Muusukselleni Eskolle

Nahkapohjakengät ja kopisevat korot, niissä mies on parhaimmillaan. Kumipohjat saavat miehen muodon jotenkin lässähtämään.

Katseeni hyväilee miestä aina alhaalta ylös. Kiiltävien kenkien jälkeen se pysähtyy hetkeksi pakaroiden vaiheille, tarkastaa kynsinauhojen kunnon ja päätyy sitten silmiin. Yhä vaikeampaa on enää erottaa oman ikäluokkani miesten silmiä turvonneiden ihopussien poimuista. Liian usein silmät ovat punaiset ja verestävät. Surullista!

Myös miehen suorituskyky alkaa kummasti laskea, kun mittarissa on yli 50 v. Tuttavapiirini naisilla on tapana leikillisesti sanoa, että sopiva miehen ikä on puolet naisen iästä plus seitsemän vuotta. Minun kohdallani tämä merkitsisi 33-vuotiasta urosta. Valitan, ei tuokaan kuulosta kovin houkuttelevalta, sen ikäisinä ne ovat vielä ihan kakaroita.

Nykyään huomaan tarvitsevani miestä yhä enemmän sellaisiin asioihin, joihin mies on tarkoitettu: raskaiden esineiden kantamiseen ja solmujen tekoon. Arvostan myös suuresti sitä, että mies huolehtii vaatehuollostani, tässä eleessä on paljon symboliikkaa. Kun mies kieltäytyy herkkien tekstiilien käsinpesusta, voisi karrikoidusti sanoa, että suhde vetelee viimeisiään.

Tasa-arvoa ei ole se, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla, sillä mies on niin fyysisesti, psyykeltään kuin tunne-elämältäänkin aivan erilainen kuin nainen. Tämän vuoksi miehet pärjäävät usein huonommin johtaja-asemissa: he tyytyvät järkeilemään tilanteissa, joissa ehdottomasti tarvittaisiin tunneherkkyyttä. Sitäpaitsi etenkin insinöörimiehet takertuvat valitettavan usein nippeleihin eivätkä pysty hallitsemaan suuria kokonaisuuksia. Miesten ansioksi on kyllä sanottava, että heillä on naisia parempi kyky viedä rutiinit läpi tavanomaisissa asioissa. Ja niinhän sitä sanotaan, että miehet ovat enemmän suorittajia ja naiset visionäärejä.

***

Kun aamulla luin tämän, ajattelin, että Esko Kiesille on sattunut raskaanpuoleinen arviointivirhe. Juttua ei ehkä ymmärrettäisi huumoriksi, vaan otettaisiin todesta. Sillä ei kai kukaan järjissään oleva mies vakavissaan latelisi tuollaista potaskaa. Eihän?

14 vastausta to “Muusukselleni Eskolle”

 1. Geranium Says:

  Tuon Hesarin jutun luettuani mietin, että millainenhan alkuperäinen julkaisu oikein on, kun vappulehdestä ei taida tähän vuodenaikaan olla kyse. Outo on huumorintaju Esko Kiesillä kun työnantajan nimen yhteydessä tuollaista esittää.

 2. Sun äitis Says:

  Gerannium,
  ex-teekkarityttöinä sentään armollisesti ajattelimme, että kysymyksessä on huonosti harkittu pila. Moni otti tosissaan. Joku perusti jopa adressin.

 3. Terhi Says:

  Eikö tuo ollut joku yrityksille suunnattu erikois-Anna? Siis yrityksiin halutaan naisia koroilla mutta ei johtajan paikalle.

  Ja täytyy vielä sanoa että meidän taloudessa humanisti ei osaa solmia venettä kiinni mutta insinööri osaa.

 4. Zepa Says:

  Kiesi ottaa virmasta kenkää valonnopeudella.

 5. Sun äitis Says:

  ”Ja täytyy vielä sanoa että meidän taloudessa humanisti ei osaa solmia venettä kiinni mutta insinööri osaa.

  Terhi,
  meidän taloudessa ”kaikki on nykyisiä tai tulevia insinöörejä”. Siinä tilanteessa varaan itselleni naisinsinöörinä oikeuden olla sitomatta venettä.

  Zepa,
  kuvittelikohan Kiesi olevansa kovinkin vitsikäs? Mikä on sallittua keskenkasvuiselle teekkarille vappulehdessä, ei ole sopivaa aikuiselle ammatti-ihmiselle. (Sitäpaitsi musta on viime aikoina tullut niin käpy tosikko, etten näe teekkarihuumorissakaan enää mitään hauskaa edes vappuna!)

 6. Norppa Says:

  Olin itse niiden ”onnellisten” joukossa jotka saivat tuon kohdistetun markkinointijulkaisuun työpaikalleen. Silmäilin sitä nopeasti ja se meni suoraan paperinkeräykseen.
  Nyt luettuani miten mahtavaa kamaa sinne oli ympätty, harmitti ensin että tuli heitettyä se roskiin mutta onneksi ensin hesari, ja sitten muutkin tahot ovat tuoneet nuo mahtavat rivit päivänvaloon.
  Koska itse aina luulen eläväni jossain normaalimaailmassa, niin unohdan että näitä Kiesejä ihan oikeasti on. Juttu on voitu tehdä huumorilla, Kiesi ei välttämättä ole tarkoittanut kaikkea aivan niin kirjaimillisesti mutta että mitä naistenlehti Anna on ajatellut juttua tehdessään?! ”me annalaiset jotka tunnemme ja tiedämme naiset, ja elämme heidän kanssaan tiivistä arkea yhdessä rintamassa” Mitä he ajattelivat esim. minusta, tehdessään tuota markkinointijuttua, ja sen sisältöä, minulle.
  *huok*

 7. Sun äitis Says:

  Norppa,
  itsekin olen päivän mittaan miettinyt juuri Annan osuutta jutussa. Joku toimittajahan sen jutun on tehnyt, ei Kiesi itse. Lisäksi joku Annasta on jutun hyväksynyt osaksi tätä mainoslehteä.

  Kyllä toimittajalla oman kokemukseni mukaan on paljon mahdollisuuksia jutun näkökulman valinassa ja haastateltavan ohjailussa. Oliko kysymyksessä Kiesin näkemys läpänheitosta, vai kannustiko toimittaja häntä just tuohon esitystapaan? Tai jos vaikka olisi ollut Kiesin idea, niin olisiko toimittaja voinut vähän toppuutella? Ja mikä pakko sitä haastattelua oli julkaista, vaikka olisi tehtykin? Tosi monessa paikassa arvostelukyky petti.

 8. Seurailija Says:

  Minustakin herran mielipiteet olivat vähintäänkin tökeröitä, mutta henk.koht. minua tympäisee se, ettei yksilöillä ole oikeutta ilmaista mielipiteitään, jos ne ovat ”enemmistön” mielestä vääriä. Minusta jokainen voi ajatella näistä asioista ihan kuin tykkää (ja muistakin asioista siis) ja jos Kiesillä käy näillä asenteilla edelleen flaxi, niin senkun vaan latoo mielipiteitään julkisuuteen.

  Sanan- ja mielipiteenvapauden puolesta!

  PS. Ja siks’ toiseks, minäkin tykkään silittää mieheni paitoja ja helliä häntä hyvällä ruoalla. Eikä se minua sen asenteellisemmaksi tee. Silloin kun itse olen työkiireiden raskauttama, saan toki samaa palvelua mieheltäni.

 9. Päivi Says:

  Seurailija: Olihan hänellä oikeus ilmaista mielipiteensä, juurihan hän sen teki. Ei laitettu linnaan eikä mestattu, mutta paheksuntaa taisi tulla. Eli vaikka onkin oikeus tehdä jotain, ei siitä seuraa oikeutta säästyä paheksumiselta ja vastamielipiteiltä.

 10. Heli Says:

  Kukaan ei ole vielä kehunut sinun kirjoitusta. Minuun se kolahti kun aamulla mietin että mitä naisen pitäisi sanoa jotta vastaavaa tapahtuisi.
  Nyt kaikki ymmärtävät että huumorilla sinä sanot. Miksi niin? Olihan siinä ihan mehukkaita kohtia..
  ihan mukavia otuksia nuo miehet 🙂

 11. Sun äitis Says:

  Ihan ensimmäiseksi: minusta kyllä oli aika kohtuutonta, että Esko Kiesi joutui tämän kohun vuoksi eroamaa. Ajatelkaa nyt, liki kuuskymppinen mies, mistä sellainen reppana näinä lama-aikoina löytää töitä!

  Seurailija,
  sikäli olemme samiksia, että minäkin olen silittänyt Gorban paidat liki kolmekymmentä vuotta. Kertaakaan en kyllä ole hänen mielestään ollut niin muun työn raskauttama, että hän olisi vastavuoroisesti hoitanut minun vaatteitteni silityksen.

  Päivi,
  joo, sanoa saa, kunhan on valmis kantamaan vastuun, ja tämähän kantoi oikein rankemman kautta. Edelleen minua mietityttää, mikä oli toimittajan rooli siinä, että jutulle valittiin sellainen sävy kuin valittiin.

  Heli,
  kiitos kehuista. Itse mietin sitä, tulkitaanko tällainen juttu vanhan naisen kirjoittamana helpommin huumoriksi kuin silloin, kun mies päästelee suustaan samoja sammakoita. Siis ett jos minä olisin vastaavassa aviisissa kirjoittanut yhtä paljon miestä esineellistävästi kuin Kiesi, niin olisiko juttuni välittömästi tunnistettu huonoksi huumoriksi. Vai olisiko joku tulkinnut minun olevan tosissani? Ei oo maailma tasapuolinen, naisen höpinöistä ei edes tuohduta yhtä hanakasti kuin miehen höpinöistä! 🙂

 12. Seurailija Says:

  Juuri tuo minkä mainitsit, että ”Ei oo maailma taspuolinen, naisen höpinöistä ei edes tuohduta yhtä hanakasti kuin miehen höpinöistä!” muakin mietitytti.
  Että ollaanko me akat -eikun naiset- tosiaan niin paljon korrektimpia kaiken aikaa. Pakko uskoa, että media tosiaan teilaa miehet alta aikayksikön. Vai muistaako joku jonkun naisihmisen Paakkasen lisäksi, joka olisi saanut tämmöisistä asioista sapiskaa. Naiset on oikeesti aika räävittömiä, jos niille päin sattuvat.
  Ihan sääliksi käy noita ”äijiä”.
  Kirjoituksesi oli tosiaan oivallinen ja komppaan ihan täysillä ainakin tuota kynsinauha- ja kenkäjuttua 🙂 Symppaan myös miesten tyylikkäitä silkkisolmioita ja mielestäni ne korreloivat suoraan älykkyysosamäärän kanssa.Hih.

 13. Zepa Says:

  S.Ä. näillä ”reppanoilla” on sen verran miehekkäät hyväveli-verkostot ettei Kiesi ole päivääkään vailla duunia kuin omasta tahdostaan. Kyllä kolli kollin tuntee, ja akoille nauretaan poikien kesken saunojen pukuhuoneissa.

 14. Sun äitis Says:

  Zepa,
  jotakuinkin samalla tavalla esitin asiaa Spögelle. MUTTA silti minusta on niin hauskaa hiukka sääliä vanhaa miespoloa, kun tiedän, että rupsahtaneitten akkojen sääli tuskin on seikka, jota Kiesi erityisesti tuntee tarvitsevansa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: