Liikennetiedotuksia

Työhöni opettajankouluttajana kuuluu paitsi lähijaksoilua Turussa ja verkko-ohjausta lähipäivien välillä, myös maakuntamatkailua Lounais-Suomessa opettajaopiskelijoiden opetusharjoittelua seuraamassa. En mielelläni tee noita reissuja autolla. Syynä ei (pelkästään) ole ympäristötietoisuuteni, minulla ei liioin ole ajokammoa. Kysymys on silkasta mukavuudenhalusta. Autoillessa ei voi tehdä muuta kuin autoilla, mutta junassa ja bussissa pystyy lukemaan tai näpyttelemään tietokonetta.

Yksi suosikkipalveluitani on siksi ollut matka.fi. Viime vuonna kateus uhkasi viedä kalat vedestä, kun Matkahuolto ei suostunut antamaan omia aikataulujaan matka.fi:n käyttöön (Köyttiksellä keskusteltiin silloin aiheesta kiivaasti) . Nyt tilanne on onneksi taas kunnossa (kiitos vinkistä kommenttiloodassani, JL). Matka.fi:n käytettävyys on käytettävyysasioista mitään ymmärtämättömän maallikkokäyttäjän kokemuksellani ylivertainen Matkahuoltoon verrattuna. Katsokaa vaikka!

Edellinen videonpätkä on nauhoitettu DimDimillä, ja siitä minun oikeastaan piti tässä postauksessa puhua. Dimdim on ilmainen videoneuvottelupalvelu, jolla voi videoneuvotella web-kameren välityksellä, esittää yleisölleen kalvosulkeisia, jakaa työpöytänsä tai valkotaulun yms. Sessiot voi nauhoittaa, ja kun istunto on päättynyt, nauhoitteista saa linkin sähköpostiinsa. Nauhoitukset voi myös imuroida itselleen (mutkun ne on niitä .flv-tiedostoja, niin en kyllä tiedä, miten niitä editoisin).

Matka-fi vastaan Matkahuolto on videokokeilu, jossa testailin Dimdimin mahdollisuuksia ohjeiden tekemisessä (jos vaikka haluaisin näyttää opiskelijoilleni, miten joku temppu tehdään uudella Wordillä, voisin ehkä nauhoittaa ohjeen Dimdimillä). Ei se kauhean hyvin siinä hommassa palvele. Video näkyy aika pienenä suherona, sitä paitsi sössötän ässää niin pahasti, ettei kukaan jaksaisi kuunnelle ohjetta viittä ja puolta minuuttia!

Voisin kuitenkin mielelläni testailla ihan tavallista videoneuvottelukäyttöä, jos joku ilmoittautuisi kaveriksi. Olisiko vapaaehtosia dimdimittäjiä esim. torstaina 18.9. klo 18? Muitakin aikoja voi ehdotella.

***

Sitemeter onneksi veti päivityksensä takaisin. En nimittäin saanut uutta koodia toimimaan niin, että marginaalissa olisi näkynyt lukema. Ja just nyt lukeman näyttäminen on erityisen tärkeää, sillä ihan kohta tauluun tupsahtaa 200 000! Saas nähdä, kenen kohdalle tasaluku osuu, ja jokohan nyt päästäisiin jakamaan palkintojakin, kun edelliset tasalukutyypit ovat olleet niin salamyhkäisiä, etteivät ole halunneet voittojaan periä.

***

Hiljaiseloni aikana ehdin saada Auringonkukkametsältä ja Maurelitalta prenikan ansioistani kommentoijana (kumma, että jonnekin olen ehtinyt käydä kommentin kylvämässä! Nykyään vilkuilen blogeja yleensä työmatkalla bussissa, enkä edes yritä kommentoida kännykän näppäimistöllä. Mistä anteeksipyyntö kaikille!) . Kiitos plakaatista!

Appelsiinin tuoksua
Uploaded with plasq’s Skitch!

Itse ajattelin jakaa merkin kahdelle blogille, joissa puuhataan ihania ja kauniita asioita, jotka ovat täysin oman osaamisalueeni ulkopuolella: Nukkekoti Rauhaniemi ja Happy baking days (linkki vie yhteen marsipaanijuttuun, kun muutamassa viimeisimmässä merkinnässä on asiaa, vaan ei kuvia ja introssa puhuin kauniista katseltavasta…)

***

Palasin juuri pikalomaselta. Ajeltiin Gorban kaa edestakas Tallinnaan 29-vuotishääpäivän kunniaksi. 16 Tallink-pistettä kului olohuone-makuuhuone-sviittiin. Jääkaapissa oli kuohuviiniä ja kuusi minipulloa sekalaisia juomia sekä limpparia ja pari purkkia kaljaa. Erikoisaamiainen kuului hintaan, joka oli 9 + 9 euroa polttoainemaksuja tms. niiden kuudentoista pisteen lisäksi. Jos jollakulla on kesämatkailusta kertyneitä Tallink-pisteitä, ne kannattaa just nyt tärvätä luksushytissä reissailuun, sillä 14.10. asti matkan saa puolilla pisteillä normaaliin verrattuna! Suosittelen!

Mainokset

7 vastausta to “Liikennetiedotuksia”

 1. Larko Says:

  Pitihän tuotakin kokeilla. Ihan kiva juttu, mutta sama vika kuin kaikissa selaimen kautta käytettävissä flash-vitinöissä Linuxissa: tuntee nettikamerani kamerana, mutta ei mikkinä. Muissa sovelluksissa ääni menee kyllä moitteettomasti kameran kautta sisään. Ja Windowsissa en pääse tällä hetkellä kokeilemaan, koska läppärini ei suostu nielemään virtaa. 😦

 2. Sun äitis Says:

  200 000 räpsähti rikki pikkasta päälle puolen päivän. Kyseinen merkkihenkilö saapui tänne Meira Oyj:stä etsiskeltyään Googlen kautta tietoa hakusanalla hymen (tiedonjanoinen viipyi paikalla sen verran vähän aikaa, että hädin tuskin taisi ehtiä lukaista tarinaani Happy hymen club). On mahdollista, että hän ei uudestaan eksy paikalle peräämään voittoaan.

  Siinä tapauksesta palkitsisin mieluusti kävijän 199 999, joka tuli Jyväskylän yliopiston palvelimelta ja viihtyi näillä sivuilla peräti viitisen minuuttia + poistui lopulta Nukkekoti Rauhaniemen suuntaan.

 3. PA Says:

  Valitettavasti matka.fi ei tunnu vieläkään toimivan kunnolla. Ei löydy bussiyhteyttä Upinniemeen, ei liioin järkevää yhteyttä Uuteenkaupunkiin.

 4. Kannat kattoon Says:

  Matka kuulosti hauskalta. Ja matka.fi taas on itseänikin monessa tilanteessa auttanut, varsinkin ulkomaisia vieraita neuvoessa.

 5. Linda Says:

  Kiitos merkistä, tuli heti pieni paine päivittää jotain (kuvallista)… 🙂

  Onnea hääpäivän johdosta!

 6. Maurelita Says:

  Onnea kans, iloitsin myös sitemeterin takapakista – uusi oli aivan kamala eikä luonnistanut mitenkään ! DimDim kuullostaa huisalta mutta olen tuohon aikaan töissä ja sitten tulee uusi lastenlikkaehdokas ja sitten lääh-puuh elämä 2.0 kotona jatkuu tavanomaisessa uomassaan….

  =)

 7. Sun äitis Says:

  Maurelita,
  en minäkään enää muistanut koko treffitarjousta. Tullut muuta tielle. Mutta jos jossain vaiheessa löytyisi yhteistä aikaa, voisimme testata niin Dimdimiä kuin Adoben vastaavaan käyttöön tarkoitettua ”karvalakki Connectia” (joka on ilmainen, päin vastoin kuin töissä käyttämäni Connect Pro).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: