Kommenttihygienian puolesta

Olenko muuten koskaan muistanut mainita, miten paljon inhoan sellaisia spämmintorjuntajutskia, joista ei tiedä, ovatko ne CAPS sensitive vai ei? Kuinkahan monta kertaa aikoinaan tappelin Vuodatuksen blogien kommentoinnissa, kun siellä mallissa ne kirjaimet ihan selvästi ovat versaaleja, mutta annas olla, jos yrität itse naputella isoja kirjaimia, virhe tulee! Nykyään tiedän niillä nurkilla kommentoidessani antaa kirjainalkometrin pienillä kirjaimilla, vaikka malli muuta näyttää, mutta aikansa meni kokeilemisen kautta keksiä.

No, äsken taas yritin kommentoida jossain (muualla kuin Vuodatuksessa), missä mallissa oli tolppakirjaimet, ei mennyt kommenttini läpi. Ehkä typotin, tai sitten olisi pitänyt kirjoittaa pienellä, ja minä kirjoitin isolla tai päinvastoin, ei voi tietää. En viitsinyt kirjoittaa uusiksi.

En myöskään pidä niistä luonnollisen kommenttihenkilön tunnistusmenetelmistä, joissa pitää kirjoittaa What is the fourth word in the phrase ”foj reliya lobug unetiqe dexihev”?: Vaikka itse mainiosti oivallan, että tuohon pitäisi kirjoittaa unetiqe, huomaan aina tuollaisen kohdatessani loukkaantuvani isäni puolesta. Eihän mun isäni tietenkään harrasta blogien kommentointia, mutta jos harrastaisi, ei englannintaidottomana tietäisi, mitä tuohon pitää kirjoittaa (isäni luki pitkän saksan 40-luvulla eikä ole sittemminkään englannista innostunut).

Niitä bloggerin suosimia venkurakirjaimiakin joudun usein takomaan vaikka kuin monta kertaa, kun ikänäköisenä, mutta lasien käyttöön opettelemattomana en millään meinaa saada selvää siitä, mitä halutaan ja sitten vielä mahdollisesti isken vääriä näppäimiä, jos koodi on kovin pitkä.

Tässä Blogsomessa taas toi numerotunnistin aukeaa vasta seuraavalla sivulla, kun on jo luullut kommentin lähettäneensä. Aikoinaan sattui usein, että unohdin sen vaiheen kokonaan ja siirryin jo seuraavaan blogiin numeroita kirjoittamatta. No nyt joku tietysti sanoo, että saishan sen valittua samalle sivulle kommenttien lähettämisen kanssa (niin kuin vaikka Qimkillä). Mutkun Qimkilläkin se ensin toimi niin typerästi, että mallinumerot menivät piiloon, kun alkoi itse naputella koodia. Ja minä pelkään, että se versio on joku default-asettelu ja sit minä pelkään, etten osaisi korjata ja sitä varten ne numeron syöttämiset on tässä blogissa edelleen erillisellä sivulla.

Oma ehdoton suosikkini on Emmekö me ymmärrän Paljonko on 1+4. Ei mitään tekstinvääntelyitä hahmottamista haittaamassa ja vain yksi tai kaksi numeroa naputeltavana.

Mutta jos rehellisiä ollaan, niin ihan mikä tahansa kommenttispämminestohärveli kyllä kelpaisi, jos osaisin sen asentaa BlogiPersoonaBlogiin, jossa on jo jotain miljoona spämmikommenttia, vaikka muutaman kuukauden välein yritän siellä käydä hiukka raivaamassa enimpiä pois!

PS Ei ole enää! Kävin just poimimassa omin kätösin pois liki 8 000 spämmikommenttia!

Mainokset

11 vastausta to “Kommenttihygienian puolesta”

 1. Maurelita Says:

  öööö kun on naamarissa kolme lasia punkkua osaako enää laskea paljon on 1 + 4.. tai montako niitâ punkkulasejakaan oli……….

 2. Kata Says:

  Onnitelut tuosta kahdeksasta tuhannesta!
  Mulla on kyllä täälläkin aina vaikeuksia kun numerot ovat ihan vinossa! Meen koklaan, yleensä kyllä onnistun.

 3. Sun äitis Says:

  Maurelita,
  joojoo, mutta minullapa onkin yliopistollinen arvosana matematiikassa ja pystyn mainiosti tuottamaan vastauksen jopa vaikeimpaan EMYssä näkemääni laskutehtävään, 7+8, vaikka pohjalla olisi enempikin olutta (punkkua en oikein osaa nauttia), kunhan numerot ovat siististi pystyssä (oluella on sellainen vaikutus, että joskus suoratkin numerot alkavat kummasti kiemurrella, valmiiksi kierot näyttävätkin sitten pelkältä sekavalta möykyltä. Mutta ehkä se on turvallisuustoimenpide, ei tule lähetettyä törppöjä kännikommentteja, kun ei pääse seulasta läpi.

  Kata,
  Tuossa BligiPersoonaBlogissa on ihan outo hallintapaneeli. Proseduuri meni niin, että ensin valitsin näytettäväksi sata kommenttia per sivu (=suurin mahdollinen määrä). Sitten pikakelasin sivun loppuun ja klikkasin valitse kaikki. Sitten vetasin näkyville poista (tämä tehtiin vain kerran) ja sen vierestä klikkasin siirrä ja kuittasin avautuvaan pomsuun, että kyllä todella haluan poistaa valitut. Jolloin näyttö humsahti seuraavan sivun alkuun, taas rullasin sivun loppuun jne. 80 kertaa (paitsi poista piti valita vain kerran)! Vähänks oli sankarillinen olo, kun kaikki syöpäläiset oli häädetty!

  Hyvä, että jaksat sitkeästi kokeilla kommentointia täällä mahdollisista vastoinkäymisistä huolimatta! Alussa täällä ei muistaakseni ollut mitään numerolukkoa. Sitten se vain jotenkin ilmaantui Blogsomen toimesta ilman, että itse tein mitään eikä minulla ole aavistustakaan saisiko sen jostain pois käytöstä. BPB:n pelottamana tuskin poistaisin, vaikka voisin. Mutta muualla kyllä nautin suunnattomasti kun on edelleen teitä rohkeita, jotka sallivat suojaamattoman kommentoinnin!

 4. anonyymi Says:

  What is the fourth word in the phrase “foj reliya lobug unetiqe dexihevâ€�?

  Eipä ole tuo fraasi ainakaan minulle kauhean tuttu eikä noita oikein sanoiksikaan voi haukkua.

 5. borgne Says:

  Helppohan tuo käptsä on aina ollut, vähän sulaneita kirjaimia. Mikähän tää uus on? Saa nähdä.

 6. Anonyymi Says:

  Joskus on ollut ongelmia:
  http://thedailywtf.com/Articles/Chocolate_Covered_SQL.aspx
  http://thedailywtf.com/Articles/Please_Retype_The_Bible.aspx
  http://thedailywtf.com/Articles/Protection-From-Robots,-By-Robots.aspx

 7. Sun äitis Says:

  Borgne,
  nuoret silmät olisi kiva saada, näin tukevassa täti-iässä teksti pakkaa olemaan aika suhruista, vaikkei erikseen sumennettaisi!

  Ano,
  upeat esimerkit! Anteeksi, että olit juuttunut moderointiin. Olen yrittänyt muuttaa asetuksia niin, että vasta kuudesta linkistä menee tarkkailuun, mutta tää Blogsome viis veisaa mun asetuksistani ja laittaa jonoon kaikki kolmen linkin kommentit!

 8. Larko Says:

  No joo, nytkin pelkään, mitä kaikkea pitää tehdä ennen kuin tämä kommentti hyväksytään, jos hyväksytään. Akismet kyllä minulle kelpaa, se kun ei edellytä kommentoijalta mitään, mutta osaa suodattaa suurimman osan spämmistä.

 9. Sun poikas Says:

  Voi äiti, sun kanssas. Sä olet niin taas ottamassa osasyytä semmosista asioista, jotka on vallan jonkun toisen ajattelemattomuuksia.
  Älä katso kapslokkiin, älä mieti osuuko! Sun kommentti on aina kullan arvoinen, ja jos joku jää siitä paitsi, nin hänen häpeänsä. Se on moro.

 10. Geranium Says:

  Haastan sinut kirjoittamaan muistiin ensi maanantaisi.

 11. Sun äitis Says:

  Geranium,
  haa, sinä sitten ehdit ensin! Nimittäin aamulla Hesaria lukiessani jo päätin itsekin, että nyt on aika lopettaa blogiton tammikuu ja tulla haastamaan väkeä tuohon keruujutskaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: