Tammikuun toiveuusinta: autolämmityspistorasia

Näillä pakkasilla tänne tullaan paljon hakusanoilla lämmitystolpan ajastin ohje, lämmitystolpan kello, lämmitystolpan ajastus yms. Ensin olin ihan tyytyväinen: hyvä kun tulevat, löytävät ohjeet. Mutta sitten huomasin, että noilla hakusanoilla päätyy ”väärään kirjoitukseen” (sen kommenteista kyllä löytyy oikea vastaus, mutta oma vuodatukseni on vielä ihan pihalla). Täsmensin ohjetta tammikuussa vuonna 2007, mutta siihen merkintään harva hauillaan osuu. Uutterana lähimmäisten palvelijana kopsaan ohjeen tähän vielä kerran.

***

Klassikkouusinta

Aijuu, kaikille niille kymmenille ihmisile, jotka ovat hakeutuneet tänne saadakseen ohjeita autolämmitystolpan asetuksiin, tässä tiivistelmä vuoden 2006 merkinnästä, jonka kommenttilaatikossa Käkkijä ja Tinka neuvoivat minulle, miten homma skulaa!

kello

 • aseta musta kolmio tämänhetkiseen kellonaikaan (kuvassa klo 22) vääntämällä keskellä olevasta nupista nuolen suuntaan.
 • aseta vihreä kolmio siihen aikaan, jolloin haluat virrat päälle (kuvassa klo 5) vääntämällä kehää nuolen suuntaan.
 • punainen kolmio tulee silloin automaattisesti kohtaan, jolloin virta katkeaa (kuvassa klo 7).

7 vastausta to “Tammikuun toiveuusinta: autolämmityspistorasia”

 1. Anonyymi Says:

  Kymmenille? Kymmenille tuhansille!

 2. Sun äitis Says:

  Anonyymi,
  kymmenettuhannet on kyllä vahvasti liioiteltu ilmaus, mutta kieltämättä kymmenet taitaa kohta olla alakanttiin. Viimeisen kolmen tunnin aikana lämmitystolppa -sisäänheittoja on näköjään ollut 11 kappaletta ja parin viimeisen päivän aikana varmaan toista sataa.

 3. tuulisuoja Says:

  Kiitos muistutuksesta! Nämä ohjeet kulkevat meillä jo toisessa polvessa, Ykkösellä on ajokortti ja Kakkosta houkutellaan rohkaistumaan autokouluun (on ollut jo kuukauden 18v). ;o)
  P.s. Lisäsin pari jouluikkunakuvaa – joudun vain kaventamaan niitä, kun en jaksanut alkaa photoshopilla tms. leikkimään… Mutta saa niistä jonkin käsityksen.

 4. Norppa Says:

  Ihan parata, että blogeissakin voi olla klassikkouusintoja! Ja miksei, kyllähän hyviä aiheita kaivataan joka vuosi, ja tuleehan lukijoitakin aina uusia. Hyvä tietää mistä avun löytää. Nopeasti vilkaistuna voisin seisoa monta päivää kyseinen kapistus kädessä, enkä varmasti löytäisi itse loogista ratkaisua. 😀

 5. Nelle Says:

  tää on tosi hyödyllinen. Mä ahdistun noista kaikista ajastimista aina… miksi, oi miksi ne pitää olla hankalia

 6. kipa65 Says:

  ja mulla ei ikinä toiminut tuo hiton kello vanhas kämpäs mutta nyt meillä ei ole kelloa lainkaan vaan vanhanaikainen piuha joko siis on/off- periatteella, skulaa ;)kun laittaa kii autoon

 7. Minttu Says:

  kiitos tästä, hitto että meinas tulla jo paniikki ku mies iha jossai toisella puolella suomea eikä saa puhelimella kiinni, ja huomiseks luvattu sellaset pakkaset ettei toivoakaa jos ei oo auto lämmityksessä.. tää oli mahtava ohje, eli kiitoa tuhannesti! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: