Vielä 22 tuntia aikaa vaikuttaa valintaani

Muutamassa kuukaudessa blogini tilaajamäärä on vähentynyt yli neljälläkymmenellä. En ihmettele: kuka viitsisi roikkua odottamassa niitä alle kymmentä kuukausittaista latteaa merkintää, joihin tarmoni viime aikoina on riittänyt.

Mielessäni olin jo jotakuinkin sopeutunut hitaaseen, hiipuvaan loppuun, kun yhtäkkiä parin päivän sisällä sain kahta kautta sen verran kannustavaa palautetta, etten ehkä sittenkään ihan vielä malta lopettaa. Ensiksi myönteisiä stroukseja tuli Celian tapaamisesta. Sitten yksi kanssani samaan koulutukseen osallistunut tuttu kertoi tavanneensa bussissa vanhan kollegansa, joka oli kertonut seuraavansa blogiani. Kiitos, rouvat, kummasti ilahduttaa kuulla, että jollekulle minun kirjoituksillani on jotain merkitystä! Pitäis vissiin lopettaa velttoilu ja koettaa kirjoittaa tänne jotain, jolla olisi jotain merkitystä. No, ei nyt kuitenkaan ihan vielä!

***

Vietin eilisillan ja tämän päivän tieteenfilosofian luennoilla. Siellä käsiteltiin mm. deduktiivis-nomologista selitystä. Jossain välissä luennoitsija pyrki havainnollistamaan sitä, että em. mallin mukainen loogisesti pitävältä vaikuttava selitys voi silti välillä johtaa ihan höpötuloksiin ja esitti seuraavan esimerkin:

Kaikki miehet, jotka syövät e-pillereitä, eivät tule raskaiksi.
Jantunen on mies,
joten Jantunen ei tule raskaaksi.

Luennoitsijan oli hirveän vaikea ymmärtää, kun yritin selittää, ettei minusta suomeksi voi sanoa noin, jos tarkoitetaan kaikilla x, joissa x kuuluu joukkoon ”mies, joka syö e-pillereitä”, pätee, ettei x tule raskaaksi (mitä oletan luennoitsijan tarkoittaneen), vaan pitäisi sanoa kukaan mies, joka syö e-pillereitä, ei tule raskaaksi. Siis kun minusta on niin, että tuo alkuperäinen lause sanoo, että (ihan) kaikki miehet eivät tule raskaaksi, jos syövät e-pillereitä, mutta jokunen kyllä voi tulla. Eikä lause siinä tapauksessa enää mitenkään selittäisi sitä, tuleeko mies nimeltä Jantunen raskaaksi vai ei.

Ja jos joku nyt luulee, että halusin saivarrella, niin ei todd! Mutta sitä haluaisin kysyä, miten te muut tuon Kaikki miehet jne. ymmärrätte.

Kokonaisuudessaan kurssi oli kyllä tosi mielenkiintoinen, vaikka monta kertaa liippas kyllä selkeästi yli minun maatiaishilseeni.

***

Kurssilla vieressäni istui nainen, jolla oli mielettömän upeat saappaat, merkiltään Muxart. Siitä minulle iski salakavala saapashimo. Kun kotimatkalla kävelin Alppilan kengän ohitse, oli tuota himoa mahdoton hillitä (ikkunassa ilmoitetulla 10% alennuksella ei ollut vaikutusta päätökseeni). Nyt minulla sitten on neljän vuosien saatossa hankitun El Naturalista -avokasparin lisäksi El Naturalista -saappaat (jotka luonnossa ovat paljon söpömmät ja sirommat kuin tuossa kuvassa!) Ruskeat olisin halunnut, mutkun ei ollut, päätin rikkoa rajojani ja valita mustien sijasta punaiset.

Saapashankinnan mahdollisti lokakuussa osakseni tullut ylimääräinen rahavirta. Siksi melkin tuntui, kuin olisin saapaspalkkioni ansainnut, ja ihan vain vähän omatunto soimasi, että olisi kai niillä entisilläkin saappailla vielä yhden talven kävellyt. Tai ainakin alennusmyynteihin asti. Huomasin juuri, etten tähän ikään mennessä ole ostanut kuin yhdet saapikkaat normaalihinnalla, kaikki muut ovat alennusmyyntikamaa. Ne yhdet ostin kesällä 1972 Englannista. Niissä oli 12 cm korko ja 4 cm platform ja niiden varret olivat niin tiukat, että harva olisi saanut vetskarin kiinni (olin siihen aikaan 169 cm pitkä ja painoin alle 50 kiloa, varsinainen tikkukinttu siis). El Naturalistoista tiedän kokemuksesta, että ne kestävät erinomaisesti kulutusta ja ovat todella hyvät jalassa. Tuolla argumentilla vaimennan viimeisetkin pintaan pyrkivät tunnonvaivat.

(ihania jalkineitaan nettikaupan täydeltä)

***

Huomiset valmistelut ovat vielä vaiheessa: minulla ei ole aavistustakaan ehdokkaastani! Eikä liioin paikasta, jonne menisimme juhlistamaan sitä, että ensimmäistä kertaa meidän perheessä on kuusi äänioikeutettua. Meillä on ollut sellainen perinne, ettemme äänestä ennakkoon (kuin silloin, kun muu ei onnistu), vaan marssimme juhlallisesti äänestämään varsinaisena vaalipäivänä. Äänestyksen jälkeen menemme ravintolaan syömään. Olemme nyt asuneet kolmisen vuotta Espoossa ja testanneet muutaman lähiravintolan tuossa tarkoituksessa. Ei kiitos, ei enää! Ihan kumma, että kaiken maailman vappujen ja äitienpäivien innoittamana ravintolat kyllä tarjoilevat lounasta, mutta vaalilounasta etsivä löytää oman edellisen vaalikirjoituksensa lisäksi vain muutamia muita parin vaalin takaisia linkkejä!

No, ei me lopulta lounaalle ehdittäisikään, mutta päivällisaikaan olisi hyvä löytää sopiva ravintola. Osaisiko joku vinkata jotain sopivaa Helsingistä?

Onneksi ensi yönä saadaan tunti ylimääräistä harkinta-aikaa!

Mainokset

28 vastausta to “Vielä 22 tuntia aikaa vaikuttaa valintaani”

 1. PA Says:

  En jaksanut lukea tuota loppumerkintää, kun piti kommentoida. Lukiessani lauseen kaikista miehistä mietin, että et kai sinä äitikulta luule, että kaikkien vastakohta olisi ei kaikki, kun se on tietysti ei kukaan, mutta et sinä sentään luullut.

  Ei tuo taida edes olla mikään suomen erikoispiirre. Vastaava toimii vaikka englannissa, jos kielletään verbi ja sanotaan All men don’t become pregnant. Ei kukaan -versioon päästään tietty kieltämällä miehet ja sanomalla No men jne. Vastaava tuntuu pätevän muihinkin kieliin.

 2. PA Says:

  Sikäli tietty hassua, että jos sanoo ”Not all men”, merkitys on sama kuin sanottaessa ”All men don’t”, mutta tällöinhän ei kielletäkään miehiä vaan kaikki.

 3. Tuuli Says:

  En minä valintaasi aio yrittää vaikuttaa (olen Vasemmistoliiton kannattaja, joten eiköhän se olisi turha yrityskin). Mutta tulinpa kommentoimaan, että mieltä lämmittää lukea, että vaalit ovat sielläkin juhlallinen ja juhlistettava asia! Penskana vanhemmat ottivat aina meidät lapset mukaan äänestämään, ja kyllä se oli aina hienoa.

  Nämä ovat nyt ensimmäiset vaalit (täysi-ikäisyyden saavuttamisen jälkeen), joissa en äänestä, ja kummalta tuntuu. (Ulkosuomalaisena en ole kunnallisvaaleissa äänioikeutettu.)

 4. Qimki Says:

  Mitä tulee e-pillereihin ja miehiin, niin logiikkasi on nähdäkseni täsmällinen.

  Noin muuten: aivan mahtava postaus! Olen mielinyt El Naturalistoja mutten vielä raatsinut oastaa & ne ovat aika karuhkon näköisiä hyllyssä. Ehkä uskaltaudun sovittamaan, silläkin uhalla että ovat mukavat kuten väitetään ja sitten _täytyy_ ostaa sellaiset.

  Mitä tulee bloggaamiseen niin ei täältä kokonaan sovi hiipua, minusta. Kun on lukenut jotakuta moniaita vuosia niin on kiva lukea vastakin. Lukijoissasi on tosiaan laatua, jos ei määrää just nyt olisikaan (^_^)

  Ai niin, vaaleista vielä: viimeksi äänestin kunnallisvaaleissa Oulussa, ja sitten muutin heti pois. Nyt on taas vaalit, äänestin jo ennakkoon, ja olen taas muuttamassa pois. Hassultahan tuo tuntuu, mutta ajattelin että tuskinpa tänne nuoria teräviä naisia valtuustoon liiemmin tulee, vaikka äänen sellaiselle annoin.

 5. minh Says:

  Heijjj! Iskin silmäni samoihin saapaksiin, mutta hintaa oli minulle liikaa ja sitäpaitsi ostin tänä syksynä jo yhdet 120€ saapikkaat. Vaikka himo on valtava, täytyy joskus olla järkevä ja nyt minulla on sitten varaa ostaa Lapselle lippu Metallican konserttiin. Loppupeleissä se lämmittää mieltäni kyllä paljon enemmän kuin uudet saappaat. Äidinrakkaus kenkähimon edelle:D

  Toivon todella, ettet lopeta blogia tai hiivu pois, tulisi kauhea tyhjiö Blogistaniin. Nyt kun päivität harvemmin, postausten kimppuun tulee hyökättyä innokkaammin(lukemaan, siis), mutta kyllä mulle ainakin tiheämpikin tahti kelpaisi. Saara mulle joskus sanoi, kun harkitsin bloggaamisen lopettamista, että onneksi ei tarvitse tehdä sitä päätöstä vaan voi olla hiljaa just niin kauan kuin siltä tuntuu ja sitten taas päivittää kun huvittaa. Että vaikka mielessään lopettaisikin, blogia ei tarvitse tappaa, vaan sen voi jättää odottamaan määrittelemättömäksi ajaksi.
  -minh-

 6. Kata Says:

  Mitä sä höpiset mistään lopettamista ylipäätään?!?! Älä nyt viitti, alkaa ahdistaman.

  Ihania kenkiä, just semmosia mitä mä haluisin ostella. Nuo kaikki huutavat nimeäni.

 7. iisi Says:

  Olet suosikkilistallani, vaikka kommentoinnit ovat olleetkin nollatasoa.
  Yritän parantaa huonon tapani kuitata hyvät kirjoituksesi hiljaisuudella.

 8. Larko Says:

  Tarkoitatko tuolla 40 tilauksen vähennyksellä tilauksia Blogilistalla vai saatko statistiikkaa RSS-syötteesi lukijamääristä? Voisin nimittäin hyvinkin kuvitella, että 40 blogisi lukijaa olisi päättänyt lopettaa Blogilistan käytön ja tilannut feedisi suoraan RSS-lukijaan.

  En syö e-pillereitä, mutta en voi silti tulla raskaaksi. Jos voisin, niin söisin pillereitä tai käyttäisin kondomeja, niinkuin muuten tarvittaessa käytänkin. 😛 Lauselogiikassa olen jyrkästi samaa mieltä kanssasi.

 9. Geranium Says:

  Älä nyt bloginkirjoittelua lopeta jonkun tilaajatilaston perusteella!

  Omaantuntoon iski, kun luin noista tieteenfilosofisista luennoista. Mutta valinta on tehty. Kävin jopa ottamasta bloginin esittelystä pois harrastukset kohdan. En minä mitään jatko-opiskeliua harrasta, mutta mitään järkevää en siihen tilalle keksinyt.

  Saappaat on hienot ja punainen väri piristää tätä muuten niin synkkää aikaa! Jäin katselemaan Naturalistan kenkiä vähän enemmänkin ja löytyisihän sieltä minullekin sopia. Varmaat osaisit arvatakin mitkä 😉

 10. Jani Says:

  Laatu ratkaisee, ei määrä, eikä ”lattea” kuvasta minusta ollenkaan blogisi laatua.

  Tuo tilaajamäärien seuranta pitäisi estää jollain tehokkaalla teknisellä suojakeinolla niin etteivät ihmiset joutuisi aina niiden kanssa epätoivon valtaan. Minä en seuraa nykyisin edes viittauksia jollei sitten ole kyse ihan pingauksesta. Sitä tekee vaan sitä omaa juttuaan, ja jos joku muukin siitä tykkää niin kiva, mutta sitä ei pidä sen enempää miettiä saatika että mitata.

  Lisäksi, se mitä Larko sanoi tilaajien näkyvyydestä ja sen riippuvuudesta käytetystä tilaustekniikasta.

 11. Celia Says:

  Tietenkään kaikki miehet, jotka syövät e-pillereitä, eivät tule raskaaksi. Eivät tule raskaaksi nekään miehet, jotka eivät syö e-pillereitä.

  Vaikka miten päin veivaan ensimmäistä lausetta, se vaikuttaa kököltä. Se on huonoa suomea ja täysin päätön. Itsekin kannatan ”kukaan” sanaa lauseen alkuun. Sitten se vaikuttaisi ainakin luontevalta suomelta, vaikka sisältö pysyy edelleen yhtä absurdina. Absurdius perustuukin empiristen havaintojemme ja lauseen väliseen ristiriitaan. Me kaikki tiedämme, että miehet eivät syö e-pillereitä, eivätkä miehet tule raskaaksi.

  Tästä tuleekin mieleeni kysymys ”Oletko lopettanut vaimosi lyömisen?”, jolla aikoinaan ilahdutettiin ja muita samalla kurssilla olleita. Tämäkin on kökkö, vaikka se ei olekaan epäsuomalainen. Sekä kyllä- että ei-vastaus eivät pelasta vastaajaa. Ne ovat yhtä pahoja.

  Esimerkkisi toisessa osassa väitetään, että koska Jantunen on mies, hän ei voi tulla raskaaksi. Tämähän pitää paikkansa. Kaikki empiriset tutkimukset tukevat väitettä.

  Kaikkea ne ihmiset keksivätkin pohdiskella ja kutsuvat sitä vielä työksi 😉

  Oli tosiaankin hauska tavata. 🙂 Mukavaa, että tapaamisellamme oli myös sinuun myönteisiä vaikutuksia ja innostuit taas bloggaamaan. Tietenkin vakituiset blogisi seuraajat tulevat lukemaan kirjoituksiasi, kun päivität. Osa lukijoista on varmaankin lopettanut blogilistan seuraamisen ja käyttävät rss-syötteitä.

  Minä kävin jo äänestämässä. Kerrankin olimme ajoissa. Näimme, kuinka ensimmäinen äänestäjä pääsi tarkistamaan, että vaaliuurna on tyhjä.

 12. Maurelita Says:

  Blogilistan tilastot ovat todistetusti epäluotettavia, ei kaikki suinkaan tule sieltä. Mulla hurja ero sitemeterin ja sen välillä ; onneksi sitemeter palautui entiseen versioon…

  Nuo suomenkielen kompastuskivet näyttävät tekevän tuhoa ihan kotimaassakin – tarkkana vain kuin punajuuri. =o)

  Hurmaavia kenkiä, tekee mieli kummasti kenkäostoksille…

  Onneksi äänestän kunnallisissa vain täällä koska tuntuu ettei kukaan vastaa omia toivomuksiani siellä. Seurailen vaalihumua tvkaistalla kun miehet lähtivät lomalle ; koko talo ja sen vimpaimet ovat hallussani ! (Paitsi kamera joka lähti myös lomalle… nyyh.)

 13. Sun äitis Says:

  Kiitos kannusteluista, kaikki ihanat ihmiset!

  En minä tiettykään minkään tilaajamäärän mukaan jatkamispäätöksiä tee. Noista kahdesta mainitusta jutusta (tilaajamäärän laskemeninen ja päivitystahdin harventuminen) nimenomaan se oman panoksen köyhtyminen on saanut miettimään, kannattaakö jatkaa. (käsitteiden välisen suhteen ilmoittaminen niin epämääräisellä välineellä kuin kieli, johtaa näköjään harhaan muulloinkin kuin e-pillereitä popsivien miesten kohdalla!)

  Siltä varalta, etten edellä osannut kunnolla kuvata e-pilleriesimerkin käyttötarkoitusta: luennoitsija yritti käyttää esimerkkiä kuvaamaan sitä, että vaikka looginen päättelyketju rakennetaan näyttämään aukottomalta, voi johtopäätös olla absurdi ja väärä. Ja minun kontribuutioni oli mainita, että hänen esittämässään muodossa pointti hämärtyy, koska kaikki-sanaa ei voi suoraan siirtää loogisesta lauseesta suomenkieleen, vaan sen tilalla tulisi käyttää kukaan-sanaa. (eikä mun tarkoitukseni ollut saivarrella. On vain niin, että tuossa filosofiajutussa on niin paljon arkiajattelua koskettamatonta epäselvää ainesta, ettei aina ymmärrä, mistä johtuu, ettei ymmärrä! Tuossa esimerkissä osasin tunnistaa, hämäännykseni syyn.)

  Tilaajalukemista vielä hiukan. Blogaamisen aloittaessani väijyin lukemia päivittäin. Viime aikoina harvemmin edes kurkistan tilastoihin. Olen vallan tietoinen, ettei Blogilista välttämättä kovin todenperäisesti kerro lukijoista (Blogilistan mukaan tällä blogilla on ollut 24 lukijaa viimeksi kuluneen viikon aikana. Kuitenkin tänne on tullut 12 kommenttia alle vuorokaudessa. Joku ristiriita noissa luvuissa on!)

  Siis: en minä täällä lukujen perään haikaile ja itsesäälissäni harkitse blogin lopettamista. Kirjoituksen alun piti viestiä sitä, miten kivalta tuntuu saada palautetta odottamattomilla tavoilla. Aloin ajatella, miten ihana paikka blogimaailma oikein on, kun periaatteessa ihan vieraat ihmiset voivat toisiaan kommenteillaan ilahduttaa ja antaa voimia jaksaa arkipuurtamista (kääntöpuolena on, että joissain blogeissa vieraat käyvät kylvämässä pahaa mieltä, mutta sellaisilta häiriköiltä olen onneksi välttynyt!)

  Sinnikäs suomalainen uhmaa kohta luonnonvoimia ja lähtee puskemaan sateessa ja tuulessa kohti vaalihuoneistoa!

 14. iisi Says:

  Itse uhmaan säätä sinnitellen sisukkaasti kotisohvalla raskaana yöllisestä peltikaton räminästä ilman pilleriä.
  Ehkäpä kuudelta raivoava omatuntoni heittää minut ulos köpöttämään kilometrin matkan äänestyspaikalle antamaan hukkaan menevän ääneni syksynkeltaiselle vihreälle henkilölle.

 15. Helen Says:

  Meillä ei sentään vaalilounas ole perinteenä ollut, mutta vaalikahvit nyt kumminkin. No, täällä meidän kulmilla Espoossa vaihtoehtoina kahvitteluunkin on suunnillen Teboil tai Mäkkäri 😉 Viimeksi olin ostanut pullaa kotiin, tänään taidetaan mennä Tebikselle. Juuri löysin ehdokkkankin ketä äänestää!

  Niin, ja tieteenfilosofia on ihanan vaikeaa.

 16. anonyymi Says:

  En ole Emmi, joten laitanpa tämän. Haha. Ei ollut hauska.

  Ensimmäinen lause on tarkoituksellista formalismia, suoraan luettu matematiikkapohjainen merkintä. Yksittäisenä lauseena se tuntuu tyhmältä, mutta ideana onkin saada kaikki eri tavoin taipuvat ja ilmaistavat täysin vastaavat ilmaisut samanlaisiksi ja saada ilmaisut muotoon, jossa ne voidaan korvata symbolein. Näitä on sitten helpompi pyöritellä tarvittaessa loogisissa todistuksissa jne. Näin yksinkertaisessa lauseessa sillä ei ole merkitystä, mutta monimutkaisemmissa rakennelmissa tuota osaa arvostaa, koska tässä muodossa on helpompi myös mielessään erottaa merkitystaso varsinaisesta logiikasta. Se varmaan myös sitten antaa paremmat valmiudet ajatteluun myös sellaisissa tapauksissa, joissa erottelua ei ole tehty.
  Lause on muuten parempaa suomea, jos sanotaankin ”kaikille x”, ja joukko käsitetään yleensä monikoksi, joten voisi olla luontevampaa sanoa ”miehet, jotka …”.

  Logiikka muuten pissii tuossa esimerkissä. Koska Jantusen pillerinsyönnistä ei sanota mitään, on loppupäätelmä virheellinen.

 17. Sun äitis Says:

  Anonyymi ei-Emmi,
  ”Lause on muuten parempaa suomea…” Hups, kyllä siinä pitikin lukea kaikille, eli a on pelkkä lipsaus. Sen sijaan tuota monikkoa en edes tullut miettineeksi, niinpä tietysti, kiitos!

  ”ideana onkin saada kaikki eri tavoin taipuvat ja ilmaistavat täysin vastaavat ilmaisut samanlaisiksi ja saada ilmaisut muotoon, jossa ne voidaan korvata symbolein”

  Kyllä minä tuon yksiselitteisyyden ja symbolein kirjoitettavissa olevan hyväksyn. Eikä minulla edes olisi mitään ongelmaa lauseen symbolimuotoon saattamisessa. Yritin sanoa, että ”matematiikka-suomi-käännöksen” tulee säilyttää yksiselitteisyys. Ja niin ei käy, jos noissa kielteisissä muodoissa käyttää kaikki-sanaa. Minusta on oikein ja kohtuullista kunnioittaa kieltä ja sanoa kukaan, jos kirjoitetaan yleiskieltä, vaikka matemaattisessa lausekkeessa on kaikki. Muthei, minullapas onkin siirtymäriitti tavallisesta ihmisestä tutkijaksi vielä niin vaiheessa, etten kaikkea kielipeliä vielä oikein sisäistä!

 18. Hallatar Says:

  Kyllä me täällä ahkerasti roikutaan
  vaikkei aina puhua pukahdeta. =)

 19. kukkis Says:

  Ensin tärkein: ihanat saappaat! Itsekin kuolasin noita kenkäkaupassa, mutta oli pakko tehdä valinta, ja sillä kertaa valitsin toisin. Ehkä jonain päivänä itseltäni salaa hiivin takaisin kauppaan …

  Tämä on vielä tärkeämpää: älä missään nimessä lopeta! Se on ehdottomasti kiellettyä.

  Logiikasta ja suomen kielestä en sano mitään, koska muut ovat ehtineet ennen minua. Kiehtovia aiheita kumpainenkin.

 20. Sun äitis Says:

  Hei taas,
  niinpä, ei sitä aina tule itsekään mitään pukahdetuksi, vaikka vierailulla käykin. Viime aikoina varsinkin olen ollut aika hiljaa, sillä luen useimmiten blogeja kännykällä ja sillä on niin epätoivoista kirjoittaa, että jää kommentoimatta. Mutta tiedoksi: kaikkien tätä merkintääni kommentoineiden sivuilla olen käynyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti (nyt siis myös Iisin ja Tuulin, kun tulin kommenttiensa kautta tietoiseksi blogeistaan!)

  Just kun pääsin sanomasta, etten piittaa Blogilistan tilastoista (vaikka niiden tonkimisella tämän juttuni aloitin), niin nyt on kyllä ihan ymmällä. Nimittäin Blogilistan mukaan tällä blogilla on kuluneen viikon aikana ollut 14! lukijaa Blogilistan kautta! Herää kysymys, oletteko tekin kaikki tulleet jotain muuta kautta, vai oletteko kentien ainoat viikkoon täällä käyneet Blogilistaa käyttävät?

 21. kukkis Says:

  Minä en ainakaan käytä blogilistaa. Meitä on siis paljon enemmän kuin 14!

 22. Toisinaanajattelija Says:

  ”Mielessäni olin jo jotakuinkin sopeutunut hitaaseen, hiipuvaan loppuun”

  Parhaat bändit ei koskaan lopeta. Ne on vaan tauolla. 🙂

 23. Sun äitis Says:

  Toisinaanajattelija,
  jeps, huomasin sen pätevän sinuunkin (mutta en kehdannut taas olla eka joka kommentoi! Kun justhan minä 10 kuukautta sitten viimeksi kävin heittämässä kommentin lootaasi.)

 24. suruvaippa Says:

  Oikeastaan ensimmäinen lause kertoo, että jotkut miehet tulevat raskaiksi vaikka syövät e-pillereitä ja vihjaa lisäksi raskauden olevan e-pillereiden aiheuttama. Eli ei kerro sen enempää siitä onko Jantunen mies, maho, tai pillerinpopsija. Jos jantunen olisi raskaana hän olisi joko pillerinpopsija tai nainen tai molempia. Muttei maho.

  Blogilistaa en ole oikein oppinut käyttämään. Sen logiigassa on jotain yhtä vierasta kuin Jantusenkin.

  Lounas on varmaankin jo syöty, eikä ilmaisia lounaita ole olemassakaan.

  Paitsi ilmansuunta.

 25. Ei-Emmi Says:

  Jos sanoo kukaan, pitää sanoa myös mikään ja sitten taivutella ja luokitella ja huomioida molemmat vaihtoehdot ja ties mitä. Seuraavaksi otetaankin sitten käyttöön fru Gårman ja lapset ja koirat ja valkoihoiset ja strutsit ja…
  Ei siitä tule mitään.

  Ja suruvaipalle ensimmäisestä lauseesta.. Implikaatio ei ole ekvivalenssi! Ei edes poliitikoille – heidän mielestään toki implikaation käyttäminen väärin päin on jotenkin ekvivalenssia parempaa, mutta tämä looginen inversio nyt on vain luonnollinen selitys kaikelle paskapuheelle ja huonoille päätöksille.
  Sori.

 26. suruvaippa Says:

  E-E, ei => ei ole , mutta ensimmäisssä lauseessahan ei ollut =>, sen sijaan se intuitiivisesti kuulostaa viittaavan

 27. suruvaippa Says:

  oho, tulipa hieno kommentti, piti olla => ei ole &lt=>, mutta lauseessa ei ollut =>, sen sijaan se tuntui viittavaan &lt=, mikä saatta johtua vain siitä ettei mielikuvitukseni keksi miehen raskautukselle muuta syytä kuin e-pillereiden syömisen. Tai että setä onkin täti. Tai Alma-setä. Eikun Alma-media.

 28. KanslianMummo Says:

  Mä ostin tänään elämäni ekat El Naturalistat. Miten voikin saada pieni ihminen näin paljon tyydoa materiasta…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: