Lipsahti alkuun…

Äsken huomasin hämmästyksekseni, että Google Readerissani on 16 uutta juttua Common Craftilta, joka tekee niitä hauskoja selitysanimaatioita. Ensin ajattelin, että nyt siellä on väki urakoinut ennen lomalle lähtöä, mutta tarkempi kliksuttelu osoitti, että jostain syystä viime yönä oli humpsahtanut liikkeelle syöte monesta aiemmin keväällä julkaistusta jutusta. (sitä paitsi juuri nyt tätä kirjoittaessani tuo Common Craftin linkki ei edes toimi, eli siellä taitaa olla häikkää palvelimella). No, kun nyt tästä aiheesta aloitin, niin pukataan pari videota liikkeelle.

Sosiaalinen media selitettynä

LinkedIn

En ole vielä saanut aikaiseksi Linkediniinkään rekisteröityä. Taustalla ei ole samanlaista periaatteellista en mee -juttua kuin Facebookissa, vaan silkka saamattomuus.

Meetup

Suomi on yhdistysten luvattu maa. Olisikohan Meetupista jotain apua yhdistysaktiiveille? Pitääpä tutkia tarkemmin.

Mainokset

5 vastausta to “Lipsahti alkuun…”

 1. Tarmo Toikkanen Says:

  Tuohon 16 uuden merkinnän näkymiseen löytyy tekninen syy: Jos blogi (tai mikä järjestelmä sen RSS-feedin nyt tarjoaakaan) muuttuu tai päivittyy radikaalisti, tulee RSS-feediin merkinnöille uudet tunnisteet. RSS-lukijahan vain hakee sen RSS-XML-tiedoston, jossa tyypillisesti on 10-20 uusinta merkintään. Lukija sitten tunnistaa aiemmin näkemänsä tunnisteet eikä näytä niitä, mutta jos kaikki tunnisteet ovat vaihtuneet, vanhoja ei enää eroteta uusista, jolloin kaikki tulevat uusina näkyviin. Sitä sattuu aina välillä…

 2. Sun äitis Says:

  Tarmo,
  jotain tuollaista epäilinkin (varsinkin, kun common craftin linkki ei toiminut). Nyt toimii ja siellä lukee mm. ”We’ve been updated! Common Craft is sporting a new look and a new Store”, eli oikeassa olit!

  Hetkittäin minusta tuntuu, kuin minulla olisi henkilökohtainen nettiopettaja, kiits!

  Nyt pukkaa mieleen analogia:
  Aikoinaan, kun PA oli aloitteleva blogaaja, olimme koko suku ihan täpinöissä, kun Sellisti kävi ensimmäistä kertaa PA:n kommenttilootassa (ja puolittain taivaissa, kun Sellisti tai Vt alkoi linkata PA:n juttuihin). Samanlaisella fiiliksellä huomaan lukevani sinun kommenttejasi! Eli siis olen kovinkovin otettu, että jotkut oikeat sosiaalisen median toimijat jaksavat piipahtaa ei mihinkään kategoriaan kuuluvassa blogissani!

 3. Linda Says:

  Heimoi!

  Oon lueskellu blogimaailman blogeja jo pari vuotta mutta jostain syystä vasta tänään perehdyin tähän sun blogiin tarkemmin. Hienoja asioita oot kirjoittanu, varsinkin ammattikouluista. Melkeen alkoi harmittaa kun ei oo silloin lukenu niitä juttuja tuoreeltaan kun olisi voinut kommentoidakin jotain fiksua, mutta jos tulevaisuudessa sitten :).

 4. KirsiM Says:

  Kiitos linkistä! Kirjoitin sinun innoittamanasi asiasta minäkin.

 5. Sun äitis Says:

  Linda,
  kiitos kannustavasta kommentistasi! Juurihan minä muutama merkintä sitten kuuluttelin uutta seuraa ja nyt siis sain!

  Marsipaanivauvoista ja muusta leipomisasiasta kiinnostuneet: käykää ihmeessä kurkkaamassa Lindalla!

  Kirsi,
  aika mainioita havainnollistuksia, eikös olekin! Commoncraftin videoiden avulla on helppo saada kiinni ideasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: