Kyllä ne ovat nykyään nopeita…

…tarkastamaan pääsykokeita! Kummankin siskon pojat saivat tänään tiedon, että ovat päässeet hakemaansa opiskelupaikkaan. Toinen pääsi TKK:lle opiskelemaan energiatekniikkaa, toinen Helsingin kauppakorkeakouluun. Kumpikin pääsi sisään pelkän pääsykokeen perusteella (eli pisteissä ei ollut mukana lainkaan yo-tuloksia).

Tämän tarinan opetus on, että yo-kirjoituksen tuloksia on turha murehtia (jos kirjoitukset vaikka sattuivat menemään alakanttiin). Pääsykokeisiin panostamalla voi päästä sisään (toisen siskon poika olisi sillä konstilla päässyt sisään jo viime vuoden koetuloksillaan, mutkun ei silloin vielä osannut taktikoida). Opetus numero kaksi: pistelaskumatematematiikkaan kannattaa perehtyä sen sijaan, että ruksisi vaihtoehtoja summanmutikassa.

Lopuksi kiitos kaikille tarkastusrumbaan osallistuneille! On uskomattoman upeaa, että aika kokeesta tuloksiin on saatu puristettua kahteen viikkoon. Näin nuorille jää aikaa järjestää asumisiaan tai miettiä vaihtoehtosuunnitelmiaan, jos tällä kertaa ei tärpännyt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: