Tavattuja ja muuten vain mielessä olleita

Täällä kertaa tarkoitukseni oli mennä blogimiittiin tuttuja tapaamaan ja jättää raportointi vähemmälle. Siksi en kierrättänyt nimilistaa, ja tämä kooste perustuu pelkästään muistikuviin.

Weeruskassa bongasin ensimmäiseksi Tuijan, joka oli juuri kertomassa, että tuntisi houkutusta mammablogin perustamiseen. Hetken pöydässä lainehti keskustelu Hernekepistä. Pni alkoi muistella, että hänkin seurasi aikoinaan yhtä Hernekeppiblogia. Siinä nainen kertoi perheen sattumuksista ja kutsui miestään Suureksi rakastajaksi. Teksti oli niin hauskasti kirjoitettu, että sitä tuli seurattua, vaikkei ollutkaan mitään mammablogikohderyhmää. Tarkemmin asiaa reflektoituani oletan pnin tarkoittaneen Piikkaria, joka tosin kutsuu miestään suureksi siittäjäksi, mutta muuten vastaa tuntomerkkejä täydellisesti. Piti oikein käydä tarkastamassa, onko Piikkari yksi niitä blogeja, joka on vahingossa tipahtanut Suosikeista blogilistauudistuksen myötä, mutta ei, syy sille, etten ole pitkään aikaan lukenut noita mainioita tarinoita on siinä, ettei blogi ole päivittynyt sitten maaliskuun. Edit myöhemmin: nyt sitä taas saa! Piikkari on palannut!

Pers-Janne kyseli, miten montaa blogia kukin seuraa. Jarkko nosti pystyyn kaksi sormea ja kertoi, että on aina niin mukava seurata blogista, mitä Visukintulle kuuluu. Minä tunnustin, että ruksittuna on varmaan parisataa blogia, mutta just nyt on lukemattomien jonossa jotain sata. Ja luettujakaan en ole aikoihin kommentoinut, kun seuraaminen on hoppuisella tapahtunut bussissa kännykällä ja sillä näppäimistöllä kaltaiseni puolisokea rähmäkäpälä ei kyllä kirjoita yhtään mitään! Tässä välissä hain oluen enkä siksi kuullut muiden vastauksia.

Hiipivän hulluuden Maria tuli moikkaamaan ja kertoi, miten jännittävää oli tulla miittiin ihan yksikseen, kun edellisellä kerralla tukena oli ollut Minh. Sitten juttelimme hetken Turusta ja turkulaisista blogaajista, kuten Kirsti Ellilästä (myös Vt mainittiin). Myöhemmin illalla noteerasin, että Marialla oli sikamakeet remmikengät.

Viime syksyn Tampereen miitissä ensi kerran tapaamiani, sittemmin pääkaupunkiseutulaistuneita tuttuja oli paikalla kaksi: Annareetta (joka työkiireiden vuoksi joutui missaamaan Viita-akatemian
kakkosvuoden ensimmäisen session, mistä tulikin mieleeni, että Mina vissiin sentään pääsi paikalle) ja Olli Sulopuisto (josta on pakko mainita sukunimi, kun se on niin ihqu). Kun Olli tuli moikkaamaan ei ollenkaan tuntunut siltä, että tässä nyt on ihminen, jonka olen tavannut vain kerran eläissäni. Niin tiiviisti kasvonsa ovat rytmittäneet päivääni Jaikussa (paitsi ettei noiden lasien takaa kyllä enää tunnista!).

Marinadi kertoi käyneensä x:n kanssa kastelemassa y:n kasvia. Ja minulla meni tovi tajuta, että x on Rappiotäti, y on Kervå ja kasvi on Limousine. Nimittäin, vaikka tunnenkin aika varmaan satakunta blogaajaa kasvoilta, en ole heidän kanssaan niin läheinen ystävä, että oikea nimi olisi luonteva kutsumanimi. Minulle blogitutut ovat tuttuja bloginimillään tai blogiensa nimillä. Toista on niillä, jotka ovat viettäneet lukemattomia kesäiltoja Torkkelinmäen pihakutsuissa tai ultimatea pelaten.

Tässä ensimmäisen oluen pöydässä tapasin myös My typon Leenan (jota en tunnistanut, vaikka olen tavannut aiemminkin. Nolotti!) ja Kuvitelmaa-Ilkan sekä Takalin, joka just nyt elää odotuksen aikaa: tulevaisuus voi kääntyä yhteen suuntaan tai toiseen suuntaan tai sitten voi aina lähteä Intiaan, jos muuta ei keksi.

Pörrön kanssa nousin pöydästä, kun seisoen on helpompi halata! Juttelimme voittopuolisesti ihan privaattijuttuja (kiitos! samaa sinulle!), mutta toki sivusimme myös työnhakuprojektia, siis tulevia kunnallisvaaleja, joissa Pörrö on ehdokkaana.

Sillä aikaa Haakana ehti häipyä. Hyvä niin, enpähän ehtinyt nolata itseäni tyrkyttäytymällä seuraansa! (mistä se johtuukin, että miiteissä aina tunnen oloni ylimääräiseksi seurassaan, vaikka sattumalta kadulla kohdatessamme olen aina tullut ystävällisesti kohdelluksi?)

Seuraavaksi taisin törmätä Hestiaan, jonka kohtuullisen harva päivitystahti kuulemma johtuu siitä, että onnellisena ei ole tarvetta vuodattaa yhtä paljon kuin angstisempina aikoina. Hän myös kertoi yhdestä kirjallisuuskurssista, jossa tekstin avaaminen jotenkin perustui musiikkiin ja paikallinen opetushenkilö (olikohan se ihan professori vai joku muulla virkanimikkeellä) oli kertonut sitä tavallista tarinaa, että kaikilla ihmisillä on kyky nauttia musiikista ymsyms. Hestia oli kuulemma harkinnut, että viittaa ja kertoo tuntevansa yhden, joka on sikäli poikkeava tai erityinen, ettei tuo pidä paikkaansa (eli siis minut). Muutenkin juttelimme erityisen tuen tarpeisista. Miten ammattikorkeakoulussa ei ole mitään korotettuja valtionosuuksia (vrt. toisen asteen oppilaitoksissa on), jotka mahdollistaisivat esim. näkövammaisille opiskelijoille heidän tarvitsemansa tuen, vaan kaikki pitää itse järjestää Kelan kautta. Toivotaan, että ESOKista jatkossa on apua tähän.

Näillä main astui näyttämölle hän, josta Sulopuisto hämmästyen totesi, että ethän sinä ole paksu vanha mies. Johon minä, että etkö sinä tiedä, että tätä miestä on aiheesta verrattu nuoreen kreikkalaiseen jumalaan. Ja hän, että toki, mutta se kuulostaa liian uskomattomalta ollakseen totta. Sitten omin Mitvitin hetkeksi vanhemman oikeudella ihan vain omaksi juttukaverikseni. Näidenkin keskustelujen sävy oli yksityisluontoinen. Sen verran voin paljastaa, että esillä olleeseen mahdolliseen toimintasuunnitelmaan sanoin omana näkemyksenäni: Sun äitis suosittelee.

Seuraavaksi halasin tuoretta rouvaa ja tervehdin tuttua, joka e i kuitenkaan enää ollut se, joksi luulin, vaan nykyisin Neiti Ihaa. Niin ja ehdin hyvästellä Qimkin, joka oli jo poistumassa (onnea opintoihin!).

Junis piti herkän puheenvuoron miehen herkkyydestä. Se ei ole mimosaherkkyyttä, vaan sitä kuvaa parhaiten seuraava tarina:

  On liki seitsemänkymppinen isä, on poika. Ollaan upottavassa maastossa, melkein suolla. Kaadetaan kevätkoivu, mahlasta painava, ja pätkitään kahden metrin palasiksi. Poika ottaa numeroa tekemättä järeimmät pöllit kannettavakseen. Hän poimii pöllin kerrallaan ja tasapainoilee se harteillaan hyllyvässä maastossa. Se on herkkyyttä, kun koko kropallaan kokee massan hitauden käännöksissä ja sopeuttaa liikkeensä maastoon ja kantamukseen.

Tässä vaiheessa istuin taas liki Mariaa ja ystäväänsä Funkamillionia ja puhelimme hetken murteista. Sitten huomioni kiintyy mieheen, joka minun pitäisi tuntea. Muistan tismalleen, missä tapasin hänet ensimmäisen kerran (Luftissa, nurkkapöydässä) ja missä seisoimme, kun en edellisen kerran muistanut blogiaan (pikkujouluissa). Sitten ne (niinku esmeks Veera) alkoivat lällätellä minulle, kun en muistanut. Antoivat viiden pisteen vihjeitä ja naureskelivat. Lopulta sentään keksin Arboretumin verran ja pienestä (kahden pisteen arvoisesta) lisävihjeestä koko nimen: Alternative Arboretum. Asiayhteyteen sopivasti Veera kertoi näkemästään dokkarista, jossa kustannustoimittajana toiminut nainen dementoituu alta kuuskymppisenä. Esitys oli niin veeramaisen valloittava, että tasan siinä vaiheessa iltaa päätin sittenkin yrittää muistella, ketä miitissä tapasin ja mistä heidän kanssaan juttelin, dementian torjuntaa nääs!

Pisimpään taisin jutella Kukkiksen ja sen yhden vaalean naisen kanssa, joka ei ollut paikalla (Hestia oli kanssa mukana). Ihan vain meille salarouville tarkoitetusta ajatustenvaihdosta julkistettavaksi sopinee, että lämpimiä ajatuksia lähti ainakin Kauralle, Oharille ja Elmalle. Niin ja se, että jollain aikataululla tänne kasvaa Muistojen Helsinki.

Pörrön ns. sisko oli muuttanut Kuopiosta näille nurkille. Hetken katseltuani tajusin, että olemme tavanneet ennenkin: Pörrön synttäreillä Tokoin rannassa joitain vuosia sitten. Hirveän ylpeänä huomiostani toitotin pnille, että samassa tilaisuudessa silloin oltiin kaikki. Nyt vain on niin, että ex-kuopiolaisen vanhan tutun blogin nimi jäi selvittämättä. Muutamat paikalla olleet arvelivat, että tällä haulla voisi löytyä. Tietoa, anyone?

Edit: Salaperäinen langankuluttaja on Meeri.

Toinen, jonka blogin tietoja kaipaisin, on se nuori nainen, joka tervehti minua, kun saavuin, mutta joka jotenkin ehti hävitä pöydästä ennen kuin ehdin jutella kanssaan.

Iltani päättyi jutteluun Haltian vaaliyön Mirvan kanssa. Hänkin on kunnallisvaaliehdokkaana. Vaalimainontaansa kuuluu valkoinen matkakorttikotelo (mikä sopii hyvin joukkoliikennelautakunnan nykyiselle jäsenelle). Minulla olisi kotelolle tarvetta, kun vanha (kantakorttiajalta periytynyt) alkaa olla jo ihan rispaantunut. Mutta minäpä olen espoolainen.

Edellä mainittujen lisäksi ehdin eilen nähdä:
Zepan (etäältä)
Schizo-Jannen (jonka kanssa taisin jutellakin hiukan)
Sediksen (joka oli vasta tulossa, kun minä olin jo menossa)
Timon (kaukaa)
Mielityn (tai jollei se etäältä näkemäni uljas nainen ollut Mielitty, niin joku muu kaunis katseltava kumminkin!)
Kriisin (aivan upeassa asussa)

Ovella Nikke vielä huikkasi perään, että vie terveisiä PA:lle. Myös Olli ja Mitvit välittivät kauttani viestiä pojalleni. Aika noloa, mies on 25 ja armeijassa eikä silti pääse eroon joka paikkaan nokkansa työntävästä äidistä!

Mainokset

21 vastausta to “Tavattuja ja muuten vain mielessä olleita”

 1. kaura Says:

  Kas, minäkin ajattelin lämpimiä aatoksia teitsuleista! Lepäiltiin miähen kans perjantai-iltaa iisisti (kun aamulla oli meno ja muutenkin) ja siinä lomassa ehti ajatella monta mukavaa jukettia paikallaolijoista. Kuulostaa hyvältä tapaamiselta!

 2. Veera Says:

  No niin! Ja tämä Pörrön ns. sisko väitti minulle, ettemme ole koskaan ennen tavanneet, vaikka olin varma, että nähty on. Mutta olemmehan me: minäkin osallistuin muinoin Pörrön synttäripiknikille siellä Tokoin rannassa, jossa meitä puhutteli poliisi nimeltä Kekkonen. Että terveisiä vaan, pettämätön naamamuistimme ei pettänyt taaskaan.

  Ja kiitos äidille tästä täydellisyyttä lähentelevästä raposta, joka osoittaa, että alzheimeriin on meillä vielä matkaa.

 3. Pörrö Says:

  Kiitoksia omasta puolestani kaikille niin yleisistä kuin privaateistakin kohtaamisista.

  Sisko on Langankuluttaja ja löytyypi täältä
  http://langankuluttaja.blogspot.com/

 4. Mika Says:

  Pienistä muistamisongelmista huolimatta oli kiva taas nähdä. Itse asiassa se ”visailuepisodi” oli tavallaan vain mukavaa ajanvietettä enkä siis ottanut ollenkaan itseeni muistamattomuuttasi 🙂 Hyvää ja kaunista syksyä! t. vaihtoehto Mika

 5. PA Says:

  Harmi, etten päässyt mukaan. Täytyy tyytyä dramaattisiin sitaatteihin. Sun äitisin tilitys: ”Aika noloa, mies on 25 ja armeijassa”.

 6. meeri Says:

  No vakiovastaus on vielä kaikille että ”en tunne, ei oo nähty” 🙂 Kivaa oli, kiitos kaikille hauskoista jutuista ja aivan varmasti tulen uudestaan ellei ala anonillit vihjata että ei kande 😀

 7. OlliS Says:

  PA-hoillani (ha!) että redusoidut Sun äitis jatkeeksi.

 8. kukkis Says:

  No niin, mähän arvasin, että täällä se rapo on. Kiitokset tästä ja mukavasta seurasta. Jatketaan …

 9. Kari Haakana Says:

  Ylimääräisyyden tunne johtunee puutteellisesta sosiaalisuudestani ja kulmakarvoista, jotka ovat ilmeisesti pysyvästi asennossa, joka usein tulkitaan väärin ärsyyntyneisyydeksi. Olen pahoillani, tarkoituksellisesta ynseydestä ei ole ollut kyse.

 10. Sun äitis Says:

  Kaura,
  tapaaminen tosiaan oli niin hyvä, etten edes huomannut kävellä ulos katsomaan ilotulituksia!

  Veera, Pörrö, Meeri
  toiset meistä tosiaan on siunattu kasvomuistilla. Hienoa, että asianomaiset tahot poistivat blogin nimeä koskevan epätietoisuuden.

  Mika,
  pistin tilaukseen, ettei pääse unohtumaan ensi kertaan mennessä! Minustakin se muisteluleikki oli oikeastaan aika hauska.

  PA,
  olitpas armelias, kun katkaisit virkkeen noin sopivasta kohdasta. Silloinhan minä en olekaan tarinan roisto.

  Herra Sulopuisto,
  voi että mä tykkään sun isoista, innostuneista (lapsen) silmistäsi ja hurmaavasta pulppuilevasta uteliaisuudestasi!

  Kukkis,
  raportista tuli melko mitäänsanomaton, kun niin monet puheet piti kuitata yksityisasioiksi. En esim. voinut ollenkaan kertoa sitä hurmaavaa tarinaa Clas Ohlsonilta ostettavissa olevista pakastimensulatusliinoista, koska tarinan päähenkilö päätti kesken kaiken, ettei ollut lainkaan paikalla!

  Haakana,
  tässä on kysymyksessä ns. huono huumori. Minulle on tullut tavaksi esitellä jokaisessa miitiraportissa epävarmuuttani Kari Haakana-jutun muodossa. Niissä on aina sama juoni: uskallan kyllä tavata aika monta paikalla ollutta, mutta Kari Haakana on kyllä niin äijä, että häntä ihailen vain etäältä. Eli en minä oikeesti ole kokenut ilmettäsi yrmyksi, pelottavaksi tai luotaantyöntäväksi! Perjantaina tulin paikalle niin myöhään, ettemme ehtineet tavata, ei siinä sen kummempaa. Paitsi harhaanjohtava kertomus. Anteeksi!

  (Iik! Kari Haakana kävi täällä! Vähänkö mä nyt ole täpinöisäni!)

 11. Qimki Says:

  Äh. Hätiköin kotia kohti seuraavan päivän suunnitelmieni vuoksi, ja jos tämän raportin aikajana on kohdillaan niin olen onnistunut missaamaan Weeruskassa henkilön, jonka sädekehän on täytynyt valaista tila sen pimeimpiä nurkkia myöten! Shame on me. – Kiitos onnentoivotuksesta!

 12. Sun äitis Says:

  Qimki,
  raportissa saattaa olla jonkinlainen sumea aikasumppu juuri noilla main. Sattui nimittäin niin, että juuri ennen hänen saapumistaan ja heti kohta juttutuokioni jälkeen pysähdyin tietyssä kohtaa enkä voi olla täysin varma, kummalla kerralla siinä kohdassa seistessäni hyvästelin sinut. Koska olen vakuuttunut, ettet olisi kyennyt kävelemään hänen ohitseen ulos säteilyään noteeraamatta, olen taipuvainen ajattelemaan, että raportissani on tuossa kohtaa virhe. Eli pitäisi olla: hyvästelin Qimkin ja sen jälkeen näyttämölle jne.

 13. Maurelita Says:

  Oih voih kateudesta vinkuen… ja mitä Kriisillä oli päällä ???! Kuvarapoa (vaikka flutattuna ja/tai päättömänä) anyone ? Kenkien kera, ja ne mystiset laatikkokengätkin olivat kutkuttava detalji.

 14. Tuija Says:

  Oli mukava nähdä ja kiitos raposta! Minkä kerran alkaa, sitä saa aina tehdä. Mun konseptointi alkaa tarkentua: yleisluontoisen mammablogin sijasta siitä ehkä tulee Lelublogi. 🙂

 15. Kriisi Says:

  Kiitos kehuista, tähän kuuluisi sanoa suomalaiskansallisen vähättelevästi, että sellainen vanha rääsy.

  Mutta koska Maurelita kysyy, niin nojaan Pohjolan amerikkalaisiksikin kutsuttujen ruotsalaisten minulle suomiin juuriini ja totean että sellainen nuorismuodin halpaketjulasta ostettu musta (interwebistäkin tuttu: http://vuodatus-media-3.web-effect.net/g/622/1578969.jpg).

  Koska kanssablogaajille tarjotaan vain parasta – tai ainakin sitä mikä oli ainoana puhtaana kaapissa.

  Oli ihku ilta ja harmi ettei läheskään kaikkien kanssa sitten kumminkaan tullut juteltua, edes kaikkien tuttujen. Äh.

 16. Sun äitis Says:

  Tuija,
  konsepti kuulostaa oivalta (sanoo eräs, joka ei ole nähnyt leluja kymmeneen vuoteen, mutta kaipaa aikaa, jolloin niitä taas pyörisi jaloissa!)

  Kriisi,
  hyvä kun itse ilmestyit paikalle kertomaan Maurelitalle! Mun oli tarkoitus lähteä kahlaamaan, kenen blogin kuvissa pukusi häivähdykseltä vilahti (varmasti näin sen jossain viikonloppuna raportteja selaillessani!). Olisin sitten voinut linkata. Mutta nyt vaan eiii ole aikaa etsiä!

  Maurelita,
  siellä oli niin hämärää, että kengistä minulla ei ole mitään mielikuvaa!

 17. auringonkukkametsa Says:

  Blogissani odottaa sinua pieni hyvän mielen toivotus.

  Aurinkoista syyspäivää halien kera!

 18. Maurelita Says:

  Auringonkukkametsän periaatteella sama prenikka olis ollut tännekin…

 19. Piikkari Says:

  Oooh! Tiesin että oli joku syy, joka pakotti minut päivittämään kuin salama kirkkaalta taivaalta! Ja nyt se sitten paljastui! Kyllä linkkaaminen kannattaa aina vaikka kohde ei olisikaan tietoinen asiasta ennen kuin myöhemmin. Tsih!

 20. hlehto Says:

  Olin mestoilla myös, mutta onnistuin olemaan koko ajan eri pöydässä. Petollista!

 21. SHARPELizzie Says:

  All people deserve wealthy life time and credit loans or just credit loan can make it better. Just because freedom bases on money state.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: