Kling, bling, tweet

Sitä voisi joku luulla, että minusta on tullut varsinainen erakko, kun en koskaan enää päivitä ja kommentitkin on kortilla. Ei pidä paikkaansa! Olen muutaman viime päivän ajan pyörinyt sosiaalisen median keskiössä ja kirjautunut vaikka kuinka moneen yhteydenpitopalveluun.

Kaiken taustalla on se, että uskollinen Jaiku on kuumentunut luvattoman usein ja sulkenut ovensa. Jengi on sitten vellonut jos minkä palveluiden perässä. Minullakin on nykyisin tili myös Twitterissä (IMO amerikan piipittäjä, josta ei ole Jaikulle korvaajaksi. Kommentitkin ovat korkeintaan 140 merkkisiä, ei mun laji!).

Seuraavksi seurasin jengiä Brightkiteen. Siinä on vinkeä ajatus lähellä liikuskelevien kanssa juttusille ryhtymisestä. Sitä en vain ole vielä ehtinyt kokeilla, kun muuten ei oikein nappaa tämäkään palvelu (Twitteriä parempi toki). BK:n mobiilikäytöstä sain vinkin Simisonilta, mutten vakuuttunut. Liikaa naputtelua.

No, noiden varsinaisten paikkojen lisäksi olen tutustunut kilkkeisiin, joiden avulla pysyy perillä siitä, milloin joku jossain päin postaa jotain jonnekin (koko ajan kilisee erilaiset hälyttimet, pitää muistaa pistää töissä äänet pois päältä!) Ensimmäinen lisäpalikka oli Thwirl. Se kelluu tuossa työpöydällä, ja aina kun tuttu piippaa Twitterissä, viesti ilmestyy Thwirlyyn. Omat vinkaisut lähtevät sieltä kertaklikkasulla niin Twitteriin kuin Jaikuunkin . Paitsi silloin kuin lähettää vastausviestin, se taitaa päätyä vain Twitteriin.

Twitterin lisäksi Thwirlyyn voi tilata Seesmicit (periaatteessa minua kiinnostava ominaisuus, vaan käytännössä en ole aikoihin ehtinyt videoblogata). MUTTA, miksi ihmeessä sen kirjoitusikkunan pitää olla niin sikapieni, että varttuneemman väen on vaikea saada selvää? (Luuleekohan ne siellä Thwiliworldissä, että kaikki sosiaalisen median hängöraunderit ovat jotain teiniaikuisia?)

Just kun olin saanut tuon edellisen asennettua, alkoi hirveä joukkoliikehdintä Twitbeariin. Minä mukana. Tämä Twitbear-touhu on sellaista sisäpiirimeininkiä, että tarvitaan kutsu, ennen kuin pääsee mukaan (omani manguin Jaikussa Spongefileltä, kiitos!) (Jos joku tahtoo kokeilla, niin oletan, että minulla on vielä 5 kutsua jäljellä, herrasväki on hyvä ja pyytää vaan!) Minä en ole päässyt koko hommasta perille ollenkaan. Miksi minulla pitäisi olla joku erillinen paikka johon menen lukemaan Tweettejä, kun en voi kuitenkaan kirjoittaa niitä tuota kautta? Ensin ei kommentointikaan onnistunut, nyt näyttäisi toimivan, muttei Recent comment -välilehdellä. Following-kohdassa näkyvät vain Larkon viestit ja Everyone on täynnä jotain tuntemattomien kirjoituksia. Ei ole mun paikka!

Lopulta asensin vielä Juhunkin. Sen avulla me macistit voimme seurata tikkana jaikaisuja.

Huhhuh, onpa ollut pyöritystä kerrakseen! Taidan heittää kohta nuo kaikki roskiin ja pitäytyä Jaikussa, etenkin, kun Samik. siellä niin perin henkilökohtaisesti puhutteli

Mainokset

10 vastausta to “Kling, bling, tweet”

 1. pni Says:

  Mä seuraan Jaikua Adiumin kautta.

 2. Sun äitis Says:

  Ja koska olit Samikin kisan nopein (kaksi minuuttia paremmalla ajalla kuin minä thwirlin kautta), on Adium epäilemättä lyömättömän hyvä peli ja minulle aivan välttämätön hankinta!

  (tähän kohtaan hukkumisääniä kuvaamaan sitä, kun vajoan syvyyksiin kaikkien kilkkeiden painon alla)

 3. Maurelita Says:

  Hei voisin ottaa mielelläni twitbear-kutsun jos on vielä. Kiitos katsauksesta, alkaa kyllä mopo ja ahkiokin karata käsistä, sen verran joka suuntaan hajaantuu koko homma. Tarvii paljon aikaa ja energiaa ja viitseliäisyyttä seurata kaikkea, eli tommoiset postaukset auttavat aina näkemään paremmin metsikössä.

 4. iisi Says:

  Sanonpa ihan kohteliaimmin, että onpa älyvapaata touhua!

 5. Larko Says:

  Hmm, käsittääkseni http://twitter.com/home pitäisi näyttää kaikkien seuraamiesi tweetit, kun olet sisäänkirjautuneena. Ja samaan paikkaan pitäisi ilmestyä myös kaikki tweetit joissa lukee @sunaitis

  Jos Twitbear-kutsuja vielä on, ottaisin mielelläni vastaan. Pitäähän sitä yleissivistyksen kohentamiseksi kokeilla.

 6. Maurelita Says:

  Hieno homma, nyt vain sinnekin penkomaan toimintoja… merci !

 7. Sun äitis Says:

  Maurelita,
  aamulla lähetin.

  iisi,
  olen kanssasi pitkälti samaa mieltä. Esimerkiksi omat jaikaisuni ja tweettini ovat olleet niin yhtä tyhjän kanssa kamaa, ettei kenellekään ole mikään menetys, vaikkei niistä ponnahda reaaliaikaisia muistutuksia työpöydälle!

  Mutta sitten on se toinen puoli. Monet tyypit heittelevät noilla keskustelualueilla linkkejä ja vinkkejä, joista kannattaa pysyä perillä. Esimerkiksi Anne Rongas palvelee sosmediasta kiinnostunutta opettajaa esimerkillisesti. Tuija Aallolta taas olen napsinut plakkariin useita ideoita, jotka vähintään lisäävät yleistietämystäni, mutta saattavat jopa osoittautua arvokkaiksi, jos jossain vaiheessa saan oikeesti sukellettua tutkimukseen, jota vasta päässäni pyörittelen. Jne.

  Siksi pitää tässä vaiheessa pitää silmiä auki, että osaa lopulta siirtyä parasiitiksi siihen palveluun, johon seuraamani tyypit päätyvät.

  Larko,
  juu, kyllä minä Twitterissä näen muitakin kuin sinut! Yritin tuossa selittää, etten ole onnistunut Twitbearin käyttöliittymästä selvittämään, millä alueella kuuluisi majailla, että näkisi omien tuttujen tweetit, kun Following-kohdassa näyt sinä, You-kohdassa näyn minä, Everyone-kohdassa näkyy kuka vaan ja Recent commentseissa näkyvät kommentit (joita ei voi kommentoida!). Mutta turhaanpa selittelen, laitoin sen kutsun tulemaan, niin näet itse!

  t.Sä

 8. Zepa Says:

  Ai kauhee, kuulostaa painajaiselta tuollainen liikenne!

 9. Larko Says:

  Kiitos kutsusta. 🙂

  Noin nopealla vilakisulla minustakin se Twitbearin käyttöliittymä on sangen sekava. En oikein saa selvää, missä näkymässä pitäisi voida mitäkin tehdä. En tosin ole ehtinyt käyttää aikaa tutustumiseen, kun seuraan Pirate Bay oikeudenkäyntiä. Ehkä tuosta illemmalla saan asiasta jotain tolkkua.

 10. maurelita Says:

  Merci ! En ole minäkään vielä kirjautunut tonne twitbeariin kun konttorilta on kielletty. Kännyssä on brightkite mutta siitä en oikein saa mitään kivaa irti, niin se vaan on että Jaiku on yliveto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: