  ..ja minä vastasin sinne myös. Mielenkiintoinen aihe, todellakin!

 14. Polgara Says:

  B-lista, todellakin B-lista. Koskaan ei tiedä, mistä kategoriasta itsensä löytää. Lopetan lokittamisen ja hirtän itseni, kun minut sijoitetaan kästyö- ja liikunta/urheiluluokkaan! Jäks – eikä vanha enää jaksa RSS eikä GR -juttuja. Onneksi omat Suosikit puree ja haku vielä jotenkuten toimii B-listalla! Voi P.Erkko! Mikä verkko…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: