Sun äitis suosittelee: VisualCV

Vuosia sitten PA vinkkasi minulle, miehestä nimeltä Guy Kawasaki. Vaikutuin! Noihin aikoihin en vielä tiennyt mitään mistään RSS-syötteistä tai delicous-kirjanmerkeistä, joten tuikkasin kirjanmerkkipalkkiini linkin Kawasakin blogiin. Siellä se on pölyttynyt, kunnes tänään tulin klikanneeksi linkkiä (oikeastaan olin etsimässä entrepreneurship-sanan ääntämisohjetta ja muistin, että Kawasaki käyttää sanaa The Art of the Start-videolla, ja tuohon videoon löytyy linkki siitä blgista).

Näin sitten satuin löytämään herra Kawasakin uuden lelun, VisualCV:n. Ensin juutuin lukemaan, katselemaan ja kuuntelemaan Kawasakin omaa VisualCV:tä , sitten ihailin VisualCV-kilpailussa palkittuja sivuja. Ja aloin hetki hetkeltä tuntea itseni vanhemmaksi, hitaammaksi, osaamattomammaksi ja törpömmäksi kuin aikoihin! Siis ajatelkaa: minä en saa aikaiseksi edes liimata palkintopystejä blogin marginaaliin (kiitos, Larko ja Celia) tai kommentoida opiskelijoiden kirjallisuustöitä vähänkään siedettävässä aikataulussa tai … lista on pitkä, ja samaan aikaan toisaalla joku kykenee jossain verkkokurssin veivaamisen välitauolla vääntämään näin hulppean esittelyn osamisestaan (niitä oikean marginaalin portfoliokohteita kannattaa klikata, niiden takaa aukeaa uusi VisualCV-sivu, jolta voi löytää vaikkapa Blackboard-kurssin kopioinnissa opastavan videon yms. yms.)

VisualCV:ssä on erinomainen learning center, jossa opastetaan videoklipein, miten sivuaan voi rakentaa (käytössä on tekstiä, kuvia, videoita, animaatioita, diasatseja, ääniraitoja…). Niin että jollen olisi vanha ja väsynyt minä, vaan nuori ja virkeä ihminen, olisin jo kovaa kyytiä rakentamassa VisualCV:täni!

Ja miettisin samalla kiivaasti, mihin kaikkeen muuhun tuota palvelua voisi käyttää. Ihan miettimättäkin tulee mieleen, että sillä voisi tehdä mahtavia opettajaopintojen kehittymiskansioita!

Mainokset

4 vastausta to “Sun äitis suosittelee: VisualCV”

 1. sampsa Says:

  Kiitos vinkistä Äiti. Täytyypä tutkailla tarkemmin.

 2. Teklord07 Says:

  Samat sanat – siis ellen olisi vanha ja väsynyt minä juuri nyt…

  … niin CV:n laatiminen ja luominen olisi kivaa. Aloittaisin heti, jossen olisi kirjoittanut itseäni rammaksi tänä iltana.

  Lapsi puolestaan opiskelee/työskentelee alalla, jossa luovat, julkaisuohjelmilla laaditut CV:t ovat arkipäivää ja oikeastaan pakollisia. Vain siten voi osoittaa hallitsevansa alan ohjelmistot ja tuoda esille muun osaamisensa. Hän voisi kiinnostua ja vähän auttaa tai ainakin innostaa ja ideoida.

 3. Maurelita Says:

  Tuo täytyy tsekata tarkemminkin, kun kommentoit siitä jo LinkedIn-jutussani !

  Omani on (ranskaksi) Do You Buzz -palvelussa, missä oli mielestäni kiva layout ja sen kautta tulee yhteydenottojakin :

  http://www.doyoubuzz.com/maurelita-lila

 4. tuula.p Says:

  Kiitos linkkivinkistä! Juuri tätä olikin kaivattu, meillä on kova tarve juuri portfoliotyökaluille, ja nimenomaan opettajankoulutuksessa. Kertoilen vaikka myöhemmin, että miten tämä juttu on taipunut meidän tarpeisiimme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: