Tieteisfilmitunnelmissa

Spöget lähtivät päivällä kävelylle jalkaa kuntouttamaan ja iPhonea ulkoiluttamaan. Kierroksen jälkeen katsoimme netistä, missä olivat käyneet. Palvelun tarjosi Instamapper. Minuutin välein kartalle ilmestyi keltainen täplä.

InstaMapper - GPS Tracking
Uploaded with plasq’s Skitch!

Sai sen zoomattua tarkemmaksikin.

InstaMapper - GPS Tracking-1
Uploaded with plasq’s Skitch!

Matkalla pojat napsivat 54 sähköaiheista valokuvaa. Muun muassa nämä.

IMG_0059
Uploaded with plasq’s Skitch!
IMG_0030
Uploaded with plasq’s Skitch!

Aika spuukia! Kartat voisi upottaa sellaisenaan blogiin. Näkisi kadunnimet, koordinaatit ja korkeuskäyrät. Oiva palvelu kaikenkaltaisille stalkkareille, kun katuosoitteen lisäksi löytyisi vielä kerroskin pienellä korkeuslaskemisella.

Otin pojan iPhonen kokeeksi mukaan, kun piipahdin ostamassa pussin herneitä huomiseen soppaan. Tunsin itseni kiljuhanheksi tai rikolliseksi. Ei tuntunut kivalta! Onneksi träkkäys epäonnistui sillä kertaa.

4 vastausta to “Tieteisfilmitunnelmissa”

 1. Larko Says:

  Tuo sovellus ei kuullosta kovin pahalta, kun siinä voi (luultavasti) itse säädellä, kuka pääsee sijaintitietoihin käsiksi. Mutta jos vielä omistaisin kännykän, saattaisin kysellä, kuka ja millä ehdoilla pääsee operaattorin myötävaikutuksella träkkäämään sijaintini ainakin tukiaseman tarkkudella.

 2. Larko Says:

  Niin, ja erityisen huolissani olisin siinä tapauksessa, että hallussani olisi esimerkiksi työnantajan omistama kännykkä.

 3. Sun äitis Says:

  Larko,
  joo, eihän se omia aikojaan julkista mitään eli sikäli se ei ole yhtään vaarallinen. Mutta karttojen uppinen esim. Facebookiin tai blogiin on tehty niin helpoksi, että sen voisi tehdä ajattelemattomuuttaan sellaisistakin reissuista, joiden ei välttämättä olisi syytä olla julkisia.

  Esim. voisi olla tosi kiva julkistaa reittiään kesän lomapurjehdukselta, mutta tavallisen arjen reittejä ja kellonaikoja en haluaisi Spögöttimien julkaisevan.

 4. Hallatar Says:

  Ohos.
  Kaikkea ne keksii. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: